FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

hule_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la hule_barca » 09 dec 2021, 21:22

Bolan udarac je Barça doživjela sa ovim ispadanjem, ali možemo se samo nadati da će takvo prizemljenje ipak donijeti jedan novi početak. Istina je da preduslova za novi početak u vidu finansijskih sredstava trenutno i nema dovoljno, ali na Laporti je da uradi i više neģo što je u njegovoj moći da obezbijedi maksimalna finansijska sredstva kako zna i umije, da bi se ekipa što brže oporavila i započela nešto novo.
U sinoćnjem meču smo decidno mogli da vidimo da je Barcelona daleko od elitnih ekipa, i to po mnogim parametrima, tako da je zaista dug put pred Xavijem da nešto konkretno napravi.
Krenut ću prvo od Xavija. Neću ga previše kuditi jer je u takvim okolnostima gdje se ne može od njega očekivati da napravi pitu od govana, ali ipak moram reći da me je izmjena Alba-Mingueza potpuno razočarala. I ako sam mogao nekako prežvakati Desta na desnom krilu, ulazak Mingueze na lijevog beka me je totalno obeshrabrio, jer sam se odmah sjetio kako je odbran izgledala s njim na beku protiv Villrreala, nakon što je ušao s klupe. Coman ga je sinoć silovao, ali filozofija Xavija da na terenu budu 4 štopera me je dobrano razočarala.
Ekipa trenutno ima više nedostataka nego kvalitete. Nemamo kvalitetnog golmana, i to već odavno. Osim Arauja, odbrana je u rasulu. Vezni red puno zuji, a malo meda daje. Napad totalno nedorečen, gdje nam fali tzv. gol-igrač. Fizička sprema igrača apsolutno neuporediva sa elitnim ekipama, mada to gledamo već posljednjih 4-5 sezona, tako da to i nije ništa novo.
Teško je biti pametan i igrati se menadžera i prodavati igrače, jer postoje igrači koji bi sigurno bili mnogo bolji da je sistem u boljem stanju.
Ipak, složio bih se da prije svega da je vrijeme da neko drugi stane na gol Barçe. Ter Stegen odavno više nije na nivou, čini mi se još od one priče o povećanju plate koju nije dobio.
Jordi Alba očigledno više ne može protiv povreda. Ušao je već u ozbiljne godine kada tijelo sve slabije sluša. Preskup za klupe.
Umtitija i Lengleta bih se momentalno riješio, ali francuski pareljubci neće mrdnuti guzicom do kraja ugovora, tako da ih valja istrpiti barem s klupe.
Piqué odavno nije igrač za prve postave. Neka se bavi Davis Cupom i ostalim stvarima, a mjesto u odbrani neka prepusti mlađim igračima.
Dest je još mlad i rano je govoriti da je promašaj, ali da dečko igra loše to je definitivno. Čini mi se da je on još jedan igrač koji ima psihološke barikade. Držim da je on jedan od onih igrača koji bi u dobrom sistemu mogao biti od koristi.
Frenkie je enigma još od svog dolaska. Sličan slučaj poput Griezmanna rekao bih. Svi znamo da je odličan igrač, ali nikako da to u Barçi pokaže. U veznom redu ne pravi tu razliku koja se očekuje, mada u biti tu razliku ne pravi nijedan veznjak u ovom timu. De Jong mi je nekako najbolji bio na liberu u formaciji sa 3 u odbrani. Tada su njegova iznošenja lopte zaista bila na vrhunskoj razini. Ako znamo da već sada imamo Gavija, Nicu, Pedrija, odlazak De Jonga se i ne čini toliko pogubnim za dobre pare.
Busquets nikad nije bio na posebnom fizičkom nivou, ali sada je i definitivno jasno da on nema šta tražiti u modernom fudbalu. Protivnici ga preskaču na terenu, kao da on vozi Golfa a protivnik Ferarija.
Napad nam je posebna priča. Depay definitivno nije za devetke. On je lijevo krilo i tu treba da igra. Fali nam gol-igrač koji će iz polušanse da zabije gol.
Dembéléa treba momentalno prodati. Ne znam ko je toliko lud da mu nudi produženje plate. Osim brzine frajer nema ništa drugo. Neškolovan igrač, koji je veoma kasno počeo igrati fudbal.
Dug je put do oporavka Barçe. U svakoj liniji je potrebno po par pojačanja, ali nisu samo pojačanja problem. Barça očigledno mora evoluirati ka modernom fudbalu, implementirajući na svoju bazu neke nove moderne postulate kako bi bila konkurentna ostalim timovima.
Mes Que Un Club

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 dec 2021, 21:24

Sad na zimu pokusati dovesti koga na posudbu. Ne znam zasto to ne radimo? Kad vec nemamo para, da otkupimo ugovore, možemo barem neku posudbu izmajnumisati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 dec 2021, 21:35

Kakav Depay i krilo. Frajer brz ko puž i okretan ko kebab, a dribling nepostojeći.
Lik treba biti klupa u najboljem slučaju.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 09 dec 2021, 21:54

Čuj prodavanje De Jonga, sunce ti poljubim.. :hmmmm:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 dec 2021, 23:08

Rangers
Napoli
Olympiakos
Lazio
Braga
Dinamo Zagreb

Drug @Blejzer u ekstazi. Valjda sredi koju kartu ako dode do duela.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 09 dec 2021, 23:20

Italijane izbjeci, ovi ostali dolaze u obzir.
Može Dinamo pa u osmini finala Zvezda 😁
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 dec 2021, 23:57

Jedna stvar bode oci.
Kao rjesavas se skarta , pocinjes novu eru a DeJong se prodaje.Medvjedja usluga.Ja ne branim Frenkija , nemam razlog jer nije naravno na nivou , ali sam 200% siguran da ga gurnes Cityu ili bilo kojoj usidrenoj ekipi da bi bio najbolji vezni igrac tima bez konkurencije.Jednostavno prekvalitetan je u svim aspektima igre.Odavno nisam vidio veznog igraca koji je svestraniji i sa vise mogucnosti.
Problem ne vidim u njemu , problem vidim u saigracima sa kojima ne moze da igra.Problem vidim i u poziciji koju igra.

Zadnji igrac od svih 22 kojeg bi se rijesio je on.Jednostavno kvalitet.Nije puno pokazao ali kako da pokaze.Ne mozes odskakati kad ti ledja cuva Buskec a odbrana ti suplja malo vise od sira.

Po meni , nosioc igre Barcelone treba da bude.
Spreman je , fizicki je uvijek na nivou.Brz , stamen i prakticno nikada povrijedjen.
Strah me da neko ne eksploatise njegov puni potencijal i ne pretvori ga u generacijskog igraca kakav vjerujem moze biti.Mozda grijesim ali mislim da ce Frenkie gdje god bio , ostao u Barceloni ili ne , postati jako brzo najbolji vezni igrac Svijeta.Okruzenje je bitno ali eto , razmisljamo da ce biti bolje , da nece tu biti traktora i stakora , da nece biti hadalja vec igraca koji mogu nesto uraditi korisno.

Araujo,Frenkie,Pedri,Gavi,Ansu trebaju biti totalno nedodirljivi, za ostale me apsolutno ne brine hoce li biti dio tima narednih sezona.Okosnica tima trebaju biti ovi momci, trojica ce sigurno napraviti karijeru.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 00:03

let3 je napisao/la:
09 dec 2021, 18:59
JoeBleck je napisao/la:
09 dec 2021, 18:45

U Barci se sansa jako rijetko dobija i kad se dobije , sve je to nekako ishitreno jer sistem ne postoji a ova “okosnica” ne moze sebi pomoci a kamoli mladim igracima.Onda je bolje daj sve mlade u vatru pa neka se nadmecu.
Sad se daje mladima šansa.

Araujo, Garcia, Mingueza, Dest, Pedri, Gavi, Nico, Fati, Puig.
Evo 9 ih nabrojah, niko iznad 22 godine. Mladi koji igraju, kojima se daju šanse.
Nece svi uspjeti, jasno, ali nek 3-4 od ovih 9 prođu - i to je uspjeh.

Ako se prodaju FDJ, MATS, Dest, Lenglet, Depay itd, ovo što se pominje sad. Xavi ce praviti tim na ledinu, poceti od 0, sa mladima.
Nemoj misiti da se može napraviti konkurentna ekipa za jedan, dva prelazna roka :nene: to je proces koji traje godinama.
Naravno , slazem se.Ne mozes ocekivati da za 12 mjeseci dobijes ekipu prosjeka godina 21 a da uzimaju trofeje.Nije lahko , gotovo i nemoguce ali je moguce napraviti od tolikog broja mladih igraca par top igraca, kojima ces dodati par uvoznih , dokazanih, vremenom.

Zato i jeste prilika da se totalno oslonis na ono sto imas , jer nemas para sad da ista placas sto bi ti donjelo dobit.

Nabio bih Matsa , drag mi je ali je bas postao nikakav.Ostalo sve sto si napisao , zadrzao bi.
Mingueza nikada nece biti WC igrac ali u pravom sistemu mozes dobiti Barcinom Lucasa Vasqueza koji ce ti biti zakrpa na vise pozicija.Ima on odredjeni kvalitet , mazga je i bori se ko lav.Zahvalan i koristan moze biti ako se posloze stvari u buducnosti.

Dest umije valjati loptu ali mi je sav letargican,mrzim tu tipu igraca i ljudi.Mlad je i treba mu dati priliku u nekim boljim okolnostima da polaze napadacki potencijal.

FDJ sve jasno.Zadnji igrac bi mi bio za prodaju.Neshvatljivo bi bilo prodati takav resurs.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 dec 2021, 00:35

Najgore je što ne možeš sa sigurnošću tvrditi da bi bili favoriti ni protiv Napolija niti protiv Dinama čak. :lol:

Ispadneš u EL i opet imaš nagaznih mina u žrijebu. Teško će se ovo osvojiti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 01:22

BoixosNois1899 je napisao/la:
10 dec 2021, 00:35
Najgore je što ne možeš sa sigurnošću tvrditi da bi bili favoriti ni protiv Napolija niti protiv Dinama čak. :lol:

Ispadneš u EL i opet imaš nagaznih mina u žrijebu. Teško će se ovo osvojiti.
Protiv Napolija ne mozes biti favorit nikako.Mislim da bi nas razvalili.Bas ekipa koja bi znala loptom ubiti hljeb u nama.Ma ne znam protiv koga smo favorit , ekipa neadekvatna ,nema gola u sebi.Ybte sta je sve Messi bio i dalje se ne mogu nacuditi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 dec 2021, 02:09

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 10 dec 2021, 07:44

Besiktas wants to send Miralem
Pjanic back to Barcelona. The manager is not happy with his physical condition

Što nisam iznenađen

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 dec 2021, 07:45

JoeBleck je napisao/la:
09 dec 2021, 23:57
Jedna stvar bode oci.
Kao rjesavas se skarta , pocinjes novu eru a DeJong se prodaje.Medvjedja usluga.Ja ne branim Frenkija , nemam razlog jer nije naravno na nivou , ali sam 200% siguran da ga gurnes Cityu ili bilo kojoj usidrenoj ekipi da bi bio najbolji vezni igrac tima bez konkurencije.Jednostavno prekvalitetan je u svim aspektima igre.Odavno nisam vidio veznog igraca koji je svestraniji i sa vise mogucnosti.
Problem ne vidim u njemu , problem vidim u saigracima sa kojima ne moze da igra.Problem vidim i u poziciji koju igra.

Zadnji igrac od svih 22 kojeg bi se rijesio je on.Jednostavno kvalitet.Nije puno pokazao ali kako da pokaze.Ne mozes odskakati kad ti ledja cuva Buskec a odbrana ti suplja malo vise od sira.

Po meni , nosioc igre Barcelone treba da bude.
Spreman je , fizicki je uvijek na nivou.Brz , stamen i prakticno nikada povrijedjen.
Strah me da neko ne eksploatise njegov puni potencijal i ne pretvori ga u generacijskog igraca kakav vjerujem moze biti.Mozda grijesim ali mislim da ce Frenkie gdje god bio , ostao u Barceloni ili ne , postati jako brzo najbolji vezni igrac Svijeta.Okruzenje je bitno ali eto , razmisljamo da ce biti bolje , da nece tu biti traktora i stakora , da nece biti hadalja vec igraca koji mogu nesto uraditi korisno.

Araujo,Frenkie,Pedri,Gavi,Ansu trebaju biti totalno nedodirljivi, za ostale me apsolutno ne brine hoce li biti dio tima narednih sezona.Okosnica tima trebaju biti ovi momci, trojica ce sigurno napraviti karijeru.
Pa naravno da je tako. U klubu u kojem nema sistema već dugi niz godina, koji je u haos već odavno, u kojem nema dobre saigrače, logično je da i on neće blistati. De Jong nije najlošiji, ali se utopio u kompletno sivilo.

Igrač da bi dao svoj maksimum mora imati dobrog trenera koji će izvući ono najbolje iz njega. Uz to, mora imati sistem u igri, mora imati dobre saigrače i stabilnu situaciju što se tiče stanja i rezultata, a ne turbulencije koje vladaju u Barci. Samim tim, psiha i samopouzdanje su na nivou i to je ono što daje ukupan dojam.
Kao što si rekao, De Jong da ode u neku zdravu sredinu, kod Guardiole, Kloppa, Naigelsmanna recimo, bio bi strahovit.

Meni ne čudi ni da je Ter Stegen grohnuo. Nije on zaboravio braniti, samo ovo kompletno stanje utiče na psihu igrača.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 10 dec 2021, 08:02

Collado u Granadi na posudbi do kraja godine.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 10 dec 2021, 10:34

Meni samo nije jasno kako je ekipa fizički zapuštena. Šta je Koeman radio, pitaj boga.
Jasno je da nema kvaliteta, ali ekipa u 70. minuti padne. Ko premierligaška BiH ekipa.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 dec 2021, 10:54

sombrero je napisao/la:
10 dec 2021, 07:44
Besiktas wants to send Miralem
Pjanic back to Barcelona. The manager is not happy with his physical condition

Što nisam iznenađen
Pa i ne bila loša fizička sprema. Prvo što godinu dana nije uvezao 90 minuta igre, a onda i što su treninzi kod Koemana na nivou poluamatera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 10 dec 2021, 10:56

Chinaglia je napisao/la:
10 dec 2021, 02:09
Mogli su ga dovesti odmah direktno iz Valencie, ali jok. City ga tada platio 28mil.
Još Olmu za 60mil, super. Kakvi retardi (i dalje) vode klub, nevjerovatno.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 10 dec 2021, 12:14

Ne razumijem, kakva je razlika od srijede 20.55 i danas u 12.00?
Razočarenje ? Kao nismo bili razočarani igrama i rezultatima i u srijedu u "pet do devet"?
Do tad je sve bilo odlično, a sad smo kao iznenađeni?
Šta je to neko očekivao ? Vađenje protiv Bayerna ? Pa smo sad eto iznenađeni ispadanjem ?
Proces netreniranja, odnosno nedovoljnog i nepravilnog treniranja, koji je započeo negdje 2018 godine
ne može se korigirati u tako kratkom vremenu.
Ekipa fizički totalno zapuštena. Ovo što je TM rekao su mnogi od nas već odavno primjetili i pisali ovdje.
Gubljenje duel igre je započelo još u fazi Valverdea, gdje se isto tako primjećivalo, da, do tad, puno slabije ekipe počinju
držati loptu duže nego je to bio slučaj sa Barceloninim suparnicima unatrag nekih 10 i više godina prije toga.
Izvršena je i velika promjena igračkog kadra. Peh sa povredama je pored nespremnosti još jedan važan detalj.
Očito da EV nije smio pritisnuti igrače, kako bi postigli vrhunsku tjelesnu spremu. Setien je tu bio prolaznik.
A RK to niti je smio, niti je znao. Imao je na raspolaganju 2 pripremna ciklusa i ništa nije uradio. Igračima je padom
fizičke spreme padala i koncentracija u igri, time i izvedba, a sa lošom izvedbom pada i samopouzdanje.
Niz je igrača kojima se to dogodilo. Jednostavno su upali u rupu iz koje se ne mogu izvući.
Očito je potreban rez. Xavi to pokušava provesti. Mislim, da će uspjeti. Proći će i ovo.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 dec 2021, 12:31

I ja sam to primjetio, kao odjednom svi razočarani nakon tekme preksinoć i ispadanja. :rol:
Jel stvarno neko očekivao da će uzeti Bayerna? Jedva na guzove pobjede prosječne klubove u ligi, a kamoli jednog Bayerna. Dovoljno je bilo vidjeti da im ljudi uvale glat tei komada s 30% snage i čim malo jače potrče.

Samo mi nije jasno otkud ovolika lova za Ferrana?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 dec 2021, 12:35

Niko nije ocekivao nego je frustracija sve veca.Barcelona bi izgubila od rezervnog tima Bayerna tako da sanse nije bilo svakako.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.