Rekonstrukcija stadiona u BiH

kontrasviju
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la kontrasviju » 31 mar 2021, 17:05

rishovski je napisao/la:
31 mar 2021, 15:47
kontrasviju je napisao/la:
31 mar 2021, 15:37
rishovski je napisao/la:
31 mar 2021, 15:31

Pa daj nam ti noviju,jel se sta izgradilo na ovoj tribini? A da to nije opet neka metalna konstrukcija u vidu stepenica na koje se zavrnu stolice😀
Nisam ja rekao da Grbavica nema brojace nego da na Bilinom i Jug i Sjever koje nazivate nasipima protiv poplava,imaju i brojace i mokre cvorove uradjene...
Nisi to rekao, fino si napisao da BP ima brojače za razliku od Grbavice i usput se provalio. Nemoj se izvlačiti sada :mrgreen:

I usput, da, dosta toga je drugačije sada na i oko tribine u odnosu na ovu sliku. Ova slika je iz vremena dok je Grbavica bila stadion 2. kategorije.
Pa daj nam tu novu sliku😀
Napisao sam kad poredis jug i sjever Bilinog,sta sve ima a sta ima Grbavica na te 2 oronule tribine... valjda mozes skontat iz onog sto procitas.. jer smo poredili tribine a ne stadion u kompletu,jer se stalno proziva taj jug i sjever Bilinog Polja...
Pa prvo ne možeš porediti jug i sjever na BP sa zapadom i jugom na Grbavici jer to nisu iste tribine. Jug i sjever Bilinog su iza golova, dok je zapad na Grbavici tribina koja nosi kategorizaciju stadiona, kao što je to istok na BP.

Realnije bi bilo porediti istok i recimo jug na BP upravo sa zapadom i jugom na Grbavici. A kada bi izvršili to poređenje, jasno je da su ove dvije tribine na Bilinom estetski ljepše, ali što se tiče samih uslova na tribini - apsolutno su isti, jer su stadioni iste kategorije. Jedino u čemu je prednost istoka na BP u odnosu na zapad Grbavice jesto to što imaju veću press salu, odnosno više mjesta za novinare, jer može stati oko 100 novinara ako se ne varam, dok na Grbavici ja mislim da je 75 maksimum.

Kažem ti, provalio si se jer si ponovo te tribine nazvao oronulim :mrgreen:
1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 mar 2021, 17:21

Molim da se od ove teme ne prave prepucavanja

Hvala

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 31 mar 2021, 17:22

svrakino1921 je napisao/la:
31 mar 2021, 17:21

Hvala
Ma ti vazda zakuhaš pa se ovi Zeničani upale :mrgreen:
1921

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 mar 2021, 17:28

31 mar 2021, 17:05

Pa prvo ne možeš porediti jug i sjever na BP sa zapadom i jugom na Grbavici jer to nisu iste tribine. Jug i sjever Bilinog su iza golova, dok je zapad na Grbavici tribina koja nosi kategorizaciju stadiona, kao što je to istok na BP.

Realnije bi bilo porediti istok i recimo jug na BP upravo sa zapadom i jugom na Grbavici. A kada bi izvršili to poređenje, jasno je da su ove dvije tribine na Bilinom estetski ljepše, ali što se tiče samih uslova na tribini - apsolutno su isti, jer su stadioni iste kategorije. Jedino u čemu je prednost istoka na BP u odnosu na zapad Grbavice jesto to što imaju veću press salu, odnosno više mjesta za novinare, jer može stati oko 100 novinara ako se ne varam, dok na Grbavici ja mislim da je 75 maksimum.

Ljudino ne mogu ja poredit nikako stadion Grbavicu sa Bilinim Poljem,jer je suvise glupo poredit stadion koji ima 2 tribine sa stadionom koji je u cjelini i koji ima kompletnu konstrukciju... Al kad se to vama ne moze objasnit,nego vam se mora crtat da iza gola na tribini manijaka koja je oronula bez ikakve smetnje raste trava iz betona a vi se pravite svemirci.. znaci na toj tribini imas i floru i faunu... Jel tebi to normalno,eto ti jucerasnja slika gore... trava raste na pola tribine i o cemu dalje da pricamo... 😀
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Mamla
Kontakt:

Post Postao/la Mamla » 31 mar 2021, 17:29

@rishovski sagnes se ti nama svima botu jedan

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 31 mar 2021, 17:33

rishovski je napisao/la:
31 mar 2021, 17:28

Ljudino ne mogu ja poredit nikako stadion Grbavicu sa Bilinim Poljem,jer je suvise glupo poredit stadion koji ima 2 tribine sa stadionom koji je u cjelini i koji ima kompletnu konstrukciju... Al kad se to vama ne moze objasnit,nego vam se mora crtat da iza gola na tribini manijaka koja je oronula bez ikakve smetnje raste trava iz betona a vi se pravite svemirci.. znaci na toj tribini imas i floru i faunu... Jel tebi to normalno,eto ti jucerasnja slika gore... trava raste na pola tribine i o cemu dalje da pricamo... 😀
Pa da, kad skontaš da si se prosuo sa izjavama da na cijelom stadionu a ni na jugu nema brojača ali i sa još dosta toga, sada prelaziš na neku floru i faunu :mrgreen:

Problem je u tome što vi jug i sjever na Bilinom nazivate kompletnim i uslovnim tribinama, dok mi otvoreno priznamo da će Grbavica biti pravi stadion tek kada se zatvori sa jugom i zapadom. U tome je razlika :thumbup:
1921

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 mar 2021, 17:37

31 mar 2021, 17:33
rishovski je napisao/la:

Pa da, kad skontaš da si se prosuo sa izjavama da na cijelom stadionu a ni na jugu nema brojača ali i sa još dosta toga, sada prelaziš na neku floru i faunu :mrgreen:

Problem je u tome što vi jug i sjever na Bilinom nazivate kompletnim i uslovnim tribinama, dok mi otvoreno priznamo da će Grbavica biti pravi stadion tek kada se zatvori sa jugom i zapadom. U tome je razlika :thumbup:
Eh kad se to desi,onda cu ja prvi napisat ovdje :Grbavica je najbolji stadion u BiH... A posto se to nece desiti ni u narednih 20 godina,znaci nacekat cemo se... A do tad imamo to da je Bilino najbolji stadion... jer je previse glupo hvaliti Grbavicu a jednu Francusku docekat u ovom zelenilu iz betona

slika

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 mar 2021, 17:48

31 mar 2021, 17:22
31 mar 2021, 17:21

Hvala
Ma ti vazda zakuhaš pa se ovi Zeničani upale :mrgreen:
U pravu si
Upale se
Pa ko ludi na mene
Njih desetorica

Pa polako
Budimo ljudi

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 mar 2021, 17:53

Srbija ove godine kreće s izgradnjom stadiona vrijednog 250 miliona eura
H. H.
22
Foto: Ministarstvo finansija Srbije
1/8
30 min
Facebook
Messenger
Twitter
Email
Email
Nogometna reprezentacija Srbije trebala bi u budućnosti dobiti nacionalni stadion vrijedan 250 miliona eura, a prema najavama predsjednika zemlje Aleksandra Vučića izgradnja bi trebala početi ove godine.

Planirano je da se grandiozni stadion gradi blizu izlaza na autoputu Beograd – Surčin, a objavljene su i fotografije kako bi novo zdanje trebalo da izgleda.

Ranije je najavljeno da će s unutrašnje strane biti drvo, a spolja čelična konstrukcija.

"Izgradnja nacionalnog stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za cijelu Srbiju. Već ove godine krećemo u izgradnju, biće velelpean, dobrim dijelom će biti od drveta i biće jedan od najmodernijiih stadiona u Evropi", rekao je Vučić.

Prema najavama, stadion bi trebao imati 55.000 sjedećih mjesta, a koštat će 250 miliona eura.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 31 mar 2021, 17:55

Znači Grbavica će postati najbolji stadion u državi tek kada bude čitava kompletirana i kada bude imala sve četiri tribine na visokom nivou, a sve do tada će Bilino Polje biti najbolje sa onakvim jugom i sjeverom.

Pošteno, nema šta :mrgreen:
1921

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 31 mar 2021, 17:57

rishovski je napisao/la:
31 mar 2021, 17:37
31 mar 2021, 17:33
rishovski je napisao/la:

Eh kad se to desi,onda cu ja prvi napisat ovdje :Grbavica je najbolji stadion u BiH... A posto se to nece desiti ni u narednih 20 godina,znaci nacekat cemo se... A do tad imamo to da je Bilino najbolji stadion... jer je previse glupo hvaliti Grbavicu a jednu Francusku docekat u ovom zelenilu iz betona

slika
To sto si ti zaokruzio je mladi luk drug. To je planski posadjeno da se mezi na poluvremenu sa onom janjetinom sto se vrti u cosku :bih:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 31 mar 2021, 18:00

Ma Bilino polje je prije svega kompletniji stadion od Grbavice i kao takav i bolji, bez obzira što je u poluruševnom i neuglednom stanju trenutno. Grbavica bi prešišala BP kada bi izgradili jug.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 31 mar 2021, 18:17

31 mar 2021, 17:53
Srbija ove godine kreće s izgradnjom stadiona vrijednog 250 miliona eura
H. H.
22
1/8
30 min
Facebook
Messenger
Twitter
Email
Email
Nogometna reprezentacija Srbije trebala bi u budućnosti dobiti nacionalni stadion vrijedan 250 miliona eura, a prema najavama predsjednika zemlje Aleksandra Vučića izgradnja bi trebala početi ove godine.

Planirano je da se grandiozni stadion gradi blizu izlaza na autoputu Beograd – Surčin, a objavljene su i fotografije kako bi novo zdanje trebalo da izgleda.

Ranije je najavljeno da će s unutrašnje strane biti drvo, a spolja čelična konstrukcija.

"Izgradnja nacionalnog stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za cijelu Srbiju. Već ove godine krećemo u izgradnju, biće velelpean, dobrim dijelom će biti od drveta i biće jedan od najmodernijiih stadiona u Evropi", rekao je Vučić.

Prema najavama, stadion bi trebao imati 55.000 sjedećih mjesta, a koštat će 250 miliona eura.
Treba otici vidjeti, ima li koja armatura viska...da i mi sebi zapocMemo stadion pravit'.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 31 mar 2021, 18:32

Za mene Grbavica ne predstavlja samo stadion kao fudbalsko mjesto, vec historijsko mjesto Sarajeva i BIH. Lijepo mi je vidjeti da Grbavica s vremenom napreduje i postaje ljepsa i funkcionalnija. Drago mi je kad se igra i na Grbavici jer meni je svejedno, gdje god da reprezentacija igra idem. Ono što meni lično zasmeta na Grbavici jeste nedostatak prostora oko stadiona, vanjski izgled stadiona ( sjever treba osvjezenje, istok zavrsiti izvana, ne znam je li u tom pogledu nesto rađeno u zadnje vrijeme), vrlo uske stepenice na ulazu u sjever ( sektori blize istoku na kojima sam ulazio, da li je cijelom tribinom tako ne znam). Unutra stadion izgleda pristojno, jug i zapad naravno da treba nanovo napraviti. Citam nekome smeta kao BP ima 2 tribine na nasipu, al' one su ipak funkcionalne, ne stvaraju se guzve, mnogo brzi protok ljudi, bolji sanitarni čvorovi nego na Grbavici gdje na jugu moras tamo u one kontejnere... Jedino sto treba uraditi su nove stepenice na obe tribine koje je mnogo lakse izvesti nego promjenu istih na sjeveru Grbavice, jer su postojeće oronule i eventualno ukloniti stari semafor. Istok BP je prefunkcionalna tribina te oni koji su prolazili kroz prostorije stadiona sigurno znaju da je to mozda i najbolja tribina u BIH. Za mene jeste. Sjever i jug nisu zamisljene kao tribine s poslovnim prostorima i drugim nekim aktivnostima te samim tim postojeca svrha je sasvim dovoljna za trenutne uslove korištenja. Ja bi volio vidjeti Grbavicu kao s ovog projekta ( https://aksa.ba/en/portfolio/design-of- ... -sarajevo/ ), nadam se da ce se naci neki novci i da se to uradi do kraja po ovom projektu.. Mada nisam neki optimista za jug stadiona, jer ipak tu ce trebati uraditi mnogo ozbiljnija geotehnicka istrazivanja i rjesenja jer koliko znam kliziste je odmah iza.. Neko je proglasio Grbavicu za najperspektivniji stadion u BIH, neka bude, al' bas bi volio vidjeti taj predmjer i predracun radova za novi zapad i jug, te saniranje dijelova sjevera.. Na BP bi mnogo lakse bilo uraditi novi sjever i jug te dograditi istok i osvjeziti zapad. Nema nekih problema s tlom( ipak je Lamela odmah do), zgradu iza juga nece biti problem srusiti radi imovinskih odnosa koji su vec rijeseni.. Kako god, lijepo je vidjeti da se s infrastrukturom napreduje, pa valjda i mi docekamo konacno jednom moderan stadion bio on u Zenici, Sarajevu, Mostaru..

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 mar 2021, 18:46

Stadion Grbavica je spreman za duel Bosne i Hercegovine i prvaka svijeta.

Pojedini Francuzi se dive "maloj, lijepoj" Grbavici
FOTO: N/FSBiH
Nikada u popularnoj Dolini ćupova nije gostovao jedan tim sa toliko svjetskih zvijezda pa su se u Željezničaru i FS BiH spremili da maksimalno urede sarajevski stadion.

Nekoliko sati uoči utakmice Savez je na društvenim mrežama objavio kako izgleda dom sarajevskih Plavih.

Prelijepe fotografije nisu promakle ni pojedinim Francuzima koji Grbavicu vide kao "lijep i mali" stadion.

"Francuska će se Bosni i Hercegovini suprotstaviti na malom lijepom stadionu Grbavica u Sarajevu", napisao je jedan od korisnika Twittera.

Podsjećanja radi utakmica počinje u 20:45. Mozzart vidi Francuze kao apsolutne favorite u ovom meču

SJAJ SJAJ LJEPOTICE

slika

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 mar 2021, 18:58

Sreca njihova pa nisu nikad bili u Sarajevu na Grbavici,pa da vide kako izgleda uzivo😂😂😂 Na slikama lijepo izgleda i Otoka 😂😂😂A i ovi iz Saveza slike postave iz ugla iz kojeg se ne vidi sav jad i čemer 😂😂😂 Klasika😂

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 31 mar 2021, 18:59

Baader je napisao/la:
31 mar 2021, 18:00
Ma Bilino polje je prije svega kompletniji stadion od Grbavice i kao takav i bolji, bez obzira što je u poluruševnom i neuglednom stanju trenutno. Grbavica bi prešišala BP kada bi izgradili jug.
nije u polurusevnom stanju ali je izuzetno zapusten i neugledan zbog cega su krive sve uprave zadnjih 10 godina bez izuzetka.

Da nije bilo Huse i saveza sad bi se raspadao gore nego Tusanj.

Ja volim Čelik vise nego ista ali Čelik se prema tom stadionu odnosi kao da ga ne koristi, oduvijek je tako.

Zimske pripreme se rade na Bilinom i to jedini stadion u Evropi ciji glavni travnjak pretrpi cijele zimske pripreme na A terenu.

Huso kako je umro pocelo je umirati i Bilino, zivio sam u Mostaru dvije godine vi ste drugi mentalitet i civilzacija.

Ovdje malo ko brine o estetici, kila farbe na stadion nije usla 10 godina.

Ali i dalje ubljedljivo najbolji stadion u drzavi. Evo par slika prije 3 dana.

slika

slika

slika

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 31 mar 2021, 19:31

Ma naravno da je najbolji, realno je da željovci trolaju :mrgreen:

Meni samo izbijaju oči ove ograde i izblijedjele stolice. Zamisli da stave nove i ušminkaju ovo okolo.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 31 mar 2021, 19:59

Steta sto Zeljo u upravi i genearalno u klubu ima idiote, fasada i izgled sjevera izgleda kriminalno na prvu jao los dojam ostavlja.

Neka bolja vremena i bolje ljude prije svega cekati za nove projekte, fasade sjevera i istoka, a onda neke vece tipa novi jug. Prilazi stadionu i ovaj plato iza istoka to su veliki potencijali. Prostori istoka godinama prazni a trebaju pare da donose.
Mjau !

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 31 mar 2021, 20:34

Najbolji hibridni krompir u državi. :kafa:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.