FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

likusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la likusa » 05 jul 2014, 13:19

neroazzuro je napisao/la:
likusa je napisao/la: Ja sam prva da se ne lazemo kontala bit ce neki popust za karte sad protiv Lovcena al et
Valjda su nasi svjesni da im od prolaska Lovcena ovisi i prodaja clanskih i sezonskih ....
Pa karte bile 5 i 10KM, sta da ti spusti? Na 3KM???
Mislis da ne bi bilo vise ljudi da je karta bila jeftinija ?

Kako mislis da ti se neko uclani ,a da nema neku popust nek je za clanove bilo 4 ili 8 ...to su "sitnice" koje privuku raju ! Pa od ljubavi se ne zivi,nema tog covjeka koji ce ti dat lovu a da on nema neke koristi :kafa:

Ev u komsija djevojke uz clansku ulaze bez karata...shvatite vec jednom da se od ljubavi ne zivi,da bi neko nesto uzeo treba mu pruziti nesto u zamjenu za to...Kad pitari kazu koliko imaju clanova mislis da ih sponzori ne uzimaju za ozbiljno ?

Volim Želju,budim se sa pjesmama našim,dana nema bez Želje,karte,clanske,fan šop sve sve,al se na poluvremenu zapita zasta dadosmo 10 km i onda dodjes u situaciju da se zamislis kad ja sebe to pitam,sta onda misle oni koji dodju 1-2 puta na utakmicu
Zadnja izmjena: likusa, dana/u 05 jul 2014, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Željeznicar za život cijeli !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 jul 2014, 13:21

wsxedc je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:pa prošle godine se u klub učlanilo oko 4.000 ljudi. osnovna članarina je bila 20 KM, mislim da je 10-12 ljudi uplatilo onu od 1.000 KM, a dvadesetak onu od 500 KM. znači to je uz sve propuste i javašluk 100.000 KM, što nije bezveze imajući u vidu da je cijeli godišnji budžet oko dva miliona. jedna tura plata ako ništa, možda malo i više s ovim rosterom.

Ukupan broj clanskih nije presao cifru od 1 700 ljudi, predpostavlja se da je cifra oko 1 400. Clanske nisu izdavate po redu, nego jaranski pa koji broj hoces. Sreca da se na vrijeme prekinula s ovom ublehom. Napravljena je smijurija opasna, lagalo se za popuste, povlastce i sl. Nista nije bilo spremljeno. Momak koji je ovo radio (a svi zano ko je) je debelo naplatio svoj nerad i javasluk, dok su ljudi blago receno nasamareni. Klub vjeruj mi haman nije ni imao nikakve koristi. Sada ce to preuzeti ozbljiniji i pametniji momci i bice sve puno bolje i organizovanije. Malo se stalo na loptu i ide sa ka boljim danima.
hajd' eto neka je tako. hoću da kažem da je i sa svim tim glupostima opet uzeta cifra koja za nas u ovoj situaciji nije bezveze, a da se sa pravim i profesionalnim pristupom može uzeti cifra koja će zaista značiti nešto.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 jul 2014, 13:25

mislim da tih koji bi došli na evropsku tekmu (kakva je da je) da je karta bila 3 KM, a nisu pošto je 5 KM bukvalno nema. to može biti razlika protiv velike obarske, a za evropsku nije.

wsxedc
Kontakt:

Post Postao/la wsxedc » 05 jul 2014, 13:27

@ChWilla
Nije prijatelju hajde neka je tako, nego je tako. Naravno da se moze uzeti fina cifra i uzece se aBd sada pred pocetak sezone najverovatnije.
Jednostavno sve sto je bilo uradjeno se moze baciti niz vodu, cak i baza korisnika nije valjana, da ne spominjem ostale stvari... Bukvalno s prijasnjom clanskom kartom mozes samo reci da si nekad nekom dao 20 KM za nju i to je to.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 05 jul 2014, 13:30

likusa je napisao/la: Mislis da ne bi bilo vise ljudi da je karta bila jeftinija ?

Kako mislis da ti se neko uclani ,a da nema neku popust nek je za clanove bilo 4 ili 8 ...to su "sitnice" koje privuku raju ! Pa od ljubavi se ne zivi,nema tog covjeka koji ce ti dat lovu a da on nema neke koristi :kafa:

Ev u komsija djevojke uz clansku ulaze bez karata...shvatite vec jednom da se od ljubavi ne zivi,da bi neko nesto uzeo treba mu pruziti nesto u zamjenu za to...Kad pitari kazu koliko imaju clanova mislis da ih sponzori ne uzimaju za ozbiljno ?

Volim Želju,budim se sa pjesmama našim,dana nema bez Želje,karte,clanske,fan šop sve sve,al se na poluvremenu zapita zasta dadosmo 10 km i onda dodjes u situaciju da se zamislis kad ja sebe to pitam,sta onda misle oni koji dodju 1-2 puta na utakmicu
Joj @likusa, pa sta ce klub od karte koja košta 1.5 euro? :shifty:
Petak je optimalan za svakoga. Izvinut ćeš ti, al' danas prosječan učenik dnevno nosi 2-3 marke, student malo više, ovi koji rade imaju još više..kud ćeš manje jbt? Na uštrb kafa/dnevnogavaza/stajaznam da se smanjuje cijena karte. Ko hoće, može štedit :)
Sve su to samo izvlakuše, skupa karta i to, dobro jest ako neko ne radi pa mora svaku marku za hljeba ostaviti, al' ovi što troše pare u gluposti, oni se nemaju pravo žalit, a busati se u ljubav prema Želji :nene: Nije karta k'o na Camp Nou, pa da moraš 3-4 mjeseca štediti :nedam:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 05 jul 2014, 13:40

Sve se mi slažemo,nije meni puno ...nije tebi puno...nije puno onim standardnim ...al kako da privuces ostale ? Trebaju Želji i simpatizeri,trebaju ljudi koji ce naucit da zamjene tu kutiju cigara kartom :roll:
Želji sad treba sva moguca publika,a ne samo 3 hiljade i to ako bude ...
Treba privuc ljude da kupe tu clansku,igrom kao protiv Lovcena necemo sigurno :mrgreen: ,hajmo onda trazit drugi ancin..daj neke akcije,daj neke jeftinije karte...

Kazes i sam KO HOCE ...sta ce im utakmica na Grbavici ponudit da taj neko zamjeni avaz/cigaru/kafu u Vatri ?
STandardnim ne treba poziv,standardni cuvaju lovu za utakmicu ...al imas ljude koje treba privuci pa da umjesto kafe u vatrici ili metropolisu da Želji 5km..ne moze klub drzati samo 3 hiljade standardnih

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 05 jul 2014, 13:47

Stadion će privući raju @likuša, sređen stadion.

Razmisli svojom glavom, jel bi radije sjedila na ovim sadašnjim tribinama, gdje puše po bubrezima, vazda prljavo, truhle daske na zapadu, ograda hrđava ili bi radije provela 90 minuta na sređenom stadionu, čistim stolicama, svim uređenim i sa propisnom halom

Šta misliš što je Bilino Polje vječito puno kad igra repka ili kad Čelik igra važnije utakmice?! Sigurno ne zato jer je igra k'o u Barcelone, nego zato što ima ljudske uslove :)

Naravno, treba i igra privući, al' kakvu igru očekuješ i od samih Željinih igrača, a i od obje ekipe!?
Pa vidjeli smo kako smo igrali u Plzenu, gdje je trava i ambijent super, gdje god je dobar stadion svi naši se oduševe, jer su kod nas oranice i oronuli objekti. Ruku na srce, trava prošle sezone na grbavici ne valja, teren neravan, dodaš loptu, ona odskoči :puke: još kad pogledaš okolo..
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 05 jul 2014, 13:49

Likusa,nas dvoje ocigledno razlicito dozivljavamo Zelju i pretstave na terenu. Ja, recimo, ne trazim nikakvu ljepotu, leprsavost ili kisu golova za svojih 5 ili 10KM. Sve sto mi treba je to zadovoljstvo da gledam Zeljeznicar, posebno ako se momci bore,a bore se.
Ako uzmes u obzir da ja iz Zivinica dam 30KM za gorivo plus 20 za karte plus nesto za jelo i pice, tih 2-3KM sto bi mi dali popusta na osnovu clanstva mi stvarno bas nista ne znaci. Drazi od tih par KM mi je osjecaj da sam nesto dao klubu jer valjda mi trebamo da dajemo Zelji,a on nas zauzvrat usrecuje na 2 sata i daje nam osjecaj da smo dio neceg lijepog.
Opet,postujem da ima i onih koji drugacije razmisljaju i ocekuju, mozda, kao onaj onomad neku brosuru na ulazu i tako to.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 05 jul 2014, 13:50

Dnevni avaz 05.07.2014
slika
LINK

slika
LINK
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 jul 2014, 13:54

likusa je napisao/la:Sve se mi slažemo,nije meni puno ...nije tebi puno...nije puno onim standardnim ...al kako da privuces ostale ? Trebaju Želji i simpatizeri,trebaju ljudi koji ce naucit da zamjene tu kutiju cigara kartom :roll:
Želji sad treba sva moguca publika,a ne samo 3 hiljade i to ako bude ...
Treba privuc ljude da kupe tu clansku,igrom kao protiv Lovcena necemo sigurno :mrgreen: ,hajmo onda trazit drugi ancin..daj neke akcije,daj neke jeftinije karte...

Kazes i sam KO HOCE ...sta ce im utakmica na Grbavici ponudit da taj neko zamjeni avaz/cigaru/kafu u Vatri ?
STandardnim ne treba poziv,standardni cuvaju lovu za utakmicu ...al imas ljude koje treba privuci pa da umjesto kafe u vatrici ili metropolisu da Želji 5km..ne moze klub drzati samo 3 hiljade standardnih
ponudili bi oni snizenja i to ali nemaju bazu podataka :crazy: :lol: :wtf:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 05 jul 2014, 13:55

neroazzuro je napisao/la:Likusa,nas dvoje ocigledno razlicito dozivljavamo Zelju i pretstave na terenu. Ja, recimo, ne trazim nikakvu ljepotu, leprsavost ili kisu golova za svojih 5 ili 10KM. Sve sto mi treba je to zadovoljstvo da gledam Zeljeznicar, posebno ako se momci bore,a bore se.
Ako uzmes u obzir da ja iz Zivinica dam 30KM za gorivo plus 20 za karte plus nesto za jelo i pice, tih 2-3KM sto bi mi dali popusta na osnovu clanstva mi stvarno bas nista ne znaci. Drazi od tih par KM mi je osjecaj da sam nesto dao klubu jer valjda mi trebamo da dajemo Zelji,a on nas zauzvrat usrecuje na 2 sata i daje nam osjecaj da smo dio neceg lijepog.
Opet,postujem da ima i onih koji drugacije razmisljaju i ocekuju, mozda, kao onaj onomad neku brosuru na ulazu i tako to.
:nene:

"Pitam sebe za sta sam dala 10km,a sta li se pitaju oni sto dodju jednu dvije utakmice",mozda sam se pogresno izrazila pojma nemam.. svaka tebi cast al ti vjerovatno radis,uzmi prosjek godina na utakmici ne rade svi ...+ sto imas raju koja besplatno ulazi na utakmice ;) Evo vidis gore covjek napisa da smo ja i ti one pare za clanske bukvalno bacili,znaci klub od njih nije imao fajde...realnost

@bistrikboy RECI DA SE ŠALIS ? :thumbdown:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 jul 2014, 13:56

Ne salim se ali to je prica za sebe...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 05 jul 2014, 13:57

bistrikboy je napisao/la:Ne salim se ali to je prica za sebe...
Au Bogami veliko razocarenje :facepalm:

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 05 jul 2014, 13:58

jel to numa radio onda s clanskim ili ?

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 05 jul 2014, 14:01

hamo pipa i ostala ekipa

nije sve za ovog foruma :D :D :D

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 05 jul 2014, 14:01

Po meni je @likusa u pravu. Iako nisam (trenutno, zbog poznatog ...) član, mišljenja sam da se članovim obavezno treba uvesti neki popust. Ne mislim da karte treba smanjiti na 3 KM (ona to govori zbog toga što njoj znači svaka marka obzirom da ona nije iz SA, ako se ne varam. Poštujem, svaka njoj čast, neki iz kruga stadiona ne dolaze) ali, svakako treba podići cijene (npr. Zapad 15 KM, Jug 10 ili 8 KM) a članovima smanjiti (Zapad 10 KM, Jug 5 KM). Ipak momci koje redovno uplaćuju članarine konstantno pomažu klubu. Isto se slažem sa njom da bi se trebali uvesti neki popusti za cure i djecu. Zašto cure, pa recimo, ja vjerujem da je bilo i onih sa djevojkama koji su odlučili ne doći na utakmicu zbog toga što moraju i njima platiti kartu, bolje im je potrošiti pare najmenjene za kartu u nekom kafiću uz utakmicu. Znam sad će mnogi reći takvi nam i ne trebaju. Ne trebaju nama ali, klubu trebaju sigurno. Dobro možda to konkretno nije bio slučaj kod ove utakmice (četvrtak) ali, kod onih prvenstvenih (subota/nedjelja) jeste sigurno. Što se djece tiče, mnogo ih je bilo na zapadu. Bilo je i porodica sa troje djece, pa vi skontajte koliko je jednostavno, u današnje vrijeme, izdvojiti 50 KM za neku utakmicu. Jedino što se ne slažem sa njoj je to što je rekla "za šta sam dala 10 KM", to mi je i jaran rekao poslije utakmice, odmah sam mu rekao da ne priča gluposti, nisam ni ja bio zadoovljan igrom ali, pare idu u klub i nikad mi nije žao tih para, obzirom da znam da time pomažem svom klubu.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2014, 14:03

šta vam je ljudi o puno sitnica naglabate a ne znate koliko mjesečno klub mora izdvajati poreznoj radi otpisa duga, pa skontajte tu i plate i druge troskove a vi pricati o bazama navijaca...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 05 jul 2014, 14:07

Micron je napisao/la:hamo pipa i ostala ekipa

nije sve za ovog foruma :D :D :D
sto znaci da je to ta ekipa, cega se bojite. :D

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 05 jul 2014, 14:10

fedeltafrotta je napisao/la:šta vam je ljudi o puno sitnica naglabate a ne znate koliko mjesečno klub mora izdvajati poreznoj radi otpisa duga, pa skontajte tu i plate i druge troskove a vi pricati o bazama navijaca...
Pa valjda je baza navijaca "jacina" kluba ?

Šta mislis koga ce sponzor uzeti neki klub bez clanova ili klub sa 10 hiljada clanova,nek 2 hiljade ljudi krene tociti gorivo na nekoj pumpi rad toga jer je ista sponzor Želje eto im racunice..to je poenta price

Samo se profit gleda ,ostalo :nene: ..nece nas niko sponzorisati iz ljubavi ,nasa jacina moze bit u navijacima jer nas ima sirom BiH al ne znamo to iskoristiti

BSO nas sponzor,5% popusta na registraciju prilikom vozila prva cu registrovati u njih jer su Željin sponzor/partner...mislim da ima raje koja slicno razmislja

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 jul 2014, 14:12

Meni su se u bso smijali prosle godine kad sam spomenuo popust pri registraciji...
Ne pokusavajte bezze

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.