FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Orad1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Orad1921 » 04 jul 2014, 17:19

FaraonTM je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:Ljudi, Nedo nema pojma sa mnom je trenirao, pod hitno moramo dovesti napadača (klasičnog) il da igra Bajić il nekog iz juniora gurnut!
Nedo nas neće nažalost usrećiti!
Staniću :tokralju:
Hajde ba i Džeko je bio kloc i najlošiji u generaciji pa vidi ga sada. Ti što su bili lafo najbolji otvorili frizeraje a on zgrče keš u City-u :D
Džeko je i dan danas kloc za mene.Znači ja mu nebi dao da igra za Želju sad kad bi se ponudio. Da se samo kloc hoce prodat da uzmemo kakvih para.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 04 jul 2014, 17:20

Velahalve je napisao/la:Ljudi, Nedo nema pojma sa mnom je trenirao, pod hitno moramo dovesti napadača (klasičnog) il da igra Bajić il nekog iz juniora gurnut!
a vidim ti napravio karijeru da ne moze bolje

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 jul 2014, 17:27

Amare rado bih ti se obratio otvorenim pismom, ali evo da sačekamo revanš. Ali barem ovo da napišem, koliko znam ti uvijek spominješ novce kao glavni problem. Ove godine smo u kvalifikacijama za Euroligu i poslije duže vremena u Europi imamo priliku da dobijemo protivnika po mjeri. Žrijeb nam je bio naklonjen, prvo dobijamo Lovčena, a aBd ako ih prođemo idemo na Metalurg. Koliko znam te bi nam dvije utakmice donijele po 90.000 eura od UEFE-e. Jučerašnja utakmica donijela je u budžet kluba oko 50.000 KM od ulaznica. Na utakmici je bilo i dosta raje iz dijaspore jer je sada vrijeme godišnjih odmora, a oni željni Želje i navijanja u živo. Ako nam se posreči da prođemo Lovčen i ako u eventualnoj prvoj utakmici u Skoplju izvućemo dobar rezultat, Amare eto ti još cca.70.000 KM od karata u revanšu. Moj Amare još kada bi prošao i Metalurg, u trečem pretkolu eto ti još cca.100.000 KM samo od karata (u ovom pretkolu bilo bi i para i od TV prava i + još 90.000 eura od UEFE) i tu možemo i ispasti. U tom periodu kreče i prvenstvo i kada bi pobijedili Olimpik u jednom pozitivnom raspoloženju i zato što je dijaspora još tu, protiv Širokog bi bilo jedno 5.000-6.000 gledalaca, dakle cca. 35.000-40.000 KM. Dakle Amare kako se kaže „pare nisu problem“ samo se treba na pravi način organizovati i eto ih jer one ne padaju sa neba. A Amare ti pokušavaš bez centa ulaganja sve ovo ostvariti, dakle ideš jednim putem u koji i sam ne vjeruješ. Jer da vjeruješ nebi nas napustio prošle godine na početku prvenstva, valjda i sam svjestan da sa ovim igračkim kadrom ne dolaze baš bolji dani. Kada je bilo para od Džeke, doveo si Zebu i Bekrića (i naravno neke druge) i prekucao si ovu ligu. Kada je para nestalo trebao si se uhvatiti u koštac i ti ove mlade igrače izvesti na pravi put, a ne sve prepustiti prvo Dini, pa onda Adžemu da njih okrivljujemo za loše igre. Ako je za tu mladost na koju se trebamo osloniti (Sadiković, Bajić, Hasanović i drugi), Sejo Bučan maratonac (i to ne na žalost samo u ovoj utakmici), onda ja ne kontam ovu igru iako sam redovan na utakmicama. Amare molim te pogledaj još jedno pažljivo onu akciju kada Sadiković pogađa stativu, na koji način se on kreče prema lopti. On bi rado da je mogao kako da pobjegne od nje.

Hvala bogu ima revanš, pa još sve nije gotovo, a ako ispadnemo od Lovčena bojim se da nas čekaju godine bez Europe (jer kako biti treči u našoj ligi), a samim tim i bez para, a na Grbavici da Bog da da bude više od 1.500-2.000 gledalaca, od toga pola bez plačene ulaznice.

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 04 jul 2014, 17:33

@Valter

Sve te pare su potrošene prije no što su došle. Nama evropske pare i čine buđet. Nabrajaš priliv novca, ali ne vidiš da se nešto potroši i na organizaciju utakmice, pa na gostovanja za smještaj, pa na plate i smještaj igrača, omladinske pogone, administraciju kluba, dug prema državi. Nek sve ide svojim tokom.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 jul 2014, 17:42

admirbreza je napisao/la:@Valter

Sve te pare su potrošene prije no što su došle. Nama evropske pare i čine buđet. Nabrajaš priliv novca, ali ne vidiš da se nešto potroši i na organizaciju utakmice, pa na gostovanja za smještaj, pa na plate i smještaj igrača, omladinske pogone, administraciju kluba, dug prema državi. Nek sve ide svojim tokom.
Vjeruj mi ti niti si šta shvatio, niti znaš šta si želio reči. Ove teme ostavi za one malo sofisticiranije.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 04 jul 2014, 17:51

arelinho je napisao/la:
a vidim ti napravio karijeru da ne moze bolje
+1, još mu je garant i trebu skino
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 04 jul 2014, 17:56

Sta je sa tim napadacem sto je super najavio da bi trebao danas potpisati?

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 04 jul 2014, 18:00

Ja još ne mogu da vjerujem kako smo odigrali :shock: :lol: Oni su fakat amateri, likovi centra nisu prešli, e zamisli onda nas kao kakvi smo. Onaj lavor je proklet za nas, hajmo u Zenici igrati samo da ne igramo gore, ionako Čelik nikad neće Evrope izboriti. Nekako smo tanki trkački, ja ne znam šta je ovo, prije smo jeli sve redom, sad ne mogu meda. Ali i dalje vjerujem u momke i trebate svi, **** vas pesimizam, idemo tamo 0-2 hladno. Hajmo braćoooooooooooooooooooooooooo podrke momcima, grb našeg kluba nose, naše boje.

Ove napaćene duše pogotovo navijači Slobode :lol: mogu lagano u skokovima.
Grbavica naš je Hram!!!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 04 jul 2014, 18:13

Sta vam je ljudi?, nije to ni tako lose, idemo mi do 3. Pretkola, gdje nas ceka veliki Inter abd.

Samo treba da nas brine realizacija, nista drugo, prva je tekma, bice to bolje.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jul 2014, 18:38

ne znam vala gdje ste vi vidjeli nedostatak trke ili zalaganja. trčalo se sasvim dobro (protiv ekipe koja samo trči i nabija loptu i uopšte ne pokušava igrati lopte), ali fali znanja i umijeća.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 04 jul 2014, 18:41

ChWilla je napisao/la:ne znam vala gdje ste vi vidjeli nedostatak trke ili zalaganja. trčalo se sasvim dobro (protiv ekipe koja samo trči i nabija loptu i uopšte ne pokušava igrati lopte), ali fali znanja i umijeća.
Bolan, Bešlija sa pivskim stomakom i 33 godine više trčao od Hasanovića!
Grbavica naš je Hram!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jul 2014, 18:55

RiverPlate je napisao/la:Ja još ne mogu da vjerujem kako smo odigrali :shock: :lol: Oni su fakat amateri, likovi centra nisu prešli, e zamisli onda nas kao kakvi smo. Onaj lavor je proklet za nas, hajmo u Zenici igrati samo da ne igramo gore, ionako Čelik nikad neće Evrope izboriti. Nekako smo tanki trkački, ja ne znam šta je ovo, prije smo jeli sve redom, sad ne mogu meda. Ali i dalje vjerujem u momke i trebate svi, **** vas pesimizam, idemo tamo 0-2 hladno. Hajmo braćoooooooooooooooooooooooooo podrke momcima, grb našeg kluba nose, naše boje.

Ove napaćene duše pogotovo navijači Slobode :lol: mogu lagano u skokovima.

Igrajte vi na svojoj ljepotici :wave:

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 04 jul 2014, 18:55

adi11 je napisao/la:Sta je sa tim napadacem sto je super najavio da bi trebao danas potpisati?
Da nije mozda Kajkut? :lol: , previse smo ocekivali, otisla su nam 5 standarnih igraca, ni jedan extra klase dosao i mi sad ko jaki, treba biti realan.A pitari su jos jednom pokazali "pravo lice" za sacekusu na Barama :clap:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jul 2014, 18:56

RiverPlate je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ne znam vala gdje ste vi vidjeli nedostatak trke ili zalaganja. trčalo se sasvim dobro (protiv ekipe koja samo trči i nabija loptu i uopšte ne pokušava igrati lopte), ali fali znanja i umijeća.
i od svih, po tebi hasanović ne trči? pa to je gotovo i jedino što radi.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 04 jul 2014, 19:00

ChWilla je napisao/la:
i od svih, po tebi hasanović ne trči? pa to je gotovo i jedino što radi.
Jedno je trčatti s mozgom i znati šta uraditi s toliko pretrčanim prostorom, a drugo je k'o majmum trčati bez ikakve ideje, svi oni mogu nakucati koliko hoćeš kilometraže, ali nije to poenta!Bešlija je rovove pravio od busenja, pronalazio ljudi, zabio golove sa 25 metara, šta ovaj radi osim trčanja?
Grbavica naš je Hram!!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 jul 2014, 19:01

nije ti dobro porednje ta dva igraca, pocevsi od pozicije, pa do kvaliteta i postignute karijere i iskustva...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 jul 2014, 19:02

boccaccio je napisao/la:Nismo mi uopste tempirali formu za ovu utakmicu, to se iz aviona vidi. Mnogo igraca nije uslo u optimalni takmicarski ciklus. Prakticno smo mi jos na pripremama, bar kako pokazuje ova utakmica. Daje mi za pravo da ovako razmisljam i nasa pripremna utakmica protiv Veleza, gdje mi je rezultat rekao mnoge stvari. Nama je to trebala biti generalna proba, sto bi trebalo da znaci da smo u nekom optimumu, spremni za neki start, dok je Velez sa teskim nogama tek poceo pripreme i vjerovatno im je ta tekma bila i prvi dodir sa loptom. Ako se dobro sjecamo, kada smo mi bili u takvoj situaciji da nekom izadjemo u susret i glumimo sparing partnera, kao nekada Zrinjskom, koji je pravio generalke, a mi tek pocinjali, primali smo peticu od takve ekipe, ne zato sto su oni kvalitetniji, vec sto su bili spremni za pocetak, a mi preteski. Tako da mi sve ovo izgleda da nismo potpuno takmicarski u fazonu. Nama treba jos petnaestak dana dobrih priprema da bi se vidio rezultat.

Necu ulaziti u dublju analizu ove utakmice iz razloga sto cu sacekati da se zavrsi ovaj dvomec. Sama tekma je izgledala poput neke iz nase lige, kada nama u goste dodje npr. Radnik iz Bijeljine ili neka slicna ekipa, a mi nismo u stanju da napravimo nesto posebno. Lovcen kao ekipa nema kvalitet. Da je optimalna nasa forma, ovo bi se glatko proslo, no pitanje je da li je i Lovcen u optimalnoj formi. Kako god, odigrali smo slabo, bez rjesenja. Vezni red mi je podbacio. Lagano se vidjelo da kada mi spustimo loptu i napravimo dva-tri dobra pasa, da se Lovcen kao ekipa totalno izgubi. Mozda smo trebali biti malo hrabriji. Shvatam i pritisak i momenat nepripremljenosti u ovoj fazi, gdje ti ni samopouzdanje nije na visokoj tacki, kako to obicno biva u fazi priprema koje nisu konacne, no neki igraci su morali biti malo hrabriji.

Posebno o igracima necu dok se ne zavrsi revans. Tada cemo imati jasniju sliku. Jednog bih igraca istakao i to po negativnom. Iako bih mogao njih nekoliko po negativnom, a mozda samo jednog u pozitivnom. Ali Benjamin Colic meni djeluje toliko zapusteno da ja nemam rijeci.
Ostao sam nijem kada sam ga vidio na zagrijavanju, i pitao sam se da li je taj igrac uopste trenirao. On je deblji nego sto treba bar za 6-7 kg. Ocekivao sam da ce kroz ove pripreme on vratiti svoje tijelo, cak mi igracka forma u ovom periodu nije toliko ni bitna, jer je prva utakmica, ali Benjo u ovom trenutku nema odradjene dobre pripreme. Naravno da se to osjeti na terenu, jer ne moze biti ni aktivan, ne moze biti ni psihicki stabilan, kada njegovo tijelo uopste nije reagovalo na navodno jake pripreme koje smo imali. Bilo mi je potpuno razumljivo da poslije teske povrede on u onom proslom prvenstvu i u toj njegovoj pauzi dobije na kilazi, da je to tada bilo tesko vratiti, pa je i patio kada se vratio pred kraj prvenstva. Patio i kilazom, i strahom od starta i psihicki je bio drugaciji. Ove pripreme su trebale fizicki maksimalno da ga vrate. Benji Colicu trebaju potpuno nove pripreme ispocetka. Ne treba igrati u ovakvom stanju, dok ne dodje sebi. Iskreno sam razocaran. Ovakav je Beslija bio na kraju karijere, sa stomakom. Nevjerovatno mi je da jedan igrac poput Benje, mlad, ambiciozan, kvalitetan bek, koji treba da zavrsi poput Zole, bude u ovakvom stanju poslije odradjenih priprema.

Mi bi trebali kvalitetom proci Lovcena poslije dvije utakmice. Ali da bi se to desilo, za ovih nekoliko dana moramo podici nivo igre i samopouzdanja za 20-30 % .Ako bi ostali na ovom nivou, onda je sve moguce. Vjerujem u pozitivan ishod poslije revansa. Poslije toga ce nam biti jasno svima, a narocito ljudima u klubu kakve mjeremoraju poduzeti po pitanju igrackog kadra, ako mislimo da tipujemo na vrh tabele. Sve je to zavisno naravno i od igraca koji ce mozda i otici nakon evrope. Vidjecemo. Ne treba uglavnom puno kritikovati poslije ove prve utakmice, gdje smo i ovakvi kakvi smo bili na terenu lagano mogli uzeti bar dva razlike. Nije se desilo. Idemo dalje, valjda malo hrabrije i odlucnije u revans.
Cesto posjecujem ovu stranicu I pogotovo pratim tvoje komentare, ima se uvjek nesto fino procitati. Prvi put da sam naletio na jedan tvoj tekst, gdje si imao los dan.

O tempiranju forme, nijedan klub ovo vrijeme godine nije tempirao takmicarsku formu, jer su vremena odmora. Znaci po tome Zeljo nezaostaje nista iza vecine klubova.

O Lovcenu, jedino ako pratis Lovcen koliko pratis Zelju, dajem ti za pravo da ovakvu ocijenu dajes, inace smatram ovo neosnovano ponizavanje na osnovu obicnog neznanja. Lovcen je dobro oteglio muda da izvuce bod protiv Zelje, u kojem se nagovjestava pocetak neceg ljepog. Nove ere za koju treba te biti strpljivi, pogotovo ti, jer si nesto nestrpljiv po ovom postu. To nesto lijepo je bilo vise igranja po zemlji od odbrane, koje vam fali vec dvije tri sezone.

Kazes neces o igracima dok se nezavrsi revans, a onda opali rafalnu paljbu på Benjaminu Colicu. Brate bas si imao los dan. Nebi Colic igrao utakmicu, da nije spreman. Nije strucni stab Zelje grupa neznalica, vec ljudi koji zive od fudbala. To sto se tebi krupniji izgled Colica nesvidja je tvoj problem, a ne njegov. Momak je 22 godine tijelo se jos uvijek razvija, znaci ima tu I misica koji se razvijaju, mozda je u pauzi koristio i keratin, koji skuplja tekucinu u tijelu. Nisam upratio neke greske, kao sto je Spahic na SP radio, mozda ih je bilo, ali ja nisam vidio.

Na kraju dobro zbori. Zeljo ide na Cetinje, gdje se domacin mora otvoriti. Tu ima sansu da pokaze pravu snagu, u sto I vijerujem da ce. Nerijesen rezultat bez golova na domacem mterenu, je uvijek dobar rezultat. Adzem zna.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jul 2014, 19:06

Jedno je trčatti s mozgom i znati šta uraditi s toliko pretrčanim prostorom, a drugo je k'o majmum trčati bez ikakve ideje, svi oni mogu nakucati koliko hoćeš kilometraže, ali nije to poenta!Bešlija je rovove pravio od busenja, pronalazio ljudi, zabio golove sa 25 metara, šta ovaj radi osim trčanja?
pa bolan ja i kažem da je problem znanje i umijeće, a ne trka.

i čemu poređenje s bešlijom, druga pozicija, drugi igrač, i legenda za poslijeratne kriterije, standardni A reprezentativac dok je bio zdrav (što je svjetlosnu godinu iznad hasanovićevih dometa)? gdje nađe njega i hasanovića trpati zajedno?

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 04 jul 2014, 19:18

Jel tebi normalno da čovjek sa stomakom i 33 godine bolje igra sa likom od 25 :lol: i to ne bolje da se nije zakačio sa Osimom još bi nama Bešlija dragi igrao :cool:
Grbavica naš je Hram!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jul 2014, 19:24

ako je ovaj prvi sa 25 godina bio standardni A reprezentativac i igrao ligu šampiona, a ovaj drugi je sa 25 godina polustandardni prvotimac u ovakvom želji, onda jeste. itekako.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NerminFatic i 41 gost.