FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- EdinDzekomo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ma bit ce rjeseni lagano u uzvratu
turkovic 2x
turkovic 2x
fedeltafrotta je napisao/la:šta vam je ljudi o puno sitnica naglabate a ne znate koliko mjesečno klub mora izdvajati poreznoj radi otpisa duga, pa skontajte tu i plate i druge troskove a vi pricati o bazama navijaca...
Poreznoj upravi se izdvaja oko 6 000 KM mjesecno( reprogram je uradjen na 15 god, sad za sad), sto je smijesna cifra i to ne predstavlja nikakav problem klubu, plate takodje sada ne predstavljaju veliki problem a ubrzo ce biti jos lakse. Najveci problem su dugovanja od prije koja su pritisla klub, ona se moraju platiti do kraja godine, znaci moraju bez ikakvih kalkulacija.
ma obracam se bistriku.. a zna on sto sa hamo pipaemirati je napisao/la:sto znaci da je to ta ekipa, cega se bojite.Micron je napisao/la:hamo pipa i ostala ekipa
nije sve za ovog foruma![]()
![]()

i onda kaze neko dopusti nekom da volontira u klubu kao da pomogne. Nisam znao za te clanske sjebo sam se sad ko foka da nismo imali nikakve koristi a znam ljude koji su dali i po 1.000KM. strasno! jos se i ovaj momak za bso izofiro, kakvi debili mati mila. 
to bih ja zabranio da pridu klubu na 100 metara.mrs stoko

to bih ja zabranio da pridu klubu na 100 metara.mrs stoko
Zadnja izmjena: emirati, dana/u 05 jul 2014, 14:27, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
sto prije shvatite da smo mahalski klub bice vam lakse, ostalo je ime amar i par ljudi u upravi
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Nije na odmet podsjetiti da će Evropska kuća fudbala kontrolisati utrošak svakog feninga, posebno kvalitet radova. To je izazov i za izvođače, grad Prijedor i Fudbalski klub „Rudar –Prijedor”.
Počela je rekonstrukcija stadiona u Prijedoru, Lukavici, GOŠK, Široki i Zrinjski prave malo veće zahvate na stadionima i tu su ugrađena sredstva koje su dobijena od UEFE za sanaciju stadiona. Znam da se kod nas sređuje pomoćni teren, ali je rečeno da to nisu sredstva od UEFE nego da je to Šiljak sredio preko nekih prijatelja (donatora).
Vidljivo je da su sredstva za sanaciju stadiona od UEFE operativna (Rudar P, Slavija, Široki, Zrinjski, GOŠK, vjerovatno još neki klubovi), pa me interesuje kada će se krenuti sa sanacijom Grbavice?
Hoće li se iko po tom pitanju oglasiti iz Kluba? Ne mogu da vjerujem da se prave (saniraju) stadioni na Tušnju, Pirota, BL, Široki, Zrinjski, GOŠK, Travnik, Vrapčići......, a da se jedino kod nas ništa ne radi. Ne želim odgovore tipa - nema se para, jer sam naveo primjere stadiona koji se saniraju iz sredstava od UEFE. Ukoliko zna neko, volio bih konkretan odgovor, kada će se početi sa sanacijom stadiona Grbavica, jer prvenstvene utakmice su na pragu - 2. avgust. Nema još puno vremena.
Počela je rekonstrukcija stadiona u Prijedoru, Lukavici, GOŠK, Široki i Zrinjski prave malo veće zahvate na stadionima i tu su ugrađena sredstva koje su dobijena od UEFE za sanaciju stadiona. Znam da se kod nas sređuje pomoćni teren, ali je rečeno da to nisu sredstva od UEFE nego da je to Šiljak sredio preko nekih prijatelja (donatora).
Vidljivo je da su sredstva za sanaciju stadiona od UEFE operativna (Rudar P, Slavija, Široki, Zrinjski, GOŠK, vjerovatno još neki klubovi), pa me interesuje kada će se krenuti sa sanacijom Grbavice?
Hoće li se iko po tom pitanju oglasiti iz Kluba? Ne mogu da vjerujem da se prave (saniraju) stadioni na Tušnju, Pirota, BL, Široki, Zrinjski, GOŠK, Travnik, Vrapčići......, a da se jedino kod nas ništa ne radi. Ne želim odgovore tipa - nema se para, jer sam naveo primjere stadiona koji se saniraju iz sredstava od UEFE. Ukoliko zna neko, volio bih konkretan odgovor, kada će se početi sa sanacijom stadiona Grbavica, jer prvenstvene utakmice su na pragu - 2. avgust. Nema još puno vremena.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Aviami druze koliko znam ni kod nas se nista ne radi. Grob te yebo gdje je 90 000 maraka

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
-
- Kontakt:
zar nije 90.ooo ali eura, jos gore.. .sve se rastalilo 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Igrali smo protiv Barce , nismo ni svjesni ..."Navijači moraju znati da nismo igrali protiv konobara, već ekipe koja je viceprvak Crne Gore![]()
, a mi smo završili četvrti. Lovćen u svojoj ekipi ima nekoliko bivših intrernacionalaca, zatim reprezentativaca, te igrača Budućnosti i Partizana, a nisu nam stvorili nijednu šansu", kaže nam Adžem
![]()
![]()

Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
EURA, ama vi ste nešto sređivali, asfaltirali, šta ja znam, neke drenaže, a na Grbavici, ama baš ništa. Ne možeš ući na jug, mrsko im izbetonirati JEDAN STEPENIK dužine 3 metra, širine 30cm. Istok i donji dio juga totalno zapušteni, korov, cijena trave pravo spalaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Aviami druze koliko znam ni kod nas se nista ne radi. Grob te yebo gdje je 90 000 maraka![]()

Fakat me nerviraju - 100 godina čekam da neko nešto uradi po pitanju stadiona i opet ništa. Nema para, dobro nema para, ali eto sada su dobili i to NAMJENSKA sredstva za stadion 90 milja eura, napravi popišani stepenik da mogu rahat uči na jug.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Consigliere
- Kontakt:
Ali, koji odron od navodno vijernih navijaca
Prva tekma u sezoni, pripreme prakticno jos traju, neuigranost, bunker protivnika.... Izdominiras, napravis 5-6 odlicnih prilika, ali koga briga kad nije 1:0 

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
a zar nije logicno da to neko betoniranje nekih stepenica na jugu je prosto bacanje para kad znas da ce se to srusiti za 1, 2, 3, 4, 5 godina kad se bude renoviralo ono bas. Zar nije bolje da kad se pocne, pocne normalno, a ne da se bacaju pare na nesto sto nece trajati dugo tj. do pravog renoviranja. Ako ne mozes bas onde na jug se fino popeti, ako ti je visoko odes tamo malo prema istoku i normalno udes.avlami97 je napisao/la:EURA, ama vi ste nešto sređivali, asfaltirali, šta ja znam, neke drenaže, a na Grbavici, ama baš ništa. Ne možeš ući na jug, mrsko im izbetonirati JEDAN STEPENIK dužine 3 metra, širine 30cm. Istok i donji dio juga totalno zapušteni, korov, cijena trave pravo spalaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Aviami druze koliko znam ni kod nas se nista ne radi. Grob te yebo gdje je 90 000 maraka![]()
![]()
Fakat me nerviraju - 100 godina čekam da neko nešto uradi po pitanju stadiona i opet ništa. Nema para, dobro nema para, ali eto sada su dobili i to NAMJENSKA sredstva za stadion 90 milja eura, napravi popišani stepenik da mogu rahat uči na jug.
Problem je sto se nece nikada fino renoviratemirati je napisao/la:a zar nije logicno da to neko betoniranje nekih stepenica na jugu je prosto bacanje para kad znas da ce se to srusiti za 1, 2, 3, 4, 5 godina kad se bude renoviralo ono bas. Zar nije bolje da kad se pocne, pocne normalno, a ne da se bacaju pare na nesto sto nece trajati dugo tj. do pravog renoviranja. Ako ne mozes bas onde na jug se fino popeti, ako ti je visoko odes tamo malo prema istoku i normalno udes.avlami97 je napisao/la:EURA, ama vi ste nešto sređivali, asfaltirali, šta ja znam, neke drenaže, a na Grbavici, ama baš ništa. Ne možeš ući na jug, mrsko im izbetonirati JEDAN STEPENIK dužine 3 metra, širine 30cm. Istok i donji dio juga totalno zapušteni, korov, cijena trave pravo spalaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Aviami druze koliko znam ni kod nas se nista ne radi. Grob te yebo gdje je 90 000 maraka![]()
![]()

ma bice renoviranje kad tad. kod nas ionako sve ide u posljednji cas. dok ove dugove nismo morali placati tako je bilo, a sad kad kriteriji puno ostriji bacili smo se na to. tako ce biti i za stadion kad ne budemo mogli dobiti licencu za PL sredit ce se sve kompletno.
Iste recenice govorimo jos od 2010., cudo se mora desiti da nas klub pocne intenzivno planiranje obnove i rekonstrukcije Grbavice...emirati je napisao/la:ma bice renoviranje kad tad. kod nas ionako sve ide u posljednji cas. dok ove dugove nismo morali placati tako je bilo, a sad kad kriteriji puno ostriji bacili smo se na to. tako ce biti i za stadion kad ne budemo mogli dobiti licencu za PL sredit ce se sve kompletno.
Ne mozes ocekivat da se grbavica renovira u skorije vrijeme iz prostog razloga sto vam u klubu sjede takvi ljudi koji ganjaju interes samo za sebe i nikog vise grbavica ce se renovirat onda kad repezentacija ode sa bilinog i kad odluce da igraju u glavnom gradu bih grbavica bi se mogla renovirat pod okriljem NSBIH u suprotnom nema fajde o tome pricat ili da vam uleti kakav strani kapital nesto tipa kao kod nas visent tan to samo amar osim moze uraditi i nac preko oca hapanca austrijanca i da amar bude direktor nesto kao dino selimovic i par ljudi i to je to tada nesto mozete ocekivat. Ostalo je sve plod maste i nerealnosti dobro rece vas drug sa tribine mahalski klub i mi smo bili sa merdanovicima baljcima basicima i tako. I to je sve razlog zasto nemate te mogucnosti u stranu titule i to. Sve dok je gredica muharemovica i slicnih kojima je mjesto u trenerskim vodama
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Tacka nije jedini interpunkcijski znak (a mogao si i BiH napisati ispravno, a ne malim slovima), glava me zaboli dok sam procitao sa razumijevanjem tvoj post...
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 05 jul 2014, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvo ba prosto bacanje para. Halo, to je jedna vreća cementa - i 5 kolica šljunka. Kakvo bacanje para. Ljudi se pate da dođu na tribinu. Ima staraca, djece, žena, invalida i ta im jedna stepenica (vrijednosti 20KM) pravi probleme. Ta jedna popišana stepenica uvijek pravi probleme svima koji dolaze na jug. Moraš skakati, ili da ti neko pruži ruku kako bi se ispeo ili što kažeš kružiti.emirati je napisao/la:a zar nije logicno da to neko betoniranje nekih stepenica na jugu je prosto bacanje para kad znas da ce se to srusiti za 1, 2, 3, 4, 5 godina kad se bude renoviralo ono bas. Zar nije bolje da kad se pocne, pocne normalno, a ne da se bacaju pare na nesto sto nece trajati dugo tj. do pravog renoviranja. Ako ne mozes bas onde na jug se fino popeti, ako ti je visoko odes tamo malo prema istoku i normalno udes.avlami97 je napisao/la:EURA, ama vi ste nešto sređivali, asfaltirali, šta ja znam, neke drenaže, a na Grbavici, ama baš ništa. Ne možeš ući na jug, mrsko im izbetonirati JEDAN STEPENIK dužine 3 metra, širine 30cm. Istok i donji dio juga totalno zapušteni, korov, cijena trave pravo spalaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Aviami druze koliko znam ni kod nas se nista ne radi. Grob te yebo gdje je 90 000 maraka![]()
![]()
Ovo nisu nikakvi izgovori. Ovo su činjenice, koje ne vide oni koji bi trebali da vide. Ako ja kao navijač i neko ko voli Želju pokazujem svoje poštovanje prema istom, neka onda neko pokaže to poštovanje prema meni i par hiljada ljudi koji uvijek dolaze na tu tribinu.
Neka se Greda, Amar i Šiljak utale po 7KM i naprave tu hebenu stepenicu, neka dodaju još po 3 KM, pa da i invalid sa kolicima može ući na navijačku tribinu. Ovo nije ironija, sarkazam, ovo je jedna ljutnja i rezignacija mene kao korisnika usluge, a ja sam samo personifikacija mnogih kojima to smeta.
Započeo sam ovu spisaniju sa konstatacijom da su sredstva UEFE za sanaciju stadiona (90 milja eura) operativna i da mnogi klubovi užurbano rade na saniranju (Lukavica, Prijedor, Gabela). Prvenstvo samo što nije počelo. Neka počnu da rade, bilo što, samo neka rade. Popišana stepenica nije samo stepenica, ona je mnogo više od toga.
kontam ja tebe sta ti pises ali neko ko tebe cita rekao bi da mora preskakati zid od dva metra da ude na jug jbt. rekoh ti za starije od ulaza s juga malo prema istoku i fino se moze uci. nije problem cementa, pijeska i 20 KM nego je to cirkuzanje sa nikakvom poentom.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Blueforce21, Cwirek, Gomis99, Google Adsense [Bot], inzomni i 82 gosta.