Parovi treceg kola:
1899 Hoffenheim -:- FC Schalke 04
Borussia Dortmund -:- VfB Stuttgart
1. FC Köln -:- Eintracht Frankfurt
SC Freiburg -:- Bayer Leverkusen
FSV Mainz 05 -:- Bayern München
1. FC Nürnberg -:- Hannover 96
VfL Bochum -:- Hertha BSC Berlin
VfL Wolfsburg -:- Hamburger SV
Werder Bremen -:- Mönchengladbach
Evo nekih statistickih podataka...
-keln je protiv frankfurta vec sest utakmica bez pobjede
-interesantno da su ova dva kluba 2003 zajedno usla u BL, 2004 zajedno ispala, pa su opet 2005 ponovo slavili ulazak u drustvo najboljih
-zadnji put je frankfurt odnijeo citav plijen iz kelna davne 1994...
-moj tip 1
-freiburg je dobio bayera samo jednom u zadnjih 7 susreta kuci, u posljednja cetiri susreta ova dva tima, tri puta su slavili apotekari
-moj tip x2
-mainz ima najlosiji bilans kuci upravo protiv bayerna, jedini bod koji je uzeo datira jos iz 2006
-bayern protiv mainza je postizao uvijek najmanje dva gola
-ribery ponovo ne igra, tuga vise sa njim, dozlogrdilo i bogu i narodu
-mozda ottl predje u stuttgart
-moj tip 2, sve osim visoke pobjede blamaza
-nurnberg je zadnjih sest susreta protiv hannovera bez poraza, koji je dao otkaz treneru nakon dva kola
-utakmica izmedju ova dva tima nikad nije zavrsena bez golova
-moj tip 1, fcn mora i treba startovati jednu seriju kod kuce, jer i sl. utakmicu igraju doma, pred gotovo 50 hiljada navijaca. Odbrana im je u cvajti bila jaci dio tima, cak su 16 utakmica odigrali bez primljenog gola.
-ali zasad skripi u napadu, svaki 18-ti sut na gol je pogodak.
-bochum protiv herthe je 11 utakmica bez pobjede, berlinci od zadnjih 5 susreta 4 rijesili u svoju korist.
-moj tip x
-wolfsburg je protiv hsv-a cetiri utakmice bez poraza, nikad nisu igrali bez golova,
-vukovi su upravo protiv hamburga postizali najvise golova, grafite uvijek postise protiv hsv-a, kada igra kao starter (4 gola)
-da li ce wolfsburg nastaviti pobjedonosni niz na domacem terenu (16 pobjeda zaredom)?
-moj tip x
-bremen je 19 utakmica bez poraza protiv gladbacha, borussia je zadnj put to uspjela ostvariti 1987 i to rezultatom 7-1
-poznato je da je bremen efikasna ekipa, ali protiv gladbacha je igrao najcesce bez postignotog gola od svih ekipa u BL-i.
-sanogo je otisao u st- etienne, spekulira se sa dolaskom maxia lopeza
-moj tip 1
-dortmund protiv stuttgarta je najcesce igrao bez postignutog gola kuci, od svih bundesligasa (11x).
-stuttgart ima najvise pobjeda u BL-i upravo protiv bvb-a (37)
-moj tip x2, vfb u daleko boljoj formi, ali i zutari ne bi smjeli izgubiti...
-hoffenheim-schalke...nadam se da ce hoffa proraditi i poceti igrati kako bog zapovijeda, a da su to u stanju vidjelo se prosle jeseni.
-so4 startovao sa dvije pobjede ali protiv malo slabijih ekipa, magath gleda kako da se rijesi nekih igraca kako bi dosao do para i evt. pojacanja.
-na odstrijelnoj listi su altintop, streit i asamoah...juve navodno zagrizao za rakitica, kojeg magath zeli pustiti.
-moj tip 1, nadam se vedinom pogodku.