FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RiverPlate
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RiverPlate » 04 jul 2014, 19:32

ChWilla je napisao/la:ako je ovaj prvi sa 25 godina bio standardni A reprezentativac i igrao ligu šampiona, a ovaj drugi je sa 25 godina polustandardni prvotimac u ovakvom želji, onda jeste. itekako.
Ama da je Pele bio! Hasanović igra najzahtjevniju poziciju u fudbalu, to je zadnji vezni, ako on ne konta kretnje i koji prostor pokriva neka se oprosti od fudbala, ono što sam sinoć vidio od njega je odron odrona da se ne lažemo, pa Jamak ušao i umjesto da krenemo ne može niko meda,a od zadnjeg veznog sve kreće, ali ne samo Hasanović nego i ostali, i Dado je zakazao i pored stative, očigledno je da je Osim njih zlostavljao na pripremama, sjeti se samo izjava igrača iz tog perioda kada govre Šef nas lomi od jutra do mraka, nemamo dodira s loptom,samo vježbe za snagu i kondiciju radimo, pa kad je počinjala naša liga sve smo gazili pred sobom i kući i na strani, a Lovćen je ekipa ranga Zvijezde, Viteza, Slavije, i mi po idealnim vremenskim uslovima ne možemo da ih sateremo trkom od perioda u kojem je Jamak ušao, kako ćemo tamo po crnogorskoj žegi igrati, ali i dalje vjerujem u momke biće 0-2 hladno! Hajmo braćooooooooooooooooooooooo!
Grbavica naš je Hram!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 jul 2014, 20:07

@samoposmatram

Sta da se radi druze, ja, vjeruj mi imam i previse losih dana. Dodjem onda malo ovde i bacim misljenje, no to svakako ne znaci da imam potrebu da budem u pravu u vezi bilo cega. Mnogi se ovde nikada nisu slagali sa mojim misljenjem, i to je sasvim u redu. Nikada sa tim nisam imao problem, pa naravno nemam ni sa tvojom analizom moga posta. Potpuno postujem tvoje misljnje, koje se ocigledno u svemu razlikuje sa mojim. Zato misljenja i jesu dobra stvar, ne bi valjalo da svi isto trubimo :mrgreen: .

No,ostajem i pored tvog misljenja sklon onome sto sam napisao. Nisi me mozda shvatio najispravnije ako si pomislio da sam ja jedan od onih nestrpljivih. Pogotovo ja to nisam.
Tacno je to i vjerovatno si u pravu da ekipe u ovom razdoblju godine ne ulaze u punu formu i da se Zeljo po tome nikako ne izdvaja od ostalih ekipa koje sada igraju. No to i nije bila moja poenta.
I oko Lovcena si u pravu, da sam svoje misljenje temeljio na ovih 90 minuta na Kosevu. Njih sam poredio sa Radnikom iz Bijeljine po kvalitetu, a nas kao nekoga ko nije imao svoj dan ,kao protiv Radnika kada smo igrali, pa se vidi da smo bolji, ali ne pobijedimo. Ne vidim u cemu je problematicno i bilo sta tu ponizavajuce. To je moje misljenje, ne mora znaciti da sam u pravu naravno. Cak sta vise, mozda Lovcen pokaze u revansu da su pravo dobra ekipa. Mada sumnjam da sam pogrijeso u toj procjeni, ostaje da se vidi.
A ovo oko Colica ne mogu da se slozim, jer ja zapravo nisam analizirao igru nijednog igraca, pa ni Colica. Ni u jednom kontekstu ga nisam pomenuo u ovoj utakmici u odnosu na njegove poteze na terenu i analizi bilo cega sto je on juce uradio. Cisto sam razocaran koliko meni izgleda zapusteno. Prije godinu dana da si stavio Colica i Stanica jedan do drugog, vidio bi da su obojica jako spremni, cak bi pomislio kako Colic tu ima prednost. Danas kada bi ih stavio, usporedba bi bila smijesna. To je toliko ocigledno. Za nepovjerovati.
Meni je uredu da ti tu vidis da je sve ok, naravno i da je u redu kada kazes da je valjda struka ta koja te stvari mora i moze da procijeni bolje od sviju nas. Apsolutno to stoji. Pa valjda Adzem vidi da je ovaj spreman, inace ga ne b stavio. Moja je stvar sto ja u ovom momentu vidim da po meni Colic izgleda kriminalno lose. Meni on izgleda kao Beslija na kraju karjere, a znamo svi na sta je on licio. Mora mali da skine kilazu, a ti to mozes vidjeti na drugi nacin i ja to postujem, da li je on nakvasao zbog uzimanja necega, to je za mene nebitno. Ali imam valjda pravo da to napisem,koliko god los moj dan bio :mrgreen: ... To definitivno ne znaci da sam ja po bilo kojoj osnovi u pravu.
Ja te pozdravljam i nadam se da cemo i dalje razmjenjivati misljenja, koliko god ona razlicita bila, a mozda ce se poneko i poklopiti. :)
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

babuka1
Kontakt:

Post Postao/la babuka1 » 04 jul 2014, 20:32

E cuj los vam Turkovic...nakon jedne utakmice,u kojoj je bio jedan od boljih :D Fakat ljudi ocekuju da napadac,koji sam igra u spicu,uzme loptu prodje trojcu i zakuca u raslje loptu...sta vam je ba...nije imo covjek dvije lopte da valja,i odma je kloc,taraba...ako je iko los i vidi se da ne zna...to su ova,Zeljina djeca,Hasanovic,Sadikovic...pa kolko god to nekom smetalo...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 jul 2014, 20:37

Valteru prijatelju kome to pricas.Ja sam davno odusto bacim malo koji komentar ali nesmijes spomenut Osima odma si pitar .Fino covjek kaze dok je bilo rapa uzimalo se titule kupovi pa se i zaradilo dobro.Nestalo malo rapa ode brkica sa klupe uvali ovu dvojicu mogu rec slobodno trenera bez ikakvog iskustva i imena .Nemoguce je ne dovest 3 godine nikakvog igraca a obecavo nam evropskog Zelju.Hajde recite da nije tako.Piso sam ranije nema marketinga nema sponzora pa odgovarali iko za to sto ga nema.ko je zaduzen.ako neznas mrs iz Zelje ima ko zna.Ovdje samo prica nema para mladi igraci.Neko ovdje nekog zajebaje.Ja cu ic na svaku utakmicu ali nedam da me niko zajebaje.Zadnja pojacanja.Zeljkovic Bogdanovic,Turkovic i povratnik Bucan.Za mene je ovo zajbancija sa imenom kluba.Pa prije 3 godine su se igraci sami nudili sta je sad.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 04 jul 2014, 20:40

kakvi god bili Svraka,Jamak MORAJU igrati,Sadikovic mali neiskusan,nejak,amaterski odigrana tekmu,umjesto da nekom Lovcenu dadnemo 5 komada i izvedes drugu postavu u CG ti moras napadat :lol: :lol: :lol: ,atmosfera nije bila losa s obzirom na rezultat
Manijaci Zeljini

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 04 jul 2014, 20:42

Eto, kako kažu, Alibašić više nije u Želji! Danas igrao u pripremnoj za Zvijezdu Gradačac.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 jul 2014, 21:02

Ako cemo za 2 godine vratiti dugove i biti cisti..ja cu halaliti 2 titule i 2 kupa..neka igramo sa limitiranim igracima ili djecom nebitno..ako je to cilj ..raja ce uvijek traziti mane..kad se sjetim prije par sezona..kukalo se kao su tribine prljave,tad su se uzimale titule i naravno igraci su bili ok..sad niko nepominje tribine..za dobre igrace treba lova ..mi ono sto imamo mozemo placati ove igrace i vjerovatno vracati dio duga.Svi zele nekog sponzora od par miliona..pa jbt nije to kao da odes na pijacu i nafatas sponzora.Kakva liga takvi su sponzori,drzava vec odavno ignorise klubove..tako jedino sto se moze proizvodi mlade igrace i nafataj lovu.Raja malo spustite loptu i smanjite zelje.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 04 jul 2014, 21:09

Alipasino je napisao/la:Valteru prijatelju kome to pricas.Ja sam davno odusto bacim malo koji komentar ali nesmijes spomenut Osima odma si pitar .Fino covjek kaze dok je bilo rapa uzimalo se titule kupovi pa se i zaradilo dobro.Nestalo malo rapa ode brkica sa klupe uvali ovu dvojicu mogu rec slobodno trenera bez ikakvog iskustva i imena .Nemoguce je ne dovest 3 godine nikakvog igraca a obecavo nam evropskog Zelju.Hajde recite da nije tako.Piso sam ranije nema marketinga nema sponzora pa odgovarali iko za to sto ga nema.ko je zaduzen.ako neznas mrs iz Zelje ima ko zna.Ovdje samo prica nema para mladi igraci.Neko ovdje nekog zajebaje.Ja cu ic na svaku utakmicu ali nedam da me niko zajebaje.Zadnja pojacanja.Zeljkovic Bogdanovic,Turkovic i povratnik Bucan.Za mene je ovo zajbancija sa imenom kluba.Pa prije 3 godine su se igraci sami nudili sta je sad.
pa, jel' te stid vise??? ne pamtim kad si bio na utakmici, jer sam upratio da svaku komentarises ovdje, na forumu, a dok ista traje! sta ako si gled'o prijeratnog zelju? i ja sam (65. sam godiste), pratio ga i u dobru i u zlu, cak i dok je igrao drugu ligu sfrj. pratim ga i danas, opet, i u dobru i u zlu. jel' nam godine daju za pravo da seremo? jel' to ti volis zelju samo kad je prvak, kad prolazimo pretkola euro kupova, kad nam igraju mesa, skoro, cipe, skija, mesic, guvo, sablja, alihodzic, dzelo, buki...??? ohladi malo covjece. pozitivna kritika stoji (imam ih i ja na pretek), ali ti pretjerujes. pun si pesimizma, negativnosti, itd.

p.s.

najteza utakmica, a ujedno i najdraza mi je zubandan. tada nas je fks ubilo i rukama i nogama. jos mi je pred ocima slika smjecanina kako, pred sam istek regularnog toka tekme, pimpla loptu pored aut linije, ispred njihove klupe, a nasi vise meda ne mogu. u stvari, tu utakmicu sam vise proveo sa glavom medju rukama, ne smijuci gledati sta se sve desava. onda je dosao zuban i ostalo je istorija. s ovim zelim reci da smo tada igracima naseg zelje, tokom citave te utakmice, kada smo bili daleko losiji takmac, davali bezrezervnu podrsku i vratilo nam se dobrim. dajmo momcima podrsku. to je to sto imamo i valja nam izdurat ovaj revans i sezonu pred nama. kad bi bio kantonalac, za mene je zeljo jedan jedini i za mene niko nije iznad njega.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jul 2014, 21:13

Ono sinoc je bilo uzasno.Ako ne prođu treba Adzema vratiti djeci...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 jul 2014, 21:19

bistrikboy je napisao/la:Ono sinoc je bilo uzasno.Ako ne prođu treba Adzema vratiti djeci...
Pa sve i da nas Amar vodi nece bit bolje, kad nam je igracki kadar los. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 04 jul 2014, 21:25

Valter je napisao/la:Vjeruj mi ti niti si šta shvatio, niti znaš šta si želio reči. Ove teme ostavi za one malo sofisticiranije.
Reći*

Izvini klaso sofisticirana ako su ti moje plebejske riječi isparale oči.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 04 jul 2014, 21:28

TMmanija2012 je napisao/la:Ako cemo za 2 godine vratiti dugove i biti cisti..ja cu halaliti 2 titule i 2 kupa..neka igramo sa limitiranim igracima ili djecom nebitno..ako je to cilj ..raja ce uvijek traziti mane..kad se sjetim prije par sezona..kukalo se kao su tribine prljave,tad su se uzimale titule i naravno igraci su bili ok..sad niko nepominje tribine..za dobre igrace treba lova ..mi ono sto imamo mozemo placati ove igrace i vjerovatno vracati dio duga.Svi zele nekog sponzora od par miliona..pa jbt nije to kao da odes na pijacu i nafatas sponzora.Kakva liga takvi su sponzori,drzava vec odavno ignorise klubove..tako jedino sto se moze proizvodi mlade igrace i nafataj lovu.Raja malo spustite loptu i smanjite zelje.
Apsolutno netacno ali OK jednom plasirana poluistina moze postati pravilo razmisljanja. Ako zelis afirmisati vlastiti omladinski pogon onda ga afirmises igrama barem 3-4 omladinca u prvom timu i polako povecavs taj broj ili ih rotiras. A za takvu postavku ti je potreban dobar i iskusan trener i pedagog i nisam ubjedjen da je to Adjem, pogotovo nakon danasnje izjave.

Da bi provukao investitora moras imati sredjenu situaciju u Klubu, jasno definisanu viziju gdje zelis biti u narednih 3-5 godina, sa kojim ljudima to mozes postici (to nije rodjacka kombinacija) i kolika sredstva su ti za to potrebna. Tek nakon toga mozes se upustiti u trazenje sponzora a i za to moras imati plan i komunikacione kanale i jos nesto koliko znam klub formalno jos nije privatizovan i kao takav (jer je jos ivijek UG) je duzan uredno komunicirati sa svojim clanovima i informisati ih o svojim aktivnostima itd i itd..........

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 jul 2014, 21:37

Doc Holliday je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Ako cemo za 2 godine vratiti dugove i biti cisti..ja cu halaliti 2 titule i 2 kupa..neka igramo sa limitiranim igracima ili djecom nebitno..ako je to cilj ..raja ce uvijek traziti mane..kad se sjetim prije par sezona..kukalo se kao su tribine prljave,tad su se uzimale titule i naravno igraci su bili ok..sad niko nepominje tribine..za dobre igrace treba lova ..mi ono sto imamo mozemo placati ove igrace i vjerovatno vracati dio duga.Svi zele nekog sponzora od par miliona..pa jbt nije to kao da odes na pijacu i nafatas sponzora.Kakva liga takvi su sponzori,drzava vec odavno ignorise klubove..tako jedino sto se moze proizvodi mlade igrace i nafataj lovu.Raja malo spustite loptu i smanjite zelje.
Apsolutno netacno ali OK jednom plasirana poluistina moze postati pravilo razmisljanja. Ako zelis afirmisati vlastiti omladinski pogon onda ga afirmises igrama barem 3-4 omladinca u prvom timu i polako povecavs taj broj ili ih rotiras. A za takvu postavku ti je potreban dobar i iskusan trener i pedagog i nisam ubjedjen da je to Adjem, pogotovo nakon danasnje izjave.

Da bi provukao investitora moras imati sredjenu situaciju u Klubu, jasno definisanu viziju gdje zelis biti u narednih 3-5 godina, sa kojim ljudima to mozes postici (to nije rodjacka kombinacija) i kolika sredstva su ti za to potrebna. Tek nakon toga mozes se upustiti u trazenje sponzora a i za to moras imati plan i komunikacione kanale i jos nesto koliko znam klub formalno jos nije privatizovan i kao takav (jer je jos ivijek UG) je duzan uredno komunicirati sa svojim clanovima i informisati ih o svojim aktivnostima itd i itd..........
Zar nije Zola nas produkt i nasa skola..ako bi svake godine ili svake druge godine prodali naseg igraca iz nase skole to bi bio dobar napredak..ovo dole sto navodis..upravo se to radi..vracaju se dugovi tj sredjivanje situacije u klubu.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 04 jul 2014, 21:42

Višća ode u Leicester , hoće li bit kakvih para od njega ?

jahija

Post Postao/la jahija » 04 jul 2014, 21:43

samozeljo1987 je napisao/la:Višća ode u Leicester , hoće li bit kakvih para od njega ?
Mislim da imamo 15 % od transfera.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 jul 2014, 21:47

Pa upravo se na tome radi. Zar nije tako? Adzem je proveo vremena sa omladincima i mislim da je idealno rjesenje za nas u slijedecih 2-4 godine jer zna sta ima u mladzim kategorijama. Investitore nemamo i to mozemo zaboravit. Za dobrobit kluba najbolje je ocistit se dugova i tako umjesto sto svake godine dajemo par stotina hiljada maraka ili vise na dugove to nakon 2-3 godine mozemo usmjerit u klub i biti sami svoji bez neke omce oko vrata.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 04 jul 2014, 21:52

TMmanija2012 je napisao/la:

Zar nije Zola nas produkt i nasa skola..ako bi svake godine ili svake druge godine prodali naseg igraca iz nase skole to bi bio dobar napredak..ovo dole sto navodis..upravo se to radi..vracaju se dugovi tj sredjivanje situacije u klubu.
Zola i ..... Vracanje dugova ne smije biti jedina aktivnost sa kojom se izlazi pred javnost jer moras ponavljam moras istovremeno definisati projekat pronalazenja sponzora ( sponzora ima i van Sarajeva a pogotovo van BiH) i raditi na njegovoj realizaciji uporedo sa stabilizacijom trenutne finansijske situacije. Klub moras posmatrati kao jednu slozenu kompaniju koja realizuje vise aktivnosti i istovremeno ima vise ciljeva koji su komplementarni jedan drugom. Za to moras imati iskusan tim ljudi sa medjunarodnim iskustvom i velikom zeljom da nas Zeljo ide svake godine naprijed. Navedeno nije moj niti tvoj zadatak vec se valjda zna ciji je, iskreno se nadam da se zna.

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 04 jul 2014, 21:52

bordo prijatelji vam na komsijskoj bazi uvijek mogu udijeliti koji savjet, sevap je.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 jul 2014, 21:57

Valter je napisao/la:
admirbreza je napisao/la:@Valter

Sve te pare su potrošene prije no što su došle. Nama evropske pare i čine buđet. Nabrajaš priliv novca, ali ne vidiš da se nešto potroši i na organizaciju utakmice, pa na gostovanja za smještaj, pa na plate i smještaj igrača, omladinske pogone, administraciju kluba, dug prema državi. Nek sve ide svojim tokom.
Vjeruj mi ti niti si šta shvatio, niti znaš šta si želio reči. Ove teme ostavi za one malo sofisticiranije.
Valter uz svo duzno postovanje ali i ti pises nesto u sto nisi 100% upucen. Ne samo ti nego i ja i mi svi ostali. Nabrojao si fino sve to i to donekle stoji ali pod uslovom da dovodjenje igraca koji su stvarno pojacanje za ovu ligu ne kosta barem oko 300.000-400.000 maraka po igracu i sta od tih para gore uradit? Dovest dvojicu igraca koji te jos uz put kostaju mjesecno nekih 15-20.000 maraka.

Ako bog da kad se rijesimo dugova bit ce nekih para viska pa ce se moci uloziti bez da se uvaljujemo u kredite koje ne mozemo otplatii za godinu dvije.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 jul 2014, 21:59

@Boccaccio bas sto si ti najstrpljiviji, nemoj pokazivati nestrpljivost, pogotovo sad kad se pravi promijena u ekipi i novi je strucni tim. Jer dosta raje se ovdje mijeri prema tvom stavu. Zato i mislim da si imao los dan. Ja sam jedva prepoznao Colica, ali sam ga vise vidio kao da se razvio tipa beka, kao sto je bio Milan Knezevic, (Velez), i Marinko Mackic (Borac, Sarajevo).

Daleko je jos Zeljo od neke ljepote u igri i velikih rezultata, ali vidi se da ljudi u klubu znaju znanje i da radom stvaraju rezultate. Konstantno se klub drzi u vrhu tabele zadnjih pet godina, sto je razlog da ljepota u igri pati zbog rezultata. Sa dobrim rezultatima pokusavaju odrzavati kakvu takvu financijsku situaciju i uz to privuci sponzore.

Licno sam vidjao ljepsu igru kod Sirokog, Zrinjskog, Borca i Sarajeva, ali ova cetvorka imaju vece garancije u osvajanju bodova, od Zelje. Necu ulaziti u detalje sta mislim sa tim, da se niko neuvredi.

Nek je Zeljo blizu svojih navijaca, zna se sta nosi nagli uspijeh jednom klubu. Stabilno stepenicu po stepenicu, tako je najbolje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.