Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

High

Re: Chat

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 16:26

Ima li komunista? Trebam spaliti Kardeljove i Đilasove knjige, pa bujrum ko može.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Federer17

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 16:26

pinoglavi je napisao/la: Pa poistovjecivati se sa Turskom i pisati mjestani Pala na infuziji je jednako bolesno kao i mjestani Pala koji su na infuziji. Uredu je stati na jednu stranu, bilo to Erdogan ili protiv Erdogana, ali toliko srcano stati na jednu stranu i prozivati one koji ne dijele misljenje oko politicke situacije u Turskoj je bolesno.
I kako to da Bosnjaci znaju ko je dobar za Tursku a 20 i kusur godina biramo ljude koji nam unistavaju drzavu?

@medikamet ajde zastavu Turske u ruke i na ulicu
Niko se ne poistovjecuje sa Turskom, samo ih podrzava, iz razlicitih razloga. Ljudi stavljaju zastave Francuske, Palestine na svoje profile, imaju svoje razloge i to me ne zanima. Ali me itekako zanimaju razlozi bolesti ljudi koji na sve moguce nacine iskazuju prema Turskoj i Erdoganu, kada im on nista nije kriv. Sta ima neko od toga? Mrzi islam, pa onda i sve sto ima veze s islamom?

Znas po stanju u drzavi, po uredjenju, napretku, procentu zaposlenih, itd. Kod nas je sve puno drugacije, dok se nadju 3 kako treba covjeka sa sve 3 strane, mi cemo docekad kijamet. Ja sigurni ne biram takve, ali sta mozes kada nas za 20 KM kupe.

Kawhi, nemam bas vremena da duze pisem, ucim lafo, a nisam vidio knjigu od mobitela. Pogledaj gostovanje Adnana Mrkonjica kod Senada gdje kaze da su na svaki jecaj naseg naroda, zov bilo kojeg naseg pukovnika oni prvi ti koji ce se odazvati. U islamu je drzava nesto itekako sveto, odbrana domovine, vjeruj mi da bi istinski vjernici, ti "bradonje" (kako ih nazivaju) prvi od svih bili spremni boriti se, bezrezervno, zrtvujuci zivote i svoje i svoje porodice.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 16:26

Clutch je napisao/la:
DANTES je napisao/la: to što neko dobija više od 50 % na izborima ne znači da je dobar ili bilo šta
masama je lako manipuliše, a on to radi odlično. priča im priču koju žele da čuju. sinoć je svojom pozivom na ulice lagano mogao izazvati građanski rat. bio je spreman žrtvovati narod da ostane na vlasti. e to ti dovoljno govori kakav je.
Ne, da je angazovao vojsku koja je stala na njegovu stranu onda bi mogao izazvati gradjanski rat.

Ili bi ti to zelio?
ja bih želio? za razliku od većine forumaša ja sam sve ovo promatrao analitički i neutralno. vi previše ličnog unosite u ovo, iz kog razloga ne znam, ustvari znam, osjećam miris istih simptoma kao kod mojih rusofila.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2016, 16:31

Bosniacum Lilium je napisao/la:Tako je @Kawhi. Trebamo ostati zajedno bez obzira na religiju. To su sinoc uradili Turci. Njima je drzava iznad svega.

Joj sto vas ovaj neki novi farmaceut šamara :rol:
Evo čitam i Turke koji misle da je sve iscenirano od strane Recepa, ali kažu da nisu sinoć htjeli protiv njega izaći jer bi uslijedilo sranje. Imaju izbori za to. :salut:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 16:31

Federer17 je napisao/la: Niko se ne poistovjecuje sa Turskom, samo ih podrzava, iz razlicitih razloga. Ljudi stavljaju zastave Francuske, Palestine na svoje profile, imaju svoje razloge i to me ne zanima. Ali me itekako zanimaju razlozi bolesti ljudi koji na sve moguce nacine iskazuju prema Turskoj i Erdoganu, kada im on nista nije kriv. Sta ima neko od toga? Mrzi islam, pa onda i sve sto ima veze s islamom?

Znas po stanju u drzavi, po uredjenju, napretku, procentu zaposlenih, itd. Kod nas je sve puno drugacije, dok se nadju 3 kako treba covjeka sa sve 3 strane, mi cemo docekad kijamet. Ja sigurni ne biram takve, ali sta mozes kada nas za 20 KM kupe.
A necemo se lagati, itekako ima onih koji se poistovjecuju sa Turskom. Vec sam napisao ok je zanimati se za situaciju i zauzeti stranu, ali itekako ima onih koji su i previse srcano ovo sve dozivjeli i na njih sam ja mislio. Sto Srbi mrze Tursku i Erdogana ne bi ti znao odgovoriti, kako god sve je to Balkan i meni je jednako bolesno staviti sliku Sultane Bosnjaci su ti na raspolaganju na fb kao sto je bolesno bas mrziti Tursku i razocarati se sto je sve ovako zavrsilo. Ti si jedan od pametnijih ovdje, valjda razumijes na sta mislim.
Nad tobom sunce najljepše sja

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 16 jul 2016, 16:33

Ovdje se uvijek nekako sve vrati Srbe... :rol:

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 16 jul 2016, 16:37

pinoglavi je napisao/la:Jbt s kim ja dijelim zrak :lol:
S Erdoganom. Budi ponosan.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 16:37

Kawhi je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Tako je @Kawhi. Trebamo ostati zajedno bez obzira na religiju. To su sinoc uradili Turci. Njima je drzava iznad svega.

Joj sto vas ovaj neki novi farmaceut šamara :rol:
Evo čitam i Turke koji misle da je sve iscenirano od strane Recepa, ali kažu da nisu sinoć htjeli protiv njega izaći jer bi uslijedilo sranje. Imaju izbori za to. :salut:
naravno da je izrežirano, ali kako da diktatora koji bar poštuje osnove prava i demokratije, zamjeniš sa ljudima koji vrše državni udar? ne možeš, prosto ne možeš ostati na strani kad vojska nasilno preuzima vlast. bez obzira koja su tvoja politička uvjerenja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 16:38

Medikament je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Jbt s kim ja dijelim zrak :lol:
S Erdoganom. Budi ponosan.
Nikad, hvala Bogu :bih:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 16:38

pinoglavi je napisao/la: A necemo se lagati, itekako ima onih koji se poistovjecuju sa Turskom. Vec sam napisao ok je zanimati se za situaciju i zauzeti stranu, ali itekako ima onih koji su i previse srcano ovo sve dozivjeli i na njih sam ja mislio. Sto Srbi mrze Tursku i Erdogana ne bi ti znao odgovoriti, kako god sve je to Balkan i meni je jednako bolesno staviti sliku Sultane Bosnjaci su ti na raspolaganju na fb kao sto je bolesno bas mrziti Tursku i razocarati se sto je sve ovako zavrsilo. Ti si jedan od pametnijih ovdje, valjda razumijes na sta mislim.
Razumijem, ali se ne slazem. :mrgreen: Jedno je iskazivati ljubav, a nesto sasvim drugo mrznju (iz xy bolesnih razloga) iz cega moze izaci i problem. Zasto mrziti nekoga, ako nemas razloga, a voljeti bez razloga i koristi je nekad nesto najbolje. To znaju oni koji su zaljubljeni. :P

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2016, 16:38

DANTES je napisao/la: ja bih želio? za razliku od većine forumaša ja sam sve ovo promatrao analitički i neutralno. vi previše ličnog unosite u ovo, iz kog razloga ne znam, ustvari znam, osjećam miris istih simptoma kao kod mojih rusofila.
:salut: :clap:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 16:39

DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
DANTES je napisao/la: to što neko dobija više od 50 % na izborima ne znači da je dobar ili bilo šta
masama je lako manipuliše, a on to radi odlično. priča im priču koju žele da čuju. sinoć je svojom pozivom na ulice lagano mogao izazvati građanski rat. bio je spreman žrtvovati narod da ostane na vlasti. e to ti dovoljno govori kakav je.
Ne, da je angazovao vojsku koja je stala na njegovu stranu onda bi mogao izazvati gradjanski rat.

Ili bi ti to zelio?
ja bih želio? za razliku od većine forumaša ja sam sve ovo promatrao analitički i neutralno. vi previše ličnog unosite u ovo, iz kog razloga ne znam, ustvari znam, osjećam miris istih simptoma kao kod mojih rusofila.
Upravu je clutch sa ovim za vojsku, puno brže i lakše je bilo ovako sa narodom ispred tenkova, negoli tenkovima protiv tenkova i vojskom protiv vojske, jer se ovi pučisti ne bi predali tako lako, a žrtava bi bilo puno više, tek bi tad došlo do haosa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jul 2016, 16:39

Neki Bosnjaci ocigledno pate od manjka nacionalne svijesti. Tuzno citati sta pisu.
Jugofili odmah uz bok sa svojim pizdarijama.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 jul 2016, 16:41

Bosnjaci, odnosno muslimani uopce, bar ovi nearapi, u Erdoganu vide tog nekog halifu ili glavnog vodju kojeg nisu imali evo vec 300 i kusur godina, nekoga ko ce globalno misliti i braniti interese muslimana. Prije tu funkciju je, djelimicno obavljao Iran, ali i on je napusten jer je pokazao vise imperijalisticke i nacionalisticke teznje nego li borbu za zajednicu muslimana. Time se ne treba puno cuditi ovakvim izljevima podrske i zanosa u ovoj situaciji i pobjedi Erdogana. To sto ga drugi ne vole ili osporavaju takodje ima svoju pozadinu i ne treba se ni tome cuditi. Nekako svi imaju opravdane razloge po kojima donose te stavove i komentare.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 16:43

DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la:

Ili bi ti to zelio?
Pa onda ti analitika bas i nije jaca strana.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 16:45

Federer17 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: A necemo se lagati, itekako ima onih koji se poistovjecuju sa Turskom. Vec sam napisao ok je zanimati se za situaciju i zauzeti stranu, ali itekako ima onih koji su i previse srcano ovo sve dozivjeli i na njih sam ja mislio. Sto Srbi mrze Tursku i Erdogana ne bi ti znao odgovoriti, kako god sve je to Balkan i meni je jednako bolesno staviti sliku Sultane Bosnjaci su ti na raspolaganju na fb kao sto je bolesno bas mrziti Tursku i razocarati se sto je sve ovako zavrsilo. Ti si jedan od pametnijih ovdje, valjda razumijes na sta mislim.
Razumijem, ali se ne slazem. :mrgreen: Jedno je iskazivati ljubav, a nesto sasvim drugo mrznju (iz xy bolesnih razloga) iz cega moze izaci i problem. Zasto mrziti nekoga, ako nemas razloga, a voljeti bez razloga i koristi je nekad nesto najbolje. To znaju oni koji su zaljubljeni. :P
Nema nista lose u tome sto iskazuju tu ljubav nego znamo koji su razlozi i po meni su presmijesni razlozi, ne bi da pisem i analiziram jer cemo otici predaleko, ako hoces mogu na pp. Ajde kako god, ne slazemo se, makar postujes misljenje i neces me nazivati komunjarom ili nesto slicno samo zato jer su mi bolesnici oni Bosnjaci koji su na raspolaganju sultanu

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 16:49

rio_Ferdy88 je napisao/la: Upravu je clutch sa ovim za vojsku, puno brže i lakše je bilo ovako sa narodom ispred tenkova, negoli tenkovima protiv tenkova i vojskom protiv vojske, jer se ovi pučisti ne bi predali tako lako, a žrtava bi bilo puno više, tek bi tad došlo do haosa.
a tu je igrao na rizik. vojska na vojsku rat mrtvi, razaranje. bolje probati nešto drugi. odigrao je na kartu da vojska tj pučisti neće ipak pucati na narod.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Federer17

Re: RE: Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 16:49

pinoglavi je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
Nema nista lose u tome sto iskazuju tu ljubav nego znamo koji su razlozi i po meni su presmijesni razlozi, ne bi da pisem i analiziram jer cemo otici predaleko, ako hoces mogu na pp. Ajde kako god, ne slazemo se, makar postujes misljenje i neces me nazivati komunjarom ili nesto slicno samo zato jer su mi bolesnici oni Bosnjaci koji su na raspolaganju sultanu
Ma nemam vremena, rado bih ja komentarisao do sutra s tobom. I ovo ne smijem, moram sad ugasit wifi, ako planiram sta polozit. :D

Ma ja se zafrkavam i kada to napisem, kao sto sam nedavno sakupio sve ove nazive koje su forumasi koristili za ove koji su protiv sultana. [emoji14]

Vidis, kod tebe je ok nazivati nekoga bolesnikom zbog nekih stavova, a ne prihvatas kada se nazoves komunjarom. Hmmm.

pinoglavi
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 16:54

Federer17 je napisao/la: Vidis, kod tebe je ok nazivati nekoga bolesnikom zbog nekih stavova, a ne prihvatas kada se nazoves komunjarom. Hmmm.
Ma nek nazivaju kako god hoce, jest me briga, vecina ne razumije kakva je Tuzla, pa nas caste svakakvim imenima, da ne pisem sada kad vecina vec zna. Mislim ako te boli qurac za Erdogana, odmah si komunjara :urnebes:
Za mene oni koji su previse srcano uz Erdogana a iz BiH su ostaju bolesnici, jbg nema tu promjene :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 16:55

Clutch je napisao/la: Pa onda ti analitika bas i nije jaca strana.
ti daj druge bolje argumente. stani, nisi dao nijedan argument, samo si prosipao te neke nacionalističe fore.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Huske, RobertHrkac555 i 17 gostiju.