BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la dinoze » 02 jun 2014, 10:33

robijas_Ri je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Nije mi shvatljivo da im je ulazak Drogbe onoliko problema zadao. Zamislite spregu Toure-Droga da je igrala ispocetka. Neznam sta je razlog tome, evo gledam na snimku Dogba vuce trocicu nasih u cosak i onda puca po golu.
Tako isto slonovima nije shvatljivo kako je Dzeko dao 2 gola.

Dzeko ce dati svoje golove u njega ne sumnjam. Ali vozanje odbrane od jednog igraca me brine.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 02 jun 2014, 10:35

dinoze je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Nije mi shvatljivo da im je ulazak Drogbe onoliko problema zadao. Zamislite spregu Toure-Droga da je igrala ispocetka. Neznam sta je razlog tome, evo gledam na snimku Dogba vuce trocicu nasih u cosak i onda puca po golu.
Tako isto slonovima nije shvatljivo kako je Dzeko dao 2 gola.
Dzeko ce dati svoje golove u njega ne sumnjam. Ali vozanje odbrane od jednog igraca me brine.
Pa to je sva poenta, kad je neko zvijer tesko ce se sa njim bilo tko nositi pa tako i odbrana Argentine protiv Dzeke, kao i nasi ,,rezervni" stoperi u tom trenutku protiv Drogbe.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2014, 10:35

Muhamed Besic je nesto ko me pravo odusevio i ko ce biti perjanica nase odbrane uskoro. Kako momak igra za nepovjerovat. :thumbup:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jun 2014, 10:40

Principatus je napisao/la:Pa ako je Sunjic opcija protiv Argentine, onda radije nespremnog Bicakcica na stopera. Inace Vranjes bi bio ok kao stoper, momciluka je dobro i cvrsto odigrao protiv Obale Slonovace. Bicackic jeste igracina spram konkurencijom u reprezentaciji, nije ga Hoffenheim dzabe zadrzao u Bundesligi.

Nesto kod nas ne stima pozadi. Organizacija i uigranost zadnje linije. Tu moramo prestati sa velikim rotacijama ukoliko to povrede dozvoljavaju.
Ne stima da se zestoko kockamo sa nasim stoperima, potpuno nepotrebno dodao bih:
Spahic: igracina prve klase
Bicakcic: odlican stoper
Zukanovic: odlican stoper - nije pozvan !! ( bar zasad )
Vranjes: odlican stoper ali je losiji u igri glavom ( od svih stopera pa i Sunjica ) i ponekad prebrzo izleti.
Sunjic: odlican stoper u igri glavom, prosjecan stoper u igri po zemlji odnosno spor i losih refleksa. Argentina i Nigerija ce se prosetati pored njega samo tako. Cudi me da to Pape nije uvidio ??
Kolasinac: potpuno neisproban na toj poziciji - lutrija
Besic: potpuno ne isproban na toj poziciji i mnogo nam je koristniji kao zadnji vezni

Sad malo jasnije ????
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 jun 2014, 10:42, ukupno mijenjano 2 puta.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 jun 2014, 10:41

Robijas shvatam ja sta ti zelis reci. Ali kao sto je rekao Principatus, nesto kod nas definitivno ne stima nazad, kada udze jedna zvijer sa 36 godina i pocne vozati odbranu sta cemo uraditi protiv 4 zvijeri argentine ili protiv 3 zvijeri Nigerije koje trce kao navijene.
Jedno ispadanje nije problem, ali nasa citava zadnja linija ispada zadnjih 20 minuta i onda Drogba izforisira gol. Begovic postavi dobro zivi zid ali oni ne skoce a Begovic na pogresnoj nozi. Odbranu moramo ozbiljno popraviti u ovih desetak dana. Imamo kvaliteta kolik otoliko u odbrani ali uvijek nesto ne stima. Glupo je reci ali kao da se prepadnu nekog jaceg igraca.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 02 jun 2014, 10:52

Protiv Mexica bi trebalo malo zamijeniti uloge, isprobati i ostale u ovoj novoj formaciji (usput spasiti rizika neke igace). Mozda da Vedo pocne umjesto Dzeke. Mujdza umjesto Vranjesa. Miske-Medo. Seo-Sejo, ...
Naravno u drugom poluvremenu nakon izmjena cemo opet biti najjaci
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 jun 2014, 10:53

Sad Pape kaže na havazu da će izvest najbolji tim
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jun 2014, 10:58

Besic je napisao/la:Sad Pape kaže na havazu da će izvest najbolji tim
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

soxx
Kontakt:

Re: Odg: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la soxx » 02 jun 2014, 11:01

Sad nece valjat kad izvede najjaci sastav a pojedinci ga pljuvali kad su vidjeli vranjesa i sunjica u prvoj :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jun 2014, 11:02

Susic je rekao kako je vec protiv Obale Slonovace igrala najaca ekipa koja je u tom momentu bila moguca. Pitam se dali je za njega Visca ispred Salihovica? Ne da Visca nije odigrao dobru utakmicu, ali ipak je Salihovic igrac koji ima utakmica u nogama na mnogo visem nivou od Visce.

Slicno pitanje se postavlja kada se vrati Lulic. Dali ce on izbaciti Viscu? Ili ce izbaciti Hajrovica na desnoj strani. Nekako mi se vise cini da bi Hajrovic mogao svoje mjesto da zacementira.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 02 jun 2014, 11:04

Nakon Viscine partije je nekako grehota preselit ga na klupu :)
Lulic jeste puno vece ime ali ne potcjenjujte Viscu

E to se zovu slatke muke, kad imas toliko dobrih krilnih igraca. A tek prvi put ih poceo koristiti, do sad vedo igrao krilo :lol:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jun 2014, 11:06

Ima tu mnogo kombinacija, ali najbolja je ona, ako vec igrao Besic kao dm, da u tandemu igra Salihovic, ljevo krilo (ukoliko bude fit) Lula, desno Hajrovic. Ovdje bi mogli izvisiti Miske i Ibisevic, ali gdje ce se to desiti... :lol:
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 02 jun 2014, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 02 jun 2014, 11:06

Sejo nema sta traziti na krilu,niti lulic na desnom . Jedini ko bi trebao otpasti je visca ,sejo nek grije klupu ili umjesto misketa,al nema pape autoriteta za to.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Ajax
Kontakt:

Re: Odg: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la Ajax » 02 jun 2014, 11:06

soxx je napisao/la:Sad nece valjat kad izvede najjaci sastav a pojedinci ga pljuvali kad su vidjeli vranjesa i sunjica u prvoj :lol:
Treba izvesti kombinovani sastav.
- treba sacuvati Pjanica, Kolasinca i mozda Bicakcica.
- Dzeko i Spahic smiju odigrati maksimalno 45 min
- koristno bi bilo ako bi Bicakcic odigrao jedno 30-tak minuta ali ne vise od 45 min
- rezervni golman Fejzic bi trebao odigrati isto 45 min tako da ne ovisimo samo o jednom golmanu
- Vranjesa bi bili pametno isprobati na poziciji stopera posto smo zbog popisa tanki na toj poziciji
- Medunjanin bi trebao odigrati svih 90 min
- bilo bi idealno ako bi Ibisevic uspio da zabije gol
- Hajrovic i Visca bi opet trebali imati zapazene role.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 jun 2014, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 jun 2014, 11:08

Principatus je napisao/la:Susic je rekao kako je vec protiv Obale Slonovace igrala najaca ekipa koja je u tom momentu bila moguca. Pitam se dali je za njega Visca ispred Salihovica? Ne da Visca nije odigrao dobru utakmicu, ali ipak je Salihovic igrac koji ima utakmica u nogama na mnogo visem nivou od Visce. .
Slicno sam i ja razmisljao ali sam sada uvjeren da protiv Argentine bi nam Visca bolje legao.....Brzi je mngoo a igracemo na kontre, stoga smatram da bi nam bolje dosao... ALI nije katastrofa ni ako stavi Salihovica, on je majstor za prekide i sa njim bi to dobili...

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 02 jun 2014, 11:09

Sejo nema mjesta u prvih 11 ni kad bi naopako okrenuli formaciju.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 02 jun 2014, 11:09

szlaja je napisao/la:Sejo nema mjesta u prvih 11 ni kad bi naopako okrenuli formaciju.

:rol: :rol:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 jun 2014, 11:11

Principatus je napisao/la:Susic je rekao kako je vec protiv Obale Slonovace igrala najaca ekipa koja je u tom momentu bila moguca. Pitam se dali je za njega Visca ispred Salihovica? Ne da Visca nije odigrao dobru utakmicu, ali ipak je Salihovic igrac koji ima utakmica u nogama na mnogo visem nivou od Visce.

Slicno pitanje se postavlja kada se vrati Lulic. Dali ce on izbaciti Viscu? Ili ce izbaciti Hajrovica na desnoj strani. Nekako mi se vise cini da bi Hajrovic mogao svoje mjesto da zacementira.
Neboj se. I Lulic i Salihovic i Hajrovic su opravdano ispred Visce. Visca ce biti osvjezenje sa klupa za zadnjih 30-tak minuta. Brzanac koji ce rastegnuti protivnika i omoguciti Dzeki/Ibisevicu da lakse zabiju koji gol.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 jun 2014, 11:13

Lulic igra ljudi, sta je vama?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jun 2014, 11:16

Naravno da igra... Apsolutno sve ide njemu u korist...
- Ed Woodward for Prime Minister !

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.