SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sissoko
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la Sissoko » 10 jun 2017, 07:20

Jao kako mi je drago sto onaj Grk popi bokser.Pa ovo je jedan od najljepsih trenutaka od kad pratim reprezentaciju. :ljepota: :tokralju:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 10 jun 2017, 08:24

Loše je ono bilo sinoc. Bazdarevic pogrijesio sa Jajalom ima Cimirota na klupi a njemu igra mrtvi Jajalo. Izmjene kasnje nikakve, Sto ne ubacuje Bajica, Hodzica? A sudiji ss sjetim svih najmilijih, morao je barem jedan penal svirati.
Sada se nadati pobjedi Belgije u Atini kojoj pobjeda tamo i nije vise pod moranjem oni su sigurno prvi.
Bazdarevic selektor za male utakmice.
Sto se tice atmosfere bilo je ok. Bio sam na jugu sa Robijasima i krajsnicima valjda ne znam vise ni kosu koliko ih ima..Ovo je glupost sa podjelama grupa. Fanatikosi svoju pricu vode ovi svoju..Ali Gili :ljepota:
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 10 jun 2017, 08:27

Znači pored lejpše igre kod Papeta imali smo i kulturu kod istog, kod ovog stalno neke pizdarije-Džeko hvata onog levata za vrat u Austriji, skida gaće Grku sad ovo, neki glupi crveni kartoni - protiv Španije Spahić... protiv miki maus reprezentacija Bešić i Kolašinac....
Glory Glory Man United

Gargamel83
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel83 » 10 jun 2017, 08:32

Sissoko je napisao/la:Jao kako mi je drago sto onaj Grk popi bokser.Pa ovo je jedan od najljepsih trenutaka od kad pratim reprezentaciju. :ljepota: :tokralju:
Dobar si, ne mozes da pobedit, ti tuci. Palanacki mentalitet. Dobro je da je tebi drago, zaista sam srecan zbog tebe.

Dzeko jado, igras sa tim igracem u klubu, stalno zajedno i ti se sabanises, hvatas za vrat nekoga ko ti trci u zagrljaj kad u klubu das gol. E moj ti.

Nadam se nekoj kazni od UEFE, da doticni vidi da tamo nema mesta za sabane.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 08:37

esprit24 je napisao/la: Kakav prekrsaj, ovo je care krvicna, msm da moze ici "nanosenje teske tjelesne ozlijede" a grk bi mogo fasovat neki prekrsaj. A i posle toga Grk moze privatno tuziti Francuza..
Ako mu se da zajebavati i dolaziti na rocista, ali sumnjam. Uz to nase pravosudje kad pogledas, ko ce se zayebavati sa prevodjenjem na francuski i grcki. Izbijanje zuba, cupanje kose i masnice se nekategorisu kao teske tjelesne ozljede. Ovo se komotno moze porediti sa tucom u hokeju, gdje ima bruka pogubljenih zuba. :D

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 10 jun 2017, 09:01

Zakuhao je ljakse Dzeko koji ima potrebu hvatati protivnika za vrat isfrustriran sto mu na terenu nije mogao ni podudlati. Zatim ljakse Besic koji se nije vidio 15-20 minuta, ali zato šprint na kraju utakmice prema protivniku da mu i on doda koju je bio savrsen. Svaka mu cast.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 09:09

Jeli ko na stadionu primjetio, da je Mesa Besica morao tjerati na zagrijavanje?

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 10 jun 2017, 09:12

jos ne mogu da vjerujem da smo onako lose odigrali,katastrofa.Do sinoc je Mesa imao moju podrsku,ali bi sad s njegove strane najplemenitije podnijeti ostavku.Nije njega sinoc nadmudrio Skibbe,on je sam sebe nadmudrio ili ti zahebo.
BEGOVIC:besposlen totalno
SUNJIC I VRANJES:najzasluzniji sto je Begovic bio besposlen,njih smo se najvise bojali a odigrali su odlicno i pozrtvovano,svaka cast,profesionalci
BICAKCIC:iako na neprirodnoj poziciji odigrao solidno,puno bolji i opasniji od svog kolege na desnoj strani
ZUKANOVIC:totalno pogubljen i nesiguran,jedan od losijih u poslednje vrijeme,prema naprijed jos gori,on moze biti ili stoper ili na klupi,pavlovic je za njega na beku Carlos
JAJALO:ja se pitam kako je on postao profesionalni fudbaler,frajer nema nista za ponuditi,nista bolji od Anelke,Besic je morao uci umjesto njega najkasnije na poluvremenu
PJANIC:sam igrao na sredini protiv 5 Grka,dao sve sto je mogao
VISCA:za njega vazi isto kao i za Jajala,predvidiv igrac,ja koji imam 112 kg bih mogao njega cuvati,igrac za prvih 11 neke miki maus repke,Hajrovic i Milicevic su za njega svemirski brodovi
LULIC:nazalost zamjenjen,videlo se sinoc koliko fali
IBISEVIC:sinoc los,ali ne svojom zaslugom vec Mesinom,ako je htio igrati sa poluspicem onda je Vedo trebao ostati na klupi,ovako je bespotrbno na stubu srama
DZEKO:udvojen i totalno odsjecen,trudio se ali nije mogao nista
Kada sam ovih dana govorio da Medo treba igrati,niko se nije slozio sa mnom,a trbao je ili on ili Besic,jer ovako nismo sanse stvorili dok Muhamed nije usao,tek tad smo spustili loptu i poceli igrati zadnjih 10 minuta,samo sto je trebao uci umjesto Jajala a ne Kodre,jer nam je trebala pobjeda.
Mesa je sinoc totalno podbacio,pogotovo sa izmjenama

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2017, 09:19

Meša sinoć upotpunosti podbacio sa taktikom. Odbrana je dobra bila, nismo grcima dali prići ali ofanzivno je to vrlo loše bilo

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 09:21

FoSte95 je napisao/la:Meša sinoć upotpunosti podbacio sa taktikom. Odbrana je dobra bila, nismo grcima dali prići ali ofanzivno je to vrlo loše bilo
Gdje si bio za vrijeme drugog poluvremena? Moglo je biti 0-2, da grci nisu bili smotani u zavrsnici.

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 10 jun 2017, 09:24

Prvo da se najebem familije i svega tapkarosima i savezu zbog prodaje karata!

Sto se utakmice tice, ovako nesto je bilo i ocekivano. S tim da sam ja zadovoljan i bodom, jer kad pogledamo jednu Belgiju koja je isto igrala kuci nerijeseno protiv ove Grcke, nemamo ni mi razloga biti nezadovoljni. Sad cekamo duel Grcke i Belgije i kako ta utakmica zavrsi, znat cemo sta nam je podmoranje protiv Belgije kuci. Idemo dobiti sve do kraja i eto nam opet baraža. :D :bih:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2017, 09:26

samoposmatram je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Meša sinoć upotpunosti podbacio sa taktikom. Odbrana je dobra bila, nismo grcima dali prići ali ofanzivno je to vrlo loše bilo
Gdje si bio za vrijeme drugog poluvremena? Moglo je biti 0-2, da grci nisu bili smotani u zavrsnici.
To u zadnjih 15 min više je bilo zbog nervoze i nekakvih pokušaja prema naprijed. Mislim na prvo poluvrijeme i jedno 30 min drugog dok smo bili mirni

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 10 jun 2017, 09:31

Iako sam sinoć rekao haman sve što sam htio moram još jednom reći: Meša OUT !

Igrati jadnu, lošu 4-4-2 formaciju sa lošim odabirom i selekcijom igrač/a, najlošijim izmjenama koje sam vidio u zadnje vrijeme u ovakvoj tekmi je kap koja je prelila čašu. Vrijeme je da ode poslije ovog cirkusa sinoć i blamaže. Umjesto da se danas probudim sretan i zadovoljan i da gledam highlightse ja se syeben kad se sjetim kakvo ruglo je bilo sinoć i kakva sramota, priča se o tučama i drami, a nikako o nekoj igri i potezu što dovoljno govori na šta je ličila utakmica.

Opet ponavljam igrati onakvu formaciju sa onakvim odabirom i pristupom je NULA. Umjesto da je igrao 4-3-3 ili 4-5-1 sa Cimirotom ili Bešićem od starta utakmice umjesto Ibiševića, on stavlja ovog da luta u međuprostoru, a Vedad nije taj tip igrača niti blizu, on to ne može iznijeti. S tim je ubio igru u sredini, Pjanića osudio na nemilost barem 3 Grka koja su se nalazila tu uvijek u blizini, nema kombinatorike, gušenje sredine, a pored toga Džeko nije dolazio do izražaja samim tim jer nema lopti niti proigravanja iz sredine, gdje se sam Edin vraćao par puta da uzme loptu što smo mogli također vidjeti. Zbog toga niti krila nisu radila kako treba osim VIšće koji je na onu svoju trku probio par puta. Bekovi zabetonirani na polovini, nigdje prodora jer nije bilo lopte na zemlji, nije se igralo. Na kraju samo ispucavanje lopte i preskakanje što je bilo samoubistvo i suprotno od onoga što smo trebali sinoć protiv raspalih Grka a to je igra na zemlji, brže kombinacije i protok lopte, krila i bekovi da šire igru i probijaju te da šalju Džeki lopte. Onda šta reći na izmjene, one dvije izmjene poslije povrede Lule su za povratiti. Na kraju je Meša sam sebe syebo i barem se nadam da je svjestan toga ako ništa drugo.

Toliko čekaš tekmu i onda ti ljudi ogade sve, užas fakat.
Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 10 jun 2017, 09:40, ukupno mijenjano 4 puta.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 09:31

Ono je bilo patnja gledati. Antifudbal za povratiti.

Sreca pa je kod nas uvijek opustena atmosfera, cvoke i zajednistvo. Nema klanova i umisljenih zvijezda.

Drago mi je zbog sisanja igraca i uradjenih obaveza prema sponzorima. Dijaspora forever!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jun 2017, 09:36

Nista se od ovoga ne bi desilo da smo imali pozitivan rezultat, nit bi nas Grci mogli tad isprovocirati.
Igraci su znali da nas samo pobjeda vodi u baraz, a negdje je bjes morao izaci.

Zna se ko je ovdje najveci krivac. Mesa nas je ukopao u svim bitnim utakmicama. Protiv Irske sa 6 stopera, sinoc sa 4 stopera i 4 napadaca. Ovoga ko brani taj nije normalan.

I na kraju krajeva, ekipa mu nikad nije dobro igrala pa ni protiv onih koje smo trebali otpuhati. Izuzev prijateljskih Svicarske i Austrije sve je bilo odron. Dodacu i utakmicu sa Grckom u Grckoj dok nije poceo sa vratolomijama i izmjenama. Tipa Djuric da mu istrcava kontre, Bicakcic da igra krilo, hej stoper, pored zivog Stevanovica.

Rekao sam tad da smo baraz izgubili u Grckoj, a ovo je samo bio nastavak Mesinog cirkusa.

Mesa=Sliskovic 2 selektora koji sa dvije odlicne generacije nisu uradili nista.

Mesa mora dobiti otkaz kako je danas i naci novog selektora koji ce nas pripremiti za EP, mi Rusiju propustamo to je evidentno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 10 jun 2017, 09:46

Ja više nisam ni bijesan nego mi je jednostavno žao jer imamo ekipu, pojedince i možemo imati odličan kolektiv koji je zaslužio da ide na takmičenje.

Ne govorim da smo extra, strašna kvalitetna repka ali sigurno da imamo mnogo bolje pojedince od npr. jedne Grčke. Meni je žao što ovaj Meša upropaštava sve ovo sa svojim prelošim "idejama" i glupostima koje radi. Definitivno nekvalitetan trener koji nije za vođenje repke. Imamo pojedince koji mogu da igraju odličan nogomet i lijep nogomet, imamo oskusne igrače i imamo nove mlade nadolazeće potencijale, kako bi to izgledalo dobro da je tu normalan trener, ne mora biti klasa nego samo normalan.

Šteta za ovu ekipu, nije ništa gotovo ovdje ali meni je krivo što umjesto da se priča lijepa priča, ovdje se kuka i osipa se paljba( sasvim opravdano).

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 jun 2017, 09:54

Da mi jednom doživjeti da imamo selektora koji će do 25,minute vidjeti gdje ne štima i odmah raditi korekcije a ne čekati do 80.min. a tada već babo ručo.Pa zar niko nema m u d a da jednom kaže Ibiševiću hvala puno dobar si i sad i boriš se ali ne možeš igrati u ovoj formaciji.Onako niti imamo drugog napadača da rastereti Džeku niti veznjaka koji zna sa loptom.uvijek igrač manje na terenu.Probao sa kodrom i vidio da momak zna,da to nekako gura a on ga vadi ..pa šta si napravio..nije g o v no ..nego se pas p o sro..

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 10 jun 2017, 10:00

Al I dalje je ibret press poslije kad gargamel kaze zamislite da smo imali djurica hahahahahha, hvala Bogu pa se povrijedi onda bi sto posto poceli sa lulicem umjesto zukanovica a djuric naprijed. Visca je priglup igrac, isprepadan, morao je stevanovic uci kao treca izmjena ili umjeto lulica. Kodro je treba uci pred kraj umjesto visce. Ovako ovaj glupan glupi potrosio tri izmjene na dva igraca, kakav amater jer ne smije da izvede Ibisevica. Nedo Allah dragi da jos kakav napadac zabije evo recimo kodro u spaniji 13-14 golova sigurno bi igro u prvih 11 sa edinom I vedom, lulic bi igro u sredini sa pjanicem, visca desno sa bicakcicem I stoperima a seo lijevog beka. Nismo zasluzili otic u rusiju.
UPRAVA NAPOLJE!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 10 jun 2017, 10:03

Pa ljudi da li ste vi normalni? Kako vas nije sramota prozivati Jajala vise? Zbog cega eto dajte mi argumente? Sta je Pjanic uradio sinoc? 4 kornera nabacena na prvu i slobodnjak? Zasticen kao unesco spomenik. Jajalo, Vranjes, Sunjic i Kodro su nasi najbolji igraci bili sinoc. Bekove nemamo, stoperi nam igraju po stranama.. Ibisevic umro u 30.toj minuti..ne ide s njim i Dzekom u tandemu..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jun 2017, 10:31

Jesam li ja jedini koji ima osjecaj da je Mesa vec prije tekme odlucio da ce Besic uci s klupe bez obzira na sve, pa ga onda na silu ubaci u igru, iako smo izvrsili dvije prinudne izmjene, i da ta promjena nije imala aposlutno nikakve logike s obzirom na stanje na terenu?
Ili da je Ibsevic najzasticeniji igrac u repki, ne mjenja ga bez obzira koliko los bio na tekmi? :roll: Kako me samo nervira taj seljacki mentalitet i igranje pojedinaca zbog ranijih zaluga ili neke polularnosti medju navijacim :puke:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.