San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2025, 18:38

Coach Pop se i zvanicno povukao sa mjesta trenera.Reklo bi se ocekivano, obzirom na godine i sta se sve izdesavalo, iako sam se potajno nadao da bi mogao odraditi jos jednu sezonu.

HVALA MU ZA SVE!!!

Ne postoji dovoljno rijeci za sve ono sto je uradio za nasu fransizu.Od prosjeka smo se uzdigli da zlatnog standarda lige i postali sila koja je poobarala gotovo sve rekorde igranja u postsezoni.Izgradio je kulturu koja je postala prepoznatljiva i koja ce se, siguran sam, odrzati i dugo poslije njega.Drago mi je da ostaje uz fransizu i da se samo prebacuje na ulogu predsjednika kosarkaskih operacija, a tu je titulu svakako i imao uz HC poziciju sve ove godine.

Njegovim odlaskom sa pozicije trenera, mi smo i zvanicno zavrsili svoj tranzicioni period i odavde idemo samo prema gore.Nema vise Velike trojke, nema ni Popa pored aut linije, ali je tu ekipa koja se polako sprema za najvisi domet, a nama je to samo titula.

Inace, u ovom saopcenju fransize ne pominje se njegov nasljednik, ali znajuci nas i nas kontinuitet, cisto sumnjam da to nece biti Mitch.Ozbiljan je posao pred njim, ako ce mu biti povjerena ta pozicija, jer ovo sto je vodio u odsustvu Popa nije bas obecavajuce bilo.Doduse, mnostvo je tu raznih faktora bilo, pa da ne bude da trcim pred rudu.... PATFO zna sta radi! :bih:

EDIT: Evo i zvanicno, Mitch Johnson je novi trener.Nek mu je sretno, jer ocekivanja ce biti ogromna.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 maj 2025, 20:16

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 maj 2025, 13:34

Lik sam koji se mnogo veze za trenere ekipa, Pop je covjek kojeg sam pratio 25+ godina i ne postojiniko ko moze zajedno u istu rečenicu. Zelim da bude zdrav i da nastavi graditi ove nove Spurse na neki drugi način na koji je to prvobitno poceo! Najveci ikad ! :tokralju: :salut:
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 maj 2025, 22:12

Nezz stvarno sta reci i napisati,jer sta god covjek da kaze malo je za velicinu kakva je Pop.Znao sam da jednom mora doci ovaj dan i dosao je.Nadao sam se da bi mogao ostati jos jednu sezonu i da ova pricu privede kraju ali sam kad je dobio taj mozdani pocetkom 11mj prosle godine znao da je to to.Jednostavno godine su to i tesko je zbog tog udara ma koliko on bio jak ili slab ostati na celu jedne profesionalne ekipe jer ipak to je sport i nema tu previse mjesta za neko opustanje,i kad zbrojis taj mozdani i njegove godine dobijes ovo sto dobijes i to je jedini ispravni nacin,ma koliko god tesko nama navijacima to padalo.Nije lako gledati nekog drugog kako vodi tvoju omiljenu ekipu kad vec par decenija unazad gledas jednog te istog covjeka koji je postavio standarde za sve budce narastaje.

Hvala mu za svaku pobjedu,svaki prsten i sto je ovu ekipu stavio na mapu NBA lige.Ovu sam ekipu i zavolio zbog njega.Nacin na koji ova ekipa igra,nacin na koji se odnose prema igracima i navijacima,nacin kako rade stvari unutar ekipe sve je to zasluga jednog jedinog Popa.
Jer ljudi ce se mjenjati,isto tako i igraci u ekipi kako danas tako i u buducnosti ali ce uvijek ostat taj timski duh,obiteljska atmosfera koju je zadnjih 30 godina njegovao Pop.Stvorio je indetitet ekipe i ne sumnjam da ce taj indetitet dugo,dugo da vlada fransizom San Antonio Spursa.
Jer ne bi bilo posteno da bude drugacije da sav taj trud koji je iznio bude ukaljan,ova fransiza je bila i biće gospodska.Pure Class.
Jer to je jedini ispravni nacin-Popov nacin.
Drago mi je sto ce ostat uz ekipu na punom radnom vremenu i samo da ga zdravlje posluzi,pa da moze i u skorijoj buducnosti gledate uspjehe ekipe za koje je on postavio temelje.

Sto se tice Mitcha,tom odlukom i nisam bas zadovoljan ali odradio je jednu sezonu i nadam se da je uvidio neke stvari.
Jer siguran sam ako ne bude radio svoj posao kako spada da ga se vrlo lako moze zamijeniti.
Sad malo pauze pa ubrzo stize i draft lottery,mozda bi bilo fino imati malo srece sa kuglicama a ako ne opet dobro jer imamo sigurna dva pika u Top14.
Treba pratit situaciju i sa Giannisom ako kojim slucajem zatrazi trade sto je velika vjerovatnoca.SA je ekipa koja ima i igrace i pikove za njega tako da,za neku normalnu ponudu… tko zna sve je moguce,jer mislim da bi upravo ova ekipa SA bila idealan fit za njega i mislim da bi se odmah moglo i na prsten krenit.Opet sve zavisi od njega ako izrazi zelju da dodje vamo to bi super bilo,ali opet kazem ako ga ne zanima prsten ice u Brooklyn i slicne ekipe ali ako ga zanima samo pobjeda onda bi ovo bila idealno mjesto za njega.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 maj 2025, 22:01

Obavezno pogledati, jer je ovo i zvanicna tranzicija u nasoj fransizi.Jako je bitno vidjeti koliko povjerenje u Mitcha imaju i Pop i RC i Wright, a i igraci i to bi trebalo biti dovoljno svima, pogotovo nama navijacima, da pruzimo fer podrsku covjeku.

Lijepo je bilo vidjeti konacno Popa u javnosti i koliko su svi u SA jedna velika porodica. :ljepota: :ljepota:

Nije izgubio na svom smislu za humor i na ostrini uma, ali se jasno, tek sada, vidi koliko je ovaj mozdani udar ostavio traga na njemu.Bas zbog toga, treba ga sacuvati fizicki, da nastavi da se oporavlja i da svojim nemjerljivim znanjem i iskustvom pomogne u novoj ulozi.

U nove pobjede. Go Spurs go!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 maj 2025, 16:27

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 maj 2025, 01:38

Mnogi nasi igraci su vec poceli sa laganom pripremom za narednu sezonu.Tako to ide kod ozbiljnih fransiza.

Jedan od njih je Sochan za kojeg i pronadjoh ovaj zanimljiv kratki video...

Po ovome se vidi da ocigledno radi na sutu za 3p, da je izbacaj mnogo brzi i da nema vise onu zadrsku pri sutu.On je svakako bio i popravio procente suta za 3 u 2.dijelu sezone, s tim da je kod njega kljuc da ispravi pomenutu zadrsku i da taj sut uzima sa sigurnoscu i konstantnoscu.

U ostalim vijestima, brojni izvori nas dovode u vezu sa trejdom za Giannisa.Mislim da nema niko ko ne bi volio takvog igraca u svom rosteru, ali licno to ne bih zelio pod svaku cijenu.Primjera radi, ne bih volio da damo Vassella, Sochana i Keldona + 3-4 pika za njega.Mislim da je to previse, jer ako se desi jedna ozbiljna povreda, ti si u kanalu.Castlea i da ne pominjem.On treba biti van svakog dodira, poput Wembya.

Ako uradis ovo prvonavedeno, sta onda kad Giannis ostari za par godina, Wemby bude ulazio u prajm, a ti nemas nacina da mu pojacas roster? Ni capa, ni pikova. To je sasvim legitimno pitanje i pitanje koje smo vec jednom prosli sa Duncanom kad je Robinson ostario i kad je zelio u ORL.Covjek nam je tada vjerovao, ali pitanje je koliko bi vjerovao da se niotkud nisu pojavili Manu i Tony!?

Ono sto zelim da kazem je da taj eventualni trejd treba odraditi onako kako se to odradilo s Foxom.Dakle, Giannis da kaze zelim u SA (MIL ce gotovo sigurno postovati njegovu zelju) i ti onda imas prostor da pregovaras o nekom povoljnijem trejdu.Nesto tipa Barnes+Keldon/Vassell + 4pika.To je plafon na koji bi ja isao i vjerujem da ce nasi tu biti pametni. Sve ostalo, nek im neko drugi daje "masu" mladih igraca i pikova.Mi vremena imamo, posebno kad dodamo i 2 pika sa ovogodisnjeg drafta.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 10 maj 2025, 16:03

@nezz slazem se s tobom u vezi Giannisa.Ako bi izrazio zelju doc u SA onda bi vrijedilo pokusati ali kao sto ti kazes ne pod svaku cijenu.Giannis ako vec napusta Buckse,mislim da bi mu zapad bio bolja opcija.Realno ako zeli jos koji prsten SA je najbolja moguća destinacija za njega i njegovim dolaskom bi sigurno postali ekipa broj 1 u ligi,bez ikakve dileme.Ali imam neki osjecaj da nece bas glavom razmisljat i da bi se mogao zaje.bati u odabiru iduce ekipe ali eto vidjet cemo.
I sa njim i bez njega nama treba fin rezervni C a i treba vidjet sta cemo pokupiti sa drafta.Nadam se da lijepa vremena dolaze za nas navijace SA i mislim da bi dogodine realan cilj trebalo biti TOP 3-4 na zapadu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 maj 2025, 22:39

Kugla3 je napisao/la:
10 maj 2025, 16:03
@nezz slazem se s tobom u vezi Giannisa.Ako bi izrazio zelju doc u SA onda bi vrijedilo pokusati ali kao sto ti kazes ne pod svaku cijenu.Giannis ako vec napusta Buckse,mislim da bi mu zapad bio bolja opcija.Realno ako zeli jos koji prsten SA je najbolja moguća destinacija za njega i njegovim dolaskom bi sigurno postali ekipa broj 1 u ligi,bez ikakve dileme.Ali imam neki osjecaj da nece bas glavom razmisljat i da bi se mogao zaje.bati u odabiru iduce ekipe ali eto vidjet cemo.
I sa njim i bez njega nama treba fin rezervni C a i treba vidjet sta cemo pokupiti sa drafta.Nadam se da lijepa vremena dolaze za nas navijace SA i mislim da bi dogodine realan cilj trebalo biti TOP 3-4 na zapadu.
Svi govore da on tek treba zatraziti trejd.Znajuci njega, nije iskljuceno i da ostane u MIL, bez obzira na sve.

U svakom slucaju, treba ispitati opciju njegovog dovodjenja, ako bude dostupan, pa vidjeti sta se trazi!?

Za nas je sad bitna lutrija, a moja meta bi bio i Naz Reid, ako bi to bilo moguce!?To je mnogo realnije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 01:18

Au top 4 smo opet aaaaaaaaaaaa!!!

Idemo!!!

Ako nije 1.pik, ide se na Giannisa garant.Ovo MIJENJA sve!!

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 maj 2025, 01:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 maj 2025, 01:18
Au top 4 smo opet aaaaaaaaaaaa!!!

Idemo!!!
Da daaaaa
Utah i Washigton su izvan.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 01:25

Steta, ode Cooper Flagg u DAL.

Medjutim, pik br.2 je vise nego dovoljan!!! Vise NEGO dovoljan!!

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 maj 2025, 01:31

Extra,extra smo prosli.Ponadao sam se da bi mogli ubost i taj broj 1 ali nema veze opet.Ali tko zna Dallas ima dosta visokih mozda i ne uzmu Flagga mada je to tesko povjerovati,ne vjerujem da ce ga propustiti.
Mi ili idemo na Giannisa ili uzeti Harpera treceg nema.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 01:38

Kugla3 je napisao/la:
13 maj 2025, 01:31
Extra,extra smo prosli.Ponadao sam se da bi mogli ubost i taj broj 1 ali nema veze opet.Ali tko zna Dallas ima dosta visokih mozda i ne uzmu Flagga mada je to tesko povjerovati,ne vjerujem da ce ga propustiti.
Ma uzimaju Flagga, tu nema dileme. Iskren da budem, ja Harpera nisam mnogo ni gledao, jer se ovome nisam nadao.Vidim govore da moze biti fransizni igrac.

Kako god, mi imamo sad 2 opcije.Uzeti Harpera ili trejdovati taj i ATL pik za Giannisa uz mozda Vassella i Barnesa zbog plata.To je to.Nista vise im ne bi dao.Nema ni potrebe.Nama sad nikakvo nadmetanje sa nekim za Giannisa ne znaci nista.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 maj 2025, 01:42

13 maj 2025, 01:38
Kugla3 je napisao/la:
Ma uzimaju Flagga, tu nema dileme. Iskren da budem, ja Harpera nisam mnogo ni gledao, jer se ovome nisam nadao.Vidim govore da moze biti fransizni igrac.

Kako god, mi imamo sad 2 opcije.Uzeti Harpera ili trejdovati taj i ATL pik za Giannisa uz mozda Vassella i Barnesa zbog plata.To je to.Nista vise im ne bi dao.Nema ni potrebe.Nama sad nikakvo nadmetanje sa nekim za Giannisa ne znaci nista.
To je to,kao sto kazes mi smo u win-win situaciji.Nema uopce nadmetanja.Ako se moze dogovoriti fin paket ako ne uzmemo Harpera i to je to.Harper je isto bek 6-6 kao Castle kojeg pomaknes na SF i to je to.Uglavnom imamo extra situaciju.Iskreno ja bi radije da dovedemo Giannisa jer bi sa njim auotmatski postali glavni favorit za prsten.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 01:44

Kugla3 je napisao/la:
13 maj 2025, 01:42
13 maj 2025, 01:38
Kugla3 je napisao/la:

To je to,kao sto kazes mi smo u win-win situaciji.Nema uopce nadmetanja.Ako se moze dogovoriti fin paket ako ne uzmemo Harpera i to je to.Harper je isto bek 6-6 kao Castle kojeg pomaknes na SF i to je to.Uglavnom imamo extra situaciju.Iskreno ja bi radije da dovedemo Giannisa jer bi sa njim auotmatski postali glavni favorit za prsten.
Pa definitivno je ovim Giannis opcija najbliza.Kakvo ljeto nam slijedi.Uzivancija.

Ja od 1.dana samo govorim, Boze zdravlja.Nista vise.Vrlo brzo nas se nece moci zaobici narednih 10-15 godina.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 maj 2025, 16:41

Dan poslije i opet je nevjerovatno to sto se sinoc izdogadjalo....

Stvarno sad imamo toliko opcija da je sve tesko i pobrojati.

Da li draftati Harpera (iako zbog Castlea i Foxa nije idealan fit) i skontati rotaciju kasnije, jer je bitan talenat i tako nastaviti graditi ekipu postepeno?

Da li uraditi mozda trade down za bolji fit i opet dobar pik i naredne godine?

Da li pokusati uraditi trade up sa DAL i dobiti Flagga, jer je realno nama bolji fit Flagg, a njima Harper?

Da li ici po Giannisa i odmah fakticki napadati titulu, jer bi on to donio?

Ukoliko se odlucimo na zadnju opciju, kako vec pisah, ne bih volio da sad dajemo ista previse.Nek on nas izabere, pa nek se pregovara. Takodje, mi moramo biti uvjereni da su Wemby i Castle spremni za najvise domete.Znamo da bi Fox i Giannis bili.
Licno ne bi dao vise od 2 pika ove godine, te Vassella+Barnes/Keldon i Branham kao salary filleri. Mozda ubaciti jos koji pik 2.runde. To je to. MIL bi instant dobio 3 mlada startera, od kojih je jedan potencijalni fransizni igrac.Mislim da niko ne moze mecirati ovu ponudu, osim da im DAL da Flagga, ali bi morali iskasapiti roster da meciraju plate, a nema Irvinga.Izvori govore i da Giannis zeli igrati uz drugog superstara u smislu da kad i on malo uspori zbog godina, da ima neko drugi da povuce.

Tako da, bude li Giannis dostupan i budemo li ga mi uistinu zeljeli, 1.smo favoriti.Tu vise nema dileme.

Kako god da bude, uvjeren sam da cemo donijeti pravu odluku.Ne vidim da postoji mogucnost pogresnog koraka ovdje. :opaopa:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 maj 2025, 17:09

Sve se svarseno poklopilo, samo koliko mozemo vjerovati nasem HC??! Jedina dilema trenutno...
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.