RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

eldar__adriano
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la eldar__adriano » 17 avg 2009, 13:00

pitarske picke...ne mogu drugacije pa hoce na silu, ma mogu pusiti kite svima.. daBogda ispali..

velez derite sve redom, ako treba i slobodu ovdje kod nas samo da budete sampioni.. imate nasu punu podrsku...
branite amercica ne dajte vise da ga tuku ipak je on nas tuzlak :)) udrite sve redom ooooooooooooooooo

pozzzzzzzzzz veliki

bravo velez, vrijeme je da budete sampiooni!!

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 17 avg 2009, 13:01

Umro Marko Čolić - Kana

Baš u dane kad Velež doživljava svoju renesansu, stigla je vijest,, koja je ožalostila sve one kojima je Velež bio i ostao na srcu.
U 64. godini umro je Marko Čolić – Kana, jedan od onih iz sjajne i, po mnogima, najbolje Veležove generacije svih vremena, koju je stvorio i vodio fudbalski šarmer i boem Sulejman-Sula Rebac, a tehniko bio Kemal Šestić.
Kana, koji je u Velež došao iz čapljinskog Borca, u crvenom dresu odigrao je 220 utakmica, a u bivšoj Jugoslaviji bio je poznat po izuzetno jakom udarcu, kojim je često „rođenima“ donosio pobjede. U nezaboarvnom sjećanju svih Veležoljubaca, ostaće Kanine igre u Kupu UEFA, kada su „rođeni“, nakon čuvene pobjede na Derbi Kantijem od 4:1, u četvrtfinalu izgubili od Tventea.
Ekipa Veleža, u to vrijeme, žarila je i palila na stadionima širom bivše Jugoslavije, a u vječitom sjećanju ostaće zapisan sastav: Marić, Ristić, Dž. Hadžiabdić, Čolić, A. Glavović, Pecelj, Topić, Halilhodžić, Bajević, Vladić, Kordić (Vukoje).
Nakon prestanka igračke karijere, Kana se posvetio trenerskom pozivu. Bio je pomoćnik čuvenoj "plavoj čigri", Milošu Milutinoviću, kada je Velež, u finalu Kupa Maršala Tita, savladao Željezničar i u Mostar donio veliki srebrni pehar. Pet godina kasnije, Kana je, kao pomoćnik „princa sa Neretve“ Duška Bajevića, opet u finalu Kupa, pobijedio Dinamo, koga je tada vodio Miroslav-Ćiro Blažević.
Ratni vihor odveo je Kanu u Atinu, gdje je bio Bajevićev pomoćnik.
Zbog svega što je dao Veležu, Marku Čoliću-Kani, divnom čovjeku, veliko ljudsko hvala i neka počiva u miru.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 13:06

neka mu je vjecna slava , i hvala mu za sve sto je ucinio za Velez !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 17 avg 2009, 13:27

neka mu je vječna slava....i vječni zivot u srcima Rodjenih...

A sad i nesto sto me je obradovalo:
i konačno u timu kola, za mene najbolji bek svih vremena u Premier ligi....Zao mi je Kajta, ali stvarno tako mislim..:

iz izvjestaja sportsport.ba
Aleksandar Knežević
Desni bočni Veleža odigrao je susret za pamćenje. Uštopao je možda i najboljeg igrača Sarajeva, Damira Hadžića, te svojom srčanaošću pokazao kao se bori za boje kluba.

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 17 avg 2009, 13:28

Jesam li ja umislio ili se covjek ne zove Aleksandar nego Marko?!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 13:37

pokusni_kunic je napisao/la:Jesam li ja umislio ili se covjek ne zove Aleksandar nego Marko?!

ne zove se ni Aleksandar ni Marko vec MILAN KNEŽEVIĆ i definitivno je jedan od najboljih bekova koji je ikada igrao u premijer ligi ...

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 17 avg 2009, 13:39

Taman sam posao sam sebe ispraviti, kontam nesto o Kani, pa mi ode na Marko, do mene ;)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 13:53

pokusni_kunic je napisao/la:Taman sam posao sam sebe ispraviti, kontam nesto o Kani, pa mi ode na Marko, do mene ;)
ma to je ostalo negdje u glavi od onog romalen romali Marka Nikolica pa se pomijesalo :D , desava se i meni ;)

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 17 avg 2009, 14:03

Dečko se bori samo tak'o ! Da je ovakvih više igrača,mi bi prvaci bili već nakon 15 kola.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 14:08

Log Out je napisao/la:Dečko se bori samo tak'o ! Da je ovakvih više igrača,mi bi prvaci bili već nakon 15 kola.
ma mene fascinira njegova konstitucija i fizicka snaga , isti Rooney po konstrukciji !!! ubica !

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 17 avg 2009, 14:16

sto posto. pogledaj samo Rooneya na izvjestaju BHT sporta, na 1.57sekund. Ovakvih napravi deset na tekmi...nevjerovatno....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 14:34

ko ce biti centralni vezni protiv Laktasa , Osmanagic pocrvenio ... :?:

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 17 avg 2009, 15:12

mostar_mo je napisao/la:ko ce biti centralni vezni protiv Laktasa , Osmanagic pocrvenio ... :?:
Ne znam je li se Kodro oporavio,on bi to odigrao odlično dok Amera nema.
Ma ne vjerujem da će pobjeda doći u pitanje bez obzira ko igrao.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 avg 2009, 15:25

Log Out je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:ko ce biti centralni vezni protiv Laktasa , Osmanagic pocrvenio ... :?:
Ne znam je li se Kodro oporavio,on bi to odigrao odlično dok Amera nema.
Ma ne vjerujem da će pobjeda doći u pitanje bez obzira ko igrao.
dobro si , mogao bi Kodro to kvalitetno odigrati ali ne znam ni ja jel spreman ...

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 17 avg 2009, 16:41

„FK VELEŽ: NAPADI NA NAŠEG IGRAČA I UPRAVU NE SLUŽE U ČAST SARAJEVU
17.08.2009. 15:11
Mostar (RTM) - Uprava Fudbalskog kluba (FK) Velež izrazila je, putem saopštenja za javnost, nezadovoljstvo povodom incidenata koji su se dogodili za vrijeme i nakon utakmice na Koševu između FK Sarajevo i FK Velež. „Napad na našeg igrača Amera Osmanagića u službenom prostoru te činjenica da je napadnut od igrača FK Sarajevo i trenera u Omladinskoj školi ovog Kluba ne služe u čast klubu renomea i tradicije kakvu ima Sarajevo",ističe se u saopštenju koje je FK Velež uputio RTM-u.
Iz FK ističu da su incidenti započeli na samom početku utakmice nakon postignutog gola FK Velež kada su nepoznata lia napala gospodina Seada Temima u svečanoj loži a sve je kulminiralo na kraju utakmice, kako stoji u saopštnju, kada je ista grupa fizički napala upravu FK Velež.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima Faruku Hadžibegoviću, Mirzi Varešanoviću te Dženanu Muminoviću na izuzetno korektnom odnosu, te osuđujemo izjave Hajrudina Šumana koji krivom interpretacijm incidenata nastoji skinuti odgovornost sa sebe", stoji u saopštenju FK Velež.

.....„Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima Faruku Hadžibegoviću, Mirzi Varešanoviću te Dženanu Muminoviću na izuzetno korektnom odnosu!!!

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 17 avg 2009, 17:07

Odlaze jedan po jedan velikani Veleza..jedan od njih nesumljivo je bio i Pokojni MARKO...
Ostao mi je u glavi kao djetetu..kad me babo rahmetli odveo prvi put na Velezovu utakmicu,igrali su Velez i Sloboda na VELEZOVOM stadionu Pod Bijelim Brijegim,koji danas drugi SILOM otese,za malo im bilo.Na tom istom stadionu,vidjeh prvi put jednog korpulentnog momka sa brojem 4 na ledjima.Kaze babo rahmetli,gledaj sine!
-Ovo je nas Marko Colic,ima udarac ko Bukal!(A ja pojma neimadoh o cemu on...Josip Bukal,kasnije cu znati igrac Zelje,od cijeg je udarca pucala stativa!)Opali po onoj lopti nas Marko,lopta udari u onu drvenu cetvrtastu precku i ode visoko u nebesa..i meni to nesto bii"wow"!..cuj onako visoko da ode u nebo!:)
E to je meni ko djetetu ostalo u glavi,ko da sada gledam.Kako sam se ja nadao da ce od tada, svaki put kada Marko opali po onoj lopti,lopta opet otici"visoko u zrak"..ehh..:)...meni ko djetetu je to bilo draze vec kad bi nasi dali gol..zavrsi se ta tekma cini mi se 4:1 za nas...a prvi gol pao vec u prvoj minuti koliko se mogu sjeteti,jer smo haman jos ulazili na stadion....davno bijase..

Pokoj neka ti je vjecni moj Marko...
Zaduzio si generacije tvojih Rodjenih..uvijek cu te se rado sjecati..i svi mi ...bio si COVJEK i to veliki..
Neka ti je lahka zemlja prijatelju....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 avg 2009, 18:22

FK Velež obratio se javnosti saopštenjem vezanim za dešavanja za vrijeme i nakon utakmice između Sarajeva i Veleža. Saopštenje koje je pristiglo na našu adresu prenosimo u potpunosti:
"Uprava FK Velež izražava nezadovoljstvo povodom incidenata koji su se dogodili za vrijeme i nakon utakmice na Koševu između FK Sarajevo i FK Velež.

Napad na našeg igrača Amera Osmanagića u službenom prostoru i činjenica da je napadnut od igrača FK Sarajevo i trenera u Omladinskoj školi ovog Kluba ne služe na čast klubu renomea i tradicije kakvu ima Sarajevo.

Također, ističemo da su incidenti započeli na samom početku utakmice nakon postignut gola našeg tima, kada su nepoznata lica napala gosp. Seada Temima u svečanoj loži, predsjednika Apelacione komisije NSBiH, a sve je kulminiralo na kraju utakmice kada je ta grupa fizički napala upravu FK Velež u svečanoj loži. Sve ovo svjedoči o propustima u organizaciji od strane domaćina jer je bezbjednost bila nikakva. U prilog tome govori i činjenica da su navijači, igrači i članovi uprave Veleža dva sata nakon utakmice čekali da se stvore uslovi za bezbjedno napuštanje stadiona.

Svjesni smo da će ovakvih događanja biti još na našim stadionima jer su oni uzrokovani činjenicom da Velež ove godine ima takvu ekipu i atmosferu oko kluba da na svakoj gostujućoj utakmici nastoji osvojiti bodove.

Ovom prilikom zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima, Hadžibegiću, Varešanoviću i Muminoviću na izuzetno korektnom odnosu, te osuđujemo izjave Hajrudina Šumana koji krivom interpretacijom incidenata nastoji skinuti odgovornost sa sebe.

Također, želimo se zahvaliti navijačima Veleža i Sarajeva, Red Army i Hordama Zla, na korektnom ponašanju i navijanju prije i za vrijeme utakmice, jer su oni bili na nivou spektakla kakav se i očekivao na Koševu.

Fudbalerima Sarajeva želimo puno sreće i uspjeha u predstojećim evropskim nastupima i najavljujemo doček u Vrapčićima dostojan susreta sportskih prijatelja i istinskih veličina bh. fudbala.

Upravni odbor FK Velež"
odlicno pismo- fin potez uprave.. :!: :!:

Kana- pokoj ti dobroj dusi i neka ti je laka nasa mostarska zemlja--
Prosle godine sin ove godine ode i on.. :cry: :cry:
Nadam se samo da ce uprava kluba znati odraditi svoj posao
te casno ispratiti istinsku legendu kluba onako kako ona to zasluzuje..
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 17 avg 2009, 19:39

Neće biti ni Kneževića protiv Laktaša radi tri žuta kartona. :(

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 17 avg 2009, 21:55

Nemojte se ovdje prepucavati !

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 avg 2009, 21:58

zilla hz je napisao/la:
eldar__adriano je napisao/la:HAHA tako je fukaro strasni BH huligani i prava slika kako navijacka grupa treba da izgleda ha ha
ako sam iz tuzle i ako navijam za slobodu ne mora znaciti da sam fukara jer volim slobodu, volim fudbale nas, velez i ostale nase klubove... doduse sve osim picki sarajevski, nije ni cudo sto ih niko ne voli, al bas niko... sve doslje sa brda.. sportski pozz svim navijacim veleza

pa prije ce sloboda ispasti iz lige nego sarajevo ba vi nemate gdje igrati evropske utakmice nedaju vam sta ces kad ste zaostali Stadion vam livada. i ti nesto pricas dosli sa brda, pustate ovce da vam pasu po terenu.Jednu tribinu imate kako te nije stid pricati jesi li i kad dosao u SA da vidis stadion i grad ljepote LIVADICU JEDAN.Nemate 300 navijaca a nesto pricas grad SARAJEVO I FK SARAJEVO JE ZA SLOBODU I TUZLU EVROPA ((((([/quote]

Mrs iz teme!
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.