Neki se igraci trebaju pogledati u ogledalo.Neki koji su medju placenijim u nasem timu.Nadam se i da PATFO vidi da su neki igraci samo brojke, a kad treba odigrati i dobiti bitnu tekmu, onda ih nema na mapi.
San Antonio Spurs
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: San Antonio Spurs
Nedopustivo da se upropasti ovakva tekma Wembya.Nedopustivo!!
Neki se igraci trebaju pogledati u ogledalo.Neki koji su medju placenijim u nasem timu.Nadam se i da PATFO vidi da su neki igraci samo brojke, a kad treba odigrati i dobiti bitnu tekmu, onda ih nema na mapi.
Stvarno steta za ove dvije zadnje tekme,bili smo blizu oba puta.Protiv PHI glupo izgubljene 2 lopte u zadnjoj minuti a vcrs taj defanzivni skok i raspolozeni Bridges.Uglavnom tu smo,borimo se,mozemo igrat sa svakim i ako se pojacamo na trade deadlinu ne bi trebalo biti zime za ekipu.
Being second is to be the first of the ones who lose.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pozitivno je to sto smo u igri uvijek, ali se negdje ovo mora nauciti prelomiti.Kugla3 je napisao/la: ↑25 dec 2024, 20:47Stvarno steta za ove dvije zadnje tekme,bili smo blizu oba puta.Protiv PHI glupo izgubljene 2 lopte u zadnjoj minuti a vcrs taj defanzivni skok i raspolozeni Bridges.Uglavnom tu smo,borimo se,mozemo igrat sa svakim i ako se pojacamo na trade deadlinu ne bi trebalo biti zime za ekipu.
Inace, nema ovdje pojacanja na trade deadlineu.To nije nas stil, osim ako ekipa nije spremna da se bori za titulu, pa se odradi neki potez.Ovako se moze uraditi samo stvar kozmetike da npr. das Collinsa, jer se zna da je njegovo ovdje zavrsilo....
Uglavnom buducnost je svijetla,siguran sam da uz wembya ovoj ekipi nece trebati puno vremena da udje u trku za titulu.Kako wemby bude napredovao tako mu dodas jos jednog All-Stara koji ga moze donekle pratiti i ubjedjen sam da ce ekipa biti tu.Ekipa je sve bolja i bolja i to raduje,isplatit ce se ovakvi porazi kad tad!NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 dec 2024, 20:58Pozitivno je to sto smo u igri uvijek, ali se negdje ovo mora nauciti prelomiti.Kugla3 je napisao/la: ↑25 dec 2024, 20:47Stvarno steta za ove dvije zadnje tekme,bili smo blizu oba puta.Protiv PHI glupo izgubljene 2 lopte u zadnjoj minuti a vcrs taj defanzivni skok i raspolozeni Bridges.Uglavnom tu smo,borimo se,mozemo igrat sa svakim i ako se pojacamo na trade deadlinu ne bi trebalo biti zime za ekipu.
Inace, nema ovdje pojacanja na trade deadlineu.To nije nas stil, osim ako ekipa nije spremna da se bori za titulu, pa se odradi neki potez.Ovako se moze uraditi samo stvar kozmetike da npr. das Collinsa, jer se zna da je njegovo ovdje zavrsilo....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
CP sends a message: "We got to get to that point where all that 'young guy stuff' got to go out the window. We pros just like everybody else and there's a grit and a will that you got to have in this league in order to figure out ways to win those games, especially on the road."
E to je sustina.Bez obzira na sve, na mladost, na neiskustvo, na jake prorivnike i sl. mi smo poklonili ove zadnje 2 tekme.
E to je sustina.Bez obzira na sve, na mladost, na neiskustvo, na jake prorivnike i sl. mi smo poklonili ove zadnje 2 tekme.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jedna od najruznijih tekmi u ovoj sezoni, ali nekako smo izvukli pobjedu protiv osakacenih Netsa.
Mitch mi nikako ne radi dobar posao i jedva cekam da se Pop vrati.Lik me bas razocarao sa nekim potezima.Protiv PHI ne uspije pronaci minute za Castlea u 4/4, kad nas je decko fakticki sam vratio u igru, a od tekme sa NYK izmislja "toplu vodu" i igra bez back up C.
Sutra nam slijedi, pa sigurno, najvaznija tekma dosadasnjeg dijela sezone protiv MIN u gostima i budemo li tu igrali bez back up C, ljudi ce nas pojesti. Tekma je bitna iz vise razloga.Drugi rezultati nam idu na ruku, imas priliku dobiti direktnog konkurenta u ovoj play in gunguli i imas priliku pobjedom napraviti malu separaciju, kao i ostvariti bolji medjusobni omjer sa MIN.
Nadam se da cemo konacno dobiti jednu bitnu tekmu i da necemo opet pokloniti mec u nekoj zavrsnici.
Mitch mi nikako ne radi dobar posao i jedva cekam da se Pop vrati.Lik me bas razocarao sa nekim potezima.Protiv PHI ne uspije pronaci minute za Castlea u 4/4, kad nas je decko fakticki sam vratio u igru, a od tekme sa NYK izmislja "toplu vodu" i igra bez back up C.
Sutra nam slijedi, pa sigurno, najvaznija tekma dosadasnjeg dijela sezone protiv MIN u gostima i budemo li tu igrali bez back up C, ljudi ce nas pojesti. Tekma je bitna iz vise razloga.Drugi rezultati nam idu na ruku, imas priliku dobiti direktnog konkurenta u ovoj play in gunguli i imas priliku pobjedom napraviti malu separaciju, kao i ostvariti bolji medjusobni omjer sa MIN.
Nadam se da cemo konacno dobiti jednu bitnu tekmu i da necemo opet pokloniti mec u nekoj zavrsnici.
Kakav zavrsetak utakmice i kakva pobjeda!

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Morali smo i mi uzeti jednu tijesnu zavrsnicu.Izgubili smo i suvise bliskih tekmi protiv PHI, NYK i MIN da se ne bi negdje vratilo.
Statistika, pak, govori da smo najbolji tim lige u crunch timeu sa omjerom 9-6, pa mi sve to izgleda pomalo cudno.
Sto se tice same tekme, opet zamalo prosusmo vise nego dobru partiju.Standardna nasa prica, lose odluke, promasena bacanja i izgubljene lopte.Pocesto i stagnantan napad gdje se svaki put ceka cudo Wembya dok Paul hoda u prenosenju lopte i trosi vrijeme bez da ista radi.Bas nam treba sigurna 2.napadacka opcija.
I na samom kraju, Vassell uradi glupost.Umjesto da izdribla posjed, on zavrsava i ostavlja 1.7 sec na satu protivniku i 3 razlike.Sreca pa je Malone imao brain fart pa ne trazi TO, iako je i Porter vrlo lako mogao pogoditi sut.Mora se biti pametniji, takve stvari su nedopustive.
Sutra ponovo DEN, ovaj put u SA.Ova pobjeda nece nista znaciti ne potvrdimo li je sutra, iako je strahovito tesko dobiti kvalitetnog protivnika 2 puta u ovakvom rasporedu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jos jedna prodata tekma, a koju smo imali.Sto bi ameri rekli, ljudi su bili "mrtvi u vodi", imao si dvocifreno vodstvo i sav momentum, a mi smo ih pustili da se vrate i da nas, na koncu, dobiju.Tako to rade iskusne i kvalitetne ekipe, uzmu ono sto im das.
Imamo mi napredak , on je evidentan, ali ovo je na kraju .500 ekipa i to je to.To ce biti ivica play ina kad se sve sabere na kraju.
P.S.Rekoh ja juce, dzaba sve ono u DEN, ako ne potvrdis, ali ne mozes potvrditi kad si "zelen".
Imamo mi napredak , on je evidentan, ali ovo je na kraju .500 ekipa i to je to.To ce biti ivica play ina kad se sve sabere na kraju.
P.S.Rekoh ja juce, dzaba sve ono u DEN, ako ne potvrdis, ali ne mozes potvrditi kad si "zelen".
Meni se nisu svidjele rotacije,pogotovo u OT mislim da je tu Mitch podbacio ali lako je sada pricat nakon poraza.Steta ovaj Denver nije nista posebno.Ono sto je potrebno je ono sto si ti napisao da treba neka druga opcija jer nemoze Wemby sam vući.Ako ne bude pojačanja nekih prije deadline vrtit cemo se na ovom omjeru koji si naveo i igrat cemo Play In.Prije ili kasnije ekipi ce trebat dodatni All Star uz Viktora jer su ovdje pojedini igrači dotakli plafon i to je to.I koliko god wemby bio dobar i koliko god napredovao ako ekipa ostane ista uvijek ce biti borba za Play in i to je to.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑05 jan 2025, 04:38Jos jedna prodata tekma, a koju smo imali.Sto bi ameri rekli, ljudi su bili "mrtvi u vodi", imao si dvocifreno vodstvo i sav momentum, a mi smo ih pustili da se vrate i da nas, na koncu, dobiju.Tako to rade iskusne i kvalitetne ekipe, uzmu ono sto im das.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Rotacije su bile uzasne.Previse se minuta daje Keldonu kad Champagnie igra dobro.Zatim je sinoc opet u jednom trenutku Mitch igrao i bez Vassela i Wembya, sto je nedopustivo.Onu krampu od back up C da i ne pominjem.Hajde sto ne moze Jokicu nista u odbrani, to niko i ne ocekuje, ali da bacis 3 cigle na 3 otvorene trojke, a uzimas taj sut, e to ne moze.Horor zivi.Kugla3 je napisao/la: ↑05 jan 2025, 10:14Meni se nisu svidjele rotacije,pogotovo u OT mislim da je tu Mitch podbacio ali lako je sada pricat nakon poraza.Steta ovaj Denver nije nista posebno.Ono sto je potrebno je ono sto si ti napisao da treba neka druga opcija jer nemoze Wemby sam vući.Ako ne bude pojačanja nekih prije deadline vrtit cemo se na ovom omjeru koji si naveo i igrat cemo Play In.Prije ili kasnije ekipi ce trebat dodatni All Star uz Viktora jer su ovdje pojedini igrači dotakli plafon i to je to.I koliko god wemby bio dobar i koliko god napredovao ako ekipa ostane ista uvijek ce biti borba za Play in i to je to.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑05 jan 2025, 04:38Jos jedna prodata tekma, a koju smo imali.Sto bi ameri rekli, ljudi su bili "mrtvi u vodi", imao si dvocifreno vodstvo i sav momentum, a mi smo ih pustili da se vrate i da nas, na koncu, dobiju.Tako to rade iskusne i kvalitetne ekipe, uzmu ono sto im das.
Kao sto rekoh, svaka cast za napredak ove sezone, ovo stvarno jeste velika stvar, hvala i Paulu, ali i njega treba skloniti cim prije iz startne petorke.Protiv DEN gdje treba trcati, frajko nas max usporio.Inace ima ruznu naviku tokom cijele sezone, vjerovatno zbog godina, da potrosi 10-12 sec samo da dodjemo do protivnicke polovine kako treba.Konstantno smo u manjku vremena, posebno ako Victor odmah ne uradi nesto kako treba.Paul je i previse pasivan.Razumijem da zeli razigrati druge i postaviti sve na svoje mjesto, ali moras biti prijetnja po kos.
Dobro je da konacno vidimo gdje smo, sta nam treba i sta treba unaprijediti!?To nije bilo moguce kad stalno gubis i igras utakmice bez pritiska.Zato bi, pa makar i play in, bio velika stvar za ovu ekipu.
Evidentno nam nedostaje vrhunski kreator, igrac koji ima sut, moze napasti obruc i igrati odbranu.To se ocekuje od Castlea i zato zelim skloniti Paula cim prije, s tim sto ce mali morati dobro oznojiti du.pe ovo ljeto da popravi svoj sut.
Potom nam treba back up C i treba nam jos jedno super 3&D krilo.
To je to.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Eh ovo je vec bila majstorija izgubiti. Nakon ovakvog poraza, uslijedice jos 3-4 vezana smijem se kladiti, a vrlo lako bi moglo otici na 6-7 poraza, obzirom na raspored.
Ovo veceras nije bio samo poraz.Ovo je bilo psihicko ubijanje koje ce nas kostati i treba da kosta.PATFO mora sto prije reagovati na kraju sezone, jer je roster pun igraca koji nisu ni za Eurolige.
Neozbiljno, do bola neozbiljno.Tekma koja je trebala biti 20 razlike za nas.Laaaaaagaanoooo.
Ovo veceras nije bio samo poraz.Ovo je bilo psihicko ubijanje koje ce nas kostati i treba da kosta.PATFO mora sto prije reagovati na kraju sezone, jer je roster pun igraca koji nisu ni za Eurolige.
Neozbiljno, do bola neozbiljno.Tekma koja je trebala biti 20 razlike za nas.Laaaaaagaanoooo.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 07 jan 2025, 04:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sramotaaaa velika.Mitch vrijeme je….NEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 jan 2025, 04:17Eh ovo je vec bila majstorija izgubiti. Nakon ovakvog poraza, uslijedice jos 3-4 vezana smijem se kladiti.
Ovo veceras nije bio samo poraz.Ovo je biko osihicko ubijanje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Klasicna de.bilcina kojoj Keldon Johnson igra ozbiljne minute i igra zavrsnice dok Champagnie sjedi makar zabio 10 trica zaredom.Kugla3 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 04:19Sramotaaaa velika.Mitch vrijeme je….NEZALAGANJE je napisao/la: ↑07 jan 2025, 04:17Eh ovo je vec bila majstorija izgubiti. Nakon ovakvog poraza, uslijedice jos 3-4 vezana smijem se kladiti.
Ovo veceras nije bio samo poraz.Ovo je biko osihicko ubijanje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ide sada MIL koji ce te uzeti sigurno, pa onda 2 meca s LAL, koji su nam zbog visine sigurno najgori match up u ligi, a onda 2 meca s MEM koji je opasan i s 3.petorkom.
Vrlo lako ovo ide na 6-7 poraza zaredom, pogotovo sto ce biti psihicki ubijeni i to bi mogao biti kraj i play in nadanja.
Jednoatavno ne mozes poklanjati dobijene tekme u NBAu, a mi smo to ucinili u 5 od zadnjih 8 tekmi.I to su cinjenice.
Wemby je umoran.Previse vuce na obje strane parketa i zato padne u zavrsnici.Treba mu POMOC!!Ne nuzno u dovodjenju nekog AS igraca tipa Foxa gdje ces dati milion pikova, ali pomoc u vidu role igraca koji ce pogadjati je.bene otvorene suteve.Nama pola rostera ne moze pogoditi sut kad su sami u dvorani, a ne preko ruke i sl. To je nas najveci problem.
P.S.Poletili smo i mi navijaci previse.Realnost je da u ovu ekipu jos uvijek nista nije ulozeno.Doveo si potrosenog Paula da donese iskustva i nauci ih nesto (to covjek i radi vise nego dobro) i solidnog Barnesa gdje ti je najveca namjera bila da uzmes pik.
Dobar rezultat u dosadasnjoj sezoni je iskljucivo zasluga ASTRONOMSKOG uspona Wembya i to je to.Ostatak rostera su uglavnom igraci koji nemaju mjesta ni u Euroligi (Mamu, Branham, Wesley, Collins), igrac koji se jos uvijek trazi i do bola je nekonstantan (Vassell) i igraci koji ne mogu pogoditi sut izvana (Sochan, Keldon, Tre). I dok Sochan moze i proci zbog mladosti, igre na obrucu i fantasticne odbrane, ova dvojica NE MOGU i dosta ih je vise!!
Jedino ko se savrseno uklapa sa Wembyem je Champagnie kao 3&D igrac i Castle (vidjeti pod Sochan, s tim da on ima veci upside).
Znaci, vrijeme je za ulaganja u igrace koji bolje odgovaraju igri Wembya!! Vec ovog ljeta!
Vrlo lako ovo ide na 6-7 poraza zaredom, pogotovo sto ce biti psihicki ubijeni i to bi mogao biti kraj i play in nadanja.
Jednoatavno ne mozes poklanjati dobijene tekme u NBAu, a mi smo to ucinili u 5 od zadnjih 8 tekmi.I to su cinjenice.
Wemby je umoran.Previse vuce na obje strane parketa i zato padne u zavrsnici.Treba mu POMOC!!Ne nuzno u dovodjenju nekog AS igraca tipa Foxa gdje ces dati milion pikova, ali pomoc u vidu role igraca koji ce pogadjati je.bene otvorene suteve.Nama pola rostera ne moze pogoditi sut kad su sami u dvorani, a ne preko ruke i sl. To je nas najveci problem.
P.S.Poletili smo i mi navijaci previse.Realnost je da u ovu ekipu jos uvijek nista nije ulozeno.Doveo si potrosenog Paula da donese iskustva i nauci ih nesto (to covjek i radi vise nego dobro) i solidnog Barnesa gdje ti je najveca namjera bila da uzmes pik.
Dobar rezultat u dosadasnjoj sezoni je iskljucivo zasluga ASTRONOMSKOG uspona Wembya i to je to.Ostatak rostera su uglavnom igraci koji nemaju mjesta ni u Euroligi (Mamu, Branham, Wesley, Collins), igrac koji se jos uvijek trazi i do bola je nekonstantan (Vassell) i igraci koji ne mogu pogoditi sut izvana (Sochan, Keldon, Tre). I dok Sochan moze i proci zbog mladosti, igre na obrucu i fantasticne odbrane, ova dvojica NE MOGU i dosta ih je vise!!
Jedino ko se savrseno uklapa sa Wembyem je Champagnie kao 3&D igrac i Castle (vidjeti pod Sochan, s tim da on ima veci upside).
Znaci, vrijeme je za ulaganja u igrace koji bolje odgovaraju igri Wembya!! Vec ovog ljeta!
Ekipa ce se morat pojačat to je neminovno.Wemby ne moze sam vuci na oba kraja parketa i to se vidi.5-6 tekmi su se izgubile doslovno na jednoj lopti i tu fali neko uz wembya da potegne kad je on na klupi.Davno sam napisao da kad wemby bude spreman za nesto vise da ce tad SA morati reagovati i mislim da se blizi to vrijeme.Wemby je u Top5 kandidata za MVPa i ako ne sada onda sigurno na ljeto ce se ekipa morati pojačati.Po meni neki igrači su dosegli plafon i to je to.Mislim da bi Devin i Keldon trebali biti vrijedni čipovi u nekim trade scenarijima.Mislim da bi Mitch mozda mogao razmisliti i o promjeni startne petorke.Castle i Champegnai moraju igrati vise minuta nego sto sada igraju.Potreban je ali hitno rezervni C tipa (Valanciunas,Vucevic,Poetl)koji moze odigrati dobre minute kada Wemby odmara a ne bi bili skupi,jer ovoj ekipi ne fali puno da bi se borili za PO na ovakvom zapadu gdje je svaka pobjeda bitna.Mislim da bi do deadline trebalo pojačat bas tu poziciju a onda na ljeto ici sto je moguce agresivnije jer ce wemby biti spreman za velike stvari.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Bitna, bitna pobjeda da se prekine ovaj crni niz.
Cim se pomogne Wembyu, sve lakse bude.Vassell odlican veceras, kao i Castle.Paul i Barnes veteranski zatvorili tekmu.
Cim se pomogne Wembyu, sve lakse bude.Vassell odlican veceras, kao i Castle.Paul i Barnes veteranski zatvorili tekmu.
E ovo je kosarka bila,wemby nije morao forsirati i to je to.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jos jedna prodana tekma, Bog zna koja vise po redu.Odigras fantasticno poluvrijeme, izgradis 12 razlike, a onda iz svlacionice izadjes ko ki.ta i prodas to vodstvo u bukvalno prve 2min nastavka.Ljudi uhvate ritam, zabiju ti 43 za cetvrtinu i tu vise nema oporavka.Na to sve, standardno nas i pretuku, al tako i treba kad si mlitav.Opet te kosarka kazni za njeno nepostivanje.
Samo u glavu dok se ne nauci.
U petak opet MEM i jedva cekam da nas opet polome, ako ne naucimo nista.
Samo u glavu dok se ne nauci.
U petak opet MEM i jedva cekam da nas opet polome, ako ne naucimo nista.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.