Safet Sušić - Pape

Phantom
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 19:27

pa jel ti znas o cemu smo vodili diskusiju? nije niko pokusao poredit igrace po kvaliteti nego po profilu..lahm mujdza zasto ne mali brzi ubacuju se u fazu napada cesto imaju centarsuteve to sto je lahm 2 klase ispred mujdze to je druga tema..ibisevic ima identicnu ulogu u repki kao muller u bayernu ponovo si se dotakao kvalitete a momak iznad ti je objasnio sta sam htio da kazem..ibisevic ne zna igrat na krilu nije igrac koji ce razigrat predriblat itd i to stoji..al zato ima nevjerovatan osjecaj za gol ..elem i ja se dotakoh kvaliteta al da ti objasnim muller igra blize robbenu nego mandzukicu..jel tako igra ibisevic? Igra..i ubuduce pokusaj razmislit o onome sto procitas tj nemoj bukvalno sve da shvatis

I ti ponovo o ovim nekim formacijama ..to su finese, Spanija je na EP igrala formaciju 4-6-0 pa su bili najofanzivnija repka

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 19:40

@phantom

Druze, dvije stvari. Müller i Ibisevic se ne mogu porediti a) ni po kvalitetu b) ni po zadatku.

Müller igra desno krilo, ubacuje se u sredinu i igra podjednako dobro i napadaca kada se Mandzukic vraca da izpomogne odbrani. Ibisevic NE ZNA igrati krilo, NE ZNA igrati u sredini, on je klasican centarfor i nista vise.

Spanija igra onako kako njima najbolje odgovara, dok mi igramo istom formacijom 4-4-2 dobro protiv slabijih, ali lose protiv najboljih, zato kazem, a to je glavna poenta, moramo raditi na tome da budemo jaci protiv najboljih na svijetu! A za to su potrebni drugi igraci, a ne tri ista profila igraca u prvih 11, to je sve. Nadam se da je sada jasnije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Phantom
Kontakt:

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 19:47

DonCorleone je napisao/la:@phantom

Druze, dvije stvari. Müller i Ibisevic se ne mogu porediti a) ni po kvalitetu b) ni po zadatku.

Müller igra desno krilo, ubacuje se u sredinu i igra podjednako dobro i napadaca kada se Mandzukic vraca da izpomogne odbrani. Ibisevic NE ZNA igrati krilo, NE ZNA igrati u sredini, on je klasican centarfor i nista vise.

Spanija igra onako kako njima najbolje odgovara, dok mi igramo istom formacijom 4-4-2 dobro protiv slabijih, ali lose protiv najboljih, zato kazem, a to je glavna poenta, moramo raditi na tome da budemo jaci protiv najboljih na svijetu! A za to su potrebni drugi igraci, a ne tri ista profila igraca u prvih 11, to je sve. Nadam se da je sada jasnije.
Nema vise svrhe raspravljat u prethodnom postu sam ti rekao da ibisevic igra na krilu u repci iako je klasicni centarfor slazem se da ne zna to igrati ali igra i time je najblizi igrac mulleru ..toliko..pozdrav

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 avg 2013, 20:28

DonCorleone je napisao/la:@phantom

Price o kvalitetama igraca, poredjenjima nekih igraca, kao i formacijama, jednostavno nemaju veze sa reprezentacijom. Kada je reprezentacija u pitanju, svi igraju sve, jer tako bi i trebalo da bude. Ne mozes ti porediti formaciju BiH i Bayerna, Barce ili nekog treceg kluba. Reprezentacija je ogranicena na one igrace koji imaju pravo da igraju pod njenom zastavom i tu sva prica prestaje.

Ibisevic mora igrati, jer ima fantastican osjecaj za gol i jer gine za svaku loptu. Dzeko mora igrati, jer je nas najbolji igrac i ove sezone ce izgleda biti u pravoj formi (sudeci po pripremnim tekmama i prvoj tekmi i repke i kluba). Pjanic mora igrati jer je momak madzionicar s loptom i buducnost nase repke. Miske mora igrati jer covjek jednim potezom moze rijesiti utakmicu. Lulic mora igrati, jer momak ore po terenu 90 minuta i nase je najbolje krilo. Kada moze igrati u Laziu, onda moze i kod nas. Rahimic mora igrati, jer nemamo boljeg defanzivnog veznog od njega i dugo ga necemo imati. Emir Spahic, nas kapiten, mora jednostavno da igra, jer je nas najbolji stoper godinama. Mujdza mora da igra, jer nemamo boljeg beka koji je pozrtvovaniji i bolje zna s loptom od Mujdze. Pored njih, tu su jos i Salihovic i Medjunjanin. Zdrav Vranjes je bio jako bitan stoper nase repke, ali pitanje je kakav ce biti nakon povrede, ali momak je veliki radnik i ratnik na terenu i vjerujem da ce se vratiti jos jaci.

To je ukratko ono neizostavno u nasoj reprezentaciji i koga boli qrac koju formaciju igramo? Ti igraci moraju da igraju, a na Safetu je da nadje mjesto svima, kakobi svi svi oni igraju. To je upravo i uradio i ima rezultate, a nebitno je sto je to nekome nelogicno ili sto Bayern ili Barca ne igraju tako.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 20:40

Ja ni jednom nisam poredio Bayern i Barsu sa nama nego kolega iznad. Ja sam se nadovezao na njegov post da ako se vec poredimo sa Bayernom, trebamo shvatiti da ne mozemo imati tri playmakera u prvih 11. Susic trenutno ima rezultate protiv slabijih ekipa a nema i nece imati protiv najjacih, jer svi ti igraci koje si ti naveo ne mogu igrati u prvih 11, jer preofanzivno i iracionalno. Rahimic ne moze igrati jer prestar i prespor, mislim moze protiv Latvije, ali ne moze na SP-u, a ja o tome pricam.

Ovako ofanzivno mozemo igrati samo sada protiv L ekipa, na SP-u ne gine nam 3 komada u 15 minuta od Argentine na primjer. Formacija je esencijalni dio, od toga sve pocinje ali dobro. Guardiola preokrece u dvije nedelje 6 puta formaciju i trazi najbolje igrace.

Moje misljenje je da neko od ofanzivnih igraca mora van, da bi ojacali def. vezni red, jer ovako ne mozemo igrati na SP i da dodemo do njega.

Ja bi volio nekada vidjeti da Susic poslozi sledece igrace ako bude imao mogucnosti za to:

------------------------------Begovic-----------------------------
-----Mujdza-------Bicakcic---------Spahic----Kolasinac----
--------------------Besic---------------Salihovic----------------
------Hajrovic--------------Pjanic----------------Lulic--------
-------------------------------Dzeko------------------------------
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 avg 2013, 20:51

DonCorleone je napisao/la:Ja ni jednom nisam poredio Bayern i Barsu sa nama nego kolega iznad. Ja sam se nadovezao na njegov post da ako se vec poredimo sa Bayerna, trebamo shvatiti da ne mozemo imati tri playmakera u prvih 11. Susic trenutno ima rezultate protiv slabijih ekipa a nema i nece imati protiv najjacih, jer svi ti igraci koje si ti naveo ne mogu igrati u prvih 11, jer preofanzivno i iracionalno. Rahimic ne moze igrati jer prestar i prespor, mislim moze protiv Latvije, ali ne moze na SP-u, a ja o tome pricam.

Ovako ofanzivno mozemo igrati samo sada protiv L ekipa, na SP-u ne gine nam 3 komada u 15 minuta od Argentine na primjer. Formacija je esencijalni dio, od toga sve pocinje ali dobro. Guardiola preokrece u dvije nedelje 6 puta formaciju i trazi najbolje igrace.

Moje misljenje je da neko od ofanzivnih igraca mora van, da bi ojacali def. vezni red, jer ovako ne mozemo igrati na SP i da dodemo do njega.

Ja bi volio nekada vidjeti da Susic poslozi sledece igrace ako bude imao mogucnosti za to:

-----------------Besic------------------Salihovic----------------
Shvati da je to najbolje sto imamo i bit ce ti mnogo lakse. Nemoj razbijati glavu formacijama, jer nemas nikakvog uticaja na igru repke, kao ni ja sto nemamo. Realno sagledaj stvari i skontaj da je Papetova ekipa, ona ekipa koja je najbolja u ovom trenutku. Rahimic i za 10 godina ce biti bolji igrac od Besica i Zahirovica. Shvati da Vedo mora igrati. Mani se preslikavanja formacija nekih velikih klubova, tipa moramo igrati 4-2-3-1 jer svi igraju. Ne moramo igrati tu formaciju jer svi igraju tako, zasto mi ne bismo bili ofanzivni i da se protivnik muci sa postavljanjem milion pitanja? Po svemu sudeci to i jeste cilj Papetu, da on diktira tempo, da se protivnik njemu prilagodjava, a ne da se mi drugima prilagodjavamo. Dugo smo se prilagodjavali i dobijali klempe, vrijeme je da i mi dijelimo klempe nekima.

Sto se tice tih slabih reprezentacija, mora se igrati sa Latvijom i sa ostalima, jer smo u Evropi i ta nas je grupa zapala, tako da nema potrebe pricati o Brazilu, Argentini, Njemackoj, Spaniji, jer mi jos nismo na Svjetskom prvenstvu. Ne mozes na pola kvalifikacija da sasatvljas ekipu za Svjetsko, jer mozda na njega uopste ne odes.

Mnogi od vas se prave kao da sve znaju i da mi imamo milion opcija. Te opcije su samo u vasim glavama, a realnost je mnogo drugacija. Stavljate Kolasinca, lik jos uvijek nema pravo da igra za nas. Stavljate Hajrovica umjesto Misketa, sto je smijesno. Vadite Vedu iz ekipe, koji je uz Dzeku nas najbolji strijelac. Stavljate Besica koji nije nista pokazao itd.

Trenutno su nam najjaci protivnici Slovaci i to treba da pregrmimo, a tek kasnije da se vodi briga o Argentini, Brazilu i ostalima, jer nama nece pred kraj kvalifikacija iskociti ni Brazil ni Argentina.

Dakle, kvalifikacije su najbitnije, a o ekipi za Svjetsko prvenstvo ce se pricati kada dodje vrijeme za takve stvari. Vi bi najradije izbacili pola igraca i ubacili tih talenata bez pasosa ili sa tek izvadjenim pasosima i sjebali hemiju u ekipi. To tako prolazi na menadzerima i ostalim igricama, ali u stvarnosti bas i ne prolazi.

Mes Que Un Club!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 avg 2013, 09:42

Ma DonCorleone se previše zaigrao PES-a i previše prati Wengera i Mourinha. Kod nas je formacija nebitna, formacija je onakva kakvim kadrom raspolažemo u određenom trenutku. Kad vidim postavu bez Ibiševića i Misimovića, odmah prestanem dalje da čitam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 24 avg 2013, 09:49

DonCorleone je napisao/la:Ja ni jednom nisam poredio Bayern i Barsu sa nama nego kolega iznad. Ja sam se nadovezao na njegov post da ako se vec poredimo sa Bayernom, trebamo shvatiti da ne mozemo imati tri playmakera u prvih 11. Susic trenutno ima rezultate protiv slabijih ekipa a nema i nece imati protiv najjacih, jer svi ti igraci koje si ti naveo ne mogu igrati u prvih 11, jer preofanzivno i iracionalno. Rahimic ne moze igrati jer prestar i prespor, mislim moze protiv Latvije, ali ne moze na SP-u, a ja o tome pricam.

Uzalud se trudis da objasnis ljudima neke stvari, al kod na vazi deviza nediraj nista do pobjedjujemo a kad nas na SP-u budu tukli Japanci i Koreanci sa po 3-4 komada razlike onda ce svi poceti da pljuju po selektoru i igracima.
Papetu bi bilo sada najlakse poslje Slovacke (ako dobijmo obiije tekme) izvrsiti promjenu postave i onda uigravati do SP-a al se to nece desiti jer je i Pape tvrdoglavi bosnjo (koji voli igrati sa 3 ofanzivna vezna i sa starim Garibom na poziciji zadnjeg veznog) kao 90% forumasa koji ovdje raspravljaju.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 avg 2013, 09:57

ja i dalje ne znam ko još igra sa 3 ofanzivna vezna istog tipa (spori , ne trče , tehničari) i da mu tromi centarfor prelazi na desno krilo .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 avg 2013, 10:09

vendeta87 je napisao/la: Uzalud se trudis da objasnis ljudima neke stvari, al kod na vazi deviza nediraj nista do pobjedjujemo a kad nas na SP-u budu tukli Japanci i Koreanci sa po 3-4 komada razlike onda ce svi poceti da pljuju po selektoru i igracima.
Papetu bi bilo sada najlakse poslje Slovacke (ako dobijmo obiije tekme) izvrsiti promjenu postave i onda uigravati do SP-a al se to nece desiti jer je i Pape tvrdoglavi bosnjo (koji voli igrati sa 3 ofanzivna vezna i sa starim Garibom na poziciji zadnjeg veznog) kao 90% forumasa koji ovdje raspravljaju.
Poenta je u tome da mi zavisimo od trenutno raspoloživog kadra. Ne znam o kojoj promjeni postave govoriš? Nismo mi mi Brazil, Španija ili Njemačka, pa da na svakoj poziciji imamo 2-3 igrača podjednakog kvaliteta. Već je bezbroj puta napisano da je npr. Rahimić i sa 37 godina bolji od 15 godina mlađih (potencijalnih) zamjena, u tome je problem. Za eksperimente nemamo vremena, jer nam je svaka utakmica historijska, a tekma protiv SAD je pokazala kakvu klupu imamo.
Voli te tvoje Sarajevo.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 24 avg 2013, 10:14

Virtu4l je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la: Uzalud se trudis da objasnis ljudima neke stvari, al kod na vazi deviza nediraj nista do pobjedjujemo a kad nas na SP-u budu tukli Japanci i Koreanci sa po 3-4 komada razlike onda ce svi poceti da pljuju po selektoru i igracima.
Poenta je u tome da mi zavisimo od trenutno raspoloživog kadra. Ne znam o kojoj promjeni postave govoriš? Nismo mi mi Brazil, Španija ili Njemačka, pa da na svakoj poziciji imamo 2-3 igrača podjednakog kvaliteta. Već je bezbroj puta napisano da je npr. Rahimić i sa 37 godina bolji od 15 godina mlađih (potencijalnih) zamjena, u tome je problem. Za eksperimente nemamo vremena, jer nam je svaka utakmica historijska, a tekma protiv SAD je pokazala kakvu klupu imamo.
Gledaj nakon Slovacke (i dvije pobjede abd) imamo dvije kvalifikacione tekme i onda idu pripremne tekme za SP e u tim tekmama Pape treba promjeniti formaciju i rizikovati sa Besicem na zadnjem veznom pa kud puklo da puklo. Jer tada cemo imati i vise igraca na raspolaganju te promjena formacije ce biti lako izvodljiva.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 avg 2013, 10:18

Sasvim je logično da nešto tako i uradi, ali sad je situacija takva da ne smijemo eksperimentisati i da trebamo moliti Boga da svi igrači budu zdravi u naredna dva mjeseca, jer imamo dosta nezamjenjivih. Ako se plasiramo na SP, onda ćemo imati dosta pripremnih utakmica i sasvim dovoljno vremena da se formira krug novih klinaca na koje možemo računati, a do tada nam je samo Slovačka bitna.
Voli te tvoje Sarajevo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 avg 2013, 11:17

vendeta87 je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Ja ni jednom nisam poredio Bayern i Barsu sa nama nego kolega iznad. Ja sam se nadovezao na njegov post da ako se vec poredimo sa Bayernom, trebamo shvatiti da ne mozemo imati tri playmakera u prvih 11. Susic trenutno ima rezultate protiv slabijih ekipa a nema i nece imati protiv najjacih, jer svi ti igraci koje si ti naveo ne mogu igrati u prvih 11, jer preofanzivno i iracionalno. Rahimic ne moze igrati jer prestar i prespor, mislim moze protiv Latvije, ali ne moze na SP-u, a ja o tome pricam.

Uzalud se trudis da objasnis ljudima neke stvari, al kod na vazi deviza nediraj nista do pobjedjujemo a kad nas na SP-u budu tukli Japanci i Koreanci sa po 3-4 komada razlike onda ce svi poceti da pljuju po selektoru i igracima.
Kako znas da ce nas tako lako ekipe tuci na Svjetskom? To imas kristalnu kuglu pa vidis?

Mes Que Un Club!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2013, 11:26

Phantom je napisao/la:

prvo mi smo imali 3 takve utakmice medunjanin rahimic pozadi i jedini dzeko isturen i ibisevic udje s klupe znaci igrali smo defanzivno nije niko ni rekao da cemo jurisati..te formacije koje spominjes sto ti reditelj prenosa pokiti igrace po terenu je prica koja prolazi sa stimanje formacije na pesu i uvodnu rijec komentatora. U modernom fudbalu igraci izmjenjaju po 2 pa cak i 3 pozicije u jednoj utakmici ,a ja sam rekao da igramo poput bayerna dakle lopta na krilo i ubacak ili prodor pa ulazak u sesnesterac na Mandzukica ili kroz sredinu sa brzim protokom lopte i jos brzom trkom bez lopte gdje se igraci konstatno otvaraju trazeci prostor upravo tako i mi igramo spahic rahimicu, rahimic prvom do sebe uglavnom misimovicu koji salje nesto duzu loptu na Salihovica iza ledja protrci lulic ukoliko ima prostora dodaje mu da on prodje ako ne on svakako odvuce jednog igraca i salihovic ide 1 na 1 uglavnom ubacak gdje trazi dzeku i ibisevica(prvo poluvrijeme protiv latvije,citava utakmica protiv lihtenstajna prvo poluvrijeme protiv SAD-e) ako to ne ide onda kratkim pasovima kroz sredinu gdje se konstatno otvaraju svi igraci i trazi se slobodan prostor(Litvanije,Francuske,Latvije 2 pol i Latvije u zenici) pa jel to preslikana igra u odnosu na Bayern? povod ne dopusta da uporedjujem igrace jer je bayer klub koji moze dovodit igrace repke su limitirane ali evo cak i to mozemo mujdza=lahm medunjanin=svajni lulic=ribery muller=ibisevic,mandzukic=dzeko gustvao=rahimic ,Götze=Pjanic eto jedino dodje ta strana gdje roben limitirana a to nije nista novo
Bilo kakva poređenja sa igrom Bayerna i naše repke su ludost.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 24 avg 2013, 12:43

adriano_leite je napisao/la: Kako znas da ce nas tako lako ekipe tuci na Svjetskom? To imas kristalnu kuglu pa vidis?
Vendeta je apsolutno u pravu. Ono za Koreju i Japan ne bi trebao shvatiti bukvalno.
Ja mislim da ti nisi procitao tacno o cemu sam ja jednu, dvije stranice ranije uopste pisao, pa je tako mozda doslo do nesporazuma. Imam osjecaj da si se nadovezao na reply uz zelju da odgovoris, bez da si procitao sta sam ja zaista htio da kazem.

Ja ne zelim da nas poredim ni sa Barsom ni Cityem ni Bayernom, nego zelim da ukazem, da nakon Portugala (kuci i u gostima) i igranja sa Ibisevicem, Misimovicem, Pjanicem, Medunjaninom i Rahimicem (svi ti igraci koje si ti naveo da bez njih ne mozemo), kod kuce IMALI JEDAN SUT NA GOL a vani SE POGUBILI! Sta ti druze treba vise da vidis da sa tim igracima i tom formacijom ne mozes imati uspjeha protiv najboljih na svijetu (Grcka ne spada u iste). Formacija je preduslov za postavljanje igraca, evo primjer, ako igras 4-4-2, znaci igras sa dva klasicna centarfora, a to je previse, a o tome ja govorim cjelo vrijeme, i pored cinjenice da je Vedo jako bitan igrac. Ali i Spaniji su Negredo i Soldado bitni igraci i Navas isto, pa igraju u 4-6-0 formaciji, ne mogu svi uvijek igrati.

Od Amerike u 45 minuta primise 4 gola, svaka sledeca sansa je mogla biti gol. Od prve minute na Kosevu je Amerika preuzela inicijativu, mi smo djelimicno igrali na kontre u prvom poluvremenu koje se ovde uzima za "onaj bolji dio igre u porazu". Fizicki spremne ekipe nas mogu unistiti, jos jedan primjer je slabasnja Irska, ali dva puta spremnija od nas, zasluzeno nas dobili. Od Portugala u gostima od 60te minute, ljudi mogli jos dati barem 4 gola, moglo je savrsiti i 2:10 za njih, a ti igraci i ta formacija i postavljanje igraca i dan danas se na ISTI nacin sa ISTIM igracima forsira i momak iznad kao i ja zelimo ti samo reci da to ne moze biti uspjeh protiv najboljih na svijetu na osnovu katastrofa iz prijasnjih utakmica. A ne moze funkcionisati iz vise razloga.

a) tri playa u prvih 11, gube se vazniji profili igraca na drugim pozicijama
b) def. vezni red prespor po principu spor-sporiji-najsporiji, napadi zavrsavaju odmah u nasem 16tercu

I posto se stalno nadovezujes na pes i manager uz dozu omalovazavanja, samo da ti pojasnim da Zahirovic ni za jedan Bochum nije dovoljno spreman, a kod nas je starter pod Susicem ispred jednog Besica, koji je U SVAKOM SEGMENTU bolji def. vezni od Zahirovica (znaci ima alternativa jos odavno!). Upravo na manageru mozes postaviti jednog takvog nespremnog igraca na def. vezni i da ne bude katastrofa, protiv najboljih na svijetu ne gine manje od 6 komada u nekih 50tak minuta.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 24 avg 2013, 12:55, ukupno mijenjano 4 puta.

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 24 avg 2013, 12:51

Amerikanci su nam uvaljali 4 komada, a moglo je biti i vise.Da su to neki golovi makar.

Ne zelim da kazem nista konkretno do ponedeljka, dok ne vidim taj spisak SUSICA.I ko ce biti pozvan

Imamo jake sanse da odemo u Brazi.Sanse.Mi smo daleko od Brazila jos.Istina da smo dobro krenuli i imamo tu razliku.Slovaci dolaze u Zenicu s nadom, ako nas klepe x2.Imaju kakve-takve sanse za baraza.Za manje od 2 sedmice, po meni pitanje Brazila ce biti mnogo jasnije.Suludo je pricati o Brazilu volio bih ja da mi odemo u Rio, ali ima jos do tog

Procitao sam i par komentara koji vrijede necemu i onima kojim je Susic neki ueber trener ili sta li vec ne.Imamo sansu.Do nas je da to rijesimo sad

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 avg 2013, 13:05

DonCorleone je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Kako znas da ce nas tako lako ekipe tuci na Svjetskom? To imas kristalnu kuglu pa vidis?
Vendeta je apsolutno u pravu. Ono za Koreju i Japan ne bi trebao shvatiti bukvalno.
Ja mislim da ti nisi procitao tacno o cemu sam ja jednu, dvije stranice ranije uopste pisao, pa je tako mozda doslo do nesporazuma. Imam osjecaj da si se nadovezao na reply uz zelju da odgovoris, bez da si procitao sta sam ja zaista htio da kazem.

Ja ne zelim da nas poredim ni sa Barsom ni Cityem ni Bayernom, nego zelim da ukazem, da nakon Portugala (kuci i u gostima) i igranja sa Ibisevicem, Misimovicem, Pjanicem, Medunjaninom i Rahimicem (svi ti igraci koje si ti naveo da bez njih ne mozemo), kod kuce IMALI JEDAN SUT NA GOL a vani SE POGUBILI! Sta ti druze treba vise da vidis da sa tim igracima i tom formacijom ne mozes imati uspjeha protiv najboljih na svijetu (Grcka ne spada u iste). Formacija je preduslov za postavljanje igraca, evo primjer, ako igras 4-4-2, znaci igras sa dva klasicna centarfora, a to je previse, a o tome ja govorim cjelo vrijeme, i pored cinjenice da je Vedo jako bitan igrac. Ali i Spaniji su Negredo i Soldado bitni igraci i Navas isto, pa igraju u 4-6-0 formaciji, ne mogu svi uvijek igrati.

Od Amerike u 45 minuta primise 4 gola, svaka sledeca sansa je mogla biti gol. Od prve minute na Kosevu je Amerika preuzela inicijativu, mi smo djelimicno igrali na kontre u prvom poluvremenu koje se ovde uzima za "onaj bolji dio igre u porazu". Fizicki spremne ekipe nas mogu unistiti, jos jedan primjer je slabasnja Irska, ali dva puta spremnija od nas, zasluzeno nas dobili. Od Portugala u gostima od 60te minute, ljudi mogli jos dati barem 4 gola, moglo je savrsiti i 2:10 za njih, a ti igraci i ta formacija i postavljanje igraca i dan danas se na ISTI nacin sa ISTIM igracima forsira i momak iznad kao i ja zelimo ti samo reci da to ne moze biti uspjeh protiv najboljih na svijetu na osnovu katastrofa iz prijasnjih utakmica. A ne moze funkcionisati iz vise razloga.

a) tri playa u prvih 11, gube se vazniji profili igraca na drugim pozicijama
b) def. vezni red prespor po principu spor-sporiji-najsporiji, napadi zavrsavaju odmah u nasem 16tercu

I posto se stalno nadovezujes na pes i manager uz dozu omalovazavanja, samo da ti pojasnim da Zahirovic ni za jedan Bochum nije dovoljno spreman, a kod nas je starter pod Susicem ispred jednog Besica, koji je U SVAKOM SEGMENTU bolji def. vezni od Zahirovica (znaci ima alternativa jos odavno!). Upravo na manageru mozes postaviti jednog takvog nespremnog igraca na def. vezni i da ne bude katastrofa, protiv najboljih na svijetu ne gine manje od 6 komada u nekih 50tak minuta.
Ja sam vidio tvoj post sa poredjenjima i zbog toga sam te citirao. Mi imamo nekih 5 ili 6 igraca bez kojih ne mozemo i nema tih Hajrovica i Besica koji mogu zamijeniti te igrace. Rahimic kakav god bio, nemamo boljeg od njega i on mora igrati. Spori playmakeri takodjer moraju igrati jer boljih nemamo. Vedo takodjer mora igrati jer uz Dzeku se najbolje snalazi u sansama za gol.

Utakmica protiv Amerike ne moze biti nikakvo mjerilo. Morao je covjek napraviti izmjene i tu se vidjelo koliko su nam bitni igraci i da nemamo sirine u ekipi. Meni smeta da se kola lome na Zahirovicu i Vrsajevicu. Vrsajevic je nebitan faktor u reprezentaciji i to je svima jasno, ali Zahirovic je u reprezentativnoj karijeri odigrao mnogo dobrih utakmica uz dvije ili 3 lose tekme. Normalno je da ne igra odmah u Bochumu, jer je tek dosao i treba proci period adaptacije, kako na ligu tako i na sam nacin zivota, jezik itd. a uz sve to nije ni pripreme prosao s njima. Dakle, ne treba ga otpisati prije barem polusezone. Besic je dobro igrao u mladoj, kao i Zahirovic, s tim da je Zahirovic ostao u A repki zbog upravo tih dobrih igara. Dobit ce sansu i Besic, ali njih dvojica ne mogu ni posoliti Rahimicu, koji je za njih fudbalski doktor nauka.

Sto se tice ostatka, PES i Manager su zajebancija, jer toliko raje baca formacije i kako bi se trebalo igrati.

Kako god okrenes, vidjet cemo kako se igra protiv jacih kada budu bitne utakmice. Ako smo pusili protiv Portugala, ne mora znaciti da cemo pusiti citav zivot. To je isto kao da kazes da je neki klub **** sada jer je bio **** prije 3 godine.

Sacekajmo kraj kvalifikacija, pa cemo se onda razbacivati nekim novim imenima, formacijama itd.

Mes Que Un Club!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 24 avg 2013, 23:54

Vidim ovaj poraz protiv USA poguro temu pravo. Vidim i strasti su smirile i diskutuje se o formacijama. Svaka cast Papetu i strucnom stabu sto odlucno i bez straha, od utakmice protiv Brazila, pocinje svaku i sa Dzekom i sa Ibisevicem.
Za one koji misle da to ne ide protiv jacih, neka pogledaju jos jednom tu utakmicu. Neka pogledaju jos jednom prvo poluvrijeme protiv USA, neka pogledaju utakmice protiv Grcke.
Mi jednostavno nismo ista reprezentacija bez Ibisevica, kakva god da je njegova uloga. igramo atraktivno ,napadacki, o nama prica citava Evropa pa i Svijet.
Kakvu god formaciju da Pape postavi, jednostavno Ibisevic mora biti na terenu.
Za one koji misle da se novi igrac moze uklopiti preko noci, neka malo procitaju na internetu(hvala bogu danas se sve moze naci),kako to vec godinama radi Njemacki strucni stab. Spomenit cu samo Kieslinga, Kuranjija koji su rasturali ligu a Klose sjedio na Klupi u Bajernu i kad bi zaigro nista posebno. Klose uvijek bio starter u reprezentaciji i bio jedan od nezamjenjivih, dok je ovaj drugi cak protjeran iz iste.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 avg 2013, 07:38

Upravo igra sa dva špica nam je donijela prevagu. Obojica igraju strašno i neozbiljno je pričati o tome da Vedad ide na klupu. Edin je prvi strijelac kvalifikacija, Vedad dijeli drugo mjesto. Vedo je ove sezone zabio 6 golova, a ostatak ekipe Stuttgarta je zabio jedan gol.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 avg 2013, 09:33

Ma ovdje neki neznaju razlikovati sta su napadacki (ofensivni) a sta odbranbeni (defenzivni) zadatci (a kamoli da pocnemo pricati o trcackim putevima, zatvaranjem prostora itd.) nekih igraca u repki i tu se zavrsava prica. :mrgreen: :mrgreen:

kad se rasrava pokrene na tu temu, onda mozemo konstruktivno razgovarti. :!:

Kakve formacije, kakve izmjene igraca (pogotovo igraca slabijih kvaliteta), kakvo remecenje struktura i hirarhija u ekipi, kakvo isprobljivanje i eksperimentisanje prije zavrsetka kvalifikacija, kakav Brazil (tek smo 2/3 utakmica odigrali i sve je jos moguce)......

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.