Ma naravno da nudi,sad se nudi dosta toga,ali mislim da je ovo sto sam napisao najbolje za ekipu.Vidjet cemo.Mig_Mig je napisao/la: ↑05 jun 2025, 12:42ali da se nudi prilika, nudiKugla3 je napisao/la: ↑05 jun 2025, 12:26Ma bezveze mi je sad ici po Duranta,da je FA pa da ga mozes potpisati onda uredu,ali ovako moras dat dva igraca + pik,znaci 3 igraca ukupno.
Najpametnije je draftat 2 i 14 pik i onda vidjet sta ce se desiti u FA i koga se jos moze potpisati,najbolja opcija je neki solidan C.
Durant je usao u godine,mada je prosle godine igrao fenomenalno,ali je i cesto ozlijedjen tako da nam ova kocka ne treba,bar ja tako razmisljam.
Mislim da se FO nece zaletit sa ovim potezom,jer sve sto su uradili zadnjih godina je bilo fenomenalno,od draftanja igraca do tradeova tako da mislim da nisu “glupi” da naprave neki loš trade.
San Antonio Spurs
Re: San Antonio Spurs
Being second is to be the first of the ones who lose.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prilika je i previse, evo jutros vijest sa Yahoo-a da treba paziti i na moguci trejd za Jaylena Browna iz BOS.Ma ludilo.
Sto se tice pitanja vezanih za Giannisa ili Duranta....Definitivno je, izmedju te 2 opcije, dugorocno za nas bolji Durant. Zasto?
Pa nekoliko je razloga...Vec sam pisao da sa eventualnim dovodjenjem Giannisa mi moramo instant napadati titulu (bez obzira na to da li je Wemby spreman ili ne), platiti ga masne novce kad bude trebalo novo produzenje i dati mlade igrace i sve pikove za njegovo dovodjenje.Mozda ce se uzeti i titula ili dvije (nema garancija) i sta onda?? Kad Wemby bude ulazio u prajm, mi necemo imati nacina da ga okruzimo nicim kvalitetnim.Tacnije, nacemo se u istoj situaciji u kojoj se sad MIL nalazi.Giannis u prajmu, a oni mu nicim ne mogu pojacati ekipu.Textbook primjer kako te superstar igrac napusti. To svakako nije ni modus operandi nase fransize.SA nikada ne ide na instant titule, vec na stvaranje ekipe koja ce godinama biti PRAVI konkurent za istu i u kojoj ce njen superstar zavrsiti karijeru.
Jedini nacin, za njegovo dovodjenje, po meni, je da on kaze zelim samo SA i da ga onda dobijes ispod trzisne vrijednosti.Tad ti ostaje nesto i za buducnost.Sve ostalo nije za nas.
S druge strane, imas Duranta ciji kamp vec uveliko targetira nas ako je vjerovati izvjestajima (znak da ga mozes dobiti ispod prave vrijednosti).Mislim da je u tom slucaju dovoljno da das Barnesa, Vassella (bilo bi mi zao i bice mi ok ako ostane, ali i ako ode, imao je i previse prilika da se etablira kao neko nedodirljiv za trade, a on to nije ucinio) i Branhama/Wesleya da se mecira plata.Vrlo je moguca varijanta da je to to za njega i da se nista drugo ne bi trebalo dati, osim mozda kojeg pika 2.runde.To znaci da bi ti ostao ne samo 2.pik ovog drafta, vec i 14., a da ne pominjem assete za buducnost.
Dobio bi petorku Fox-Castle-Sochan-Durant-Wemby plus klupu Harper-Champagnie-Keldon-14.pik- MLE ili BAE igrac.
Znaci ekipa koja je siguran PO ucesnik (stavka koju ne treba zanemariti zbog Wembya i Foxa), a ako bi se neke stvari poslozile, moze se napasti i titula.
Takodje, Durantu das produzenje na godinu-dvije i nakon toga on ide.Oslobodjen si dugorocno njegovog novca za razliku od Giannisa, a u najbolje godine ti lagano ulazi trio Harper-Castle-Wemby, a imas i Foxa kao opciju za sve plus pikove.
Dakle, ako misle dovoditi neko krilo kako se prica, a da je dobro i jos uvijek igra na top nivou, a da neces ugroziti buducnost-Durant je taj lik.
Licno mislim da ce to nasi i uraditi, ako se vec nudi.Bilo kako bilo, ne sumnjam da ce se izvesti najbolja opcija.Nasi su tu maheri.

Sto se tice pitanja vezanih za Giannisa ili Duranta....Definitivno je, izmedju te 2 opcije, dugorocno za nas bolji Durant. Zasto?
Pa nekoliko je razloga...Vec sam pisao da sa eventualnim dovodjenjem Giannisa mi moramo instant napadati titulu (bez obzira na to da li je Wemby spreman ili ne), platiti ga masne novce kad bude trebalo novo produzenje i dati mlade igrace i sve pikove za njegovo dovodjenje.Mozda ce se uzeti i titula ili dvije (nema garancija) i sta onda?? Kad Wemby bude ulazio u prajm, mi necemo imati nacina da ga okruzimo nicim kvalitetnim.Tacnije, nacemo se u istoj situaciji u kojoj se sad MIL nalazi.Giannis u prajmu, a oni mu nicim ne mogu pojacati ekipu.Textbook primjer kako te superstar igrac napusti. To svakako nije ni modus operandi nase fransize.SA nikada ne ide na instant titule, vec na stvaranje ekipe koja ce godinama biti PRAVI konkurent za istu i u kojoj ce njen superstar zavrsiti karijeru.
Jedini nacin, za njegovo dovodjenje, po meni, je da on kaze zelim samo SA i da ga onda dobijes ispod trzisne vrijednosti.Tad ti ostaje nesto i za buducnost.Sve ostalo nije za nas.
S druge strane, imas Duranta ciji kamp vec uveliko targetira nas ako je vjerovati izvjestajima (znak da ga mozes dobiti ispod prave vrijednosti).Mislim da je u tom slucaju dovoljno da das Barnesa, Vassella (bilo bi mi zao i bice mi ok ako ostane, ali i ako ode, imao je i previse prilika da se etablira kao neko nedodirljiv za trade, a on to nije ucinio) i Branhama/Wesleya da se mecira plata.Vrlo je moguca varijanta da je to to za njega i da se nista drugo ne bi trebalo dati, osim mozda kojeg pika 2.runde.To znaci da bi ti ostao ne samo 2.pik ovog drafta, vec i 14., a da ne pominjem assete za buducnost.
Dobio bi petorku Fox-Castle-Sochan-Durant-Wemby plus klupu Harper-Champagnie-Keldon-14.pik- MLE ili BAE igrac.
Znaci ekipa koja je siguran PO ucesnik (stavka koju ne treba zanemariti zbog Wembya i Foxa), a ako bi se neke stvari poslozile, moze se napasti i titula.
Takodje, Durantu das produzenje na godinu-dvije i nakon toga on ide.Oslobodjen si dugorocno njegovog novca za razliku od Giannisa, a u najbolje godine ti lagano ulazi trio Harper-Castle-Wemby, a imas i Foxa kao opciju za sve plus pikove.
Dakle, ako misle dovoditi neko krilo kako se prica, a da je dobro i jos uvijek igra na top nivou, a da neces ugroziti buducnost-Durant je taj lik.
Licno mislim da ce to nasi i uraditi, ako se vec nudi.Bilo kako bilo, ne sumnjam da ce se izvesti najbolja opcija.Nasi su tu maheri.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve stoji,vidjelo se prosle sezone da jos igra vrhunski,meni jedan od omiljenih igraca.Bitno je samo da ne ugrozimo buducnost i to je to.Jos 20ak dana…NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 jun 2025, 22:27Kazem ti, on je najlogicniji izbor.Jos uvijek igrac na top nivou, ne bi trebao kostati puno, dace ti instant konkurentnost, a nece ti nicim ugroziti buducnost.Ni u cap smislu, ni u smislu pikova.
Jos ako ovo izvedemo da ne damo ni 14.pik.No brainer potez.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ako je ovo forma suta koju ce imati u narednoj sezoni, mi smo na konju.Vrlo brzo ce se vidjeti da li ce ovo zaista ovako izgledati u utakmicama obzirom da ce Sochan igrati za Poljsku na EBu.
Samo da ne napravimo neku glupost u trejdu za Duranta, jer se danas pise sve i svasta.I da se daje i Sochan i pikovi i razne nebuloze.Iskreno, jedva cekam da finale zavrsi, jer prije toga ne moze biti nikakvih trejdova, a ove glasine slomise svaki dan.

Photoshop ili

Devin,Keldon i 2 pika druge runde,to je to.Puna saka za Sunse i nisu za nista vise!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Kugla Ma fotosop klasicni.Ponuda za KDa ne treba biti velika, to smo se vec slozili.Ovaj neki "rat" ponudama koji se pominje, ako on ne bude jasan da zeli samo SA, treba ostaviti drugima.
Mi nemamo potrebe da ulazimo u to.
Jutros smo navodno glatko odbili ponudu Devin,Keldon,Scohan i 14pik prve runde...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 jun 2025, 00:26@Kugla Ma fotosop klasicni.Ponuda za KDa ne treba biti velika, to smo se vec slozili.Ovaj neki "rat" ponudama koji se pominje, ako on ne bude jasan da zeli samo SA, treba ostaviti drugima.
Ne bi ovo dao da su mu 33 godine a ne 38
Max Allegri
Ma Devin,Keldon i 2-3 pika druge runde.I to je to.Mig_Mig je napisao/la: ↑11 jun 2025, 08:16Jutros smo navodno glatko odbili ponudu Devin,Keldon,Scohan i 14pik prve runde...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 jun 2025, 00:26@Kugla Ma fotosop klasicni.Ponuda za KDa ne treba biti velika, to smo se vec slozili.Ovaj neki "rat" ponudama koji se pominje, ako on ne bude jasan da zeli samo SA, treba ostaviti drugima.
Barnesa bi radije ostavio u ekipi nego Keldona bez obzira sto je stariji,mislim da je takav igrac ekipi potreban.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Upravu si @Mig.To ne bi dao da je u tim godinama za Duranta, a ne sada.Pa Sochan je, uz Wembya, nas najbolji defanzivac i skakac.Bukvalno niko ne moze skociti u odbrani ako to ne urade on ili Wemby.Izuzetno koristan igrac, igrac koji je potreban svakoj ekipi i igrac kojeg nije lako zamijeniti. To bi bio samo takav fail da damo njega.Ovo sve ostalo se da nadoknaditi.Kugla3 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 09:15Ma Devin,Keldon i 2-3 pika druge runde.I to je to.Mig_Mig je napisao/la: ↑11 jun 2025, 08:16Jutros smo navodno glatko odbili ponudu Devin,Keldon,Scohan i 14pik prve runde...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 jun 2025, 00:26@Kugla Ma fotosop klasicni.Ponuda za KDa ne treba biti velika, to smo se vec slozili.Ovaj neki "rat" ponudama koji se pominje, ako on ne bude jasan da zeli samo SA, treba ostaviti drugima.
Barnesa bi radije ostavio u ekipi nego Keldona bez obzira sto je stariji,mislim da je takav igrac ekipi potreban.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ovo mi se i ne svidja previse, jer ako Durant "dopusti" da se nadmecemo za njega, nama to ne treba.Mi treba da ga pokupimo za sto nizu cijenu.
S druge strane, ovako su nabrajali timove i za Foxa, a covjek je iza kulisa rekao da samo zeli SA i tako spustio cijenu. Vjerovatno ce to i ovdje biti slucaj, jer smo, po kladionicama, postali apsolutni favoriti za njega. Super je i ova 2godisnja ekstenzija.Ne ugrozava se prajm 3 nasa najveca talenta.
Sta li se sve mixa u pozadini

Izvjestaji navode da su NOP zagrizli za 3 pik,pa mozda se desi neki trade izmedju SA,PHI i NOP-a.Ajde budi pametan,ali gdje ima dima ima i vatre,no ovo ne mora značit da ce SA tradeat 2 pik,ali sigurno ce saslusat ponude.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
The Spurs are expected to hire Corliss Williamson as an assistant coach on new head coach Mitch Johnson’s staff, league **** tell
@TheSteinLine
.
Williamson played for four NBA teams after being drafted out of Arkansas and spent the past two seasons on Minnesota’s bench.
Dobra stvar da je Mitch poceo birati svoje asistente.Corlissa dosta hvale i kazu da je zasluzan jednim dijelom i za dobru odbranu MIN.
@TheSteinLine
.
Williamson played for four NBA teams after being drafted out of Arkansas and spent the past two seasons on Minnesota’s bench.
Dobra stvar da je Mitch poceo birati svoje asistente.Corlissa dosta hvale i kazu da je zasluzan jednim dijelom i za dobru odbranu MIN.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ako je ovo tacno, a jeste cim je Shams to rekao (iako licno nisam slusao ni gledao ovog gostovanje Shamsa), uslo se u "rat" ponudama i nasi su se tu iskusno povukli.
Svaka cast na tom potezu! Bye, bye KD i sretno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ako Don ovo kaze, a neki dan je radio i intervju sa vlasnikom Holtom povodom izgradnje nove arene, to je to.
Postoje i neki izvjestaji da smo samo Harpera i imali na workoutu od svih lutrijskih pikova sto nam govori 2 stvari...
Prva, Harper je nasa definitivna meta i drugo, gledamo da trejdujemo 14.pik za neki instant upgrade.
Kako smo se povukli iz utrke za KD-a,i kao sto si napisao ovo za 14 pik i instant upgrade,ne znam koliko je realno i izvodivo ali volio bi vidjeti Murphya iz NOP-a u SA.Sastavit neki trade koji ukljucuje taj 14 pik + 1-2 igrača ili neki dodatni pik.Murphy je na dobrom ugovoru a i uklopio bi se odlicno u jezgru,a bas nam takav igrac i treba.Da sam namjestu FO probao bi ici po njega.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑13 jun 2025, 20:52
Ako Don ovo kaze, a neki dan je radio i intervju sa vlasnikom Holtom povodom izgradnje nove arene, to je to.
Postoje i neki izvjestaji da smo samo Harpera i imali na workoutu od svih lutrijskih pikova sto nam govori 2 stvari...
Prva, Harper je nasa definitivna meta i drugo, gledamo da trejdujemo 14.pik za neki instant upgrade.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Znaci on bi mozda i kod nas, ali ovi su deb.ili nabili cijenu, pa su se nasi povukli.
Gdje god zavrsio, mislim da su sva 3 ova tima dovoljno pametna da mu samo obaraju cijenu.Nije Durant u prajmu pa da neko 4ti iskoci i uzme ga na rentu od jedne godine.To nema nikakvog smisla.
Ova 3 ostala tima, ukljucujuci i nas, treba da cekaju dok PHX ne skonta da je bolje ista nego nista.Oni tu nemaju apsolutno nikakvog prostora da zahtijevaju nesto specijalno.
Gdje god KD zavrsio,mislim da ce to biti za pravu siću.PHO nikako da shvati da sto vise vremena prodje,da ce ponude biti sve slabije i slabije.Mislim da se ni jedna ekipa ne bi trebala upecati,pa da nasjedne i posalje jaku ponudu.
U nasem slučaju sam vec pisao Devin,Keldon 2-3 pika druge runde.Brat bratu ne moze poštenije.
A ovo sto oni misle,samo mogu da sanjaju.
Ne znam gdje im je pamet bila kad su prije par godina tradeali Cama,Mikaela i Aytona.Igrali su finale i samo im je trebao jos jedan mali dio slagalice ali su sve zeznuli dovođenjem KD-a a pogotovo onog matuzalema Beala.I sad se misle čupati preko SAS-a.Mislim da to nece ici,jedina im opcija za jaci trade ostaje MIN ali izgleda da KD nije voljan igrati tamo.Mislim ni da HOU isto tako nece nasjest i dati jaci paket ma koliko god bio dobar.I na kraju nek zavrsi u SA sa slicnim paketom kao i Fox sto je stigao,i svi sretni i zadovoljni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.