hurem je napisao/la: ↑03 sep 2025, 11:47
Naravno da Radeljic neće potpisati za Feyenord jer nema kvalitet niti talenat za taj nivo.
Bajraktarevic je specifičan talenat.
Sve sam objasnio u prvom postu na ovu temu, niti jednog trenutka nisam negirao skauting službu PSV-a, ali nemam sumnje da su utakmice u LN i status reprezentativca bili prijelomni da se realizuje transfer odmah u januaru (kao sto sam rekao, eto slučajno su ga čekali da odigra još 6,7 utakmica za najgori MLS klub, da mu sezona završi 20. oktobra i potom 2 i po mjeseca bude na zimovanju a potom u pola sezone dodje u klub van svake forme, čekali su da bude skuplji i bla bla).
Ne postoji smislen argument zašto nisu realizovali transfer u julu ili avgustu.
Bilo kakav argument zašto nisu bi bio minus tom skautu ili skautima.
Dakle, skauti PSV-a ga jesu pratili kao i mnoge druge po Americi, ali je reprezentacija bila prijelomna tacka da ga dodatno uzmu u razmatranje i odmah reaguju.
Mi često zanemarujemo uticaj reprezentacije kada su u pitanju talenti. Zar Besica nije jedna utakmica prodala u Everton?!
Druze ne mozes reci da je nesto prelomna tacka osim ako nisi svjedok i dio skauting tima psva.. Razumijem da je sve nagadjanje al toliko bit siguran da je to i to presudilo.
Sto se tice repke, vrijednost njenog poziva pada (pogotovo za klubove u vrhu evrope) zbog ogromne kolicine dogovorenih menadzerskih poziva, samim tim ne mora znacit da je neko kvalitet na osnovu toga sto ga je pozvala reprezentacija gdje je neki prosjecan reprezentativac igrac kluba iz turske lige.
Ja iskreno vjerujem da za nekih desetak hiljada mozes dobit poziv u ovu repku. Zasto? - Jer nam je selektor daleko manje placen od ostalih drzava gdje ljudi dobijaju preko milion eura godisnje.
Tako da sinovi bogataša i eventualno fudbaleri koji su dokucili bilo koje lige vani mogu za jednu mjesecnu platu obezbjedit sebi poziv u repku i potencijalno napravit sebi sansu za malo bolji transfer( u Tursku hahaha).
Lik bi mozda i bolje prosao da ga je USA pozvala, gledajuci kakav je njihov prosjecni igrac.