FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 10 dec 2021, 12:38

Ja sam isti dan napisao sve ispod pet komada u mrezi je za mene iznenadjenje tako da ovih 3:0 i nije realno stanje razlike izmedju dva kluba, super su prosli.
Iskreno ja mislim da mi ni protiv Dinama necemo biti izraziti favoriti ako ih izvucemo, ni sekunde me ne bi iznenadilo kad bi ih i oni izbacili.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 dec 2021, 12:45

A otkud da taj torres vrijedi 60 miliona eura odjednom, pa koliko sam ja upratio taj ne pruza nikakve posebne partije tamo nit je redovan.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 dec 2021, 12:49

enobarca je napisao/la:
10 dec 2021, 12:45
A otkud da taj torres vrijedi 60 miliona eura odjednom, pa koliko sam ja upratio taj ne pruza nikakve posebne partije tamo nit je redovan.
Pa danas ti cijene kreću od 40 milki, sve precijenjeno.

@JoeBlack
Ma frustracija je već odavno na visokoj razini, tako da je ovo samo jedna u nizu brukanja. Ništa novo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 dec 2021, 12:52

Ekipa koja se jedva nosi sa Espanjolom ili Betisom, da pobjedi Bayern. Ma hajte, molim vas.

Barcelona je zapušten klub u svakom pogledu, naravno da ce i ekipa biti zapuštena.Zaputašli su je godinama, godinama je trajao lagani slobodni pad u režiji Bartomeua, a na ekipu se to odmah reflektovalo. Sam izbor mediokritetnih trenera je dovoljan pokazatelj - od Valverdea preko Setiena pa do Koemana. Samo je Messi držao takvu ekipu iznad vode, zabijao 30 golova po sezoni, provlacio je kroz grupe LP, pravio je konkurentnom u Primeri (dok su ga nezahvalne neznalice ovdje najviše pljuvale), protiv Liverpoola je stvorio ogromnu prednost 3-0 i zamalo doveo Barcu do finala, ali levati nisu znali sačuvati ni to u revanšu...pa eto, nema više tog "glavnog kočničara" Barce, pa vidimo gdje je Barca trenutno...sad nek Depay zabije tih 30 golova i povuce ekipu :kafa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 dec 2021, 12:57

enobarca je napisao/la:
10 dec 2021, 12:45
City ga je kupio za 28 miliona iz Valensije, koliko je vrijedio prije godinu dana.
Ali tada debilima iz Barce nije bio zanimljiv....zato im je sad zanimljiv, kad mu je cijena poduplana :rol:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 10 dec 2021, 13:16

Rodju je napisao/la:
10 dec 2021, 12:14
Jednostavno su upali u rupu iz koje se ne mogu izvući.
Očito je potreban rez. Xavi to pokušava provesti. Mislim, da će uspjeti. Proći će i ovo.
Tako je. Proći će. Barcelona je svjetska institucija. Ali možda ćemo se načekati i napatiti, možda čak i tri godine/ sezone, jbg. Svi su se pitali kako će izgleda "kad ode Messi", evo kako izgleda "kad ode Messi". Taman da se isfiltriraju pravi, istinski igrači, a i navijači i wannabes navijači...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 dec 2021, 13:24

Treba bojkotovati EL i nastaviti sa organizacijom Superlige :kafa:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 13:50

jasonstatham je napisao/la:
10 dec 2021, 13:16
Rodju je napisao/la:
10 dec 2021, 12:14
Jednostavno su upali u rupu iz koje se ne mogu izvući.
Očito je potreban rez. Xavi to pokušava provesti. Mislim, da će uspjeti. Proći će i ovo.
Tako je. Proći će. Barcelona je svjetska institucija. Ali možda ćemo se načekati i napatiti, možda čak i tri godine/ sezone, jbg. Svi su se pitali kako će izgleda "kad ode Messi", evo kako izgleda "kad ode Messi". Taman da se isfiltriraju pravi, istinski igrači, a i navijači i wannabes navijači...
Pa upravu si.Odlaskom Messija uradjen je nezeljeni filter te su sve maske i nekvalitet izasli na vidjelo.Tek sad vidis kakav prosjek su igraci koji su tu decenijama kupili kajmak na osnovu njegovih brutalnih performansi.Da je iole kvaliteta tu , hendlali bi nekako u LP do 8finala / 4finala , u Primeri bi ganjali top3,ovako realno jedva nazires kvalitet za top10

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 dec 2021, 13:54

Nije otišao samo Messi, otišao je cijeli napad i ostao si na Laki Luku i Depayu.

Koji su to prosjeci?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 13:55

Spominje se Rashford.Ako je dostupan ne bih se dvoumio u ovoj situaciji.Kapacitet i poprilican karakter.Dosta podsjecana Etoo’a.Mnogo bolja solucija od dosad nabrojanih.

Feran moze i krilo igrati prakticno jednako dobro.

Ansu——Rasfhford—-Feran

Imas 3 igraca koji imaju gola u sebi.
Nisu klase ali mogu postati veoma brzo.

Znam da mastam ali ajde , barem donekle realan scenario za razliku od zelja poput Halanda i ostalih nedostiznih igraca.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 14:01

Rajaz je napisao/la:
10 dec 2021, 13:54
Nije otišao samo Messi, otišao je cijeli napad i ostao si na Laki Luku i Depayu.

Koji su to prosjeci?
Moram li ti opet nabrajati ko je igrao u ovom timu prije 10 godina i ko je kupio kajmak zahvaljujuci Messiju?

Ko je otisao osim Messija i Griezmana ?
Griezman bio bitan faktor malo vise od Kutinja.Totalno nekompatibilan igrac za Barcu.Doveo si Depaya koji je bolji 10% od njega , sto je i dalje presmjesno.

Ista ekipa prakticno , bez Messija.Ali ipak i dalje sa ovim sisavcima decenijskim koji sav svoj prosjek i “kvalitet” pokazuju upravo sad,kad treba da preuzmu ulogu lidera i pokazu svo svoje znanje.

Dosadan si sa Buskecom , ne znam sta se vlazis na njega.9/10 ljudi misli da je to obicno strasilo od kojeg ova ekipa apsolutno nema nikakvu korist.Na kraju dana rezultati to i govore , ono sto mu rade protivnicki igraci nikad u zivotu nisam vidio.Da te bukvalno zaobilaze i preskacu rivali , nevidjeno.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 dec 2021, 14:28

Jel to znači da Busquets ipak nije ono, uz Messija, što je Barcu činilo genijalnom i svršavanje u svakom pogledu ? :?
I jel to znači da je i on prosjek koji evo već 12 godina kupi kajmak zaslugama ostalih ?
Jel to znači da ti i @Wanda vidite nešto što nijedan drugi trener i struka ne vidi ?

Depay nije bolji od Griezmanna ni sa svom slobodom koju trenutno ima. Ekipa nema napada uopšte, kako ćeš utakmice dobijati bez napada ?
Veza je najbolji dio tima.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 dec 2021, 14:43

Martial bi mogao biti dostupan, ima li života u njemu ?
Nekada je bio talentovaniji od Mbappea, počeo fino u Unitedu i dovedoše mu Ibrahimovića i Mourinha i sjebaše mu karijeru.
Bio bi idealan ako se može vratiti.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 dec 2021, 14:49

Spominje se Januzaj :lol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 dec 2021, 14:50

One season wonder. Neka, hvala.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 dec 2021, 14:54

Rajaz je napisao/la:
10 dec 2021, 14:28

Depay nije bolji od Griezmanna ni sa svom slobodom koju trenutno ima. Ekipa nema napada uopšte, kako ćeš utakmice dobijati bez napada ?
Veza je najbolji dio tima.
Ne tako davno su imali najjaci napad možda u historiji fudbala u MSN. A danas Barca doslovno nema napada :oops:
A kako ce imati napad sa limitiranim Depayom i vjecno ozljeđenim Dembeleom ? to je sve što je Xavi imao na raspolaganju i što mogao izvesti protiv Bayerna, jer bolje od toga nema :rol: lažem, ima još Fatija, kojeg zapravo nema jer non stop ozljeđen...nevjerovatno, al istinito.

Hvala Bartomeu, Hvala Laporta :thumbup: sveli ste napad Barce na nivo Eibara.
Dakle, trebaju dovesti i 9-tku i krila, a para nema :mrgreen:

I u pravu si za vezu, definitivno su oni momci Gavi, Pedri, Nico, Busi i FDJ - najjaci dio trenutne Barce, kad pogledamo nepostojeci napad i ocajnu odbranu. Nije to sad za neku pohvalu, daleko je to od idealne veze, al cisto da se kaže kako stvari stoje.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 dec 2021, 17:21

Sad bi trebao Neto dobiti priliku. Ono sto je branio kad je Mats bio povrijedjen je bilo i vise nego dobro.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 dec 2021, 17:21

Martial i Rashford - ne zna se koja je lošija opcija, po meni.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 10 dec 2021, 17:30

Rajaz je napisao/la:
10 dec 2021, 14:43
Nekada je bio talentovaniji od Mbappea, počeo fino u Unitedu i dovedoše mu Ibrahimovića i Mourinha i sjebaše mu karijeru.
Probat' ga trznut'. On mora ići iz Utda jer više svakako nema mjesta, ali ja se i dalje potajno nadam da on može pokazati svoj potencijal. Realno je da Barca i nema boljih opcija, a Martial bi možda mogao sa većom slobodom u timu nešto napraviti.

Od Rashforda nema ništa. Ne znam što to neko spominje kao opciju? :?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 dec 2021, 17:33

Rajaz je napisao/la:
10 dec 2021, 14:43
Kad je Martial bio talentovaniji od Mbappea?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.