BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Da stvar bude jos tuznija, nijedan tim u BiH ne moze se pohvaliti nekim velikim uspjehom....i kad je bilo kratkih uspjesnih avantura uglavnom smo pobjedjivali prosjecne ili ispod prosjecne evropske timove....prije par godina kada se Zeljo prosetao ligom, bas na ovom forumu Zeljovci su pisali da su spremni za grupnu fazu, iskreno i ja sam mislio da ce napraviti nesto veliko.
Desi se prva utakmica i povratak u realnost Zeljo primi 7 komada.
Nazalost svi smo mi daleko od Evropskog prosjeka, pa nasi igraci jos igraju na retro travnjacima iz 1956 god.start dalje pisati... Objektivno nasa liga napreduje, ali druge lige he stagniraju nego jos vise napreduju.
Desi se prva utakmica i povratak u realnost Zeljo primi 7 komada.
Nazalost svi smo mi daleko od Evropskog prosjeka, pa nasi igraci jos igraju na retro travnjacima iz 1956 god.start dalje pisati... Objektivno nasa liga napreduje, ali druge lige he stagniraju nego jos vise napreduju.
Jazavac, Sloboda je 5 puta od istorije do danas igrala evropska takmicenja to sto ti i tebi slicni ne priznaju Intertoto kup kao legitimno UEFA-ino takmicinje ko vas j....Muerte je napisao/la:Biti ljubomoran na klub koji je skoro jedno stoljece bez trofeja, a naziva se velikanom. Klub koji je 2 puta uspio dobaciti do Evrope, koji igra u drugom gradu svoju domacu "historijsku" utakmicu, koji mora svojim navijacima placati gostovnja, koji je do nedavno bio drugoligas.
Na ovo biti ljubomoran ?
Nasladjivali su se, smjeskali, a sada su manji od makovog zrna. Smiješan klub, smijesni navijaci.
Sloboda jeste velikan BIH fudbala pa i ex yu fudbala jer na prostoru bivse juge Sloboda je bila fudbalsko ime bas poput tvog kluba i sarajeva,veleza,borca. Izvan okvira ex Juge pa donekle i Balkana tvoj klub kao i Sloboda je poznat evropskom fudbalu kao stanovnistvu BiH glavni grad Svetog Tome i Principa.
Najvecu evropsku (poslijeratnu) domacu utakmicu tvoj klub je igrao na tudem stadionu, treba li jos jazavac.
Zeljo bi prosao mozda maltezane kao i Sarajevo,sto posto sam siguran i Sloboda.Raonffa je napisao/la:Pa pišem o Slobodi jer je Sloboda igrala Europu ove sezone, ovo je tema predviđena za takve stvari. Jel' možda zabranjeno pisati o Slobodi ovdje?solinas je napisao/la: Ko ovdje par mjeseci pise mi o Zelji i Sarajevu ili vi o Slobodi.
Ne poredimo mi Slobodu sa vama nego vi mjesecima pljujete po Slobodi na svim temama.
Tacno ste kolektivno istraumatizirani.
Koga boli **** za vama u sezoni kada uopste niti igrate evropu.
Ja pljujem po Slobodi, gdje sam ja pljunuo po Slobodi (osim na temi PL Prepucavanja al' to je logično zayebancija i to ne računam u ozbiljnu diskusiju) nađi mi odmah i ja se više nikad neću logovati na ovaj forum.
Druga stvar, koliko vidim ovdje se "pljuje" po "uspjehu" naših klubova u Europi ove godine, ili možda trebamo biti zadovoljni ovime? Uz "pljuvanje" dolaze konstatacije da bi Željo i Sarajevo vjerovatno bolje odigrali Europu jer iza sebe imaju bar toliko uspjeha da mogu proći to yebeno prvo pretkolo. E tu dolazimo do toga da se minimalizuju uspjesi Želje i Sarajeva i to je ono o čemu ja trubim ovdje, jel' sad jasnije?
@Pinoglavi
Ponašaj se, nisi na koridi.
Ali Beroe i Beitar nisam siguran sanse su 50-50.
Ili ti tvrdis da bi ih vi "prepisali".Beroe i Beitar su podcijenili svoje protivnike maksimalno i to ih je moglo skupo kostati bas kao sto je kostalo Siroki.
Pogledaj ovog sa nicom letallec ili kako vec,i kada pocnete pricati kada neki Tuzlak napise nesto za grad Sarajevo,u usta mu se poserem a niko od vas ne osudjuje to ali ste prvi kada je osudjivati nekog naseg.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Prošao bi skoro sigurno al' onda dođe pinoglavi i napiše kako Željo ne bi prošao Maltežane i šta bi mu čovjek?solinas je napisao/la:Zeljo bi prosao mozda maltezane kao i Sarajevo,sto posto sam siguran i Sloboda.Raonffa je napisao/la:Pa pišem o Slobodi jer je Sloboda igrala Europu ove sezone, ovo je tema predviđena za takve stvari. Jel' možda zabranjeno pisati o Slobodi ovdje?solinas je napisao/la: Ko ovdje par mjeseci pise mi o Zelji i Sarajevu ili vi o Slobodi.
Ne poredimo mi Slobodu sa vama nego vi mjesecima pljujete po Slobodi na svim temama.
Tacno ste kolektivno istraumatizirani.
Koga boli **** za vama u sezoni kada uopste niti igrate evropu.
Ja pljujem po Slobodi, gdje sam ja pljunuo po Slobodi (osim na temi PL Prepucavanja al' to je logično zayebancija i to ne računam u ozbiljnu diskusiju) nađi mi odmah i ja se više nikad neću logovati na ovaj forum.
Druga stvar, koliko vidim ovdje se "pljuje" po "uspjehu" naših klubova u Europi ove godine, ili možda trebamo biti zadovoljni ovime? Uz "pljuvanje" dolaze konstatacije da bi Željo i Sarajevo vjerovatno bolje odigrali Europu jer iza sebe imaju bar toliko uspjeha da mogu proći to yebeno prvo pretkolo. E tu dolazimo do toga da se minimalizuju uspjesi Želje i Sarajeva i to je ono o čemu ja trubim ovdje, jel' sad jasnije?
@Pinoglavi
Ponašaj se, nisi na koridi.
Ali Beroe i Beitar nisam siguran sanse su 50-50.
Ili ti tvrdis da bi ih vi "prepisali".
Pogledaj ovog sa nicom letallec ili kako vec,i kada pocnete pricati kada neki Tuzlak napise nesto za grad Sarajevo,u usta mu se poserem a niko od vas ne osudjuje to ali ste prvi kada je osudjivati nekog naseg.
Što se tiče Beroa i Beitara ne znam, ništa specijalno nisu pokazali ni jedni ni drugi al' su ipak prošli. Moje mišljenje je da je Ferencvaroš dosta ozbiljniji klub od njih i skoro sam siguran da bi Željo prošao Beroe a što se tiče Beitara vjerujem da ih se može proći ukoliko bi bili na nivou.
Ipak vjerujem da se puno više pljuje sa vaše strane po Sarajevu nego sa naše prema Tuzli. U suštini ne podržavam ni jedno ni drugo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Lagano je onai Beitar jaci od svih sampiona nase drzave, u napadu ima Schechtera, Atzilija i Valpoorta. U vezi Einbindera tj igrace kakvih nema u nasoj ligi i nadju se glavonje pa pricaju da je sramota izgubiti od ekipe koja ima godisnji budzet 12 miliona tj 5 mil veci budzet od Fk Sarajevo.
I opet Sloboda dogura na ukupnih 1:0 protiv njih preko sumnjivog penala i crvenog.
Mene zanima kako su druge ekipe iz BiH odigrale protiv Izraelaca? Ovo je lagano ekipa od koje nije blam ispasti ni u trecem pretkolu jer je u svim segmentima ispred nasih ekipa.
Onaj Beroe i Birkariaru bi ova Sloboda izbacila vec sa svojim budzetom od ispod tri miliona maraka.
A Eu utakmice Sa klubova me trenutno boli briga. Ono Sarajevo i Zeljeznicar iz prosle sezone su smijesni bili i nisu zasluzili Evropu. Kada se plasirate komentarisati cemo ali tesko sa ovim Grcima, Crnogorcima, Saidom seljakom i Italijanom..
I opet Sloboda dogura na ukupnih 1:0 protiv njih preko sumnjivog penala i crvenog.
Mene zanima kako su druge ekipe iz BiH odigrale protiv Izraelaca? Ovo je lagano ekipa od koje nije blam ispasti ni u trecem pretkolu jer je u svim segmentima ispred nasih ekipa.
Onaj Beroe i Birkariaru bi ova Sloboda izbacila vec sa svojim budzetom od ispod tri miliona maraka.
A Eu utakmice Sa klubova me trenutno boli briga. Ono Sarajevo i Zeljeznicar iz prosle sezone su smijesni bili i nisu zasluzili Evropu. Kada se plasirate komentarisati cemo ali tesko sa ovim Grcima, Crnogorcima, Saidom seljakom i Italijanom..
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Ako ti ispadanje u trecem pretkolu zoves uspjehom, to je ok. Svaka cast.Raonffa je napisao/la:Pa što vi Shiraka ne prođete? Što ne prođete Botev Plovdiv, to su sve slabiji klubovi od lošeg Ferencvaroša i Standarda sa turbulentnom sezonom.UltrasNotRed je napisao/la:Izbrijali pricu. Zeljeznicar prosao Ferenca koji je vise od 100 mjesta rangiran klub iza Zeljeznicara, a Standard i sa turbulentnom sezonom vas uzeo minimalnim naporom, a godinu prije vam Makedonci sa 35 m zabili.Raonffa je napisao/la:Dobro brate jesi ti lud ili šta? Dokle je Željo prošle godine stigao u Europi?
Gdje su majstore vaši uspjesi u Europi pa da možeš mene kao navijača Želje citirati i reći da nikakav uspjeh nije doći do trećeg pretkola Europske lige?
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Uspjeh u odnosu na druge klubove iz naše lige, apsolutno!UltrasNotRed je napisao/la:
Ako ti ispadanje u trecem pretkolu zoves uspjehom, to je ok. Svaka cast.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Raonffa je napisao/la:Uspjeh u odnosu na druge klubove iz naše lige, apsolutno!UltrasNotRed je napisao/la:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Beitar ima budzet od 13-14 miliona ali eura.
Stadion kakvog nema u BiH niti ce ga biti u narednih 20 god.
"Modra boja,na bijelome platnu,
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Tu se razilazimo u misljenju, definitivno. Jednostavno kao simpatizer Sirokog uopce ne razmisljam da bi u skorijoj buducnosti mogao doci europski rezultat vrijedan paznje, zapravo to je vrlo realno iz razloga sto Siroki nije u mogucnosti ici preko mogucnosti. Izlazak u Europu je bonus koji je nagrada za dobro odigranu sezonu. Prodjes ne prodjes, fokus na ligu gdje se rade dobri rezultati kontinuirano i kao pravi klub hrvatskog naroda drzati fokus iskljucivo na ligu i kup BiH , sve dalje je bezpredmeto govoriti. Siroki je manji od Vogosce i ovo je odlicno. Vrhunski.Raonffa je napisao/la:Uspjeh u odnosu na druge klubove iz naše lige, apsolutno!UltrasNotRed je napisao/la:
Vita est militia
Ma dobar je Beitar al' ne pravite Real od njega, daleko ispod Hapoela i dva Makabija (Tel Aviv i Haifa) po uspjesima u Europi a i u ligi vjerujem. To zna svako ko iole malo prati taj izraelski fudbal.
@UltrasNotRed
Uredu je to, ja poštujem i razumijem tvoje razmišljanje. Ja samo kažem da Željo i Sarajevo imaju najviše uspjeha u Europi od svih naših klubova a da to navijači ostalih klubova trebaju ipak malo poštovati. Ništa manje ništa više!
@UltrasNotRed
Uredu je to, ja poštujem i razumijem tvoje razmišljanje. Ja samo kažem da Željo i Sarajevo imaju najviše uspjeha u Europi od svih naših klubova a da to navijači ostalih klubova trebaju ipak malo poštovati. Ništa manje ništa više!
- akisarajevo92
- Kontakt:
poraza Sarajeva od moskovskog Spartaka 0:2 u prijateljskoj utakmici je najveci uspjeh naseg klupskog fudbala ovog ljeta
Don't believe the hype.
Pa i vi onda trebate postovati klubove koji su izborili evropu. Dodjem ovdje i vidim sta pisete imam osjecaj kao da ste redovni sudionici Grupni faza evropskih takmicenja. Pitam se sta bi bilo da se redovno razmjenjuju sto se tice titulu Sarajevo i Zeljo kao sto je situacija u Srbiji, gdje je redovno prvak Partizan ili Zvezda
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Nekom Spartak, a nekom Beitarakisarajevo92 je napisao/la:poraza Sarajeva od moskovskog Spartaka 0:2 u prijateljskoj utakmici je najveci uspjeh naseg klupskog fudbala ovog ljeta

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
ma bolesnici, ne izlazi im Sloboda iz usta otkako smo izborili Europu. Ta potreba da objašnjavaju kako su i šta su prije uradili u Europi dovoljno govori o tome. Uostalom uopšte ne znam kakva je to potreba kad je logično da imaju bolje rezultate u Europi. Razumijem da podržavaju, ne podržavaju ili ih boli briga za naše klubove u Europi ali ovo protezanje priče o sarajevskim klubovima u Europi na svakoj stranici ov e teme je bolesno. I onda pjene kad napišeš da bi teško prošli maltežane sa ekipom od prošle sezone. Logika na nivou obdaništa, mi smo prošli Atromitos, mi smo prošli Ferenc, gdje ne bi maltežane, pa sa Borusijom i Standardnom smo se potukli a da nas neko iz Malte izbaci
Nad tobom sunce najljepše sja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
akisarajevo92 je napisao/la:poraza Sarajeva od moskovskog Spartaka 0:2 u prijateljskoj utakmici je najveci uspjeh naseg klupskog fudbala ovog ljeta

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Volio bih da Zeljo dogura na neki nivo kao sto je to Rijeka ucinila npr. al'moras uzeti u obzir da sportski rezultat, a pogotovo tih par pretkola ne donose nista dobro. Zeljo od tih silnih uspjeha ima dugove, dok Siroki sve placa. Zasto mislis da Siroki sa par miliona duga ne bi napravio vise? Jednostavno nije prioritet. Zeljo daleko vise placa igrace od Sirokog, daleko losiju strategiju ima, a da ne kazem da dominaciju pod Amarom nije naplatio. Svraku, Jamaka, Stanica, Zebu koji su bili nosioci igre dao ni za sto. Strategija kluba nije inteligentna, to je cinjenica. Zeljo od odlaska Osima ima veliku nulu.Raonffa je napisao/la:Ma dobar je Beitar al' ne pravite Real od njega, daleko ispod Hapoela i dva Makabija (Tel Aviv i Haifa) po uspjesima u Europi a i u ligi vjerujem. To zna svako ko iole malo prati taj izraelski fudbal.
@UltrasNotRed
Vita est militia
A šta je to Široki napratio? Tri igrača prodali u zadnjih 5 godina od toga svi zajedno kad se saberu koštali ko mali Hadžija. Fašiste, lopove i kriminalce iz Širokog treba isjerati iz lige, a neki dužnosnici bi trebali i odležati koju godinu za svoj kriminal.
ako te ne prozivam, onda te gotivim
Sacekaj da vidis kako cemo izgubiti od Krasnodara.MortemHz je napisao/la:akisarajevo92 je napisao/la:poraza Sarajeva od moskovskog Spartaka 0:2 u prijateljskoj utakmici je najveci uspjeh naseg klupskog fudbala ovog ljeta![]()

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Dje Azmir i 50 milki?solinas je napisao/la:Beitar ima budzet od 13-14 miliona ali eura.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.