San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 17:30

Mig_Mig je napisao/la:
13 maj 2025, 17:09
Sve se svarseno poklopilo, samo koliko mozemo vjerovati nasem HC??! Jedina dilema trenutno...
Vala s ovoliko talenta, tesko je zaje.bati bilo sta.Milion je primjera.

S druge strane, tu je on vec 10 godina plus ga je PATFO odabrao, a nije da nije bilo i drugih opcija.

Vidicemo sve.Nije ni Pop poceo bajno, jedna tekma ga je dijelila od otkaza, a znamo sta se desilo poslije...Ne treba zaboraviti da ce ovaj imati Popa za savjetnika, sto nije mala stvar.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 maj 2025, 14:50

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 maj 2025, 16:41
Dan poslije i opet je nevjerovatno to sto se sinoc izdogadjalo....

Stvarno sad imamo toliko opcija da je sve tesko i pobrojati.

Da li draftati Harpera (iako zbog Castlea i Foxa nije idealan fit) i skontati rotaciju kasnije, jer je bitan talenat i tako nastaviti graditi ekipu postepeno?

Da li uraditi mozda trade down za bolji fit i opet dobar pik i naredne godine?

Da li pokusati uraditi trade up sa DAL i dobiti Flagga, jer je realno nama bolji fit Flagg, a njima Harper?

Da li ici po Giannisa i odmah fakticki napadati titulu, jer bi on to donio?

Ukoliko se odlucimo na zadnju opciju, kako vec pisah, ne bih volio da sad dajemo ista previse.Nek on nas izabere, pa nek se pregovara. Takodje, mi moramo biti uvjereni da su Wemby i Castle spremni za najvise domete.Znamo da bi Fox i Giannis bili.
Licno ne bi dao vise od 2 pika ove godine, te Vassella+Barnes/Keldon i Branham kao salary filleri. Mozda ubaciti jos koji pik 2.runde. To je to. MIL bi instant dobio 3 mlada startera, od kojih je jedan potencijalni fransizni igrac.Mislim da niko ne moze mecirati ovu ponudu, osim da im DAL da Flagga, ali bi morali iskasapiti roster da meciraju plate, a nema Irvinga.Izvori govore i da Giannis zeli igrati uz drugog superstara u smislu da kad i on malo uspori zbog godina, da ima neko drugi da povuce.

Tako da, bude li Giannis dostupan i budemo li ga mi uistinu zeljeli, 1.smo favoriti.Tu vise nema dileme.

Kako god da bude, uvjeren sam da cemo donijeti pravu odluku.Ne vidim da postoji mogucnost pogresnog koraka ovdje. :opaopa:
Poslije ovog tvog komentara,gdje si sve od rijeci do rijeci objasnio nas FO je na “slatkim mukama”.
Postoji milion opcija gdje prakticki “ne mozes” mašiti i iz dana u dan ce se otvarati neke opcije i zapravo bice tesko odabrati pravu.

Nakon drafta sam pomislio da trebamo krenit po Giannisa,ali kako vrijeme prolazi nekako naginjem na stranu da uzmemo Harpera i sa 14pikom nekog PF/C (Fleeming)+ i da preko FA dovedemo isto nekog visokog tipa Reid!?
Bailey nam je bolji fit zbog visine od Harpera,ali mislim da je ovaj sveukupno bolji igrac sa vecim potencijalom,bez obzira sto je bek gdje smo fino popunjeni a to znaci i da neces vracat nazad CP3.

I onda kada pogledas ovo…

San Antonio Spurs potential young core (25 & under):

Dylan Harper - 19
Stephon Castle - 20
Victor Wembanyama - 21
Jeremy Sochan - 22
Julian Champagnie - 23
Devin Vassell - 24
Keldon Johnson - 25

+ De’Aaron Fox (27) just entering his prime.

Sa ovim rosterom plus jos ako bi dodali Fleminga i Naza Reida imali bi visinu,dubinu,talenat,potencijal i sta ja znam vec.Nevjerojatna buducnost pred ekipom,samo zdravlja i to je to.

Onda imas petorku
Fox,Harper,Castle,Barnes/Sochan,Wemby
S klupe Devin,Keldon,Julian,14pik + C kojeg potpises kad krene FA.To je 11 igraca standardnih koje igras a sezona je duga jako duga,a znamo sta i u PO znaci sirina ekipe odnosno svjezine bez obzira na skraćene rotacije.

Giannis mi se svakako svidja,u najboljim je godinama ali ovo sto sam gore napisao i postavio mislim da bi vise vrijedilo u buducnosti,plus ostali bi nam svi pikovi koje imamo u iducih 5 godina.Bilo kako bilo pakleno ljeto nas ceka!
Being second is to be the first of the ones who lose.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 14 maj 2025, 15:26

Mislim da treba napasti titulu dok je Wemby na ruki ugovoru. Kada on bude zarađivao 70-80 mil umjesto 10, tada će biti puno teže.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 maj 2025, 21:45

Kugla3 je napisao/la:
14 maj 2025, 14:50
13 maj 2025, 16:41
Dan poslije i opet je nevjerovatno to sto se sinoc izdogadjalo....

Stvarno sad imamo toliko opcija da je sve tesko i pobrojati.

Da li draftati Harpera (iako zbog Castlea i Foxa nije idealan fit) i skontati rotaciju kasnije, jer je bitan talenat i tako nastaviti graditi ekipu postepeno?

Da li uraditi mozda trade down za bolji fit i opet dobar pik i naredne godine?

Da li pokusati uraditi trade up sa DAL i dobiti Flagga, jer je realno nama bolji fit Flagg, a njima Harper?

Da li ici po Giannisa i odmah fakticki napadati titulu, jer bi on to donio?

Ukoliko se odlucimo na zadnju opciju, kako vec pisah, ne bih volio da sad dajemo ista previse.Nek on nas izabere, pa nek se pregovara. Takodje, mi moramo biti uvjereni da su Wemby i Castle spremni za najvise domete.Znamo da bi Fox i Giannis bili.
Licno ne bi dao vise od 2 pika ove godine, te Vassella+Barnes/Keldon i Branham kao salary filleri. Mozda ubaciti jos koji pik 2.runde. To je to. MIL bi instant dobio 3 mlada startera, od kojih je jedan potencijalni fransizni igrac.Mislim da niko ne moze mecirati ovu ponudu, osim da im DAL da Flagga, ali bi morali iskasapiti roster da meciraju plate, a nema Irvinga.Izvori govore i da Giannis zeli igrati uz drugog superstara u smislu da kad i on malo uspori zbog godina, da ima neko drugi da povuce.

Tako da, bude li Giannis dostupan i budemo li ga mi uistinu zeljeli, 1.smo favoriti.Tu vise nema dileme.

Kako god da bude, uvjeren sam da cemo donijeti pravu odluku.Ne vidim da postoji mogucnost pogresnog koraka ovdje. :opaopa:
Poslije ovog tvog komentara,gdje si sve od rijeci do rijeci objasnio nas FO je na “slatkim mukama”.
Postoji milion opcija gdje prakticki “ne mozes” mašiti i iz dana u dan ce se otvarati neke opcije i zapravo bice tesko odabrati pravu.

Nakon drafta sam pomislio da trebamo krenit po Giannisa,ali kako vrijeme prolazi nekako naginjem na stranu da uzmemo Harpera i sa 14pikom nekog PF/C (Fleeming)+ i da preko FA dovedemo isto nekog visokog tipa Reid!?
Bailey nam je bolji fit zbog visine od Harpera,ali mislim da je ovaj sveukupno bolji igrac sa vecim potencijalom,bez obzira sto je bek gdje smo fino popunjeni a to znaci i da neces vracat nazad CP3.

I onda kada pogledas ovo…

San Antonio Spurs potential young core (25 & under):

Dylan Harper - 19
Stephon Castle - 20
Victor Wembanyama - 21
Jeremy Sochan - 22
Julian Champagnie - 23
Devin Vassell - 24
Keldon Johnson - 25

+ De’Aaron Fox (27) just entering his prime.

Sa ovim rosterom plus jos ako bi dodali Fleminga i Naza Reida imali bi visinu,dubinu,talenat,potencijal i sta ja znam vec.Nevjerojatna buducnost pred ekipom,samo zdravlja i to je to.

Onda imas petorku
Fox,Harper,Castle,Barnes/Sochan,Wemby
S klupe Devin,Keldon,Julian,14pik + C kojeg potpises kad krene FA.To je 11 igraca standardnih koje igras a sezona je duga jako duga,a znamo sta i u PO znaci sirina ekipe odnosno svjezine bez obzira na skraćene rotacije.

Giannis mi se svakako svidja,u najboljim je godinama ali ovo sto sam gore napisao i postavio mislim da bi vise vrijedilo u buducnosti,plus ostali bi nam svi pikovi koje imamo u iducih 5 godina.Bilo kako bilo pakleno ljeto nas ceka!
Iskren da ti budem, sve sam i ja blize misljenju da trebamo draftati i ne baviti se Giannisom uopste, osim ako ga se bas ne moze uzeti povoljno i ako je bas njegova zelja da dodje u SA.Kako god okrenes i ovaj neki minimalisticki pristup u trejdu je puno za dati (realno se mora) i onda nemas klupe nikako.Jedna povreda i puf, ode sve do vraga.
Nismo ni mi fransiza koja ide all in za neke superstare i zato mislim da ce nasi draftati, a ovo samo ispitati.

Pogotovo ako je i ovo tacno?

Nama i odgovara da on ostane na Istoku.

U pogledu ekipe, Devin ce ti startati, ako bude tu.Harper je rookie i ulazice s klupe sigurno.Pa to je da uvijek imas nevjerovatan kvalitet na lopti. :ljepota: Bailey ne moze u istu recenicu sa njim, vjeruj mi.

@kemo Ako Wemby bude ono sto svi mislimo da ce biti, sve ostalo je lako srediti.Nema tu zurbe oko plate i s platama.On ce uvijek privlaciti FAove da igraju i za manje od onog sto vrijede.Placali smo i ranije top 3 igraca, tako moze biti i sada.On je kljuc, sve ostalo su "sporedni problemi".

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 maj 2025, 23:56

To je to.Nemamo mi sta drugo gledati.Sinoc vidjeh da DEN hladno igra Murray-Braun-Westbrook bekovsku liniju, pa zasto to mi ne bi mogli igrati Fox-Harper-Castle liniju danas-sutra!?

Talentom se ne bi mogla porediti ta njihova linija i ova nasa.

Nadjoh i podatak, Harper sutira 70% na obrucu. 38% catch&shoot trojka.Ovo na obrucu nije imao ni prime Parker kad je vodio sve bekove u ligi u tome. :shock:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 maj 2025, 00:07

Jos bolji brojevi od lopte od onih koje malocas navedoh.

Dylan Harper on potentially playing with Fox & Castle: “The NBA is really positionless basketball, so I mean you could play with a bunch of ball handlers and a bunch of people that could get opportunities for themselves, but let other people get opportunities for them.”

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 19 maj 2025, 22:42

:twisted:

Lagane pripreme za sezonu,ako Steph jos doda fin sut u svoju kolekciju,bit ce pravo nezgodan :twisted: :opaopa:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 maj 2025, 23:14

Kugla3 je napisao/la:
19 maj 2025, 22:42

Lagane pripreme za sezonu,ako Steph jos doda fin sut u svoju kolekciju,bit ce pravo nezgodan :twisted: :opaopa:
To su ta 2 suta koja njemu trebaju.Spot up trojka (u narednih nekoliko godina treba raditi i na pull up trojci) i pull up midrange.

To ako doda na svoj ulaz koji ima, postaje igrac kojeg je jako, jako tesko braniti.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 20 maj 2025, 18:22

19 maj 2025, 23:14
Kugla3 je napisao/la:
19 maj 2025, 22:42

To su ta 2 suta koja njemu trebaju.Spot up trojka (u narednih nekoliko godina treba raditi i na pull up trojci) i pull up midrange.

To ako doda na svoj ulaz koji ima, postaje igrac kojeg je jako, jako tesko braniti.
Da da, mislim da ce njegov sut odredit da li ce biti All Star ili ne,ali decko je mlad i ne sumnjam da ce ga dovest u fino stanje.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 22 maj 2025, 09:13

Insiders can feel something coming and the smoke around Dylan Harper is starting to get thicker— some are saying he’s either headed to San Antonio, or to a team that's making a big move for that No. 2 pick. This could get interesting.
:wtf:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2025, 11:59

Kugla3 je napisao/la:
22 maj 2025, 09:13
Insiders can feel something coming and the smoke around Dylan Harper is starting to get thicker— some are saying he’s either headed to San Antonio, or to a team that's making a big move for that No. 2 pick. This could get interesting.
Ovo je Givony izjavio za ESPN samo kao opcije juce na Klutch Pro Dayu, a neko prenio kao info.

Male su sanse da ga trejdujemo i mislim da je jedini logican trejd tu, AKO bi bio, Giannis.Neces sigurno davati 2.pik i ovakav potencijal za nekog ko nije apsolutni superstar, a jedini takav koji moze biti dostupan je Giannis.To je to.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 22 maj 2025, 12:24

22 maj 2025, 11:59
Kugla3 je napisao/la:
Ovo je Givony izjavio za ESPN samo kao opcije juce na Klutch Pro Dayu, a neko prenio kao info.

Male su sanse da ga trejdujemo i mislim da je jedini logican trejd tu, AKO bi bio, Giannis.Neces sigurno davati 2.pik i ovakav potencijal za nekog ko nije apsolutni superstar, a jedini takav koji moze biti dostupan je Giannis.To je to.
Sta mislis o Zionu!?Kako bi nam on legao,pod uvijetom da se dovede ured?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 maj 2025, 12:58

Kugla3 je napisao/la:
22 maj 2025, 12:24
22 maj 2025, 11:59
Kugla3 je napisao/la:

Sta mislis o Zionu!?Kako bi nam on legao,pod uvijetom da se dovede ured?
Ma jok, nidje veze.Nema tu dovodjenja u red, lik je to sto je.
6 sezona je u ligi, em stalno povrijedjen, em pretil.

Ako su nasi pametni, a vjerujem da jesu, Harpera treba draftovati.Decko je talenat, a njegovo draftovanje ti ostavlja cap fleksibilnost da komotno mozes istrpiti Foxov ugovor i pocetak Wembyevog maxa i onda vidjeti sta i kako dalje, ako rezultati nisu dobri.

Svi redovno igraju po 3 beka, ako imaju ovakvu visinu kao sto bi nasi imali. OKC cesto igra Wallacea, SGAa i Carusa, DEN je igrao Murraya, Westbrooka i Brauna, IND evo igra Haliburtona, Nembharda i Nesmitha. Apsolutno nema nijednog razloga, van suta (sto je opravdan argument ako Castle i Harper ne poprave to i Fox ne bude bolji, a licno vjerujem da ce biti jer ovdje pricamo o spot up trojkama) da ova trojica ne igraju zajedno kad je to potrebno.Da ne pricam o tome da su sva 3 sposobna kreirati na top nivou i napasti obruc.To niko od ovih navedenih nema.

Prema tome, samo pametno i strpljivo.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 30 maj 2025, 23:11

Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 maj 2025, 23:28

Pisaj ga tamo...Niko nije veci od fransize, a ovaj de.bil Jackson zivi od pljuvanja po SA.Lik koji za sebe misli da je bio bolji igrac od Manua....Sta dalje treba reci?

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 04 jun 2025, 18:42

Iskreno koliko god volio ovog igraca,ne znam da li je ovo pametan potez trenutno.
Jer kakav god paket da se sastavi moramo minimalno u trade ubaciti 2 igraca da bi se place izjednacile.Znaci Devin,Barnes i Keldon bi trebali biti u potencijalnim pricama za ovaj trade.
Iskreno se nadam da do toga nece doci, a i ako dodje onda treba kao i sa Foxom kojem smo dobili za bagatelu.Mozda bi najbolja opcija bila trade vise ekipa,pa da tu se nekako nadje nacin da se trade odradi u sto bolju korist za nas.Pikove ne bi davao,jer KD ima 38 godina i istice mu ugovor tako da…

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 04 jun 2025, 18:49

Meni nije jasno, mi nismo ekipa koja je odmah projektovana za titulu, sa ovim potezom bi to postali ? da li je to ispravno ? nisam pametan da li je to pravi put ? Radimo korak po korak i sad smo dosli u sitaciju u kojoj zelimo odmah sve...
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 05 jun 2025, 12:26

Mig_Mig je napisao/la:
04 jun 2025, 18:49
Meni nije jasno, mi nismo ekipa koja je odmah projektovana za titulu, sa ovim potezom bi to postali ? da li je to ispravno ? nisam pametan da li je to pravi put ? Radimo korak po korak i sad smo dosli u sitaciju u kojoj zelimo odmah sve...
Ma bezveze mi je sad ici po Duranta,da je FA pa da ga mozes potpisati onda uredu,ali ovako moras dat dva igraca + pik,znaci 3 igraca ukupno.
Najpametnije je draftat 2 i 14 pik i onda vidjet sta ce se desiti u FA i koga se jos moze potpisati,najbolja opcija je neki solidan C.
Durant je usao u godine,mada je prosle godine igrao fenomenalno,ali je i cesto ozlijedjen tako da nam ova kocka ne treba,bar ja tako razmisljam.
Mislim da se FO nece zaletit sa ovim potezom,jer sve sto su uradili zadnjih godina je bilo fenomenalno,od draftanja igraca do tradeova tako da mislim da nisu “glupi” da naprave neki loš trade.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 jun 2025, 12:42

Kugla3 je napisao/la:
05 jun 2025, 12:26
Mig_Mig je napisao/la:
04 jun 2025, 18:49
Ma bezveze mi je sad ici po Duranta,da je FA pa da ga mozes potpisati onda uredu,ali ovako moras dat dva igraca + pik,znaci 3 igraca ukupno.
Najpametnije je draftat 2 i 14 pik i onda vidjet sta ce se desiti u FA i koga se jos moze potpisati,najbolja opcija je neki solidan C.
Durant je usao u godine,mada je prosle godine igrao fenomenalno,ali je i cesto ozlijedjen tako da nam ova kocka ne treba,bar ja tako razmisljam.
Mislim da se FO nece zaletit sa ovim potezom,jer sve sto su uradili zadnjih godina je bilo fenomenalno,od draftanja igraca do tradeova tako da mislim da nisu “glupi” da naprave neki loš trade.
ali da se nudi prilika, nudi
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.