San Antonio Spurs
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: San Antonio Spurs
Ne znam hoce li se Pop vise ikada vratiti da trenira, ali se ove neznalice na klupi moramo pod hitno rijesiti.Frajko uopste nema osjecaja za game management.Ili su lose rotacije ili kasni s izmjenama ili kasni sa TO....Uvijek je nesto.
I to je ok, ne moze svaki pomocnik biti HC.Zato ovog treba skloniti sto prije.
Takodje, Brian Wright treba poceti nesto da radi vec od ovog deadlinea. Mi smo jedina ekipa u ligi koja u rosteru ima 5-6 igraca koji bukvalno nicemu ne sluze i to je ono sto ekipa poput MEM koristi.Njima ko god udje nesto producira, a nama su upitni i pojedinci iz rotacije.
Dakle, vec od deadlinea treba poceti raditi nesto sa Jonesom, Collinsom, Wesleyem, Branhamom i Mamuom.Otpustiti i Cissokoa na ljeto o kojem svi bajke pricaju kako je talentovan, a svaka krampa se igra prije njega, jer eto ima "staza". Otpustiti momka, ako ga se ne planira igrati.To je 6 garantovanih ugovora koji nicemu ne sluze, a da nisam ni pomenuo Keldona. Previse. Cudo je uopste kako igramo ovako solidno i pokazuje se znacaj Wembya.
I to je ok, ne moze svaki pomocnik biti HC.Zato ovog treba skloniti sto prije.
Takodje, Brian Wright treba poceti nesto da radi vec od ovog deadlinea. Mi smo jedina ekipa u ligi koja u rosteru ima 5-6 igraca koji bukvalno nicemu ne sluze i to je ono sto ekipa poput MEM koristi.Njima ko god udje nesto producira, a nama su upitni i pojedinci iz rotacije.
Dakle, vec od deadlinea treba poceti raditi nesto sa Jonesom, Collinsom, Wesleyem, Branhamom i Mamuom.Otpustiti i Cissokoa na ljeto o kojem svi bajke pricaju kako je talentovan, a svaka krampa se igra prije njega, jer eto ima "staza". Otpustiti momka, ako ga se ne planira igrati.To je 6 garantovanih ugovora koji nicemu ne sluze, a da nisam ni pomenuo Keldona. Previse. Cudo je uopste kako igramo ovako solidno i pokazuje se znacaj Wembya.
The Spurs are 19-20.
They have 16 blown leads this season and seven double-digit blown leads this season.
Without those seven double-digit leads blown, it would make them 26-13 and....2nd in the Western Conference.
Ovo je pisano prije ove druge tekme sa MEM,gdje je se isto vodilo sa dvoznamenkastom razlikom.Jednostavno previse izgubljenih tekmi gdje imas fino vodstvo.
They have 16 blown leads this season and seven double-digit blown leads this season.
Without those seven double-digit leads blown, it would make them 26-13 and....2nd in the Western Conference.
Ovo je pisano prije ove druge tekme sa MEM,gdje je se isto vodilo sa dvoznamenkastom razlikom.Jednostavno previse izgubljenih tekmi gdje imas fino vodstvo.
Being second is to be the first of the ones who lose.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To je to i ovo je vidio svako ko nas prati. Sta govori taj podatak?Kugla3 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 11:35The Spurs are 19-20.
Govori da se ekipa razvija kako treba, ali da u rosteru nema dovoljno kvaliteta da se ta vodstva odrze. Pa nama evo Sochan kad fali, dakle smo 1 igrac, mi se patimo jer nema ko da skoci pored Wembya i nema ko da rastereti Castlea u odbrani na perimetru.
U kompletnom ovom crnom nizu pozitivno je da se Devin podigao.Ne pricam o napadu, iako ga je sut ponovo poceo "slusati", vec o odbrani koja se ocekuje od njega, kap i ucestvovanju u skoku.To je Devin koji nam treba.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Dosadasnji tok vecerasnje tekme, a i inace u cijelom 1.dijelu sezone, mi jasno pokazuje zasto Paul ne treba ostajati kod nas izvan ove sezone, osim ako nije spreman na neke spot up minute s klupe.
Sve je to fino da je on nas stabilizovao, da zna asistirati, pogoditi bitan sut, kao i ukrasti loptu tu i tamo, ali generalno on u napadu uopste nije prijetnja.U odbrani stalno "luta", jer ne moze vise nikog stici i stavlja prevelik pritisak na Wembya i u odbrani i u napadu.Ne mozes ne pogledati kos cijelo poluvrijeme, a to se desilo u 90% tekmi ove sezone.Ne mozes pogledom posmatrati svog covjeka u odbrani i dernjati se "Vic, Vic"....Kvalitetne ekipe to koriste.To se posebno vidi kad je i Sochan na parketu i onda normalno da nemamo dovoljno poena kao ekipa.
Mirise na jos jednu prodanu tekmu, jer imas kontrolu sve vrijeme, 13 razlike, a onda dopustis ljudima seriju od 20-2. I hajde da je to neka luda suterska serija bila, vec laganini, posto kod nas niko nista ne moze da ubaci u kos.
Sve je to fino da je on nas stabilizovao, da zna asistirati, pogoditi bitan sut, kao i ukrasti loptu tu i tamo, ali generalno on u napadu uopste nije prijetnja.U odbrani stalno "luta", jer ne moze vise nikog stici i stavlja prevelik pritisak na Wembya i u odbrani i u napadu.Ne mozes ne pogledati kos cijelo poluvrijeme, a to se desilo u 90% tekmi ove sezone.Ne mozes pogledom posmatrati svog covjeka u odbrani i dernjati se "Vic, Vic"....Kvalitetne ekipe to koriste.To se posebno vidi kad je i Sochan na parketu i onda normalno da nemamo dovoljno poena kao ekipa.
Mirise na jos jednu prodanu tekmu, jer imas kontrolu sve vrijeme, 13 razlike, a onda dopustis ljudima seriju od 20-2. I hajde da je to neka luda suterska serija bila, vec laganini, posto kod nas niko nista ne moze da ubaci u kos.
Moze li se otpustiti ovaj debil sto nas vodi?! Daj Popovica makar u kolicima..
Max Allegri
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Gotova tekma, a nije ni pola 3/4. Spoelstra se prilagodio, a za nas se treba desiti cudo da ovo preokrenemo.Nije veliko vodstvo, ali nemamo mi tu igru za preokret.
Dobro je sve…….bice draft u 6 mjesecu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Opet fino poluvrijeme, fina igra, sutiras 50-40 iz polja, ali samo 3 razlike.
Zasto? Zato sto mnogi ne mogu pogoditi otvorene suteve, zato sto imas 3 puta vise izgubljenih lopti, zato sto ne koristis male faulove vec pustas da ljudi polazu itd itd. To je neodrzivo.Cim malo padnu procenti suta, a protivnik ionako vec ima prikljucak, mi smo gotovi.Procitana knjiga.Daj Boze da i veceras ne bude isti scenario kao u zadnjih 6-7 tekmi.
Vec sam pisao, ali cu ponoviti, bicemo itekako opasna ekipa kad oko Victora budu ozbiljni suteri, a on imao prostora da radi i bude imao bolju igru prema kosu.Kad lik poput Keldona ne bude u timu ili ima tamo neke spot up minute kad nam treba energije, jer nemoguce je objasniti kakvu kolicinu gluposti taj decko napravi evo za 12min koje je odigrao.To su miskomunikacije u odbrani, to lopta ispada u 2 ciste situacije, pa onda dize trojke kao da je Steph (kunem se Bogom da je Sochan sad sigurniji suter za 3, nego li on) itd. Horor je gledati ovako nekog igraca, a da nije rookie, vec igrac sa najduzim stazom u ekipi.Tuga, a jos veca je tuga sto nas staff misli da on treba igrati, jer je eto kao to "zasluzio".
Molim se za dan kad on vise nece biti tu, on i njegova satro "energija".
Zasto? Zato sto mnogi ne mogu pogoditi otvorene suteve, zato sto imas 3 puta vise izgubljenih lopti, zato sto ne koristis male faulove vec pustas da ljudi polazu itd itd. To je neodrzivo.Cim malo padnu procenti suta, a protivnik ionako vec ima prikljucak, mi smo gotovi.Procitana knjiga.Daj Boze da i veceras ne bude isti scenario kao u zadnjih 6-7 tekmi.
Vec sam pisao, ali cu ponoviti, bicemo itekako opasna ekipa kad oko Victora budu ozbiljni suteri, a on imao prostora da radi i bude imao bolju igru prema kosu.Kad lik poput Keldona ne bude u timu ili ima tamo neke spot up minute kad nam treba energije, jer nemoguce je objasniti kakvu kolicinu gluposti taj decko napravi evo za 12min koje je odigrao.To su miskomunikacije u odbrani, to lopta ispada u 2 ciste situacije, pa onda dize trojke kao da je Steph (kunem se Bogom da je Sochan sad sigurniji suter za 3, nego li on) itd. Horor je gledati ovako nekog igraca, a da nije rookie, vec igrac sa najduzim stazom u ekipi.Tuga, a jos veca je tuga sto nas staff misli da on treba igrati, jer je eto kao to "zasluzio".
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ipak nas je sut posluzio do kraja, pa dobismo.Lijepa i bitna pobjeda za nas.
Ali opet, malo ce ovo znaciti ako se ne potvrdi u subotu kad amo mi nominalni domacini.
Ali opet, malo ce ovo znaciti ako se ne potvrdi u subotu kad amo mi nominalni domacini.
Dobro je ovo izgledalo veceras,brza igra sa puno energije i dobar % suta i na kraju je ovo lagano izgledalo.Malo je Mitch iznenadio sa Sochanom na 5 ali je dobro ispalo.Wemby silno motiviran vcrs bio a ne sumnjam da ce i u subotu biti tako.
PS. Postavljen rekord franšize u asistencijama,veceras su napravili 43 assista.
PS. Postavljen rekord franšize u asistencijama,veceras su napravili 43 assista.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
E da, povratak Sochana ja velika stvar za nas.Super i rekord za ass.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Standardica veceras.
Previse, previse je losih i nekonstantnih igraca u rosteru.Previse.
Da smo pametni, gledali bi da trejdujemo Barnesa sad na deadlineu i izvukli jos jedan pik, jer covjek igra super, ali to se nece desiti.
Izgleda da nista necemo ni raditi na tom istom deadlineu, prema prvim informacijama i to je tuga.
Napredovali jesmo, ali ce ovaj proces potrajati duze od ocekivanog, jer tek sad kad trebas dobijati tekme vidis ko moze, a ko ne moze i kakvi su pojedinci pod pritiskom!?
Nije ovaj tim samo mlad, vec poprilicno "mekan" i bez previse igraca sa visokom kosarkaskom inteligencijom sto je cudno za nas da smo takve igrace draftovali i dovodili.To nije nas stil, ali negdje ce se rez morati povuci.Vidicemo sta nosi ljeto, jer nema nista ni od play ina.On se ne moze izboriti bez neke konstantnosti, a mi to nemamo.
Previse, previse je losih i nekonstantnih igraca u rosteru.Previse.
Da smo pametni, gledali bi da trejdujemo Barnesa sad na deadlineu i izvukli jos jedan pik, jer covjek igra super, ali to se nece desiti.
Izgleda da nista necemo ni raditi na tom istom deadlineu, prema prvim informacijama i to je tuga.
Napredovali jesmo, ali ce ovaj proces potrajati duze od ocekivanog, jer tek sad kad trebas dobijati tekme vidis ko moze, a ko ne moze i kakvi su pojedinci pod pritiskom!?
Nije ovaj tim samo mlad, vec poprilicno "mekan" i bez previse igraca sa visokom kosarkaskom inteligencijom sto je cudno za nas da smo takve igrace draftovali i dovodili.To nije nas stil, ali negdje ce se rez morati povuci.Vidicemo sta nosi ljeto, jer nema nista ni od play ina.On se ne moze izboriti bez neke konstantnosti, a mi to nemamo.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Iskreno nisam pametan.Mozda je bolje ne zuriti.Sve je stvar toga koga bi se SA morao odreći.(Devin,Sochan,Castle) jedan od njih trojice bi sigurno morao biti ukljucen u trade.
Iz moje perspektive ako bi se i radio trade i ako kojim slučajem ekipa se mora odreći jednog od ove trojice onda bi to trebao biti Devin po mom mišljenju.Ali ipak mislim da sada stvari treba ostaviti kakve jesu i na ljeto pojačavati ekipu.Vidit i na draftu sta ce biti i koga ce se birati.Najbitnija stvar je da bi klupu trebalo pojačati,jer kad par ovih iz startne petorke odmaraju onda nastaju problemi.Bilo kako bilo mislim da bi ljeto trebalo cekati,a sad vidjet cemo da li uprava ima neke druge planove sto se tice ovog deadlinea.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nisam ni ja siguran sta da trenutno mislim o ovome, ali da bi bio upgrade i to ozbiljan, bio bi. Nekako mi nema logike da ovo radimo sada, a ne na kraju sezone, jer ako ga sad dovedes, sta onda sa Paulom? Covjek nije dosao da ulazi s klupe i to stalno istice.On je mogao s klupe ulaziti bilo gdje ovu jednu sezonu i jos se boriti za titulu.Kod nas je dosao da starta, a to sa Foxom ne bi bilo moguce.Kugla3 je napisao/la: ↑29 jan 2025, 10:45Iskreno nisam pametan.Mozda je bolje ne zuriti.Sve je stvar toga koga bi se SA morao odreći.(Devin,Sochan,Castle) jedan od njih trojice bi sigurno morao biti ukljucen u trade.
Iz moje perspektive ako bi se i radio trade i ako kojim slučajem ekipa se mora odreći jednog od ove trojice onda bi to trebao biti Devin po mom mišljenju.Ali ipak mislim da sada stvari treba ostaviti kakve jesu i na ljeto pojačavati ekipu.Vidit i na draftu sta ce biti i koga ce se birati.Najbitnija stvar je da bi klupu trebalo pojačati,jer kad par ovih iz startne petorke odmaraju onda nastaju problemi.Bilo kako bilo mislim da bi ljeto trebalo cekati,a sad vidjet cemo da li uprava ima neke druge planove sto se tice ovog deadlinea.
Druga stvar je cijena SAC. Nema sanse da bi dao Castlea za njega.To bi, makar ja tako mislim, bila greska u rangu one koju su LAC uradili kad su dali SGAa za Georgea.Naravno, niko to tada nije znao, ali nepisano je pravilo da se ne daju nikad igraci sa vrhunskim 2 way potencijalom.Sochana isto tako ne bi dao, jer nam je on jedino krilo sa visinom koje igra elitnu odbranu.Njega ako das, imaces propuh na perimetru. Ostaje Vassell, kojeg se eto nekako najlakse odreci, al onda skontas da ti je to jedini suter u ekipi, osim Wembya, koji je sposoban sam sebi iskreirati sut za 3p. Ko bi nam onda ostao da sutira, kad je i Fox prosjecan suter za 3p!? Sta smo dobili kad spacinga opet nemas?
Dakle, skakljiva situacija, gdje ja njima uopste ne bi ponudio mnogo u smislu ovog naseg mladog talenta.Nek biraju izmedju Barnesa/Keldona/Zacha/Jonesa da se mecira plata i da im damo, pa mozda i 3 pika prve runde.Jedan ATL, MIN i mozda jedan nas.Mislim da je to vise nego dovoljno.Ako nece, jednostavno cekati da covjek bude FA, pa nek dodje dzaba, a oni nek cekaju da im neko ponudi vise za igraca koji nece da produzi ugovor. Mi smo ovdje "na konju" sto bi se reklo i samo treba polako i pametno.
P.S.Postoji opcija i nekog 3 way tradea gdje bi mi za ove nase Barnes/Keldon/Zach/Jones uz poneki pik, SAC anagazovali igrace koje zele od 3.ekipe (jer se prica da oni zele igrace koji ce im pomoci u borbi za PO), dali im jos neki pik i tako izbjegli da damo ikoga iz mlade jezgre.
@nez
Slazem se s tobom a i sa sobom.Najbolje cekat ljeto pa onda vidit sta i kako.Kao sto kazes sada imas CP3 u ekipi koji hoce da starta i da igra i on i Fox ne mogu zajedno,a siguran sam da CP3 nece igrat u SA sljedece sezone osim ako bi pristao na neku manju ulogu sa klupe.Glupo bi bilo razbijat tu neku jezgru a ako bi do toga i doslo onda Devin definitivno treba da ide ali tek na ljeto.Mozda i najbolja opcija bi bila trade izmedju 3 ekipe pa da se mozda i sacuvaju svi akteri ove mlade jezgre.Wemby je vec sada TOP10 u ligi i dogodine ako se ekipa pojaca na pravi nacin a on ce sigurno napravit iskorak mozda bude i u top2-3 kandidata za mvpa.Mislim sto se tice wembya on je nadošo i siguran sam da bi sljedece sezone uz pravo pojačanje mogli ići daleko.Treba sacekati i ovaj draft svakako gdje bi mogli imat svoja 3 pika u prvoj rundi a mozda sva 3 budu i u lutriji jer evo Hawksi su sve losiji i losiji sto nama i odgovara + Jalen otpao za ostatak sezone.Jedino se mozda CHI pik ne konvertuje ove godine jer su oni stvarno koma,i takvi su nas dobili dva puta u ovoj sezoni.Bilo kako bilo bolje sacekati ljeto jer sto kazes moze Fox doći i one tamo godine kao FA bez da dajes ikog.SA ne mora zuriti,ekipa nije u podredjenom polozaju a i Doncic je FA ili UFA 2026 tako daa.
Slazem se s tobom a i sa sobom.Najbolje cekat ljeto pa onda vidit sta i kako.Kao sto kazes sada imas CP3 u ekipi koji hoce da starta i da igra i on i Fox ne mogu zajedno,a siguran sam da CP3 nece igrat u SA sljedece sezone osim ako bi pristao na neku manju ulogu sa klupe.Glupo bi bilo razbijat tu neku jezgru a ako bi do toga i doslo onda Devin definitivno treba da ide ali tek na ljeto.Mozda i najbolja opcija bi bila trade izmedju 3 ekipe pa da se mozda i sacuvaju svi akteri ove mlade jezgre.Wemby je vec sada TOP10 u ligi i dogodine ako se ekipa pojaca na pravi nacin a on ce sigurno napravit iskorak mozda bude i u top2-3 kandidata za mvpa.Mislim sto se tice wembya on je nadošo i siguran sam da bi sljedece sezone uz pravo pojačanje mogli ići daleko.Treba sacekati i ovaj draft svakako gdje bi mogli imat svoja 3 pika u prvoj rundi a mozda sva 3 budu i u lutriji jer evo Hawksi su sve losiji i losiji sto nama i odgovara + Jalen otpao za ostatak sezone.Jedino se mozda CHI pik ne konvertuje ove godine jer su oni stvarno koma,i takvi su nas dobili dva puta u ovoj sezoni.Bilo kako bilo bolje sacekati ljeto jer sto kazes moze Fox doći i one tamo godine kao FA bez da dajes ikog.SA ne mora zuriti,ekipa nije u podredjenom polozaju a i Doncic je FA ili UFA 2026 tako daa.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Notes on Wemby's All-Star selection from Spurs:
- Youngest Spur to be named an All-Star in franchise history
- 1st Spur to be selected in 1of first 2 seasons since Duncan
- 1st Spur to be an All-Star since Dejounte in 2022
- Spurs have had 42 All-Stars in 48 AS games since 1976
- Youngest Spur to be named an All-Star in franchise history
- 1st Spur to be selected in 1of first 2 seasons since Duncan
- 1st Spur to be an All-Star since Dejounte in 2022
- Spurs have had 42 All-Stars in 48 AS games since 1976
Stephon Castle potentially being included in a trade for De’Aaron Fox will be the key factor to a deal happening between the Kings and Spurs, per @WindhorstESPN.
Sacramento “loves” Castle, so he would be a requirement in return for Fox being traded within the next week.
Ako kojim slučajem dodje do tradea u iducih 5-6 dana i ako Castle bude isao u suprotnom smjeru ja sam zavrsio sa Spursima,nikad ih vise necu pogledati.
Sacramento “loves” Castle, so he would be a requirement in return for Fox being traded within the next week.
Ako kojim slučajem dodje do tradea u iducih 5-6 dana i ako Castle bude isao u suprotnom smjeru ja sam zavrsio sa Spursima,nikad ih vise necu pogledati.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nesto ozbiljno pogresno bi se moralo desiti u glavama nasih celnih ljudi, pa da ovo urade. Niko pametan ovo ne bi uradio.Kugla3 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 20:19Stephon Castle potentially being included in a trade for De’Aaron Fox will be the key factor to a deal happening between the Kings and Spurs, per @WindhorstESPN.
Licno ne bi Castlea dao "glavu za glavu" za Foxa, a ne jos pride neke pikove i salary fillere. Mali ce biti strasan igrac.Vec sad to jeste, tako da ovo uopste nema logike.
Uostalom, SAC nije u poziciji da bilo sta zahtijeva, a nama ovaj nije pod moranje da ga dovedemo.Mi mozemo cekati.Oni ne mogu.Usput, pik ATL za ovu godinu svaku tekmu izgleda bolje.
I ja se isto nadam da nisu ovi nasi toliko ludi,jbte nije Fox Doncic pa da to radis.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑31 jan 2025, 21:50Nesto ozbiljno pogresno bi se moralo desiti u glavama nasih celnih ljudi, pa da ovo urade. Niko pametan ovo ne bi uradio.Kugla3 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 20:19Stephon Castle potentially being included in a trade for De’Aaron Fox will be the key factor to a deal happening between the Kings and Spurs, per @WindhorstESPN.
Licno ne bi Castlea dao "glavu za glavu" za Foxa, a ne jos pride neke pikove i salary fillere. Mali ce biti strasan igrac.Vec sad to jeste, tako da ovo uopste nema logike.
Uostalom, SAC nije u poziciji da bilo sta zahtijeva, a nama ovaj nije pod moranje da ga dovedemo.Mi mozemo cekati.Oni ne mogu.Usput, pik ATL za ovu godinu svaku tekmu izgleda bolje.
****: Spurs very active and perhaps close on complicated 4 team deal that would bring D’Aaron Fox to San Antonio. Stay tuned.
Nesto se kuha,vcrs bi mogao mozda pasti i trade.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.