FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Mogu li naši klubovi ove godine napraviti
iskorak u Evropi, odnosno kako ocjenjujete
šanse Želje, Širokog, te Sarajeva i Zrinjskog?
- Po onome što sam vidio (Željezničar -
Lovćen 0:0 - op.a.), Boga mi teško. A sve se
opet zasniva na istom. Opet je u pitanju trka,
a Boga mi i znanje, rekao nam je Ivica Osim.
Možda su neki požurili s podmlađivanjem, pa
su malo zatečeni. Ne znači da je uvijek dobro
podmlađivanje. Lijepo je zadržati mladog
igrača, sve to može - ugovori i slično, ali
treba znati i to da mladost ne podnosi
pritisak. I da je isto tako lako možeš izgubiti,
ako ne ide, ako igraju slabije.Onda je možeš
pogubiti, dodaje Ivica Osim."
iskorak u Evropi, odnosno kako ocjenjujete
šanse Želje, Širokog, te Sarajeva i Zrinjskog?
- Po onome što sam vidio (Željezničar -
Lovćen 0:0 - op.a.), Boga mi teško. A sve se
opet zasniva na istom. Opet je u pitanju trka,
a Boga mi i znanje, rekao nam je Ivica Osim.
Možda su neki požurili s podmlađivanjem, pa
su malo zatečeni. Ne znači da je uvijek dobro
podmlađivanje. Lijepo je zadržati mladog
igrača, sve to može - ugovori i slično, ali
treba znati i to da mladost ne podnosi
pritisak. I da je isto tako lako možeš izgubiti,
ako ne ide, ako igraju slabije.Onda je možeš
pogubiti, dodaje Ivica Osim."

Evo da još jednom potvrdimo tvrdnju @exbabilon-a, u isto vrijeme kada je on napisao post je i ova poruka poslana.

Jedini problem je što, već danima, nisam uspio naći niti jedan link za RTCG 2 koji radi. Eto, ako neko nađe neki, neka nam postavi. Vjerujem da će se pojaviti neki na dan utakmice ali trenutno ja ne mogu naći niti jedan koji radi.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
-
- Kontakt:
Mislim da tada ni je bio u igri ali pogledat ću svakako pa javim ali nije toliko bitna ta jedna šansa nego generalno dojam. Dado je po meni dosta bolji bio od Jamaka.Letach je napisao/la:Ima istine, ali Jamak je igrao malo, a igraci vec umorni od 80 minuta utakmice, nisu ga mogli pratiti. Lopte je puno brze isla kada je on imao loptu. I ne bi se slozio da nsimo imali sansu kad je usao. Namjestio je sansu kada su izblokirali Dadin sut (ispravi me ako grijesim), i to loptom u prostor tacno pred 16erac. Pogledaj na onom izvjestaju minutaza 1.42. P.S. Lijepo je sto se na civilizovan nacin brane svoji stavovi.zaboljisportuBiH je napisao/la:Pošto je opet krenula fina priča da se uključim. Nemojte potcjenjivati Crnogorce. Vi svi iz jedne tekme sve vidjeli. Prošli put sam iznio neko svoje viđenje tih dugih lopti tj radi čega smo to radili. Nadam se da igrači neće ući lagano kao što vi ovdje pričate. Moramo 100% dati od sebe dole.
Bekrić i Kajkut (Saše mi je na vrh glave i volio bi da se ne spominje dok ne potpiše) bi bili super da dođu. Oni bi ibli prava pojačanja a ovu našu ekipu. U tom slučaju bi ja pustio odmah i Svraku i Jamaka. Pored ove trojice što ostaju gurnuo bi i malog Amira a i Enis je tu ako zatreba. Tu su i ostali omladinci. Taman pet igrača na tri pozicije u vezi, a i Benjo može igrati zadnjeg veznog. Majke mi ja ne znam jesma li ja gledao istu tekmu kao vi. Pa otkako je Jamak ušao mi šanse stvorili nismo. Sa druge strane skoro sve upotrebljive lopte za Stanu u prvom je poslao Dado! Jamak je carinio loptu ali nije dodao konkretnog pasa. Puno je pasova i pogriješio. Dado jest malo zelen u dueilma ali on je još mlad i trebaju kosti da ojačaju kako bi izgledao jače u duelu.
EDIT: I šta je sa ovima što su bili na probi? Treniraju li još? Opet se kod nas ništa ne zna. Da nisu ljudi vidjeli ALibašića u Zvijezdi nebi ni to znali. Što je otišao? Jel posudba ili smo procijenili da nije to to? ITD ITD
-
- Kontakt:
Tesko ce sta biti od Bekrica i ONOG DRUGOG
, jos kad znamo da je to sport objavio mozemo skontati koliko je to tacno 

Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
Nije samo sport objavio nego i ligata u oslobođenju.mukitmovac je napisao/la:Tesko ce sta biti od Bekrica i ONOG DRUGOG, jos kad znamo da je to sport objavio mozemo skontati koliko je to tacno
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
jamak nije ušao na dadino mjesto već na eldarovo. i po meni je tu bio bolji.zaboljisportuBiH je napisao/la:Pošto je opet krenula fina priča da se uključim. Nemojte potcjenjivati Crnogorce. Vi svi iz jedne tekme sve vidjeli. Prošli put sam iznio neko svoje viđenje tih dugih lopti tj radi čega smo to radili. Nadam se da igrači neće ući lagano kao što vi ovdje pričate. Moramo 100% dati od sebe dole.
Bekrić i Kajkut (Saše mi je na vrh glave i volio bi da se ne spominje dok ne potpiše) bi bili super da dođu. Oni bi ibli prava pojačanja a ovu našu ekipu. U tom slučaju bi ja pustio odmah i Svraku i Jamaka. Pored ove trojice što ostaju gurnuo bi i malog Amira a i Enis je tu ako zatreba. Tu su i ostali omladinci. Taman pet igrača na tri pozicije u vezi, a i Benjo može igrati zadnjeg veznog. Majke mi ja ne znam jesma li ja gledao istu tekmu kao vi. Pa otkako je Jamak ušao mi šanse stvorili nismo. Sa druge strane skoro sve upotrebljive lopte za Stanu u prvom je poslao Dado! Jamak je carinio loptu ali nije dodao konkretnog pasa. Puno je pasova i pogriješio. Dado jest malo zelen u dueilma ali on je još mlad i trebaju kosti da ojačaju kako bi izgledao jače u duelu.
EDIT: I šta je sa ovima što su bili na probi? Treniraju li još? Opet se kod nas ništa ne zna. Da nisu ljudi vidjeli ALibašića u Zvijezdi nebi ni to znali. Što je otišao? Jel posudba ili smo procijenili da nije to to? ITD ITD
na dadino mjesto je kao ušao svraka, a njegove kreatorske mogućnosti nažalost dobro znamo...zna dati gol, al' ako on treba praviti šanse onda smo u belaju.
- jaludovolimte
- Kontakt:
Evo da pitam u vezi N. Jamaka, vidim većina vas ga vidi na zadnjem veznom, meni se prvo čini da igra prednjeg, a i ja ga vidim iza špica. Momak može podvaliti loptu i to mi se sviđa kod njega i mislim da on treba da počne utakmicu sutra. Mnogu si kudili Hasanovića, ali jednostavno njegova je defanziva a mi tamo nismo imali neke greške. I sada kada i Kvesa i Čola kažu da se od njih očekuje da igraju dosta ofanzivnije, mislim da će i dva "krila" ponašati se više kao špicevi s obzrimo da će bekovi izlaziti više.
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
ne treba grlom u jagode. treba se sjetiti tekme zeta - sarajevo tamo, pitari otišli sa prednošću, krenuli da završe posao i dobiju iz kontre gol u 10. minuti. i onda ostatak tekme ono što crnogorcima najviše odgovara - totalni bunker.
Lijepo je znati da nas redovno pratiš. Šta reći pravi komšija.ChWilla je napisao/la:ne treba grlom u jagode. treba se sjetiti tekme zeta - sarajevo tamo, pitari otišli sa prednošću, krenuli da završe posao i dobiju iz kontre gol u 10. minuti. i onda ostatak tekme ono što crnogorcima najviše odgovara - totalni bunker.
SRETAN BROJ - 1725
Trebali bi pročitati i onu knjigu "moderan napadački fudbal" poznatog stratega i stručnjaka koji je to i u praksi primjenio kad mu je trebalo za opstanak, prava napadačka taktika to se traži ništa prepisano ni vještački.

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
pitic je napisao/la:Lijepo je znati da nas redovno pratiš. Šta reći pravi komšija.ChWilla je napisao/la:ne treba grlom u jagode. treba se sjetiti tekme zeta - sarajevo tamo, pitari otišli sa prednošću, krenuli da završe posao i dobiju iz kontre gol u 10. minuti. i onda ostatak tekme ono što crnogorcima najviše odgovara - totalni bunker.
ajde ba pustite ljude sta ih provocirate i upravu je bice im tesko juer njima odgovaraju njihove oranice bnasprem nasih a tamo 40 steopeni i zato smo izgubili kontra gol nam dade onaj njihov brzi bojevic tako nesto ujedno i najbolji igrac zatvoorili se ljudi a od tolike vrucine nasi nisu mogli trcat poslije 30 minzta... eto... i komsije ne nasjedajte na provokacije i sretno...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Već sam o tome pisao poslije utakmice ... Po meni, Dado (trenutno) nije opcija ako želimo kvalitetan pritisak, iako je on bio jedan od boljih na Koševu (u odnosu kakvi su ostali bili). Svi znamo zašto on igra, ne igra da bi Željo bio kvalitetniji već da bi se afirmisao i razvio kao igrač. Ne znam što ga toliko forsiraju u ovako bitnoj utakmici za klub, ima PLBiH za te stvari. On (trenutno) ne može biti organizator igre, bar je tako izgledalo na Koševu. Veza između štopera i ostatka ekipe nije postojala, za to dio krivice snosi i Hasanović, pa i Adžem. Zbog toga smo često gledali one balone iz odbrane tj. nabijanje lopte. Jamak mora igrati! Ako i Dado (zbog navedenog) mora, onda neka Hasanović ostane na klupi. Ja bih volio kada bi ovako izgledala veza sutra ...

Vjerovatno vam Tomić bode oči na onoj poziciji, iako mu defanziva nije jača strana ali, po meni, on najbolje zna iznijeti loptu i povezati taj dio tima. Jamak isto tako samo u ofanzivnom dijelu. Dado neka gura lopte Stani kao na Koševu i nema zime. Ovo je naš najjači sastav koji trenutno imamo.

Vjerovatno vam Tomić bode oči na onoj poziciji, iako mu defanziva nije jača strana ali, po meni, on najbolje zna iznijeti loptu i povezati taj dio tima. Jamak isto tako samo u ofanzivnom dijelu. Dado neka gura lopte Stani kao na Koševu i nema zime. Ovo je naš najjači sastav koji trenutno imamo.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Kvalitetniji smo puno od Lovćena, idemo dalje!
I protiv Metalurga idemo dalje!
Ljudi šta ste se prepali pa ne igramo protiv Bajerna!
I protiv Metalurga idemo dalje!
Ljudi šta ste se prepali pa ne igramo protiv Bajerna!
Hasanovic je nas najbolji defanzivni vezni igrač, i mogo na stopera sutra jer Bogdanović je da bog sačuva, on i Turković su najgori bili prvu utakmicu, ali eto za Turkovića nemamo alternativu.
Hasanovic mora igrat, takav igrac na gostovanjima pogtovo mora igrati. Nemamo za njega alternativu na poziciji destruktivca u veznom redu tako da je on taj, Tomic isto mora igrati, samo Dado moze na klupu, a Jamak na njegovo mjesto. Sve ostalo bi trebalo ostati isto, nit vidim potrebe za nekim promjenama, a ni mogucnosti, nije nam neki roster, ako cemo realno.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Bicu iskren pa cu reci da bih vise volio da vas izbace đetići, onako radi provokacija i "dobrosusjedskih" odnosa
Ali posto je ovo vasa tema, da dam neko svoje vidjenje.
Onako gledajuci nije vam neki napad i ne ulijeva sigurnost da ce iskoristiti svaku priliku koju budete imali, pa barem hajmo reci 1 od 2 stopostotne. Ako vas bas krene ko u Plzenu to ce biti druga situacija, medjutim ako bude ko u prvoj bice malo nezgodno. Đetići neće 200% sam siguran napasti. I dalje ce oni cuvati posebno jer im 0:0 daje sansu za produzetke i penale. Faktor klime je na njihovoj strani kao i njihovog terena. Ako napadnete odmah jako i ne iskoristite prilike koje cete imati, moze se desiti da fizicki grohnete na pola utakmice i onda da primite gol na umor, pad koncetracije i...
Mislim da bi ste trebali igrati sporije, drzati loptu sa laganim pritiskom i cekati da oni pogrijese. Mislim da ne mogu odigrati 180 minuta skoncentrisane odbrane bez gresaka. Iskustvo je na vasoj strani.
Mada eto iskren da budem navijacu za đetiće kao sto gore rekoh

Ali posto je ovo vasa tema, da dam neko svoje vidjenje.
Onako gledajuci nije vam neki napad i ne ulijeva sigurnost da ce iskoristiti svaku priliku koju budete imali, pa barem hajmo reci 1 od 2 stopostotne. Ako vas bas krene ko u Plzenu to ce biti druga situacija, medjutim ako bude ko u prvoj bice malo nezgodno. Đetići neće 200% sam siguran napasti. I dalje ce oni cuvati posebno jer im 0:0 daje sansu za produzetke i penale. Faktor klime je na njihovoj strani kao i njihovog terena. Ako napadnete odmah jako i ne iskoristite prilike koje cete imati, moze se desiti da fizicki grohnete na pola utakmice i onda da primite gol na umor, pad koncetracije i...
Mislim da bi ste trebali igrati sporije, drzati loptu sa laganim pritiskom i cekati da oni pogrijese. Mislim da ne mogu odigrati 180 minuta skoncentrisane odbrane bez gresaka. Iskustvo je na vasoj strani.
Mada eto iskren da budem navijacu za đetiće kao sto gore rekoh

Ti moras navijati za njih zbog Zete da ne bi idalje bili najveca sramota bh futbala ovako necete biti usamljeni.
Sto se mene tice mi se trebamo povuc i cekat da neku loptu nabijemo Bucanu i Stanicu, jer djetici tesko mogu dat gol na postavljenu odbranu, kolko god mi bili nezadovoljni 0 0 je rezultat koji odgovara vise nama, jer ako damo go eto nas u drugom krugu jer valjda nismo tolko ocajni da nam onakva ekipa da 2 gola, u svakom slucaju boji se nasih stopera da ne ispadnu kardinalno, al ne igramo brate protiv neke fudbalske velesile koja ce nas velicanstvenom akcijom izbacit-
Greska, mislim da bi to bila greska. Prvo igraju na domacem terenu i klima im ide u korist i maksimalno povlacenje bi njima samo dalo krila i taj posjed lopte koji oni nikako ne mogu imati ako vi to budete htjeli.lisander je napisao/la:Sto se mene tice mi se trebamo povuc i cekat da neku loptu nabijemo Bucanu i Stanicu, jer djetici tesko mogu dat gol na postavljenu odbranu, kolko god mi bili nezadovoljni 0 0 je rezultat koji odgovara vise nama, jer ako damo go eto nas u drugom krugu jer valjda nismo tolko ocajni da nam onakva ekipa da 2 gola, u svakom slucaju boji se nasih stopera da ne ispadnu kardinalno, al ne igramo brate protiv neke fudbalske velesile koja ce nas velicanstvenom akcijom izbacit-
A kad se povuces kad pocnu da gadjaju centarsutevima, ubaci izbij nabij dovoljna je jedna greska ili peh i da primis gol.
jahija je napisao/la:Nije samo sport objavio nego i ligata u oslobođenju.mukitmovac je napisao/la:Tesko ce sta biti od Bekrica i ONOG DRUGOG, jos kad znamo da je to sport objavio mozemo skontati koliko je to tacno
ligata je vec 30 puta napisao da je skoro zavrseno s kajkutom a ja kajkuta ne vidim. bas je ono upucen.