NEZALAGANJE je napisao/la: ↑13 maj 2025, 16:41
Dan poslije i opet je nevjerovatno to sto se sinoc izdogadjalo....
Stvarno sad imamo toliko opcija da je sve tesko i pobrojati.
Da li draftati Harpera (iako zbog Castlea i Foxa nije idealan fit) i skontati rotaciju kasnije, jer je bitan talenat i tako nastaviti graditi ekipu postepeno?
Da li uraditi mozda trade down za bolji fit i opet dobar pik i naredne godine?
Da li pokusati uraditi trade up sa DAL i dobiti Flagga, jer je realno nama bolji fit Flagg, a njima Harper?
Da li ici po Giannisa i odmah fakticki napadati titulu, jer bi on to donio?
Ukoliko se odlucimo na zadnju opciju, kako vec pisah, ne bih volio da sad dajemo ista previse.Nek on nas izabere, pa nek se pregovara. Takodje, mi moramo biti uvjereni da su Wemby i Castle spremni za najvise domete.Znamo da bi Fox i Giannis bili.
Licno ne bi dao vise od 2 pika ove godine, te Vassella+Barnes/Keldon i Branham kao salary filleri. Mozda ubaciti jos koji pik 2.runde. To je to. MIL bi instant dobio 3 mlada startera, od kojih je jedan potencijalni fransizni igrac.Mislim da niko ne moze mecirati ovu ponudu, osim da im DAL da Flagga, ali bi morali iskasapiti roster da meciraju plate, a nema Irvinga.Izvori govore i da Giannis zeli igrati uz drugog superstara u smislu da kad i on malo uspori zbog godina, da ima neko drugi da povuce.
Tako da, bude li Giannis dostupan i budemo li ga mi uistinu zeljeli, 1.smo favoriti.Tu vise nema dileme.
Kako god da bude, uvjeren sam da cemo donijeti pravu odluku.Ne vidim da postoji mogucnost pogresnog koraka ovdje.
Poslije ovog tvog komentara,gdje si sve od rijeci do rijeci objasnio nas FO je na “slatkim mukama”.
Postoji milion opcija gdje prakticki “ne mozes” mašiti i iz dana u dan ce se otvarati neke opcije i zapravo bice tesko odabrati pravu.
Nakon drafta sam pomislio da trebamo krenit po Giannisa,ali kako vrijeme prolazi nekako naginjem na stranu da uzmemo Harpera i sa 14pikom nekog PF/C (Fleeming)+ i da preko FA dovedemo isto nekog visokog tipa Reid!?
Bailey nam je bolji fit zbog visine od Harpera,ali mislim da je ovaj sveukupno bolji igrac sa vecim potencijalom,bez obzira sto je bek gdje smo fino popunjeni a to znaci i da neces vracat nazad CP3.
I onda kada pogledas ovo…
San Antonio Spurs potential young core (25 & under):
Dylan Harper - 19
Stephon Castle - 20
Victor Wembanyama - 21
Jeremy Sochan - 22
Julian Champagnie - 23
Devin Vassell - 24
Keldon Johnson - 25
+ De’Aaron Fox (27) just entering his prime.
Sa ovim rosterom plus jos ako bi dodali Fleminga i Naza Reida imali bi visinu,dubinu,talenat,potencijal i sta ja znam vec.Nevjerojatna buducnost pred ekipom,samo zdravlja i to je to.
Onda imas petorku
Fox,Harper,Castle,Barnes/Sochan,Wemby
S klupe Devin,Keldon,Julian,14pik + C kojeg potpises kad krene FA.To je 11 igraca standardnih koje igras a sezona je duga jako duga,a znamo sta i u PO znaci sirina ekipe odnosno svjezine bez obzira na skraćene rotacije.
Giannis mi se svakako svidja,u najboljim je godinama ali ovo sto sam gore napisao i postavio mislim da bi vise vrijedilo u buducnosti,plus ostali bi nam svi pikovi koje imamo u iducih 5 godina.Bilo kako bilo pakleno ljeto nas ceka!
Being second is to be the first of the ones who lose.