Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la MortemHz » 10 sep 2018, 16:40

A da bi bili u prvom šeširu moramo biti prvi u svojoj grupi? I ako je tako da li je to 100% ili?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 16:43

MortemHz je napisao/la:A da bi bili u prvom šeširu moramo biti prvi u svojoj grupi? I ako je tako da li je to 100% ili?
Ne mozemo biti u prvom sesiru.

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 10 sep 2018, 16:44

Raonffa je napisao/la:
faruk993 je napisao/la:
Miske01 je napisao/la:Ni s jednom otockom repkom narocito u gostima mi ne mozemo igrati, kao ni s Bolivijom recimo sto ne bismo mogli radi uslova i njihovih pluca. Ne dizite frku bezveze kad imamo rezultat, sutra ce nam biti lakse igrati jer ce i Austrijanci pokusati spustiti loptu, samo ne znam koliko ce to Sunjicu i Zuki odgovarati.

Sto se tice tih "nerealnih ocekivanja" koja gore neko spomenu, samo da podsjetim da na EP igraju 24 reprezentacije, a da smo mi u B diviziji Lige nacija, dakle među 24 i da smo krenuli s pobjedom, sto znaci da imamo mjesta itekako i na EURO-u.

Austrija pada u grotlu Bilinog polja, sest bodova nakon dva kola, misevi u rupe nazad
Na prosli EURO je islo isto toliko reprezentacija tj. pola Evrope, zrijebani smo iz prvog sesira, pa sve na kraju zavrsilo neplasmanom iako smo gledajuci roster trebali biti tamo.
Ne vjerujem da smo žrijebani iz prvog šešira za prošli Euro, nije da ne vjerujem nego sam siguran da je Belgija bila u našoj grupi iz prvog šešira :D
Mi smo bili u prvom sesiru tada, Belgija je bila u drugom, odnosno ubjedljivo najjaci i najtezi protivnik iz drugog sesira koji smo mogli dobiti.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 sep 2018, 16:46

Vucevich je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:Nismo ni bili svjesni koliko smo dobri :lol:

u prvom potu u drustvu Spanije, Njemacke, Portugala, Engleske, Italije.. :tokralju:
Imali smo tada realno historijsku priliku da nesto sjajno napravimo nakon plasmana na svjetsko, ali svih znamo sta se desilo...
Smijesno je sto se to predstavlja kao historijska prilika za nesto vise. Imali smo jedino historijsku priliku da nikad lakse odemo na EURO na kojeg se skakav skart plasirao i maksimum bi nam bio da budemo jedna od tih simpaticnih, kvalitetnom slabijih reprezentacija na EURU.
Na SP smo imali historijsku sansu, mi smo po kvaliteti tada bili u top 5 svijeta. A ispali smo u grupi. Od tada ide strmoglavi pad, sto zbog selektora sto zbog slabijeg igrackog kadra.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 16:47

Madal je napisao/la: Na SP smo imali historijsku sansu, mi smo po kvaliteti tada bili u top 5 svijeta.
:shock: :lol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2018, 16:48

MortemHz je napisao/la:A da bi bili u prvom šeširu moramo biti prvi u svojoj grupi? I ako je tako da li je to 100% ili?
Ne možemo mi biti u prvom šeširu, UEFA je na neki način "zatvorila" to sve na nivo ovih divizija, ako si druga divizija (što smo mi u ovom trenutku) možeš maksimalno biti u drugom šeširu, ako si treća divizija onda maksimalno u trećem i tako isto za četvrtu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 10 sep 2018, 16:49

Madal je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

u prvom potu u drustvu Spanije, Njemacke, Portugala, Engleske, Italije.. :tokralju:
Imali smo tada realno historijsku priliku da nesto sjajno napravimo nakon plasmana na svjetsko, ali svih znamo sta se desilo...
Smijesno je sto se to predstavlja kao historijska prilika za nesto vise. Imali smo jedino historijsku priliku da nikad lakse odemo na EURO na kojeg se skakav skart plasirao i maksimum bi nam bio da budemo jedna od tih simpaticnih, kvalitetnom slabijih reprezentacija na EURU.
Na SP smo imali historijsku sansu, mi smo po kvaliteti tada bili u top 5 svijeta. A ispali smo u grupi. Od tada ide strmoglavi pad, sto zbog selektora sto zbog slabijeg igrackog kadra.
Jarane, sad ga pretjera, top 5 svijeta...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 sep 2018, 16:50

Da, ja to tvrdim, kao sto sam tvrdio da je Hrvatska medju najboljim reprezentacijama svijeta prije ovog SP, ali ljudi vide njihovo srebro kao iznenadjenje samo jer su Hrvatska. Mi smo bili ravnopravan protivnik Argentini koja je finale igrala, a primimo pacerski autogo na samom pocetku, i Messijeva prva lopta udje u go.
Kako god, retardirano je praviti od naseg prvog sesira ''prilika da se uradi nesto vise''. Sta vise u pizdu materinu, ne moze se nazor praviti nesto vise, ili imas kvailtet ili nemas za to ''nesto vise'', mi nemamo i to je to. Sve i da odemo sada na Euro (da je EURO od 16 reprzentacija ne bi imali sta traziti tu) ispast cemo u grupi ili ce nas neko otresti u prvoj KO utakmici, dok se na SP 2014 nikog ne bi trebali bojati da smo imali normalnog slektora
-Beogradski sindikat

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 16:52

BiH top 5 na svijetu :lol:

Pa i Iran je bio ravnopravan sa Argentinom i primili su gol u 93oj minuti, jesu li i onih top 5 na svijetu?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2018, 17:04

Madal je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Cuj top 5 hahaahah.Mi smo i tad imali samo 1 jaku postavu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 sep 2018, 17:05

Pa Iran nije bio ravnopravan vec su postavili bunker 90min dok Argentince nije nista islo, a ni Messiju sve do sudijske nadoknade. Gledao sam puno fudbala i sa kakvom energijom i lakocom je igrala ona generacija koja je otisla na SP je nesto posebno.
A top 5 ili ne, sve zavisi od perspektive, da neko napise da je tada Engleska bila kvalitetom u top 5 vise bi se ljudi slozilo u odnosu kad se napise da je tu bila BiH. A Englezi tad bili obicna skupina balvana.
Samo sto nismo imali selektora a ni srece da pokazemo vise s tom ekipom. Uzmite top 7, top 10, svejedno je, kako god vam lakse. Nije to poenta. Razlike su bile male i da je sve bilo kako treba igrali bi ravnopravan mec sa Francuzima u 1/8 pa ko koga jbg.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 10 sep 2018, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 sep 2018, 17:08

Vucevich je napisao/la:BiH top 5 na svijetu :lol:

Pa i Iran je bio ravnopravan sa Argentinom i primili su gol u 93oj minuti, jesu li i onih top 5 na svijetu?
Iranu to nije bilo prvo SP tako da moguće da su oni u TOP 3 :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 sep 2018, 17:08

Derdiyok je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:BiH top 5 na svijetu :lol:

Iranu to nije bilo prvo SP tako da moguće da su oni u TOP 3 :mrgreen:
Luksemburg je odigrao X sa Francuskom, prvakom svijeta. Dakle, Luksemburg je druga najbolja reprezentacija na svijetu.

Sve se moze kad se hoce :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 sep 2018, 17:22

Raonffa je napisao/la:
Ne možemo mi biti u prvom šeširu, UEFA je na neki način "zatvorila" to sve na nivo ovih divizija, ako si druga divizija (što smo mi u ovom trenutku) možeš maksimalno biti u drugom šeširu, ako si treća divizija onda maksimalno u trećem i tako isto za četvrtu.
Ja ali kad bi osvojili grupu plasirali bi se u ligu A, mislio sam tad kakve šanse imamo?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 10 sep 2018, 17:26

Evo ko zeli sutra pratiti live atmosferu oko stadiona tacnija iza zapada, vidi se poporilicno teren i istocna tribina

link

https://www.whatsupcams.com/en/webcams/ ... na/zenica/

odabrati kameru Aska Borica to je ova..

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 10 sep 2018, 17:35

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ja ali kad bi osvojili grupu plasirali bi se u ligu A, mislio sam tad kakve šanse imamo?
Ne znam baš kakva su bodovanja, ali ako se i plasiramo u A ligu, dva iz A lige idu u drugi šešir (12 ekipa čini A ligu, a 10 je grupa, dakle 10 nosioca). Eh sad da li će tih 10 biti 8 koji ostanu u A, i dvije bolje plasirane od ove 4 koje ispadaju, ili od 4 koje tek ulaze..?!

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 sep 2018, 17:38

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Tu je najvaznije da tad imaš sansu za prvi šešir. Ostalo je sve plus.

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 10 sep 2018, 17:45

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Pogledaj 98. stranicu, tu je neko postavio semu po kojoj ce se praviti jakosne grupe za zrijeb u decembru. Mi maksimalno mozemo biti u drugom sesiru ako osvojimo svoju grupu ili ako budemo drugi. Ako ispadnemo u ligu c, onda idemo u trecu jakosnu grupu. Dakle, ne postoji sansa da budemo u prvoj jakosnoj grupi .

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 sep 2018, 17:47

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Svejedno, za ovaj sad žrijeb kvala (što će biti u decembru) za idući Euro se gleda konkretno sadašnji sastav divizija. Ako bi se plasirali u diviziju A, mogli bi biti nosioci u žrijebu za onaj naredni Euro (2024 što bi trebao biti).

O ovome ti pričam, to što bi osvojili grupu i plasirali se u diviziju iznad nam ne znači ništa, barem ne za ovaj sad žrijeb.

slika
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 10 sep 2018, 18:21

Pa to znači i ako ne osvojimo ovu grupu tj. budemo drugi ostajemo svakako u drugom šeširu?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”