FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Letach
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 12:43

licencirani je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Fino se piše fino sve i dodje jedan bogalj obični da odgovara na postove, sto konju??? Idi tamo pisi mi vamo svakom njegovo u pic.ku materinu vise kretensku djeciju kako vam nedojadi :?::evil:
bogalji su ti ovaj gio i rodom sa mejtasa, sto uzimaju u svoja pogana stau fks. a ti gimnasticiraj usnama.
Ok, hajde sad bjezi sa foruma. Rekao si svoje, dovoljno je.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 26 jun 2014, 12:44

gio10 je napisao/la:Ma svaka formacija sa dva napadača je "zastarjela", nije više moderna.

Sada, ako hoćeš da igraš moderan fudbal, svaka formacija sa 2 napadača otpada. Dakle, dolaze u obzir formacije 4-2-3-1, 4-3-3 ili 4-1-4-1.

Po meni, nama bi najbolje pasala ova formacija 4-3-3, jer Nedo nije takav igrač ( kao Adilović ) da bi se sam mogao izboriti za prostor i zabiti gol, već će trebati prava krila sa velikim radijusom kretanja i ogromnim zalaganjem i pomaganjem u odbrani pored ofanzivnih zadataka. Mi jedno takvo krilo imamo, Bučana, koji je polivalentan igrač i može igrati više pozicija, ali također, kada igra krilo, on se vraća u odbranu i pomaže i stalno je u pokretu. Eh, i sa druge strane nama treba jedan takav igrač. Najbliži tome je Stanić ( mora raditi na ofanzivnom dijelu )i nadam se njegovom ostanku kod nas bar ovu sezonu, kada se krate dugovi jer nam treba takav igrač, pa na kraju sezone neka ide.

Također trebamo jake, brze i tehnički potkovane bekove, što Kvesa i Benjo uistinu jesu,samo trebaju uhvatiti pravu formu.I oni bi trebali imati veliki broj pretrčanih kilometara jer trebaju biti u stalnoj tranziciji naprijed - nazad. Eh, sa takva 4 bočna igrača i Popović bi zabijao golove, a da ne govorim o Nedi koji je za Lazara već sad svemirski brod a plus je Željin navijač i očekujem da gine svaku tekmu. Što se tiče veznog reda, za nas zime nema, još možda jedan defanzivni vezni da dođe i to bi bilo super, mada i ovako to izgleda veoma dobro ( Tomić, Sadiković 2x, Hasanović, Svraka, Jamak )

Eto odužih, a ni 1/3 nisam napisao onoga što mislim.. :mrgreen:
Takva formacija bi bila veoma dobra, uistinu imamo igrače za takvu formaciju. Eh sada fazon je što to ne bi bila suha 4-3-3 formacija nego vjerovatno formacija 4-5-1 koja se u fazi napada transformiše u 4-3-3. Samo za to nam najviše trebaju igrači koji mogu trčati 90.minuta na tim krilima što Bučan iako je star nadam se može, a za Stanu sam siguran :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 26 jun 2014, 12:45

"Danas je u prostorijama Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo uz prisustvo službenog predstavnika, svoj amaterski ugovor za FK Željezničar iz Sarajeva potpisao Amer Hiroš (10.06.1996.)

Mladom igraču želimo puno uspjeha u nastupima za naš premijerligaški klub."

Zna li neko nesto vise o ovom momku?
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jun 2014, 12:46

JoseMourinho je napisao/la:Fino se piše fino sve i dodje jedan bogalj obični da odgovara na postove, sto konju??? Idi tamo pisi mi vamo svakom njegovo u pic.ku materinu vise kretensku djeciju kako vam nedojadi :?::evil:
bogalji su ti ovaj gio i rodom sa mejtasa, sto uzimaju u svoja pogana stau fks.
poserem i ja fks pa evo odgovori, ne kontam koji kura.c odgovaras i vi serete tamo po želji pa ja ne letim da odgovorim...
sta trebamo pisat uh jesu nam komšije plahe al se plaho udala ma koliko su nam jaki osvojili bi exyu ligu uh idu u grupe kupa UEFA itd...
ne se.ri ne ocekuj fine rijeci to na svoju temu pa si tepajte jedni drugima a ovu zaobidji ;)

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 12:52

Southboy je napisao/la:"Danas je u prostorijama Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo uz prisustvo službenog predstavnika, svoj amaterski ugovor za FK Željezničar iz Sarajeva potpisao Amer Hiroš (10.06.1996.)

Prijatelju, sve sto ja znam o njemu je da je momak sa Ilidje, da igra krilo. Nista vise.

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 26 jun 2014, 13:09

JoseMourinho je napisao/la:
bogalji su ti ovaj gio i rodom sa mejtasa, sto uzimaju u svoja pogana stau fks.
poserem i ja fks pa evo odgovori, ne kontam koji kura.c odgovaras i vi serete tamo po želji pa ja ne letim da odgovorim...
sta trebamo pisat uh jesu nam komšije plahe al se plaho udala ma koliko su nam jaki osvojili bi exyu ligu uh idu u grupe kupa UEFA itd...
ne se.ri ne ocekuj fine rijeci to na svoju temu pa si tepajte jedni drugima a ovu zaobidji ;)
tebi u stau salijemo gustu ljepljivu tekucinu....

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jun 2014, 13:10

JoseMourinho je napisao/la:
licencirani je napisao/la: bogalji su ti ovaj gio i rodom sa mejtasa, sto uzimaju u svoja pogana stau fks.
tebi u stau salijemo gustu ljepljivu tekucinu....
Debil je debil sta ćeš...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jun 2014, 13:13

Ja vam price i komunikacije, Boze ti me sacuvaj. :hmmmmm:

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 13:24

Ukratko, tema je pocela tako lijepo, civilizovano, sa razlicitim misljenjima, opaskama, argumentima, sto prilici civilizovanim ljudima. Pricalo se o taktici, o ugovorima, o stadionima, o Uefinim kriterijima, itd... Onda se nicim izazvan doticni gospodin (koji ne navija za Zeljeznicar) nasao da vrijedja, prica gluposti, kritikuje, itd... Nepozvan, nije ni imao potrebe da se prikljuci dijalogu, odlucio je da minira temu, cisto eto ONAKO. Zbog toga cu da zamolim JoseMurinha da ne trosi zivce, energiju, i tastaturu na neprijateljsku propagandu, radi mira u kuci, a "gospodina" doticnog da se okani nase teme, naseg foruma... Nadam se da sam bio civilizovan. Hvala.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 26 jun 2014, 13:45

gio10 je napisao/la:Ne treba ih sad ni vraćati, kad nisu mogli kao Tomić produžiti ugovor u znak zahvalnosti klubu bar još godinu jer znaju da je u klubu kriza, ne oni bježe, pokušavaju naći neki inostrani angažman a nisu ni na širem spisku najboljih igrača ove lige..

Ne bih ih ja vratio, makar mi ekipu činili svi juniori, niko nije iznad kluba pa tako ni Selimović, ni Kerla a pogotovo onaj mali Ramić, umišljeni momak koji misli da zna igrati lopte a teški panj.. Naći će on angažman, ali u Zvijezdi kao što je to i Pehilj uradio.

Imamo sasvim dobar igrački kadar za utakmice koje nas čekaju, ali za nešto više, naravno trebaju nam i bolji igrači.
:thumbup:

Slažem se ... Treba i sve ostale koji nisu zadovoljni primanjima pustiti, nek' idu. Što prije to uradimo, smanjimo troškove, prije ćemo se riješiti dugova. Ja bi ih sve pustio ... mislim da su nam ovi mladi igrači dovoljno kvalitetni da budu u sredini tabele. Trebao je klub to i uraditi, izaći u javnost transparentno iznijeti sve dugove ... "dužni smo to, to, to i to, ukupno nam treba toliko ... planiramo da možemo imati budžet toliki, ovoliko ide na ovo, ovoliko na ono, za dugove ostaje ovo ... ovim radom ako nastavimo, za par godina vratićemo sve dugove, stabilizovati klub, dovesti potrebne igrače, napasti titulu i pokušati iskorak u Evropi".

Skroz sam zaboravio na ovaj članak, klub je već to uradio, baš onako kako sam gore napisao ...
Predlažem ovaj članak, pade mi na pamet @Alipašino, ovdje ima odgovore na njegova pitanja ...
http://www.****/sport/nogome ... c-od-dzeke :thumbup: :clap:
Ja sam za to! Ovako, samo nas pate ... znam da su rekli da smo dužni 1m KM na osnovu izvršnih presuda (da nam treba godina i po' da vratimo) ali, kako su se ti dugovi "pojavili odjednom", oni drugi, dugovi prema državi i priča oko toga je "otišla pod tepih". Nemamo pojma ni koliko ćemo se vremenski "patiti", koliko će trebati sve to "istrpiti" (kako kažu). Mogu proći dvije - tri sezone sa ovim načinom rada a da nam se opet odjednom pojave neki novi dugovi, pa ponovo sve u krug. Toga se bojim, sve je ovo nekako zamračeno ... Možda su neki upućeni u sve to, znaju direktno iz priča ljudi iz kluba pa im je to sve jasno ali, ima nas koji zaključke izvlačimo iz intervjua sa Amarom, Gredićevih priča sa Tv-a i sl.

Amar Osim ...
https://www.youtube.com/watch?v=hft5OAc6laU
https://www.youtube.com/watch?v=DxAYmZzGtjE
https://www.youtube.com/watch?v=6NHza-Mier0

Almir Gredić ...
https://www.youtube.com/watch?v=4WImOoTEiEw

Prema tome, kao što sam gore rekao, ja sam definitivno da se svi nezadovoljni puste, da se bukvalno okrenemo djeci, smanjimo troškove i da se već jednom i za sva vremena riješimo svih dugovanja, jer nema nam napredka bez stabilnog kluba koji je čvrsto na nogama.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 26 jun 2014, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jun 2014, 14:38

Jel vi iskreno vjerujete u price o sanacijama duga. :hmmmmm: :nene:

I to bas sad, nekom palo na pamet,da se pocnu vracati dugovi. :D Da se pocne podmlađivati igracki kadar,iz vlastitog pogona.
Najbolji nacin zamazivanja ociju navijacima je prica o sanaciji kluba, i podmlađivanju ekipe. :idea: Zar onda neko može imati obraza, pa upitati Upravu nešto u slucaju neke blamaže u Evropi ,u slucaju neuspjeha u Premijer ligi.Ili ne daj boze,da neko upita sto se traze pojacanja iz Branitelja, i drugih nizerazrednih klubova itd.itd.Sto se dovode igraci, za koje se unaprijed zna da su sve osim pojacanja.
Sjetim se Kukesija i mi smo tad,radili na sanaciji kluba. :mrgreen: Citam i na temi Slobode ,rade na sanaciji kluba. :lol: Da vam se ne desi,slicna situacija.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 jun 2014, 14:46

Hajd' se ti sekiraj kako ćete proći protiv Velšana ili Norvežana :wave:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jun 2014, 14:47

@adviser možeš ti biti za nešto takvo ali mislim da nisi u pravu. Moraš imati ekipu koja je konkurentna i u vrhu a uporedno gurati mlade i vraćati dugove jer ako uradiš tako kao što ti kažeš smanjit ćeš značajno priliv love jer nećeš imati koga prodati bar nekoliko godina dok mladi ne stasaju, a nema rezultata, Evrope, a samim tim ni publike jer to sve donosi lovu. Dobro to naši rade sad zasad. Eh sad kad će se sve to vratiti vidjet ćemo. Ja stvarno očekujem da to bude za godinu, godinu i po i to je i logično jer evo recimo da si dužan milion i da ti za godinu i po rada treba oko dva miliona to su tri koja moraš zaraditi. Već imamo tu Zolu sa 600.000 i ako prodamo još dva tri igrača za cca milion ostaje ti još nekih 1.400.000. Ako prođemo ove i sljedeće godine do trećeg pretkola to je po nekih 650-700 hiljada maraka što dovodi do toga da su prihodi=rashodi+dug. Prihode od karata tttrošimo na druge stvari tipa vode, struje, putovanja i ostalo a tu su i sponzori i sl stvari. Također možda dođe i dug za Šehu, za Adila tako da možda sve i ranije bude a i kasnije ako ne uspijemo proći u dvije godine do trećih pretkola ili ako ne uspijemo prodati dva-tri igrača. I ima tu još mnogo ako...ali da ne idem dalje.
@amypitaru vidjet ćemo sve će vrijeme pokazati. Lako je sve izračunati. Kad se za godinu, dvije opet izađe u javnost sa okivrnim dugom može se vidjeti jel realno ili ne pa onda možeš oplesti. Sad nas pusti sviju ti.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 26 jun 2014, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 26 jun 2014, 14:48

Sad sam na skenderiji vidio vernesa selimovica..jel se vraca znali neko

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 26 jun 2014, 14:48

amypitar je napisao/la:Jel vi iskreno vjerujete u price o sanacijama duga. :hmmmmm: :nene:

I to bas sad, nekom palo na pamet,da se pocnu vracati dugovi. :D Da se pocne podmlađivati igracki kadar,iz vlastitog pogona.
Najbolji nacin zamazivanja ociju navijacima je prica o sanaciji kluba, i podmlađivanju ekipe. :idea: Zar onda neko može imati obraza, pa upitati Upravu nešto u slucaju neke blamaže u Evropi ,u slucaju neuspjeha u Premijer ligi.Ili ne daj boze,da neko upita sto se traze pojacanja iz Branitelja, i drugih nizerazrednih klubova itd.itd.Sto se dovode igraci, za koje se unaprijed zna da su sve osim pojacanja.
Sjetim se Kukesija i mi smo tad,radili na sanaciji kluba. :mrgreen: Citam i na temi Slobode ,rade na sanaciji kluba. :lol: Da vam se ne desi,slicna situacija.
Da, vjerujemo u priče oko sanacije dugova, zato što Željo, po raznim osnovama, zaključno sa krajem ove godine mora izvršiti plaćanje dugova preko 1. mil. KM.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jun 2014, 14:54

FaraonTM je napisao/la:Hajd' se ti sekiraj kako ćete proći protiv Velšana ili Norvežana :wave:

Ma ne sekiram se, vec mi se zeludac okrece od sanacija i vracanje dugova.Evo od 1996 godine,se prica o vracanju dugova,a klubovi nam u sve vecim minusima. :idea: Kad se pokrene ta prica, onda znaj da nesto ne valja,ne stima.Cim ti uvale pricu o sanaciji,to ti je u prevod da se spremiš na najgore,da ne ocekujes nista,da se ne nadaš nicemu.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 26 jun 2014, 14:55

Evo opet dušebrižnika da nam otvaraju očii...

Amy, kad ne daš normalnu diskusiju na temi Sarajeva i kad napadaš i vrijeđaš svakog našeg koji piše tamo, šta radiš onda ovdje koji k?
Hajd' zdra'o :salut:
Ja te volim, volim Željo..

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 14:56

amypitar je napisao/la:Jel vi iskreno vjerujete u price o sanacijama duga. :hmmmmm: :nene:

Kad ovo covjek procita, rekao bi covjek da ste vi pitari pravi dusebriznici, koji nam zele svako dobro. Vi ste pitanje finansija rijesili, para imate kao gova.. To da podmladjuju ekipu je evidentno, a ako nekome zamazuju oci, onda to rade nama, tako da ne vidim svrhu da ti komentarises. Znamo da bi svi vi voljeli da zavrsimo kao Zvezda, u stecaju, i sa dugom od 50 miliona maraka, eura, nebitno cega. Nije zamazivanje ociju ako ti neko kaze da PARA NEMA, to je valjda jasno kao dan. Ja sam skoro pa na svakom treningu, i kad vidim koliko je mladih igraca koji treniraju, onda i znam da je u pitanju podmladjivanje ekipe. Vec nam se desila "situacija" da ove godine nismo uzeli nista, tako da smo i te brige prebrinuli, ima 4 mjeseca.
Vedran Kjosevski
Datum rođenja 22.05.1995, Faris Fejzić
Datum rođenja 07.12.1991,Enis Sadiković
Datum rođenja 21.03.1993.,Damir Sadiković
Datum rođenja 07.04.1995.,Anel Alibašić
Datum rođenja 20.03.1994.Riad Bajić
Datum rođenja 06.05.1994.
Ako ovo nije podmladjivanje ekipe, sa mladicima od 18 do 21 godine, STA JE ONDA... Usput, Srđan Stanić
Datum rođenja 06.07.1989., Jasmin Bogdanović
Datum rođenja 10.05.1990., Tomislav Tomić
Datum rođenja 16.11.1990. Josip Kvesić
Datum rođenja 21.09.1990., Benjamin Čolić
Datum rođenja 23.07.1991.
... Ni jedan preko 23, 24 godine... Vidis da se radi o podmaldjivanju ekipe.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 jun 2014, 15:01

Sad ti kažem, nemaš ti ništa sa tim što nama neko obećava, a pogotovo da li neko od nas vjeruje u to ili ne. Imaš svoj klub prati njega a mi imamo dovoljno ljudi na ovom pdf-u da možemo da diskutujemo o svim stvarima u našem klubu bez ljudi koji veze nemaju sa našim klubom.

I samo mi nemoj govoriti kako i mi vama propovjedamo na vašoj temi, jer ja lično za svojih hiljadu i nešto postova nikad ništa nisam napisao na pdf-u "FK Sarajevo" niti ću ikada napisati ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 jun 2014, 15:30

Southboy je napisao/la:"Danas je u prostorijama Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo uz prisustvo službenog predstavnika, svoj amaterski ugovor za FK Željezničar iz Sarajeva potpisao Amer Hiroš (10.06.1996.)

http://ekipa.mk/shkendija-go-angazhirashe-jani-urdinov/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, MukiBek i 25 gostiju.