FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 24 maj 2012, 14:05

Nije nista strasno sto ste ispali u federalnu ligu. Desava se. Najvise ste krivi sami sebi, ali ako se neko treba da stidi, onda je to Velez.

Iskreno mi je zao sto zbog vas, sto zbog kluba i tradicije s jedene strane.
S druge strane Sloboda ce biti najozbiljnija konkurencija za prvo mjesto, a s obzirom da ulazi samo prvi u premijer ligu, pomrsicete planove nekim klubovima. Jer ako se gleda na renome kluba, onda ste prvi favoriti za prvo mjesto i ekspresan povratak u premijer ligu. Vjerujem da ce se i citava Tuzla dici na noge da se vratite gdje vam je i mjesto.

E sad, prva losa strana, da vi samo znate koliko je jedna i cemerna ova federalna liga i gdje cete sve igrati(s izuzetkom nekoliko klubova), vjerujte to nikom ne bi pozelio. Druga losa strana je ta ako je Sloboda u potpunoj financijskoj dubiozi i da ne bude jos gore, pa da se ne zadrzite malo duze u federalnoj ligi. Mislim da necete.

sretno!
MENI MOJE, A VAMA VASE

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 24 maj 2012, 14:18

samo da pitam starije fukare sto ne pustise velez na tusnju kada su igrali za titulu prije rata-odigrase za partizan,pa nek ih sada partizan pogura
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 24 maj 2012, 14:20

zeljo1 je napisao/la:samo da pitam starije fukare sto ne pustise velez na tusnju kada su igrali za titulu prije rata-odigrase za partizan,pa nek ih sada partizan pogura
Ode ti na Kulina-bana
MENI MOJE, A VAMA VASE

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 24 maj 2012, 14:22

F.G.R. HARMANI je napisao/la:
zeljo1 je napisao/la:samo da pitam starije fukare sto ne pustise velez na tusnju kada su igrali za titulu prije rata-odigrase za partizan,pa nek ih sada partizan pogura
Ode ti na Kulina-bana
ma nije bitno onda sto vas izbacise,ja ne bih nikad to zaboravio kao sto ni velezovci nisu,citav zivot igrate protiv zelje i veleza sa maximumom i kad vam ne treba a kad zapne oj pomagaj,aj zdravo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 maj 2012, 14:23

prvo zato sto smo i tad igrali za ostanak, nama je pobjeda garantirala ostanak, a njima trebala za titulu..
a drugo mi smo tad posteno pobjedili, nismo mi sad ni od kog trazili da nam pusti- boze sacuvaj nego samo apelujemo na dezurne "postenjacine" da se vise ne rasipaju okolo laznim postenjem, nego da to i na terenu izadju..sjecam se osimove izjave"igrat cemo mi na pobjedu, nema pustanja pa imali i 100 bodova" i onda pogledas ovaj snimak..pa koji je to uhljup to je cudo jedno.

ps tek sad sam pogledao video sa golovima iz trebinja, pa kako vas bolan nije stid ista reci poslije onih golova.
nema smisla vise ni s kim raspravljat, kad sam vidio golove, mene bi sramota bilo da moj tim onako. i radi se o mladom golmanu reprezentacije i igracu koji je pozvan u A tim, vidimo i zasto su pozvani, nagradjeni za pustanje tekme prilikom za transfer...

mene bi sramota bilo da moj tim na onaj nacin izgubi ...a ti koliko si moralan vidi se po tome, niko nikakva pustanja nije trazio vec da se odigra posteno kao i mi prije rata...ako je ovo vase najbolje izdanje i ako je ovo A reprezntativac i talentovani golman, da bog da vam svaka ovakva bila i u evropi i u ligi ;)

stvarno nemam rijeci poslije ovih golova, i njima je uredu da njihov tim izgubi jer mi ispadamo iz lige ...e moj boze, tacno vise nema se sta reci.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 24 maj 2012, 14:23

Sta smo trebali uradit, pustit njih da dobiju i ispast iz lige?

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 maj 2012, 14:24

Njima je trebalo za opstanka tada, Velež poveo i onda cijela Tuzla, sudije, Zvezda stupaju na scenu. Od izgubljene titule do prebijenih navijača. I treba da im halalimo.
Who dares, wins !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 maj 2012, 14:26

Zato je Celik dobio Partizan 2:0 u Zenici a vi ste fer i koektno odigrali 1:1 sa Partizanom na Grbavici.

p.s. ovdje je rijec sto vi nakon skoro 40 pobjeda okrenuste ledza fer i korektnoj igri a Velez pusti GOSKU na kraj utakmice u dva minuta dva gola.... ISTOVREMENO
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 maj 2012, 14:28

NI MANIJACI NI RA NE TREBA DA ZELE TUZLI DA SE CIM PRIJE VRATE. VRATICE SE ONI I PRIJE NEGO BI VI ZELJELI.
ZENICI OVO NECETE NAPRAVIT....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 24 maj 2012, 14:28

bparena je napisao/la:
Zato je Celik dobio Partizan 2:0 u Zenici a vi ste fer i koektno odigrali 1:1 sa Partizanom na Grbavici.

p.s. ovdje je rijec sto vi nakon skoro 40 pobjeda okrenuste ledza fer i korektnoj igri a Velez pusti GOSKU na kraj utakmice u dva minuta dva gola.... ISTOVREMENO
hajde postavi te zadnje rezultate iz te godine i tabelu

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 24 maj 2012, 14:28

NeToBoLa je napisao/la:Njima je trebalo za opstanka tada, Velež poveo i onda cijela Tuzla, sudije, Zvezda stupaju na scenu. Od izgubljene titule do prebijenih navijača. I treba da im halalimo.
Nije tad bilo do nas nego je bilo do toga da se Zvezda gurala, da se nije Zvezda gurala mozda bi vi i imali sanse tu...ali ovako Zvezda je iza sebe imala sve pa joj nije mogao parirat ni Partizan u zadnjim kolima...

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 24 maj 2012, 14:29

...prije svega želim reći kako nemam baš često naviku pisati na temama klubova, sem želje, naravno; lično mi je zaista i iskreno žao što je fk sloboda preselila u niži rang takmičenja :( također mi je žao i krivo što je i klub koji volim i aktivno pratim već 20 i kusur godina, jučer izgubio; vjerujte da mi je uvijek i krivo i žao kad god se poraz desi; zbog prvospomenutog razloga, jučerašnji poraz želje mi je još teže pao; naravno, odmah po završetku utakmice, počele su priče o: "puštanju, dogovoru, prodaji, izdaji,..."; kad je riječ o namještanjima, mislim da je taj fenomen, iako prisutan u određenoj mjeri, ipak podosta napuhan; ja bih to uporedio i stavio u ravan sa još jednim fenomenom bosanskog fudbala: Prvi je nacionalni ključ, po kome se, tvrdili su svi, unaprijed zna iz koje će nacije biti prvak i osvajač kupa; svi oni koji su se kleli u navedeni, zapravo niti su pratli, niti su se služili svojom glavom prije nego su uopće i iznosili navedene tvrdnje ( zapravo se jesu služili glavom, ali samo jednim djelićem - jezikom, s obzirom da se i jezik nalazi na tom dijelu tijela ); Drugi fenomen je namještanje utakmica; nažalost, namještanja utakmica je uvijek bilo i bit će ( npr. slušao sam jedne prilike kako miše kovač priča o tome kako je jedne godine sredio hajduku da osvoji titulu prvaka sfrj ), ali to je sad postalo neki trend da se svaka utakmica u bh premier ligi unaprijed proglasi namještenom :( hoću reći kako se pojedinci ( kojih je jaaako puno ), često žele napraviti pametnima, pa se kunu i iznose različite teorije o namještanjima, nekakvim četvrecima i trojcima,...u ovoj zemlji je važno samo mahalanje, argumenti, dokazi, nikoga ne zanimaju :( zaista mi je krivo što je moj željo ( ako ga smijem svojatati na takav način ) jučer izgubio, i želim vjerovati da je izgubio zbog toga što su igrači leotara "grizli" i borili se više i bolje, zbog toga što su igrači želje bili nemotivisani, nezainteresovani, umorni...ne mogu i ne želim vjerovati, da je rukovodstvo, trener i igrači, koji su cijelu sezonu bili fenomenalni, moglo pasti tako nisko i učestvovati u nečemu nečasnom; slobodi želim da se konsoliduje, igračima i trenerima da im ovo bude posdrtek da daju više u narednom periodu, a navijačima da ne troše uzalud energiju na pomenute fenomene

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 24 maj 2012, 14:29

Ako Leeds, Monaco, Hertha, Notingham Forrest i koliko njih mogu biti gdje jesu onda moze i Sloboda..
Manite se tih prica oko seljackih klubova ovo ono... Treba vise klubova organizovanih kao Siroki ili Zvijezda i treba im cestitati na tome a ne svoje frustracije lijeciti vrijedjanjem tih klubova i gradova... Pricate o nekim kompleksima a vi ste ti koji ste iskompleksirani.. Ljudi u manjim gradovima nemaju puno ali oni to znaju cijeniti. A vidim kako Tuzla cijeni svoje sportske kolektive, sve zivo propalo. Al ne, krivi su drugi..
A to za dogovore, namjestanja, moralne vrijednosti, obraz... Pa brate mili znate li vi gdje ste vi, u kojoj ste ligi.. A bgm, budimo realni, niste ni vi cvjecke. Pokusali ste i vi srediti sebi opstanak al ni to niste znali. Niste mogli obezbjediti opstanak ni na terenu nit van terena
I sto ce u premijer ligi jedan klub koji ne moze rezije placati a kamo li davati redovne plate igracima...Nemate osnovne uslove, nemate rezultate, nemate igru.. Ajmo brate u Federaciju, osvijestite se malo... Eto treba vas neko cuvati u PL jer ste iz "velegrada" pa makar vas i drugi finansirali.
I sto vas ne bi neko zajebavao? Pa bas i treba da vam se svi smiju, da malo dodjete sebi...

A uostalom ovo moze biti samo korisno za vas. Liga ce se ionako smanjiti i tu ce biti mjesta samo za one koji su organizovani i imaju pare.. Imate fore 2 godine da sredite stvari u i oko kluba. Eto i da ste izborili opstanak, sta onda... Sljedece godine opet ista prica..
Zadnja izmjena: totasef1, dana/u 24 maj 2012, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 24 maj 2012, 14:30

bparena je napisao/la:NI MANIJACI NI RA NE TREBA DA ZELE TUZLI DA SE CIM PRIJE VRATE. VRATICE SE ONI I PRIJE NEGO BI VI ZELJELI.
ja, kao i većina nas im želimo da se nikad ne vrate, a vi ste slijedeći, ista vas sudbina čeka ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 24 maj 2012, 14:30

sto ne dobiste u proljetnom dijelu rudara,zelju,sarajeva,borca nego se vadite zadnje kolo a ne opucate na gol

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 24 maj 2012, 14:31

bparena je napisao/la:NI MANIJACI NI RA NE TREBA DA ZELE TUZLI DA SE CIM PRIJE VRATE. VRATICE SE ONI I PRIJE NEGO BI VI ZELJELI.
Skontaj nesto bude l' Amar to zelio vi letite htjeli to ili ne.,... Vase misljenje se ne pika.... Amar izbacuje ekipe koje mu se ne svidjaju jer mu se moze a budi ubjedjen u nesto ako zaser.ete i vi letite.....
Alex mozda nije najbolji fudbaler svih vremena ali je definitvno najveci gospodin koji je igrao ovu igru...
Iako ces otici u nasim srcima zauvijek ces biti nas Il Capitano...

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 24 maj 2012, 14:32

ultrasstyle_tz je napisao/la:
prvo zato sto smo i tad igrali za ostanak, nama je pobjeda garantirala ostanak, a njima trebala za titulu..
a drugo mi smo tad posteno pobjedili, nismo mi sad ni od kog trazili da nam pusti- boze sacuvaj nego samo apelujemo na dezurne "postenjacine" da se vise ne rasipaju okolo laznim postenjem, nego da to i na terenu izadju..sjecam se osimove izjave"igrat cemo mi na pobjedu, nema pustanja pa imali i 100 bodova" i onda pogledas ovaj snimak..pa koji je to uhljup to je cudo jedno.

ps tek sad sam pogledao video sa golovima iz trebinja, pa kako vas bolan nije stid ista reci poslije onih golova.
nema smisla vise ni s kim raspravljat, kad sam vidio golove, mene bi sramota bilo da moj tim onako. i radi se o mladom golmanu reprezentacije i igracu koji je pozvan u A tim, vidimo i zasto su pozvani, nagradjeni za pustanje tekme prilikom za transfer...

mene bi sramota bilo da moj tim na onaj nacin izgubi ...a ti koliko si moralan vidi se po tome, niko nikakva pustanja nije trazio vec da se odigra posteno kao i mi prije rata...ako je ovo vase najbolje izdanje i ako je ovo A reprezntativac i talentovani golman, da bog da vam svaka ovakva bila i u evropi i u ligi ;)

stvarno nemam rijeci poslije ovih golova, i njima je uredu da njihov tim izgubi jer mi ispadamo iz lige ...e moj boze, tacno vise nema se sta reci.
Prijatelju o ćemu ti pričas ? Zašto uzimate Želju kao vaš problem. Imali ste toliko utakmica kući da pobijedite i da osigurate sami sebe vi to niste uradile. Zašzo niste dobili Borca? Sarajeva?Želju?itd? I kad sve to niste mogli pobijediti očekujete da neko igra za vaš ne rad toko cijele godine? Bolje ti je gledaj kako je Sloboda bruka, što je dopustila sebi da dođe u ovu situaciju? Promijenili ste milion trenera za tri mjeseca, niste plačali sudije, službena lica i još milion drugi stvari i sad uzmite Želju, jer vi ste pošteni.
Dolazili ste na Grbavicu kad vam nije trebalo ni za šta pa ste nam lomili noge, valjali se itd. Pjevali kretenske pjesme po Tušnju i slično i hočete nešto...hočete k...
Druga liga ..
I zabrovaio sam još nešto, igrate s glavnim konkurentom da ostanete u ligi i nemate šut u gol? Hočete da neko igra za vas?
Jako ste jadni s ovim ..fuj i nek ste izletili iz lige...vozdrica
Zadnja izmjena: Aldinn1, dana/u 24 maj 2012, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
Potpis!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 maj 2012, 14:32

Pustite glupe rasprave i prepucavanja preko forumaa nemoguca misija je na taj nacin ispravljati neke krive drine. Cinjenica je da 99% raje zao sto je Sloboda ispala ne iz nacionalnih razloga nego radi tradicije i potencijala koji imate.

Iskoristite ovo da ocistite sopstvene redove i uradite mobilizaicju sportsku u Tuzli (ocegledno da vam treba). Nemojte dozvoliti da vam ljudi u klubu krivicu stavljaju na druge i tako manipulisu masom. Bezveze se dizu tenzije. Kazem mobilisi te se jer ako ne budete necete lako nazad nije ni federalna vise tako lagana.

Puno srece i znajte da kada dodjete sledeci put u Mostar da ce vam cijeli stadion iskreno aplaudirati !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 maj 2012, 14:32

delpiero20 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Njima je trebalo za opstanka tada, Velež poveo i onda cijela Tuzla, sudije, Zvezda stupaju na scenu. Od izgubljene titule do prebijenih navijača. I treba da im halalimo.
Nije tad bilo do nas nego je bilo do toga da se Zvezda gurala, da se nije Zvezda gurala mozda bi vi i imali sanse tu...ali ovako Zvezda je iza sebe imala sve pa joj nije mogao parirat ni Partizan u zadnjim kolima...
Što se niste bunili tada jer su vam svirana dva nepostojeća penala, vi koji ste oličenje poštenja ? Ono napustite teren ili nešto slično. Nego, uživaj dok odgovara e onda kad nije baš sve po volji, rise na sve strane.
Who dares, wins !

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 24 maj 2012, 14:33

NeToBoLa je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:
Što se niste bunili tada jer su vam svirana dva nepostojeća penala, vi koji ste oličenje poštenja ? Ono napustite teren ili nešto slično. Nego, uživaj dok odgovara e onda kad nije baš sve po volji, rise na sve strane.
;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.