Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

samocelik
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la samocelik » 20 dec 2016, 09:57

Treba i Francuzima muda da pobjede naše :bih:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 20 dec 2016, 10:48

Na kalmanu tema dana o vecerasnjoj utakmici
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 dec 2016, 11:06

Yebote od kad' sam ustao samo mislim na tekmu... Ali nije mi ni cudno jer ovo je nama finale, ako dobijemo veceras vjerujem da cemo i osvojit' :bih: hajde Pandza povedi nas u pobjede nove
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 20 dec 2016, 11:09

:tokralju: :tokralju:

Utakmica protiv Izraela ima oko 48000 pregleda
Utakmica protiv Litvanije ima oko 81000 pregleda
Utakmica protiv Latvije ima oko 110000 pregleda

:bih: :bih: :tokralju: :tokralju:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Pomak
Kontakt:

Post Postao/la Pomak » 20 dec 2016, 11:21

Večeras nam treba vrhunska partija Muse. Kraj priče.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 dec 2016, 11:30

I samo cetvrtfinale je uspjeh, jer vecina ekipe ce imati pravo nastupa i sljedece godine u u-18 tako da tek sljedece godine bi trebali ocekivati medalje u ovoj konkurenciji
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 dec 2016, 11:49

JohnCleese je napisao/la:
L-Train je napisao/la:Sad sam malo gledao isjecke iz njihovih utakmica i sve sto mogu reci je da nemam pojma kako ove dobiti :crazy: fizicki su nestvarno dominantni,bukvalno ritmom u napadu i agresivnoscu u odbrani lome protivnika,bez beda izlaze na 8,9 metara ganjajuci bekove.Bitna stvar je iskontrolisati broj izgubljenih lopti jer svaka izgubljena je kos,protiv njih ne mozes trcati.Druga stvar,skok,moramo pronaci nacin da gradimo skok,tu mozemo imati ozbiljnih problema.Ovim evropskim Amerima nije problem 2,3 puta za redom hvatati ofanzivne skokove.
:stop: Dok neko ne uzme primat nasim zlatnim momcima, mi smo evropski Ameri :bih:
Nemoj se sekirati. Ima da ih radimo k'o klenove, sa ovakvim fizikalcima se igra samo na foru svih 40 min, nema to nista u glavi.
Jucer je Pandza trebao uigrati sablon i akcije kako razbiti njihov presing ako ga bude, a kad se to uradi brate neka se svi zabiju po coskovima i neka oslobode prostor Musu, Gegica, Camparu za igru 1 vs 1. Tada neutralises sve njihove odbrambene predispozicije jer poslije igre 1v1 na sirem prostoru poslije driblinga mozes pucati za 3pts, mozes iznudit faul poslije driblinga, ili napravit prodor poslije kojeg ces bacit pas na stranu na otvorenu tricu, nekad probati floater.....

Sto se odbrane tice, nasa najveca obaveza je dobro i brzo punit reket, ako neko bude eventualna prijetnja za 3pts, njega zatvoriti a ostali punit reket, ali sumnjam da ce takvih sutera u ovoj africkoj ekipi biti vise od jednog. Nasim momcima je lakse branit takvu kosarku i punit reket, nego kada nam cetvorka i petica trebaju izlazit na liniju 6,75 tj. na neprirodne pozicije i branit neke suteve centara za 3 pts iz protivnicke atipicne suterske ekipe kao sto je to slucaj bio protiv Latvije.

Ne mogu vam garantovati pobjedu, ipak igramo protiv ekipe za koju se smatra da je 1 od 3 glavna favorita za osvajanje i prije pocetka turnira, ali sam uvjeren da cemo veceras lakse nego protiv Latvije i Izraela :bih: :bih: :bih:
Reci da se salis... Ljudi su izraziti favoriti u ovoj utakmici i bice veliki podvig ako ih dobijemo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 20 dec 2016, 12:26

Joooj skidanja gacaaaa danima..

Pa pobogu vise hajte prestanite s tim. Dobro yebemu favoriti su ogromni, trebat ce nam MVP Musa da pobijedimo, trebat ce nam sreca, itd itd... Ali sacekajmo vise mec pa onda opletite po ishodu. Naravno da se ne treba i pretjerivati u nekim komentarima, i dalje smo mi niko i nista, ali polahko.. Danima se kuka na koga ce se ici u cetvrtfinale, te Srbija ovakva, Litvanija ovakva, Njemacka ovo, Francuska ono, Rusija opasna... ko ih yebe?! Idemo se potuci, pokazati sta smo i ko smo, pa kud puklo da puklo. Ako je protivnik bolji cestitas mu i ides dalje. Ha ya. A ja vjerujem u ove momke i mislim da ce mnogima zacepati usta ponovo, pa mozda iduci put bude i malo manje skinuti gaca, danima prije nego sto je mec uopstr poceo. A i ako izgubimo, nije smak svijeta, prezadovoljan sam ucinutim, i opet imam jos dva meca da pokusamo se plasirati na Svijetsko.

Idemooooooooo!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 20 dec 2016, 12:35

ista prepreka za polufinale kao i prosle godine u u16 uzrastu.
prepreke i postoje da se preskoce.
lopta je okrugla, a francuzi kao i svi ostali imaju vise razloga za strah i to iz samo jednog razloga, a to je: da smo mi repka koja je 2x gubila pod 20 razlike i vracala se u igru i preokretala rezultat. za mene je to referenca samo takva da je rijec o snaznoj ekipi. protivnik i kad nas bude vodio 10-15-20 strepice za pobjedu, a o egalu tokom utakmice i ne moram govoriti da smo ispekli zanat da to dobijamo na iskustvo i pregrst takvih odigranih tekmi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 dec 2016, 12:55

Nego kada smo kod muse pisalo je neki dan da je igrao pod blokadom, kakvo je sada zdrastveno stanje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 20 dec 2016, 13:05

SlobodaTuzla1919 je napisao/la: :tokralju: :tokralju:

Utakmica protiv Izraela ima oko 48000 pregleda
Utakmica protiv Litvanije ima oko 81000 pregleda
Utakmica protiv Latvije ima oko 110000 pregleda

:bih: :bih: :tokralju: :tokralju:

Opet ćemo sje.ati FIBA server. :wtf: :wtf:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 dec 2016, 13:09

stvarno ne mogu shvatit pojedine forumase, koliko uzdizu te Francuze praveci mit o njima

najprije morate shvatit da su ovo djeca, neizgradjene licnosti, nezreli, pobogu, pa nisu ni profesionalni igraci :roll: zbog svega toga, oscilacije su nesto sto je normalno i ocekivano, ako u omladinskim kategorijama uopste postoji repka za koju mozemo reci da je 'nepobjediva', to je USA i apsolutno niko vise! mi smo vec jednom osvojili EP, ko nas je vidio kao sampione, niko.. to vam treba reci kako funkcionisu ove omladinske kategorije

uostalom, Francuzi su upisali tri pobjede (vs Rusija 53-48, vs Slovenija 80-51, vs Srbija 71-68), pa mi sada kazite, sta je to toliko strasno u toj Francuskoj, pa da ce pobjeda protiv njih biti neko aman-zaman cudo :roll: primjera radi, ove Slovence su i Rusi nakantali 81-49 :kafa:

tekme protiv Rusije i Srbije su pokazale da Francuzi nisu nepobjedivi, da se o njima ne treba pravit nekakav mit, ako vec hocete o tome da pricamo, Njemacka igra bolje prvenstvo od Francuske, al dobro, Nijemci nemaju ove cokoladne divove, nisu atlete kao Francuzi, pa o njima necemo pravit mit, a to sto igraju bolju kosarku, nije bitno

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 dec 2016, 13:09

Koliko se negative nakupilo, a evo nesto sto se desilo ne tako davno na ANGT u Beogradu (juniorska Euroliga). Finale Zvezda-Spars, Zvezda bilderi isto kao i Francuzi jos cak i veći u odnosu na danas, Sparsi senzacija sa Gegicem, Antunovicem, Jahicem, Stepanovicem od 98' i Camparom 99' ostalo sve djecurlija, jos bi dodao Kocica 99'. Omjer snaga kao i danas jos možda cak i veći u fizičkom smislu na strani Zvezde. Pocinje utakmica svi očekuju 20+ za Zvezdu, na kraju egal utakmica lomila se do samog kraja Zvezda dobija sa par poena razlike, ključni momenat u kontri Radanov blokira malog Biberovica na polaganju. Campara i Gegic poderali uz odličnog Stepanovica. Realno sanse nisu toliko na strani Francuza koliko se priča i realnost je da se imamo cemu nadati.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 20 dec 2016, 13:19

Wandelanoite je napisao/la:Koliko se negative nakupilo, a evo nesto sto se desilo ne tako davno na ANGT u Beogradu (juniorska Euroliga). Finale Zvezda-Spars, Zvezda bilderi isto kao i Francuzi jos cak i veći u odnosu na danas, Sparsi senzacija sa Gegicem, Antunovicem, Jahicem, Stepanovicem od 98' i Camparom 99' ostalo sve djecurlija, jos bi dodao Kocica 99'. Omjer snaga kao i danas jos možda cak i veći u fizičkom smislu na strani Zvezde. Pocinje utakmica svi očekuju 20+ za Zvezdu, na kraju egal utakmica lomila se do samog kraja Zvezda dobija sa par poena razlike, ključni momenat u kontri Radanov blokira malog Biberovica na polaganju. Campara i Gegic poderali uz odličnog Stepanovica. Realno sanse nisu toliko na strani Francuza koliko se priča i realnost je da se imamo cemu nadati.

Ima tu i drugog faktora koji je uticao na taj rezultat da su se opustili jer je u grupi bilo 30 razlike za Zvezdu. Protiv Francuske je bitno da ne naprave veliku razliku u 1 poluvremenu i da nas ne pretrcavaju.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 20 dec 2016, 13:33

kad te jedna ekipa nalupa sa 7 trica u 10min i vodi 29:13 nakon 1/4 i ti to za 20min okrenes u svoju korist 48:53 govori o snazi jedne ekipe. ruku na srce, al na ovom prvenstvu da neko nekom u 10min uvali 7 trica tesko bi se ta ekipa vratila u egal.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 20 dec 2016, 13:39

Nije nikakav mit napisati da je Francuska strasna ekipa, djeca su prije dvije godine izdominirala u16, svaki mec dobili dvocifrenom razlikom. Mi da smo to uradili vec bi se ovdje pisalo o 5 nba igraca. Izmedju ostalog ta generacija nas je unistila, isto u 1/4 finalu 30 razlike. Iz te ekipe ne igraju im Pons i Tillie, al tu je ovaj mali 2000 godiste, koji ubija kako igra. Uostalom nisu se nasi proslavili ni na u17 sa Francuskom. Lopta je okrugla, svasta se moze desiti, ali su na papiru oni veliki favoriti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2016, 14:05

I ja sam malo gledao francuze, jesu moćni, jbg kad gledaš sa strane nikad ne bi rekao da su to djeca obzirom na njihove fizičke predispozicije, ali ne treba skidati gaće. Kao što rekoh, ipak su to klinci i uz dobru taktičku postavku se možda i mogu koliko toliko neutralisati. Nama treba odličan vanjski šut. Kako recimo Finska i Latvija igraju protiv nas, mi moramo tako protiv Francuske, s tim da ako nas ne krene, možemo doživjeti debakl.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 20 dec 2016, 14:11

:bih: :bih: :bih: :bih: Bitno je plasirati se na Svjetsko prvenstvo
Opstanak moramo izboriti

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 20 dec 2016, 14:23

Slovenci pobijedili Latviju, 70:86. :crazy:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 20 dec 2016, 14:29

PerryFred je napisao/la:Slovenci pobijedili Latviju, 70:86. :crazy:
aha, to znaci
francuska dobila sloveniju 31
slovenija dobila latviju 16
znaci nas ce francuzi dobiti 47

latvijci su cucnuli duhom poslije pobjede nad nama a nisu prosli dalje.

meni je bitnije ovo. svabe dobile spance - tijesno ali sigurno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.