Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

emir_

Re: Bundesliga

Post Postao/la emir_ » 21 avg 2009, 00:15

NoName je napisao/la:ma herta ove godine nema šta tražiti u BL pored bayerna, wolfsburga, stutgarta, hsv, schalkea, werdera, bayera, borusije, hoffenhaima. Od desetog mjesta pa nadole im je i mjesto a ja se duboko nadam da će to biti 17. ili 18. mjesto. Yebote, zbog njihovog antifudbala ponekad požalim što je srušen berlinski zid :mrgreen:
svarno ljudi igraju najgori fudbal u njemackoj... to je zato sto nema nijedan bošnjo :)
4-IN-A-ROW

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2009, 00:16

Mogu reći da je Werder opet onaj stari, postaju mašina za davanje golova. Hsv isto tako efikasan, imaju sjajan napad, i ovaj Berg je pravo dobar . Hertha ko Hertha mogu od svakoga ispasti.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2009, 00:19

Emire, to je prije zbog toga što su imali jednog pa ga otjeraše i s time su na sebe neku šuhvu svezali. A kad se to ukomponuje sa onim stadionom i svime što je vezano za njih stvarno je to da se naježiš. Neko nekad reče da ni Enver Marić njih ne voli iako radi za njih :mrgreen: to mi je bilo legendarno.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 avg 2009, 01:27

To je moja mala malenkost izrekla :mrgreen:
Ma pustite Herthu da se sa svojom mukom zabave.Uostalom gdje to moze biti klub kad im je doskora menadzer bio iz dinastije Henes iliti Pipi crvena paprika.
Gledam HSV se razmahao protiv onih jadnika i kontam jadna im majka u nedelju kad ih oni kurjaci iz vucije jazbine dohvate :lol:
Sutra dobar tim protiv dobrog trenera.Ako jedni od tih dva dobiju tekmu jedan ce da uhvati voz a drugi bi sa pobijedom vec mogao razmisljati jos jednu senzaciju zacinjena titulom.ovo je bilo vise zagonetka ;)
O bajernu necu ni da pisem ako ovako nastave moci ce komotno pod ruku sa Herthom :mrgreen:
Nastavice se :geek:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2009, 01:42

Iako niko to ne očekuje, ja mislim da će ove godine BL biti još zanimljivija nego prošle. Bayern se konačno mora probuditi iz kome, Wolfsburg je sačuvao i pojačao igrački kadar, Schalke je puno jači sa Magathom, Stutgart i Werder veoma dobri, HSV i Bayer odlični, iz prikrajka vrebaju Borusija i Hoffenhaim...Pa, manje više, ima nekih 7-8 ekipa koje će se boriti za izlazak na evropsku scenu.

Evo da malo glumim Milana i da pokušam prognozorati:

1. Bayern :twisted:
2. Schalke
3. Wolfsburg
4. HSV
5. Bayer
6. Stutgart
7. Werder
8. Hoffenheim
...
17. Keln
18. Bochum
...
29. Herta :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 avg 2009, 01:46

Subjektivan si sam neznam šta če ti Bayer on kad uđe u crnu rupu;
evrope neče vidjet :geek:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 avg 2009, 01:49

Werder Bremen će biti inšAllah opet onaj stari, u to sam potpuno siguran. Onaj Ozil je majstor, BAyern ga je mogao dovesti, ali sada ništa ispod 20 miliona. Kako je samo dobar, jao, jao. Borba se vodi između Bayerna, Wolfsburga, Werdera, te Hsv-a. Ostali će malo kasniti za ovim. Schalke je odlično krenulo ali dokle heh =).

Meni su Konigsblauen uvijek dragi bili. Inače Gelsenkirchen je manji grad gledajući ove ostale kao Dortmund Koln, Munchen, Bremen, Hamburg. Stadion im je fenomenalan , baš kao i navijači. Sječam se vremena kada im je branio Oliver Reck ako se ne varam i imali su par dobrih igrača heh. Youri Mulder ako se ne varam, bio je majstor, Martin Max, Jorg Bohme, Olaf Thon, kasnije Rost na golu, Lincoln je bio sjajan u Schalkeu. Kome nije bilo žao kada su izgubili titulu u sudijskoj nadoknadi ne njihovom voljom već im niej bilo suđeno. Jao ne mogu se sjetiti još igrača prijašnjih generacija ali lijeno mi album stickers vaditi sada hehe. Također ako se sječam Andy Molller je igrao i u Dortmund i u Schalke, sada nisam siguran toliko u to ali mislim da jeste tako. Malo sam pisao po sječanju o Schalkeu. Dosadno mi bilo =)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 21 avg 2009, 02:11

Nece Werder daleko dogurati, nemaju sirinu. Naravno moje misljenje, a posto nisam "neki" strucnjak, nikad se ne zna, ali realno gledajuci ako udju u top 5 neka budu presretni.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 avg 2009, 02:22

Ma neznam vratio se Pizaro,dok se uigra veza;
Sa desna na lijevo Marin-Frings-Borowski-Ozil,pa štoperi toplo-hladno(Mertesaker,Naldo)
Imaju kvalitet za prvih 5 ako mašinerija krene mogu i više
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 21 avg 2009, 09:38

Raul_64 je napisao/la:Ma neznam vratio se Pizaro,dok se uigra veza;
Sa desna na lijevo Marin-Frings-Borowski-Ozil,pa štoperi toplo-hladno(Mertesaker,Naldo)
Imaju kvalitet za prvih 5 ako mašinerija krene mogu i više
proedl je bolji od nalda...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 21 avg 2009, 09:48

ma werder je meni uvijek bio smiješna ekipa, gube tamo od neki nižerazrednih ekipa a razvaljuju u kup uefa, gdje su došli do finala....ova sezona im je počela slično...poraz na domaćem terenu od arminije
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 avg 2009, 10:24

Parovi treceg kola:

1899 Hoffenheim -:- FC Schalke 04
Borussia Dortmund -:- VfB Stuttgart
1. FC Köln -:- Eintracht Frankfurt
SC Freiburg -:- Bayer Leverkusen
FSV Mainz 05 -:- Bayern München
1. FC Nürnberg -:- Hannover 96
VfL Bochum -:- Hertha BSC Berlin
VfL Wolfsburg -:- Hamburger SV
Werder Bremen -:- Mönchengladbach

Evo nekih statistickih podataka...

-keln je protiv frankfurta vec sest utakmica bez pobjede
-interesantno da su ova dva kluba 2003 zajedno usla u BL, 2004 zajedno ispala, pa su opet 2005 ponovo slavili ulazak u drustvo najboljih
-zadnji put je frankfurt odnijeo citav plijen iz kelna davne 1994...
-moj tip 1

-freiburg je dobio bayera samo jednom u zadnjih 7 susreta kuci, u posljednja cetiri susreta ova dva tima, tri puta su slavili apotekari
-moj tip x2

-mainz ima najlosiji bilans kuci upravo protiv bayerna, jedini bod koji je uzeo datira jos iz 2006
-bayern protiv mainza je postizao uvijek najmanje dva gola
-ribery ponovo ne igra, tuga vise sa njim, dozlogrdilo i bogu i narodu :evil:
-mozda ottl predje u stuttgart
-moj tip 2, sve osim visoke pobjede blamaza

-nurnberg je zadnjih sest susreta protiv hannovera bez poraza, koji je dao otkaz treneru nakon dva kola
-utakmica izmedju ova dva tima nikad nije zavrsena bez golova
-moj tip 1, fcn mora i treba startovati jednu seriju kod kuce, jer i sl. utakmicu igraju doma, pred gotovo 50 hiljada navijaca. Odbrana im je u cvajti bila jaci dio tima, cak su 16 utakmica odigrali bez primljenog gola.
-ali zasad skripi u napadu, svaki 18-ti sut na gol je pogodak.

-bochum protiv herthe je 11 utakmica bez pobjede, berlinci od zadnjih 5 susreta 4 rijesili u svoju korist.
-moj tip x

-wolfsburg je protiv hsv-a cetiri utakmice bez poraza, nikad nisu igrali bez golova,
-vukovi su upravo protiv hamburga postizali najvise golova, grafite uvijek postise protiv hsv-a, kada igra kao starter (4 gola)
-da li ce wolfsburg nastaviti pobjedonosni niz na domacem terenu (16 pobjeda zaredom)?
-moj tip x

-bremen je 19 utakmica bez poraza protiv gladbacha, borussia je zadnj put to uspjela ostvariti 1987 i to rezultatom 7-1 :o
-poznato je da je bremen efikasna ekipa, ali protiv gladbacha je igrao najcesce bez postignotog gola od svih ekipa u BL-i.
-sanogo je otisao u st- etienne, spekulira se sa dolaskom maxia lopeza
-moj tip 1

-dortmund protiv stuttgarta je najcesce igrao bez postignutog gola kuci, od svih bundesligasa (11x).
-stuttgart ima najvise pobjeda u BL-i upravo protiv bvb-a (37)
-moj tip x2, vfb u daleko boljoj formi, ali i zutari ne bi smjeli izgubiti...

-hoffenheim-schalke...nadam se da ce hoffa proraditi i poceti igrati kako bog zapovijeda, a da su to u stanju vidjelo se prosle jeseni.
-so4 startovao sa dvije pobjede ali protiv malo slabijih ekipa, magath gleda kako da se rijesi nekih igraca kako bi dosao do para i evt. pojacanja.
-na odstrijelnoj listi su altintop, streit i asamoah...juve navodno zagrizao za rakitica, kojeg magath zeli pustiti.
-moj tip 1, nadam se vedinom pogodku.
Zadnja izmjena: geronimo, dana/u 21 avg 2009, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 avg 2009, 10:30

Genghis je napisao/la:Nece Werder daleko dogurati, nemaju sirinu. Naravno moje misljenje, a posto nisam "neki" strucnjak, nikad se ne zna, ali realno gledajuci ako udju u top 5 neka budu presretni.
Svaka cast,to je i moje misljenje kada je Werder u pitanju,Schalke mnogi racunaju kao ozbiljnog konkurenta za titulu ali za njih vrijedi isto kao i za Werder...
Gledao sam sinoc HSV,stvarno mocno djeluju uz FCB i Wolfsburg su sigurno najjaci,Boateng se malo valjao sad ne znam jel' povreda ozbiljna(amereosm javiiii seeeeeeeeeee),Herthu sam gledao u pregledu Brondby je jaci od njih,glavu mogu dati,kada je Hertha imala loptu u posjedu trazili su Kacara ostali su se samo setali,Brondy je nekako odmah kada primi loptu ubrzao igru ilahko su dolazili do 16-terca Herthe,Werder sam gledao drugo poluvrijeme,i nije mi jasno da FCB onako neorganizovanom timu nije zabio 5 komada :roll: ,na kraju Schaaf jos i zadovoljan igrom,da je onaj Aktobe imao malo vise kondicije ne bi ih Werder nikada dobio :arrow:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 avg 2009, 10:42

Borba za titulu će biti još zanimljivija nakon ovih početnih kola. Wolfsi u ovu sezonu ušli sjajno, dok Bayern ima dva remija i sada se moramo vratiti pobjedom i održati priključak za Wolfsima. Schalke takođe dobro počeo sezonu i pokazuju da će i oni biti kandidati za titulu. HSV, Werder i ostali klubovi moći će samo voditi borbu za Evropu ( moje mišljenje ). Nadam se da će Hofenhaim konačno proraditi i da će naš Vedo ponovo zabijati.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 21 avg 2009, 10:45

ja ne bi nimalo podcjenio HSV...imaju dobru ekipu stvarno,igraju dobar nogomet,od noge do noge...vidjeli smo jucer pobjeda od 1:5 u gostima
moja 3 favorita za titulu:
1.Bayern
2.Wolfsburg
3.HSV
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 avg 2009, 10:49

Podcijenili su ih jarane, isto kao sto vi podcjenjujete njih. Protiv Bayerna su igrali previse defanzivno, mimo svih ocekivanja. Lako se oni transformisu, ali godinama igraju za gol vise, lijepo za oci.
Werder je uvijek top favorit, osim zadnje sezone gdje su vidili da ne mogu uhvatiti korak sa vrhom, pa se bazirali na Uefa Cup i DFB Cup. Dokle su dogurali, poznato je. Da im bi Diego u finalu, vjerovatno bi i taj Uefa Cup osvojili.
No uostalom, vidjecemo ;)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 avg 2009, 11:40

Sto se tice Boatenga povreda nije ozbiljnije prirode i bit ce spreman za okrsaj s Wolfsburgom. Sinoc nakon utakmice u Francuskoj avion koji je isao prema Njemackoj i u kojem su se nalazili igraci HSV-a morao je neplanski sletjeti u Parisu zbog problema s hidraulikom na avionu. Dalje se pitam kako neki Werder mogu smatrati tako jakim kad u njih ne postoji rijec odbrana. Pa njima 3 ekipa iz Kazahstana uvali tri gola, a o ekipa iz Bundeslige da ne pricamo.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bayernovac
Kontakt:

Post Postao/la bayernovac » 21 avg 2009, 16:11

Šta prenosi eurosport2 sutra??? Mainz-Bayern ili Dortmund-Stutgart
zwei Mullers Gerd und Thomas ein Team FC Bayern Munchen

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 21 avg 2009, 16:21

bayernovac je napisao/la:Šta prenosi eurosport2 sutra??? Mainz-Bayern ili Dortmund-Stutgart
Dortmund - Stuttgart prenosi Digi sport uzivo, u nedjelju Bochum - Hertha, a navecer u subotu imas tamo reprizu Mainz - Bayern, a u nedjelju u zadnjem terminu Wfl - HSV ; a sto se tice ES2 ne znam tamo sta prenose, valjda ce ti pomoci sta ovo sto sam napisao ako nista :S
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

harishp
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la harishp » 21 avg 2009, 16:35

Veceras Hoffa vs Scalke.Trebalo bi da konacno krene Vedu a bogami i Salihovica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.