Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ti si nesto dobro fulio ako ti je buza,vrabac=minja...
Molio bih te samo da mi kazes koliko puta si gledao ovu trojicu zadnjih pola godine?
Jesi ti svjestan da je Vrabac pravi krs,i da ni u ludilu ne bi zaigra za partizan da isti nije u ovakvoj situaciji kakvoj jeste.Ljudi mu se smiju...
Molio bih te samo da mi kazes koliko puta si gledao ovu trojicu zadnjih pola godine?
Jesi ti svjestan da je Vrabac pravi krs,i da ni u ludilu ne bi zaigra za partizan da isti nije u ovakvoj situaciji kakvoj jeste.Ljudi mu se smiju...
nijednom. gledam samo statiskiku i divim se minjinim igrama u aeku, kao i prije par godina bavčiću u eurokupu.
čitaj sva tri neupotrebljiva, miksaj bar ovu dvojicu puno mlađih s djedovićem, musom i atićem, pa mi neće biti krivo što gubimo. kapiši?
čitaj sva tri neupotrebljiva, miksaj bar ovu dvojicu puno mlađih s djedovićem, musom i atićem, pa mi neće biti krivo što gubimo. kapiši?
Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bolje da nisi crtao, ako si uspio da izjednacis (trenutno) Milosevica sa Buzom i Vrabcem stvarno svaka ti cast, po kojem kriteriju, statistici, parametru ja ne znam, ali sam siguran da i ne postoji.frenki je napisao/la: ne kontaš, pa sve izvrneš kontra onog jednog što se ne slažeš, pa pišeš rat i mir. ev da nacrtam :
buza = minja, s tim što je bolje buzu gurati.
vrabac = minja, s tim da vrapca vjerovatno još godinu dana čekamo i nadamo se da bude iole koristan.
todić kvalitetan igrač i ne uzima minute nikom mlađem na svojoj poziciji a da je taj istog kvaliteta, bar još dvije godine (siguran sam da bi dobili poljsku s njim, finsku ne)
ako će minja biti glavni na trici i slični pokušaji na drugim pozicijama, isto nam se piše.ne mogu da ne gledam, a patnja živa.
što se srbije tiče - dobro jutro, kolumbo.
Objasnio je i @nerminh74 (izvinjavam se nisam stvarno pogledao tvoj spisak, a izgleda da smo istog misljenja
Pa jesam li ja ili ti spomenuo tu pricu o smjeni generacija u reprezentaciji Srbije, ja to pominjao nisam zbog navedenih razloga, a tu si pricu ti zapoceo i sad meni govoris dobro jutro kolumbo nakon sto sam rekao zasto ne moze se porediti smjena generacija Srbije i nas. Tacno da se zapitas
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
fibacup i eurocup
Buza 12min- 5p,1sk
Stipanovic 19min- 12p,9sk,4ast
Kikanovic 30min- 16p,8sk(5 off) ,1ast
Renfroe 30min- 14p,3sk,4ast
*Djedovic 22min- 4p,4sk,4ast
Buza 12min- 5p,1sk
sta je ovo sa herr Djedovitzom, krenuo fenomenalno ali u zadnje vrijeme pravo mrsavoBassha je napisao/la:fibacup i eurocup
Buza 12min- 5p,1sk
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sulejmanović i Keno Karahodžić za EP spremni a za kvale Emir samo, što da ne. I Vrabac na pripremama pa ako upadnenerminh74 je napisao/la:Ne prepisujEthel je napisao/la:
Renfroe/Gordic
Djedovic/Atic
Milosevic/Buza
Teletovic/Todic
Nurkic/Stipanovic
Kikanovic
Svi tu, a opet odlicna selekcija.
Renfroe/Gordic
Djedovic/Atic
Milosevic/Buza
Teletovic/Stipanovic
Nurkic/Kikanovic
+ rezerve.
I vise nego solidan tim. Musi postepeno davati sanse i on je igrac za buducnost. Ovdje smo jedino losi na poziciji krila. Mada ne bih bio toliko siguran da bi Milosevic zakazao. Jer sada na EP je morao odlucivati utakmice. A sa Nurkom, Mirzom i mozda Djedovicem u timu. On bi mogao djelovati iz drugog plana po principu daj sta das. I sasvim mogoce bi ga krenulo bar svaku drugu utakmicu. Nije potrebno da imas na svih 5 pozicija odlicne igrace. 4 od 5 je i vise nego dovoljno uz adekvatne zamjene i dobru odbranu. Sa klupe imas bar trojicu igraca: Stipanovic, Kikanovic i Gordic koji isto imaju kvalitet da postignu puno poena i odluce utakmicu iz drugog plana. Dodaj tu jos trenera kao sto su bila zadnja dvojica. I imas tim koji moze dogurati jako daleko i igrati ravnopravno sa skoro svima.
Djedovic/Atic
Milosevic/Buza
Teletovic/Stipanovic
Nurkic/Kikanovic
+ rezerve.
I vise nego solidan tim. Musi postepeno davati sanse i on je igrac za buducnost. Ovdje smo jedino losi na poziciji krila. Mada ne bih bio toliko siguran da bi Milosevic zakazao. Jer sada na EP je morao odlucivati utakmice. A sa Nurkom, Mirzom i mozda Djedovicem u timu. On bi mogao djelovati iz drugog plana po principu daj sta das. I sasvim mogoce bi ga krenulo bar svaku drugu utakmicu. Nije potrebno da imas na svih 5 pozicija odlicne igrace. 4 od 5 je i vise nego dovoljno uz adekvatne zamjene i dobru odbranu. Sa klupe imas bar trojicu igraca: Stipanovic, Kikanovic i Gordic koji isto imaju kvalitet da postignu puno poena i odluce utakmicu iz drugog plana. Dodaj tu jos trenera kao sto su bila zadnja dvojica. I imas tim koji moze dogurati jako daleko i igrati ravnopravno sa skoro svima.
a zasto Musu polako uvoditi, momak igra EL utakmice po 5-10 minuta a ABA 10-20 dok atic ne igra nikako dok Buza 5-10 minuta u FIBA cupu, moze on komotno igrat 15 minuta kvalifikacijeAjax je napisao/la:Renfroe/Gordic
Djedovic/Atic
Milosevic/Buza
Teletovic/Stipanovic
Nurkic/Kikanovic
+ rezerve.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
I to sto kazes. Tu ce selektor odluciti najbolje kakav mu igrac treba. Svakako ce se oko Muse graditi reprezentacija u buducnosti. Ja sam ga vidio vise u sljedecim kvalifikacijama u nekoj bitnoj ulozi. Mada nikad se ne zna. Mozda bude vec u ovim sada. Jos uvijek je on jako mlad igrac. Samo isto tako stoji da rezerve nazalost na tim pozicijama nisu nesto. Zavisi u kakvoj formi ce biti ti igraci tada a i njihova minutaza na EP bi svakako bila minimalna. Zna se od kojih igraca se ocekuje konacno taj iskorak i da povuku sve ostale za sobom i donesu pobjede.
Ako ćemo realno, Buza i Vrabac koji nemaju ni blizu talenat kao Musa su gurani u reprezentaciju sa 17-18 godina.Ajax je napisao/la:I to sto kazes. Tu ce selektor odluciti najbolje kakav mu igrac treba. Svakako ce se oko Muse graditi reprezentacija u buducnosti. Ja sam ga vidio vise u sljedecim kvalifikacijama u nekoj bitnoj ulozi. Mada nikad se ne zna. Mozda bude vec u ovim sada. Jos uvijek je on jako mlad igrac. Samo isto tako stoji da rezerve nazalost na tim pozicijama nisu nesto. Zavisi u kakvoj formi ce biti ti igraci tada a i njihova minutaza na EP bi svakako bila minimalna. Zna se od kojih igraca se ocekuje konacno taj iskorak i da povuku sve ostale za sobom i donesu pobjede.
Zašto onda ne uvoditi Musu?
Musu ne treba gurati jedino ako nam grupa bude lagana, a on prije toga odradi i U17 svjetsko i U18 europsko prvenstvo, pa da ga ne iscrpljujemoOmark je napisao/la:Ako ćemo realno, Buza i Vrabac koji nemaju ni blizu talenat kao Musa su gurani u reprezentaciju sa 17-18 godina.Ajax je napisao/la:I to sto kazes. Tu ce selektor odluciti najbolje kakav mu igrac treba. Svakako ce se oko Muse graditi reprezentacija u buducnosti. Ja sam ga vidio vise u sljedecim kvalifikacijama u nekoj bitnoj ulozi. Mada nikad se ne zna. Mozda bude vec u ovim sada. Jos uvijek je on jako mlad igrac. Samo isto tako stoji da rezerve nazalost na tim pozicijama nisu nesto. Zavisi u kakvoj formi ce biti ti igraci tada a i njihova minutaza na EP bi svakako bila minimalna. Zna se od kojih igraca se ocekuje konacno taj iskorak i da povuku sve ostale za sobom i donesu pobjede.
To se podrazumijeva da igra za svoje uzraste, ali kažem da ne bi bilo loše da bude u rosteru za kvalifikacije, koja minuta ne može nikome škoditi.nerminh74 je napisao/la:Musu ne treba gurati jedino ako nam grupa bude lagana, a on prije toga odradi i U17 svjetsko i U18 europsko prvenstvo, pa da ga ne iscrpljujemoOmark je napisao/la:Ako ćemo realno, Buza i Vrabac koji nemaju ni blizu talenat kao Musa su gurani u reprezentaciju sa 17-18 godina.Ajax je napisao/la:I to sto kazes. Tu ce selektor odluciti najbolje kakav mu igrac treba. Svakako ce se oko Muse graditi reprezentacija u buducnosti. Ja sam ga vidio vise u sljedecim kvalifikacijama u nekoj bitnoj ulozi. Mada nikad se ne zna. Mozda bude vec u ovim sada. Jos uvijek je on jako mlad igrac. Samo isto tako stoji da rezerve nazalost na tim pozicijama nisu nesto. Zavisi u kakvoj formi ce biti ti igraci tada a i njihova minutaza na EP bi svakako bila minimalna. Zna se od kojih igraca se ocekuje konacno taj iskorak i da povuku sve ostale za sobom i donesu pobjede.
ali može se premoriti, a ako nam ne bude trebao zašto ga bespotrebno iscrpljavati, kada on već sada igra ozbiljnije utakmice u EL nego što bi igrao na večini utakmica kvalifikacija
bolje je da se ne iscrpi pa da više i bolje igra u Cedeviti
bolje je da se ne iscrpi pa da više i bolje igra u Cedeviti
Upravo pocinje Njemacki all star,igra se sistem domaci vs stranci...Nihad igra kod Svaba:)
lumani je napisao/la:Upravo pocinje Njemacki all star,igra se sistem domaci vs stranci...Nihad igra kod Svaba:)
filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Upravo pocinje Njemacki all star,igra se sistem domaci vs stranci...Nihad igra kod Svaba:)
![]()
edit,pobijeda Svaba nakon 7 godina :)btw ,3 amerikanca imaju njemacki pasos
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Upravo pocinje Njemacki all star,igra se sistem domaci vs stranci...Nihad igra kod Svaba:)
![]()
edit,pobijeda Svaba nakon 7 godina :)btw ,3 amerikanca imaju njemacki pasos
na kojem kanalu je to bilo?
Telecom prenosio na netu...
lumani je napisao/la:Telecom prenosio na netu...
hm,bh telecom?
https://www.telekombasketball.de/filip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:Telecom prenosio na netu...
hm,bh telecom?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Divos, Muumii i 14 gostiju.