ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 20 avg 2011, 12:00

Federer me sinoć iznova razočarao, ne znam šta da kažem više. :( Taman sam pomislio da, poslije ekspresnih pobjeda protiv Del Potra i Blejka (koje, nažalost, nisam pratio) može napraviti nešto više na ovom turniru i vratiti se u formu i odlučio da pogledam njegov meč s Berdychom. No opet sam iznova bio razuvjeren i sve manje vjerujem da Roger može još jednom bljesnuti i osvojiti jedan Grand Slam. :( Jednostavno, očajna igra u prvom setu, nešto bolja u drugom; no to protiv i više nego dobrog Čeha nije moglo biti dovoljno. Jednostavno, Švicarac je pobjedio sam sebe; psihički je labilniji nego ikad, moral mu je doslovno na 0, nema više volje da igra (što me jako pogađa, onakav teniser samo tako propada...). Koliko je samo lopti završilo daleko u autu, zatim u mreži,... Da, većina je od strane Federera - Thomas je rijetko kada griješio i kao takav je u potpunosti nadigrao indisponiranog protivnika na drugoj strani. Dobro ću razmisliti da li ću pratiti Federera na US Openu poslije 3. kola (ako i dogura dalje i od tog :|). Ne znam da li mi treba više trošenja živaca na očajnu igru bivšeg broja 1.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 avg 2011, 13:26

Večeras škotski imperator pobjeđuje Ribu i ulazi u finale
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2011, 17:14

Dakle, otjeraju me na vikendicu. Uredu. Nema teleteksta na TV-u, a kamoli neta. Uredu. Ne mogu gledat cetvrfinala, Uredu. Ne mogu gledat Rogera. Uredu. Sanjam Rogera kako dobija. Uredu. Doletim kuci. Uredu. Strah me otvorit tennis.com. Uredu. Otvorim ga i imam sta vidit! :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2011, 19:16

Edin TM87 je napisao/la:Dakle, otjeraju me na vikendicu. Uredu. Nema teleteksta na TV-u, a kamoli neta. Uredu. Ne mogu gledat cetvrfinala, Uredu. Ne mogu gledat Rogera. Uredu. Sanjam Rogera kako dobija. Uredu. Doletim kuci. Uredu. Strah me otvorit tennis.com. Uredu. Otvorim ga i imam sta vidit! :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Pa ja kontam gdje nam je ovo Edo...joj, nisam imao sinoc s kim da tugujem, nije tebe bilo. :cry: :cry:
A de Bgti skloni ovaj potpis, udavicu se od smijeha! :lol: :lol: :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2011, 19:37

kobe24 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Dakle, otjeraju me na vikendicu. Uredu. Nema teleteksta na TV-u, a kamoli neta. Uredu. Ne mogu gledat cetvrfinala, Uredu. Ne mogu gledat Rogera. Uredu. Sanjam Rogera kako dobija. Uredu. Doletim kuci. Uredu. Strah me otvorit tennis.com. Uredu. Otvorim ga i imam sta vidit! :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Pa ja kontam gdje nam je ovo Edo...joj, nisam imao sinoc s kim da tugujem, nije tebe bilo. :cry: :cry:
A de Bgti skloni ovaj potpis, udavicu se od smijeha! :lol: :lol: :lol:
Pitaj Begonju ko pogadja teniske kvote 2.00 na nakom kvizu ;)

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 21:34

Kakva drama na mecu Fish-Murray...
EDIT: I na kraju, Murray odnosi pobjedu i plasman u finale. Prizeljkujem Djokovica, odavno nisam gledao dobar mec, te smatram da bi to bila prava poslastica.
Izdržati, to je temelj vrline!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2011, 21:41

rogeRF je napisao/la:Kakva drama na mecu Fish-Murray
Izbi mi idiot Fish over na onom kvizu, a imo 3 set lopte, yebem ti tenis! :twisted: :twisted:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 22:22

Edin TM87 je napisao/la:[
Izbi mi idiot Fish over na onom kvizu, a imo 3 set lopte, yebem ti tenis! :twisted: :twisted:
Izvini, o kakvom je kvizu rijec? Ako je sta na fb-u, ne cudi me sto ne znam/nisam cuo za taj kviz.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2011, 22:54

Da li zna neko sta se desilo na mecu Djokovic - Berdych, odnosno, sta je razlog/uzrok predaje od strane Ceha? Na kratko sam bio odsutan, i sad' se vracam da nastavim s gledanjem meca, kad' ono ova situacija... :roll:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 avg 2011, 22:58

Sutra škotski imperator po titulu
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Irvinovo stado
Kontakt:

Post Postao/la Irvinovo stado » 20 avg 2011, 23:00

Iker C je napisao/la:Trenutno Đoković nema konkurenciju baš kao što Federer nije imao u svoje vrijeme.Nadal je svoje trofeje najteže zaradio a trenutno igra svoj najgori tenis u životu, sa 19 godina je igrao mnogo bolje nego danas.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obozavam ovakve komentare :mrgreen:

Opet trabunjanja o konkurenciji :lol:

Zanimljivo kako se ista javljaju iskljucivo od ljudi koji mrze nekog igraca (Djokovic, Federer, Nadal). I onda ide ona klasicna:"Roger nije imao nikakvu konkurenciju", "Novak nema konkurenciju" i bla bla bla...
Roger je u post-peak fazonu vec odavno, Nadal je upravo usao u post-peak fazon. Ali cudi me kako svima promice da Nadal ima jednu od najboljih sezona, i da nije Djokovica osvojio bi najmanje osam turnira YTD. Zadnja dva turnira ne racunam, jer to je dijelom posljedica naleta na igraca kojeg ne moze da zaustavi.

Fish sa druge strane je zbacio desetak kilograma i igra odlican tenis, najbolji koji je ikada igrao. Nisu njegovi rezultati pomankanje konkurencije, vec odlican tenis koji pruza.

Ako vec pricate o konkurenciji, vratite sliku 5-10 godina unazad, pogledajte ko je bio na mjestu Dodiga na listi, pa onda je vratite jos 15 godina unazad i pogledajte istu...
Pred ovogodisnji US Open, nikad vise potencijalnih favorita...

++++

Isti igraci, ista konkurencija... iako su neki u post peak formi, Novakova apgrejdovana verzija 2.0 je glavni razlog tzv. nedostatka konkurencije, bas kao sto je i Rogerova igra svojevremeno bila. Voljeli Novaka ili ne, decko igra najpotentniji tenis ikada.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 avg 2011, 23:15

Nole par zadnjih meceva igra preko racku...a kako i ne bi kad samo dobija! To vise nije zanimljivo, ali ozb! Ja kad bih stalno dobijao u basketu ili bilo kom sportu i takmicenju uopste, ne znam kako bi nasao motiv da maltene svaki dan igram i samo dobijam... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 avg 2011, 01:21

marconato je napisao/la:Nole par zadnjih meceva igra preko racku...a kako i ne bi kad samo dobija! To vise nije zanimljivo, ali ozb! Ja kad bih stalno dobijao u basketu ili bilo kom sportu i takmicenju uopste, ne znam kako bi nasao motiv da maltene svaki dan igram i samo dobijam... ;)
Kako li je Federer onda igrao onih četiri god. kada je gazio sve redom ?
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 avg 2011, 14:48

Kad je Federer u jednoj god. imao skor od 57-1 i osvojio sve moguce turnire osim RG ?! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 avg 2011, 14:54

Moglo bi bit' svega večeras. Đoković u 2. uzastopno finale ulazi nešto odmorniji (nakon što mu je prošli put pred'o Tsonga, sada mu je pred'o Berdych), a Murray je najbrijan da nabrijaniji ne može biti. Sjetimo se samo da ga je Andy im'o u šaci kada smo svi mislili da je Nole nepobjediv (polufinale Rima, ako se ne varam). No, koliko god da je Andy nabrijan i koliko god da želi skinuti Noletov skalp, ipak prednost dajem svjetskom broju 1. Ove sezone je gazio sve i svakoga (samo ga je Fedex dobio u Parizu), a zašto ne bi opet to učinio sa Britancem. Nole više ne dobija mečeve u hendikepu :lol: , al' svejedno je prejak za svakoga. Nadam se dobrom i što dužem meču. Volio bih kada bismo uživali u 3 seta nenadyebivo dobrog tenisa, koji su ova 2 aktera u stanju pružiti. Tipujem na Noleta, rezultat od 2:1 u setovima za njega.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 avg 2011, 18:46

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Sinoć sam zaspao pri rezultatu 1:0(set) i 3:3 u gemovima,kad je Monfis uzeo brejk....mislio sam da će Nole izgubiti,jer djelovao je toliko nezainteresovano...jutros pogleda,a ono 2-1 za našeg asaa...ma bravo legendo 8-) 8-) 8-)
Gled'o sam prva dva seta i mogu se sloziti sa boldiranim. Vrlo losa igra Djokovica protiv Monfilsa. U mec je usao potpuno opusteno, kao da je sa druge strane neki junior. Djelovao je potpuno lezerno i rezervisano, kao da je igrao neki revijalni mec. Kada je vidio da je vrag odnjeo salu, onda se uozbiljio i pronasao motiv u sebi. Al' ni to nije pomoglo jer je velika vecina pokusaja osvajanja direktnog poena zavrsavala neuspjesno. Cak je u jednom trenutku zakukao, 'njegova svaka pogadja liniju, a meni nista ne ulazi' :mrgreen: .

Generalno gledano, ovo mu je najlosiji turnir u ovoj sezoni,.. I sa ovakvom igrom momak pobjedjuje. Jako deprimirajuce za konkurenciju :mrgreen: .

Marej uvijek isti. Nikako da napravi iskorak. Ako Djokovic odigra makar priblizno kao u Vimbldonu, onda Marej nema nikakvu sansu. Ako opet bude igrao kao protiv Monfils, Marej ce ga dobiti. Dakle, Marej se ovdje 'nista' ne pita, sve je do Djokovica.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 21 avg 2011, 18:54

Murray uzima odmah Noletov servis...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 avg 2011, 19:05

Mister No je napisao/la:Murray uzima odmah Noletov servis...
Mog'o je vala uzet i ovaj. No Nole je odlično odigr'o 3 poena i tako uspio zadržati svoj servis. Mora se priznati da je Andy mnogo bolje ušao u meč. Ostaje nam da vidimo da l' će moći nastaviti u ovom ritmu. Dakako, pita se tu i Nole. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 avg 2011, 19:06

Virtual je za sada zadovoljan
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 21 avg 2011, 19:48

Nemojte ljudi tako, izgleda da je povreda u pitanju. :mrgreen: Ne bi me cudilo da preda Novak ovaj mec...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.