FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sonik24
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sonik24 » 26 jun 2014, 06:17

FK Lovćen je osnovan davne 1913. godine i najstariji je klub u Crnoj Gori. Ime kluba je odabrano po planini koja se nalazi blizu Cetinja. Najveći uspjeh kluba je zabilježen u protekloj sezoni kada je Lovćen osvojio Kup Crne Gore te zauzeo drugo mjesto u prvenstvu. Cetinjskom Lovćenu će ovo biti prvi nastup u evropskim takmičenjima.

Svoje domaće utakmice Lovćen igra na Stadionu Obilića Poljana koji ima kapacitet od 2.000 mjesta, a izgrađen je 1957. godine.

Ekipa Lovćena prema portalu tranfermarkt.de vrijedi 1.650.000 eura, a najskuplji fudbaler je Nenad Stojanović koji vrijedi 300.000 eura. Stojanović je jedno vrijeme sa mnogo uspjeha nastupao u našem prvenstvu igrajući za trebinjski Leotar.

Pedesetih godina prošlog stoljeća, Željo i Lovćen su odigrali četiri utakmice. U sezoni 1953/1954 odigrana su dva susreta, u jednom je naš Klub slavio sa 3:2, a u drugoj utakmici ovi rivali su remizirali rezultatom 2:2. Tri godine kasnije Plavi su se sastali sa Lovćenom u okviru baraža za Prvu ligu. Na Grbavici Željo je slavio sa 2:0, dok je u Cetinju bilo 0:0.

Jedan fudbaler veže ova dva kluba. Riječ je o jednom od najboljih golmana našeg Kluba svih vremena, Vasilija Radovića Čiku. Radović je ponikao u Lovćenu, a potom je prešao u naš Željezničar za kojeg je sakupio 209 nastupa.

Prema UEFA poretku Željezničar je na 244. mjestu, dok Lovćen nije među prvih 500 klubova.

Uz dužno poštovanje, ali ako ovog Lovćena ne prođemo, netrebamo nikad izlazit u Evropu...

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 26 jun 2014, 08:39

exbabilon je napisao/la:Nemojte molim Vas nastavljat ovu raspravu, ni jedna ni druga strana! Taman fino prije sat-dva otvorio temu, procitao misljenja navijaca o prvih 11, rosteru, igracima... sad opet treba da se tema unisti glupostima, nemojte zivi bili.

Bravo za Edina i Avdiju. :cool:
:tokralju: :tokralju: Bezveze se zbog par postova uništava i vaša i naša tema, a nema nikakve potrebe za tim.Izvinjenje zbog mog posta gore ;)
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 11:37

Po kojim uslovima ovi majmuni iz mafijaske Uefe rangiraju stadione, i daju dozvolu da se na njima mogu igrati evropske utakmice... Jasno mi je savrseno, nego se ne mogu nacuditi ovoj ledini u Petrovcu. Ovo je prije za kakve kvalitetne ispase krupne stoke, nego za bilo kakav sportski dogadjaj. Po ovome sto ja vidim na ovim slikama, i kada povucem paralelu sa nasim "stadionima", onda mozes igrati redom na svakom stadionu nase zemlje. Od Gabele, Trebinja, preko Zvornika, pa do Modrice. Bruka i sramota. Ako ovo ispunjava bilo kakav uslov, mi mozemo utakmice igrati i na pomocnom stadionu, da se ne postidimo nikoga. Nemaju ni oni pojma sta bi od sebe, mislim na Uefa mafiju, a tome u prilog idu i dozvole za ove stadione, i rangiranja ekipa, i dijeljenje koeficijenata, i promjene domacinstava... Da Bog mili sakloni i sacuva.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 26 jun 2014, 11:50

Letach je napisao/la:Po kojim uslovima ovi majmuni iz mafijaske Uefe rangiraju stadione, i daju dozvolu da se na njima mogu igrati evropske utakmice... Jasno mi je savrseno, nego se ne mogu nacuditi ovoj ledini u Petrovcu. Ovo je prije za kakve kvalitetne ispase krupne stoke, nego za bilo kakav sportski dogadjaj. Po ovome sto ja vidim na ovim slikama, i kada povucem paralelu sa nasim "stadionima", onda mozes igrati redom na svakom stadionu nase zemlje. Od Gabele, Trebinja, preko Zvornika, pa do Modrice. Bruka i sramota. Ako ovo ispunjava bilo kakav uslov, mi mozemo utakmice igrati i na pomocnom stadionu, da se ne postidimo nikoga. Nemaju ni oni pojma sta bi od sebe, mislim na Uefa mafiju, a tome u prilog idu i dozvole za ove stadione, i rangiranja ekipa, i dijeljenje koeficijenata, i promjene domacinstava... Da Bog mili sakloni i sacuva.
Prijatelju, da se ne lazemo odmah cu ti iskreno reci. Zeljo izbjegava bilo kakvo evropsko nastupanje na Grbavici iz mnogo razlog...

Meni samo nije jasno kako nasim ne ude u glavu da bi deset puta bili bolji na Grbavici kada bi igrali , adaptirali stadion sko nista samo za ova predkola.
Svakako na Lavor se ne isplati ici ako nemas minimalno 15.000 da te gleda...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 jun 2014, 11:54

bezveze vam je prica oko stadiona i kako ovi ili oni mogu igrati... nama pjetlici ne mogu igrati na grbavici sve odk je zapad DRVENA tribina, a ona je najskuplja i najneisplativija (po nas) za praviti...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jun 2014, 11:59

Mene opet zanima druga stvar a ne tiče se stadiona. Ovi naši igrači a prije svih mislim na Kerlu, Selima i Ramića još nigdje nisu potpisali, a svi fol traže vani pa mi nije jasno što ne krenuše u pripreme sa nama i ne potpisaše na još godinu npr sa dogovorom u slučaju odlaska vani. Pogotovo Selim jer je izgleda prijavljen za Lovćen. MOgao je komotno kao i Vasilić prošle godine jer jbg nemamo drugog špica trenutno.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2014, 12:06

misle da ih je neko negdje željan. a očito nije.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 12:17

Meni sve ovo oko NASEG stadiona (price, obecanja), izgleda tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzno, ali bas...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 26 jun 2014, 12:18

Ne treba ih sad ni vraćati, kad nisu mogli kao Tomić produžiti ugovor u znak zahvalnosti klubu bar još godinu jer znaju da je u klubu kriza, ne oni bježe, pokušavaju naći neki inostrani angažman a nisu ni na širem spisku najboljih igrača ove lige..

Ne bih ih ja vratio, makar mi ekipu činili svi juniori, niko nije iznad kluba pa tako ni Selimović, ni Kerla a pogotovo onaj mali Ramić, umišljeni momak koji misli da zna igrati lopte a teški panj.. Naći će on angažman, ali u Zvijezdi kao što je to i Pehilj uradio.

Imamo sasvim dobar igrački kadar za utakmice koje nas čekaju, ali za nešto više, naravno trebaju nam i bolji igrači. Sa ovakvim igračkim kadrom, mislim da ćemo biti 3. na tabeli uz to da ne bude nekih povreda i dužih izostanaka sa terena..

Nadam se da će Alibašić i Nuspahić pokazati zašto mnogi misle da su jedni od najperspektivnijih igrača u našoj ligi, isto tako se nadam da će i ovaj Količić potpisati.

Nek nam sad računaju prosjek godina :wave:
Ja te volim, volim Željo..

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 26 jun 2014, 12:26

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Avanes je napisao/la:Evo upravo je i gosp. Edin Kundalić potvrdio kako je riječ o fotomontaži. Naime, fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na verovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. :opaopa:
Bravo kralju, gdje se toga sjeti. Najveći majstori šupljaka u državi i šire. Gledam danas u kolege u kancelariji pitarski grb, uokvirio ga i metno na ormar. Pitam raje što sjede tu: "majke vam reko na šta vas podsjeća ovaj grb, imali ovo ikakvu simboliku, bezveze nacrtano nikakvog simbola jer oni ionako nisu simbol ničega, lopta stoji gdje je nekad bila zvjezda i to je sve"
Raja blijedo gleda nikom ništa ne pada napamet. Istom će jedna kolegica: "meni ovo liči na slovo U". Mi se svi počnemo smijati jer je ona hrvatica. Pogledam i ja malo bolje fakat U samo kažem ja njoj jest U, ali nije ono što ti misliš da je, već UDBA. Čovjek uči dok je živ davno je u čitankama pisalo.

Neko je pitao za Kerlu. Nije još nigdje otišao, igra sa rajom po terminima. Ako se nije nešto promijenilo u ovih dan-dva.
i vas asocira na **** u pokretu.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 12:26

gio10 je napisao/la:Ne treba ih sad ni vraćati, kad nisu mogli kao Tomić produžiti ugovor u znak zahvalnosti klubu bar još godinu jer znaju da je u klubu kriza, ne oni bježe, pokušavaju naći neki inostrani angažman a nisu ni na širem spisku najboljih igrača ove lige..

Ne bih ih ja vratio, makar mi ekipu činili svi juniori, niko nije iznad kluba pa tako ni Selimović, ni Kerla a pogotovo onaj mali Ramić, umišljeni momak koji misli da zna igrati lopte a teški panj.. Naći će on angažman, ali u Zvijezdi kao što je to i Pehilj uradio.

Imamo sasvim dobar igrački kadar za utakmice koje nas čekaju, ali za nešto više, naravno trebaju nam i bolji igrači. Sa ovakvim igračkim kadrom, mislim da ćemo biti 3. na tabeli uz to da ne bude nekih povreda i dužih izostanaka sa terena..

Nadam se da će Alibašić i Nuspahić pokazati zašto mnogi misle da su jedni od najperspektivnijih igrača u našoj ligi, isto tako se nadam da će i ovaj Količić potpisati.

Ja se sa tobom slazem u potpunosti, ali necemo trece mjesto, nego prvo, zato moraju poceti raditi i na tome da ovim igracima, ma koliko bilo u interesu da se podmaldi tim, dovedu i nekoga ko ima iskustvo, ko nesto znaci, i ko ce biti pravo pojacanje. Sto se ovih igraca tice, i tu te podrzavam maksimalno, specijalno za ove koji zele da ih se moli da potpisu produzenje ugovora. Moja zelje, kao navijaca (ali pravog i istinskog) je da KONACNO igramo dva klasicna spica, koja ce pocinjati utakmicu, to bi nam dalo puno vise prilika, obzirom da ovaj vezni red sa Tomicem, i ovom ostalom omladinom zna igrati lopte.

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 26 jun 2014, 12:28

gio10 je napisao/la:Joj sad kad se zaredaju, taman se razvila dobra diskusija :facepalm:

Niko vam nije kriv što navijate za klub kojeg je stvorila UDBA :zviz:
bolje udba, nego papci i naseljenici iz austrougarskih pripizdina, a sve u kiseljaku.

odjava
Kontakt:

Post Postao/la odjava » 26 jun 2014, 12:33

gio10 je napisao/la:Ne treba ih sad ni vraćati, kad nisu mogli kao Tomić produžiti ugovor u znak zahvalnosti klubu bar još godinu jer znaju da je u klubu kriza, ne oni bježe, pokušavaju naći neki inostrani angažman a nisu ni na širem spisku najboljih igrača ove lige..

prema selimovicu imamo neki dug,a on ceka da se taj dug izmiri pa bi opet potpisao novi ugovor.sta se do danas desilo boga pitaj.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 26 jun 2014, 12:33

licencirani je napisao/la:
gio10 je napisao/la:Joj sad kad se zaredaju, taman se razvila dobra diskusija :facepalm:

bolje udba, nego papci i naseljenici iz austrougarskih pripizdina, a sve u kiseljaku.
licencirani, sto bi reko Zvjezdan Misimovic "ODJ..I"

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jun 2014, 12:36

Fino se piše fino sve i dodje jedan bogalj obični da odgovara na postove, sto konju??? Idi tamo pisi mi vamo svakom njegovo u pic.ku materinu vise kretensku djeciju kako vam nedojadi :?::evil:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 26 jun 2014, 12:38

Ma svaka formacija sa dva napadača je "zastarjela", nije više moderna.

Sada, ako hoćeš da igraš moderan fudbal, svaka formacija sa 2 napadača otpada. Dakle, dolaze u obzir formacije 4-2-3-1, 4-3-3 ili 4-1-4-1.

Po meni, nama bi najbolje pasala ova formacija 4-3-3, jer Nedo nije takav igrač ( kao Adilović ) da bi se sam mogao izboriti za prostor i zabiti gol, već će trebati prava krila sa velikim radijusom kretanja i ogromnim zalaganjem i pomaganjem u odbrani pored ofanzivnih zadataka. Mi jedno takvo krilo imamo, Bučana, koji je polivalentan igrač i može igrati više pozicija, ali također, kada igra krilo, on se vraća u odbranu i pomaže i stalno je u pokretu. Eh, i sa druge strane nama treba jedan takav igrač. Najbliži tome je Stanić ( mora raditi na ofanzivnom dijelu )i nadam se njegovom ostanku kod nas bar ovu sezonu, kada se krate dugovi jer nam treba takav igrač, pa na kraju sezone neka ide.

Također trebamo jake, brze i tehnički potkovane bekove, što Kvesa i Benjo uistinu jesu,samo trebaju uhvatiti pravu formu.I oni bi trebali imati veliki broj pretrčanih kilometara jer trebaju biti u stalnoj tranziciji naprijed - nazad. Eh, sa takva 4 bočna igrača i Popović bi zabijao golove, a da ne govorim o Nedi koji je za Lazara već sad svemirski brod a plus je Željin navijač i očekujem da gine svaku tekmu. Što se tiče veznog reda, za nas zime nema, još možda jedan defanzivni vezni da dođe i to bi bilo super, mada i ovako to izgleda veoma dobro ( Tomić, Sadiković 2x, Hasanović, Svraka, Jamak )

Eto odužih, a ni 1/3 nisam napisao onoga što mislim.. :mrgreen:
Ja te volim, volim Željo..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 jun 2014, 12:38

@rodom s Mejtaša

Hvala za Kerlu. To što su uradili Selim, Kerla i Ramić je poprilično šupa*čki. Pa zar se ne može potpisati ugovor na pola godine/godinu i napraviti klauzu da u slučaju neke ponude može otići ako želi uz neko mizerno obeštećenje. Tomo je gospodin i profesionalac za svu trojicu navedenih, hajd' Ramić i nije kakav igrač ovo ne vrijedi za njega.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jun 2014, 12:38

Nisam ja ni mislio sad da ih vraćam. Očigledno je samo sa Selimom postignuta ta vrsta nagodbe da se vrati ako ne nadje angažman ali mi nije jasno što ne trenira. Uvijek mu je mogao Amar raskinuti ugovor i pustiti ga a dobro bi nam došao za Evropu. Na to sam mislio. Nisam mislio sad da ih vraćam nego jednostavno s obzirom na situaciju sa regitrovanjem igrača i pravilima mogli su biti tu i pomoći ako zatreba. Trenirati, a ako ispadne ponuda lako je pustiti ga. Ali gotovo je sada. Za ostalo se slažem sa tobom.

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 26 jun 2014, 12:40

Letach je napisao/la:
licencirani je napisao/la:

licencirani, sto bi reko Zvjezdan Misimovic "ODJ..I"
gimnastika ustima.

licencirani
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la licencirani » 26 jun 2014, 12:42

JoseMourinho je napisao/la:Fino se piše fino sve i dodje jedan bogalj obični da odgovara na postove, sto konju??? Idi tamo pisi mi vamo svakom njegovo u pic.ku materinu vise kretensku djeciju kako vam nedojadi :?::evil:
bogalji su ti ovaj gio i rodom sa mejtasa, sto uzimaju u svoja pogana stau fks. a ti gimnasticiraj usnama.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Ferroviere1987, Google Adsense [Bot] i 36 gostiju.