A ko tjera Borrusiu i ostale "konkurente" da prodaju igrace Bayernu,Hones samo koristi manjak mozga u drugim klubovima mahne im ispred nosa sa par miliona i odmah prodaju igraca...kad si vidio u Engleskoj da Man Utd prodaje igrace Chelseau ili obratno ili mozda Arsenal,Liverpool jednostavno ne prodaju svoje najbolje igrace svojim konkurentima..u zadnjih 10 g jedini slucajevi su prelasci Galasa i Ashly Colea iz Arsenala u Chelsea te nedavni odlazak Torresa u Chelsea..dok Bayern gotovo svake godina pokupi sve sto valja u Bundesligi i tako slabi konkurente..Damir_BvB je napisao/la:CoDe je napisao/la:Bezveze ti je prica Damire al stvarno ! Sta vam je FCB kriv , a i bezveze je pricat svaka titula Bayerna je osvojena bez i 1 ama bas ijedne namjestene utakmice sigurno !
A ti amelle tvoj Inter namjesta masovno samo se to nije jos saznalo i vi ste c.igani oni Talijanski ko i svi ostalo tako da netreba da pricate o nogometu vec o antionogometu otvorit cemo poseban forum , i portal za takve kao ti i tvoj klub ! Da ti sad kazem , kad hoces kad trazis
E hebo ga ti procitaj moj post pa onda me napadaj. VIdi care moj nisam ja budala nisam ja rekao da je FCB kriv sto smo izgubili, ili da namjestaju tekme kakvo to bolan daleko predaleko od tog. FCB je ponos njemackog fudbala i najveci njemacki klub to stoji sve. Ja samo kazem da drze monopol u Bundesligi, a to se odnosi na dovodjenje igraca od konkuredirektnih konkurenata nata, pokupise boga oca od da sad ne nabrajam, koji su sve igraci upitanju na to sam mislio, i uvjeren sam da je najmocniji covjek bundeslige Hones koji ima u mnogo cemu svoje prste umjesane al daleko od namjestanje to stvarno nisam rekao nit mislim kako to ! I za mene je to najarogantniji covjek, stalno on truje ostatak lige svojim izjavama. Ali je takodje i najbolji manager kojeg je bundesliga ikad imala. samo ovako je malo cigo i imaju tu cigansku politiku da sici pokradu najbolje igrace i da haraju onda. Ali nikad necu zaboravit kad je kao veliki gospodin cestitao Dortmundu na tituli a to je bilo 2002. Kako god svi znamo da FCB drzi monopol u Bundesligi !
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Löw pozvao pet igrača iz dortmundske Borussije
Sven Bender, 22-godišnji zadnji vezni nogometaš dortmundske Borussije, novo je ime na popisu izbornika njemačke nogometne reprezentacije Joachima Löwa.
Imat će Bender, kao i još četvorica njegovih kolega iz redova bundesligaškog lidera, priliku nastupiti u prijateljskom ogledu protiv Italije u Dortmundu sljedeće srijede.
- Dortmund igra izvrstan nogomet, a Bender me oduševio. Izvanredan je u načinu kojim osvaja loptu – rekao je izbornik, koji je također iz Borussije pozvao Marija Götzea (18), Kevina Grosskreutza (22), Marcela Schmelzera (23) i Matsa Hummelsa (22).
Nije Löw pozvao veterana Michaela Ballacka iz Bayera, tako da će kapetansku ulogu nastaviti obnašati Philipp Lahm.
Njemačka nije pobijedila Italiju punih 16 godina, a posljednji su se put dvije reprezentacije ogledale u polufinalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Na istom je dortmundskom stadionu Italija pobijedila 2-0 nakon produžetaka osvojivši potom zlato.
Popis njemačkih reprezentativaca za prijateljski ogled s Italijom:
golmani: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Schalke)
braniči: Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern Munich), Jerome Boateng (Manchester City), Arne Friedrich (Wolfsburg), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Munich), Per Mertesacker (Werder Bremen), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburger SV)
veznjaci: Sven Bender (Borussia Dortmund), Mario Götze (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern Munich), Christian Träsch (Stuttgart)
napadači: Mario Gomez (Bayern Munich), Miroslav Klose (Bayern Munich), Thomas Müller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Cologne)
Naprijed BvB 09
ps.Dortmund ima drugi najmladji tim u ligama petice,sa prosjekom 24,5 godina,prvi je Lyon sa 24,4
Samo nebo je granica 
Sven Bender, 22-godišnji zadnji vezni nogometaš dortmundske Borussije, novo je ime na popisu izbornika njemačke nogometne reprezentacije Joachima Löwa.
Imat će Bender, kao i još četvorica njegovih kolega iz redova bundesligaškog lidera, priliku nastupiti u prijateljskom ogledu protiv Italije u Dortmundu sljedeće srijede.
- Dortmund igra izvrstan nogomet, a Bender me oduševio. Izvanredan je u načinu kojim osvaja loptu – rekao je izbornik, koji je također iz Borussije pozvao Marija Götzea (18), Kevina Grosskreutza (22), Marcela Schmelzera (23) i Matsa Hummelsa (22).
Nije Löw pozvao veterana Michaela Ballacka iz Bayera, tako da će kapetansku ulogu nastaviti obnašati Philipp Lahm.
Njemačka nije pobijedila Italiju punih 16 godina, a posljednji su se put dvije reprezentacije ogledale u polufinalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Na istom je dortmundskom stadionu Italija pobijedila 2-0 nakon produžetaka osvojivši potom zlato.
Popis njemačkih reprezentativaca za prijateljski ogled s Italijom:
golmani: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Schalke)
braniči: Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern Munich), Jerome Boateng (Manchester City), Arne Friedrich (Wolfsburg), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Munich), Per Mertesacker (Werder Bremen), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburger SV)
veznjaci: Sven Bender (Borussia Dortmund), Mario Götze (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Özil (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern Munich), Christian Träsch (Stuttgart)
napadači: Mario Gomez (Bayern Munich), Miroslav Klose (Bayern Munich), Thomas Müller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Cologne)

Naprijed BvB 09

ps.Dortmund ima drugi najmladji tim u ligama petice,sa prosjekom 24,5 godina,prvi je Lyon sa 24,4

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Sahin pretrpio lakšu ozlijedu i upitan je njegov nastup za selekciju Turske u prijateljskom meču protiv Južne Koreje. Dobro bi bilo da ostane u Dortmundu kako bi bio maksimalno spreman za meč protiv Đavola.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Kako vam se posložiše rezultati
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Prednost povecana za 1 bod
...mi uzmemo 8 bodova iz 4 veoma teske tekme i odmah prica da smo u krizi...da je Bayern sve blize i blize...eto im sad silni bayer/n...

Danasnji rezultati su poklon za sinocnje propustene prilike.....ali MILIVOJE 

Bayo ima jednu od najgorih odbrana u ligi. Pa onaj Badštrudla je obični **** i sramota je da on nosi Bayin dres.adnan24 je napisao/la:Prednost povecana za 1 bod...mi uzmemo 8 bodova iz 4 veoma teske tekme i odmah prica da smo u krizi...da je Bayern sve blize i blize...eto im sad silni bayer/n...

Hare_BvB je napisao/la:Bayo ima jednu od najgorih odbrana u ligi. Pa onaj Badštrudla je obični **** i sramota je da on nosi Bayin dres.adnan24 je napisao/la:Prednost povecana za 1 bod...mi uzmemo 8 bodova iz 4 veoma teske tekme i odmah prica da smo u krizi...da je Bayern sve blize i blize...eto im sad silni bayer/n...
L'kusen me pozitivno iznenadio danas.
Očekivao sam da će bez problema apsolvirati gostovanje kod povredama desetkovanog Nurnberga.
Supač ispade po nas.

Kako to? Neki moji drugari (simpatizeri Bajerna) govore da je veliki talenat.. Doduse, to su svojevremeno govorili za Otla, Gerlica, Trokovskog,.. Bice da im treba malo vise vremena da skontaju

Cestitam na tituli!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
@ Saurman
De mi reci kako je tvoj VELIKI BAYERN danas igrao, koji ste na tabeli ? i koliko zaostajete za kako ti kazes glupim menadzerom Zorcom ? - 15 ! Hahaha Samo se vi silite neka polahko
De mi reci kako je tvoj VELIKI BAYERN danas igrao, koji ste na tabeli ? i koliko zaostajete za kako ti kazes glupim menadzerom Zorcom ? - 15 ! Hahaha Samo se vi silite neka polahko

BvB Echte Liebe !!!
mandraX je napisao/la:Cestitke na tituli

1. Borussia Dortmund, 1. mjesto Bundeslige, 50 bodova iz 20 ligaških susreta
Razlog uzleta: godinama građena mlada momčad koja igra kao u deliriju. Od fizičke spremnosti do uigranosti, malo koja momčad Europe može po tim pitanjima konkurirati ovosezonskoj dortmundskoj Borussiji.
Slabosti: neiskustvo i nedostatak alternative nekim igračima (Subotić, Sahin, Barrios). Ove im godine neiskustvo očito nimalo ne smeta, ali nedavni primjeri njemačkih prvaka Wolfsburga i Stuttgarta pokazuju koliko se lako ekipe izgube kada počne Liga prvaka.
Dugoročna prognoza: klub velike (i ne tako davne) prošlosti, definitivno ima šansu ponovo stati uz rame minhenskom Bayernu. Osim mlade i kvalitetne momčadi, imaju dovoljno navijača, ali i logističke i financijske podrške kako bi opet postali veliki klub.
Jedna kratka analiza preuzeta sa nogometnog magazina liga prvaka
O Dortmundu ove sezone dovoljno govori i izjava Manuela Neuera po tekmi sa njegovim Schalkeom:
- Jasno je da je Borussia zaslužila pobijediti. Da je utakmica bila prema mojim željama, mi bismo bili momčad koja je stvorila toliki broj prilika.
Ako bog da do titule i na ljeto,liga prvaka,mozda bude kao onog ljeta protiv Juveta
Razlog uzleta: godinama građena mlada momčad koja igra kao u deliriju. Od fizičke spremnosti do uigranosti, malo koja momčad Europe može po tim pitanjima konkurirati ovosezonskoj dortmundskoj Borussiji.
Slabosti: neiskustvo i nedostatak alternative nekim igračima (Subotić, Sahin, Barrios). Ove im godine neiskustvo očito nimalo ne smeta, ali nedavni primjeri njemačkih prvaka Wolfsburga i Stuttgarta pokazuju koliko se lako ekipe izgube kada počne Liga prvaka.
Dugoročna prognoza: klub velike (i ne tako davne) prošlosti, definitivno ima šansu ponovo stati uz rame minhenskom Bayernu. Osim mlade i kvalitetne momčadi, imaju dovoljno navijača, ali i logističke i financijske podrške kako bi opet postali veliki klub.
Jedna kratka analiza preuzeta sa nogometnog magazina liga prvaka

O Dortmundu ove sezone dovoljno govori i izjava Manuela Neuera po tekmi sa njegovim Schalkeom:
- Jasno je da je Borussia zaslužila pobijediti. Da je utakmica bila prema mojim željama, mi bismo bili momčad koja je stvorila toliki broj prilika.

Ako bog da do titule i na ljeto,liga prvaka,mozda bude kao onog ljeta protiv Juveta

arnelinho wolfsburg se izgubio iskljucivo zbog promjene trenera tako da im je preko noci nestalo najjaceg oruzja u osvajanju titule a to je bila fizicka sprema..plus kad se tome dodaju bezveze bacanje para na nepotrebne igrace (kalenberg),nepojacavanje pozicija koje su skripale i uprkos tome su skoro prosli...dortmund sa ovom ekipom moze bez vecih problema do cetvrtfinala...jos kad tu dodze leitner pa koch pa mozda i reus i ekipa se jos uigra mislim ima jos 13 tekmi do kraja sezone,bice to jos bolje...nemojte molim vas da mi neko prdi o ispadanju iz evropalige jer burusija je razvalila sevillu i paris u obje tekme,ispali su zbog nedostatka srece i nista vise...90 posto burusijinih igraca bi bili starteri u skoro svim top ekipama evrope...
Pretjera ga ti malo care.gruezi je napisao/la:arnelinho wolfsburg se izgubio iskljucivo zbog promjene trenera tako da im je preko noci nestalo najjaceg oruzja u osvajanju titule a to je bila fizicka sprema..plus kad se tome dodaju bezveze bacanje para na nepotrebne igrace (kalenberg),nepojacavanje pozicija koje su skripale i uprkos tome su skoro prosli...dortmund sa ovom ekipom moze bez vecih problema do cetvrtfinala...jos kad tu dodze leitner pa koch pa mozda i reus i ekipa se jos uigra mislim ima jos 13 tekmi do kraja sezone,bice to jos bolje...nemojte molim vas da mi neko prdi o ispadanju iz evropalige jer burusija je razvalila sevillu i paris u obje tekme,ispali su zbog nedostatka srece i nista vise...90 posto burusijinih igraca bi bili starteri u skoro svim top ekipama evrope...

Kako volim razmisljanja pojedinih navijaca Bayerna...kako ovdje na forumu a tako i par bavaraca koje poznajem...svi su nesto u fazonu "da smo mi dobili neke "dobijene" utakmice i onda sa 3 boda protiv Dortmunda(koja su vec upisana) oni bi vec dosli na nekih 5-6 bodova i posto je BvB mlada ekipa znaci da ce se izgubiti do kraja i Bayern bi postao prvak" ...
Na stranu to sto smo i mi imali dobijen mec protiv Stuttgarta,sto smo mnogo vise zasluzili pobjedu protiv Schalkea nego oni protiv Kolna i sto se mec u Munchenu treba tek odigrati...ili mozda je do mene...ipak su oni najjaci tim u ligi...onako po sablonu
P.S. Vidim da se jos izgleda ne zna da li ce Sahin ici u Tursku...to nam nikako ne bi trebalo...svejedno je samo prijateljski mec...ne treba rizikovati

Na stranu to sto smo i mi imali dobijen mec protiv Stuttgarta,sto smo mnogo vise zasluzili pobjedu protiv Schalkea nego oni protiv Kolna i sto se mec u Munchenu treba tek odigrati...ili mozda je do mene...ipak su oni najjaci tim u ligi...onako po sablonu

P.S. Vidim da se jos izgleda ne zna da li ce Sahin ici u Tursku...to nam nikako ne bi trebalo...svejedno je samo prijateljski mec...ne treba rizikovati
Tako je, na pravom su putu, ali moraju odigrati makar dvi sezone u kontinuitetu na visokom nivou da bi se moglo konstatovati da su igraci ekstra klase. Vjerujem da cemo za 2-3 godine o Humelsu i Geceu govoriti kao o najboljim igracima svijeta na svojim pozicijama. Sahin, Bender i Subotic igraju odlicnu sezonu, ali ne vjerujem da ce ikada biti igraci ekstra klase (Dzerard, Snajder, Esien, Ferdinand, Teri,...). To je moj utisak, ne mora znacit da ce se ispostavit kao tacan. Meni je paznju privuk'o PiŠČek,.. Ranije sam na ovoj temi pis'o da momak jako dobro odradjuje ofanzivne zadatke,.. Odlicna tehnika, brzina, ubacivanje u prazan prostor, dupli pasovi, centarsut, asistencije,.. Ona asistencija za Gecea (kada je pogodio stativu) u posljednjim minutama meca protiv Salkea je dokaz da je momak lucidan i odlicno tehnicki potkovan. Jedino nisam formir'o misljenje o njegovoj igri u defanzivi, jer u mecivima koje sam gled'o nije im'o previse posla. Mislim da bi on u buducnosti bio savrsena zamjena za Alvesa, jer Barsi prvenstveno trebaju dobri ofanzivci, a u odbrani svakako dupliraju 'odmetnika' koji se usudi pribliziti njihovom sesnaestercu. Obratite paznju na njegovu igru u napadu, vidjet ce te da bolje igra na krilu nego mnogi krilni igraci. Dodao bih i Smelcera. Njemu dajem vece sanse da napravi dobru karijeru nego Sahinu, Benderu ili Suboticu. Momak je nevidjena ukoljica, uvijek je blizu protivnika i ne da mu da dise. Kada protivnik primi loptu, napada izuzetno agresivno, agresivnije od svakog beka koji mi trenutno pada na pamet. U odbrani izuzetno dobar, u napadu jednostavan, odigrava brzo i ne usporava akciju. Treba istaknuti i Vajdenfelera koji je konacno sazrjeo i brani na visokom nivou, gotovo bez greske. Vjerujem da ce nastaviti sa ovakvim odbranama i da ce tako cementirati svoje ime medju 10 najboljih golmana svijeta.Hare_BvB je napisao/la:Pretjera ga ti malo care.gruezi je napisao/la:arnelinho wolfsburg se izgubio iskljucivo zbog promjene trenera tako da im je preko noci nestalo najjaceg oruzja u osvajanju titule a to je bila fizicka sprema..plus kad se tome dodaju bezveze bacanje para na nepotrebne igrace (kalenberg),nepojacavanje pozicija koje su skripale i uprkos tome su skoro prosli...dortmund sa ovom ekipom moze bez vecih problema do cetvrtfinala...jos kad tu dodze leitner pa koch pa mozda i reus i ekipa se jos uigra mislim ima jos 13 tekmi do kraja sezone,bice to jos bolje...nemojte molim vas da mi neko prdi o ispadanju iz evropalige jer burusija je razvalila sevillu i paris u obje tekme,ispali su zbog nedostatka srece i nista vise...90 posto burusijinih igraca bi bili starteri u skoro svim top ekipama evrope...Nisu oni toliko individualno dobri koliko to izgledaju kao tim. Ima tu velikog potencijala da neki do njih budu igrači svjetskog kalibra kroz 2-3 sezone. Gotze, Hummels, Sahin, Bender i Subotić su na pravom putu, ali vidjećemo gdje će biti za te 2-3 godine. Zasad pokazuju veliku konstantnost u kavlitetu svojih igara, ali vidjećemo kako će se nositi sa uspjehom, pritiskom i većim očekivanjima koji će ih sigurno dočekati u narednom periodu.
Al' kao sto kaze Hare, najveca snaga ovog tima je timski duh,.. Odlicno su ukomponovani, maksimalno motivisani, igraju savrseno lezerno (bez straha) pas igru, brane se agresivno, u napadu imaju brz protok lopte,... Pravi ispit za njih ce biti Liga prvaka i mecevi protiv najjacih timova svijeta. Bice zanimljivo vidjeti kako ce odigrati u utakmicama u kojima ce veci dio meca biti prinudjeni da se brane. Bice zanimljivo vidjeti kako ce njihovi veznjaci reagovati na agresivan presing,.. Meslim da je bundesligasima jedina sansa da pobjede Dortmund agresivan presing na njihov vezni red,.. Ko uspije razbiti njihovu 'lezernost' u vezi, taj ima dobru sansu da ih pobjedi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
@gruezi:sto meni ocitajes bukvicu o Wolfsburgu?Ja sam vukove volio dok su tam bili Dzeko i Mikse,sad me boli q za njih,jedini klub koji volim u njemackoj je BvB,kojeg volim iz ljubavi prema njem,a ne zbog nekog od igraca ili rezultata ili neceg treceg,u tom sa gradu i zivio neko vrijeme,tako da znam ko i sta je BVB09.
A vidim svi pisete i govorite pozitivno o Schmelzeru,a nikako nemogu da se otmem dojmu da je Kagawa nepravedno zapostavljen,pa taj tip je sigurno(iako je to moje misljenej)najbolji azijski igrac,koji je ikada zaigrao.(nisu azijci bez zvijezda,ima ih u velikim timovima),mozda jedan od najboljih u bundesligi a kao play sigurno medju top 5 u svijetu.
Momak mene odusevljava svakim potezom,ono od vremena malog mozarta dortmund nije imao,igra glavom za nekog ko je 1,72 visok je odlicna,tehnika na vrhunskom nivou,brz a sto je najvaznije igra mozgom.
redovno pratim dortmund i mislio sam neko vrijeme da ce Rosickya nadomjestiti prvo Gambino,koji mi je bio drag igrac,pa Hajnal,ali izgleda da je tek sada dosao nasljednik malog Mozarta iz Prage.Mene iskreno odusevljava i zao mi je sto se povrijedio,nisam mogao vjerovati.
A pored njega zasluge za uspjeh nose svi,kolektiv citav,tako da ne zelim da nekog ispostavim.Shahin,Schmelzer,Lukas(isto drag igrac uz Kagawu),SUbotic,Weidefeller,neponovljivi Gotze i svi drugi,dovoljno je reci da BVB danas ima 13 standardnih reprezentativaca,nije malo.
Nadam se da ce Dortmund sacuvati ekipu,koja je produkt njihove omladinske skole,u nadolazecim sezonama i da ce se pojacati sa bar 2-3 kvalitetna pojacanja,uz jos kojeg izbacenog klinca iz svoje skole(a imaju ih na pretek,izmedju ostalih i nasi Mustic i Terzic,za zadnjeg nadam se da ce cim prije dobiti priliku jer svi govore da je veliki talenat,nadam se da jeste i da ce upraznjeno mjesto za backup Hummelsu i Suboticu popuniti,jer objektivno klupa je najveca slabost Dortmunda) i da opet pocnu konkurirati za samo europsko prijestolje.
A vidim svi pisete i govorite pozitivno o Schmelzeru,a nikako nemogu da se otmem dojmu da je Kagawa nepravedno zapostavljen,pa taj tip je sigurno(iako je to moje misljenej)najbolji azijski igrac,koji je ikada zaigrao.(nisu azijci bez zvijezda,ima ih u velikim timovima),mozda jedan od najboljih u bundesligi a kao play sigurno medju top 5 u svijetu.
Momak mene odusevljava svakim potezom,ono od vremena malog mozarta dortmund nije imao,igra glavom za nekog ko je 1,72 visok je odlicna,tehnika na vrhunskom nivou,brz a sto je najvaznije igra mozgom.
redovno pratim dortmund i mislio sam neko vrijeme da ce Rosickya nadomjestiti prvo Gambino,koji mi je bio drag igrac,pa Hajnal,ali izgleda da je tek sada dosao nasljednik malog Mozarta iz Prage.Mene iskreno odusevljava i zao mi je sto se povrijedio,nisam mogao vjerovati.
A pored njega zasluge za uspjeh nose svi,kolektiv citav,tako da ne zelim da nekog ispostavim.Shahin,Schmelzer,Lukas(isto drag igrac uz Kagawu),SUbotic,Weidefeller,neponovljivi Gotze i svi drugi,dovoljno je reci da BVB danas ima 13 standardnih reprezentativaca,nije malo.
Nadam se da ce Dortmund sacuvati ekipu,koja je produkt njihove omladinske skole,u nadolazecim sezonama i da ce se pojacati sa bar 2-3 kvalitetna pojacanja,uz jos kojeg izbacenog klinca iz svoje skole(a imaju ih na pretek,izmedju ostalih i nasi Mustic i Terzic,za zadnjeg nadam se da ce cim prije dobiti priliku jer svi govore da je veliki talenat,nadam se da jeste i da ce upraznjeno mjesto za backup Hummelsu i Suboticu popuniti,jer objektivno klupa je najveca slabost Dortmunda) i da opet pocnu konkurirati za samo europsko prijestolje.
Odlično su snimio Schmelzera.Valencia je napisao/la:Tako je, na pravom su putu, ali moraju odigrati makar dvi sezone u kontinuitetu na visokom nivou da bi se moglo konstatovati da su igraci ekstra klase. Vjerujem da cemo za 2-3 godine o Humelsu i Geceu govoriti kao o najboljim igracima svijeta na svojim pozicijama. Sahin, Bender i Subotic igraju odlicnu sezonu, ali ne vjerujem da ce ikada biti igraci ekstra klase (Dzerard, Snajder, Esien, Ferdinand, Teri,...). To je moj utisak, ne mora znacit da ce se ispostavit kao tacan. Meni je paznju privuk'o PiŠČek,.. Ranije sam na ovoj temi pis'o da momak jako dobro odradjuje ofanzivne zadatke,.. Odlicna tehnika, brzina, ubacivanje u prazan prostor, dupli pasovi, centarsut, asistencije,.. Ona asistencija za Gecea (kada je pogodio stativu) u posljednjim minutama meca protiv Salkea je dokaz da je momak lucidan i odlicno tehnicki potkovan. Jedino nisam formir'o misljenje o njegovoj igri u defanzivi, jer u mecivima koje sam gled'o nije im'o previse posla. Mislim da bi on u buducnosti bio savrsena zamjena za Alvesa, jer Barsi prvenstveno trebaju dobri ofanzivci, a u odbrani svakako dupliraju 'odmetnika' koji se usudi pribliziti njihovom sesnaestercu. Obratite paznju na njegovu igru u napadu, vidjet ce te da bolje igra na krilu nego mnogi krilni igraci. Dodao bih i Smelcera. Njemu dajem vece sanse da napravi dobru karijeru nego Sahinu, Benderu ili Suboticu. Momak je nevidjena ukoljica, uvijek je blizu protivnika i ne da mu da dise. Kada protivnik primi loptu, napada izuzetno agresivno, agresivnije od svakog beka koji mi trenutno pada na pamet. U odbrani izuzetno dobar, u napadu jednostavan, odigrava brzo i ne usporava akciju. Treba istaknuti i Vajdenfelera koji je konacno sazrjeo i brani na visokom nivou, gotovo bez greske. Vjerujem da ce nastaviti sa ovakvim odbranama i da ce tako cementirati svoje ime medju 10 najboljih golmana svijeta.
Al' kao sto kaze Hare, najveca snaga ovog tima je timski duh,.. Odlicno su ukomponovani, maksimalno motivisani, igraju savrseno lezerno (bez straha) pas igru, brane se agresivno, u napadu imaju brz protok lopte,... Pravi ispit za njih ce biti Liga prvaka i mecevi protiv najjacih timova svijeta. Bice zanimljivo vidjeti kako ce odigrati u utakmicama u kojima ce veci dio meca biti prinudjeni da se brane. Bice zanimljivo vidjeti kako ce njihovi veznjaci reagovati na agresivan presing,.. Meslim da je bundesligasima jedina sansa da pobjede Dortmund agresivan presing na njihov vezni red,.. Ko uspije razbiti njihovu 'lezernost' u vezi, taj ima dobru sansu da ih pobjedi.

Pišonja je sumjniv u defanzivi i ako nema dobru ispomoć, zna često zabrljati. Ima odličan pace i jako inteligentan centaršut. Odlično koristi prostor i solidan je u kreiranju igre. Defanziva mu se popravila u zadnje vrijeme, ali mora on još dosta pure pojesti da bio bio dobar u odbrani. Nije dovoljno agresivan i često se loše postavlja. Malih problem ima i sa čitanjem igre protivnika, a najveći nedostatak mu je slaba duel igra (fizički aspekt - guranje

Bender je izuzetan igrač. Fenomenalan je u defanzivi i pokrivanju prostora. Kad on igra punom parom, vezni red protivnika je odsječen. Veoma je agresivan, dobro čita igra protivnika i ima fenomenala start. Odličan je u duelu, veoma žilav. Njegova krakata konstitucija mu omogućava da se nosi sa svim tipovima playmakera. U građenju gre je veoma učinkovit i jednostavan. Ima odličan prvi dodir i često igra pas na prvu i to veoma učinkovito. Ima odličan pas, pogotovo onaj famozni ''zadnji'' i dobar smisao za igru. Šut mu je dosta dobar, odlično se otvara u prazan prostor. Veoma inteligentan igrač, koji budućnost BVB-a i Elfa.

Sahin je mozak ove ekipe, njegovi pasovi su često genijalni, ali ponekad i loši. On diktira tempo igre i konačno je sazrio. Dugo se čekao njegov pravi bum, jer da te podsjetim, on je sredinom 2000-ih važio za jednog od najvećih talenata u Europi. Klopp je napravio od njeg igrača i našao mu idealnu poziciju. Fenomenalan je u ovom sistemu igru, ali mislim da bi imao problema sa prilagodbom u drugim sistemima, što se vidi u nekim mečevima svoje repke. Tehnika je izvanredna, odličan šut, perfektan prekid, smisao za igru je na vrhunskom nivou, pozitivno je prgav, ima liderske sposobnosti i izuzetno je borben. Jako je disciplinovan, mada ponekad zna biti nonšalantan kako u napadu, tako i u odbrani. Sporost je njegova najveća mana, ali u paru s Benderom, ona je anulirana.
Subotić je već godinama u žiži javnosti i konačno ove godine ima sigurnost u igri koja se od njeg očekuje. Odličan je u skok igri, dobar klizeći start, a najveći kvalitet mu je jako precizna dubinska lopta. Ima malih problema sa postavljanjem i sporiji je od Hummelsa. Često ide duboko za napadačima i time gubi poziciju u odbrani i otvara prostor da se protivnici ubace iz drugog plana, a to npr. Hummels skoro nikad ne radi. Zalijetanje je njegov najveći problem.
@Arnelinho
Jako dobar post.

P.S. Čuj živio u Dortmundu.

Ahaa...zivio od '94-97
Rosicky
Koller i Amorosso
magicni trougao
ps. nesto gledam pa da podijelim
[youtube][/youtube]

Rosicky

ps. nesto gledam pa da podijelim

[youtube][/youtube]
- armageddon666
- Kontakt:
Znam da je rano jos ali cestitam na Tituli ,drago mi je bas
Samo neka Bayern nece osvojiti 

-Ronaldo Luís Nazário de Lima-
Pa eto, svojevremeno sam igr'o desno krilo, pa znam koliko znaju biti nezgodne 'male - grbave - ukoljice'Hare_BvB je napisao/la:Odlično su snimio Schmelzera.Fakat je lik pitbul i grize cijeli meč. U odbrani je besprijekoran, uvijek na igraču i napada ga bez oklijevanja po svaku cijenu. Ne daje dovoljno vremena igraču da krene u dribling, odmah ga napada, pa velike probleme sa njim imaju skoro svi krilni igrači. Čak ni odlični igrači se ne snalaze baš najbolje protiv njega. Prošle godine je dva puta stavio Robbena u džep. Nevjerovatno je disciplinovan i skoncentrisan, agresivnost je na nivou, mada nekad zna pretjerati, ali dobro je što prekršaje pravi na polovini terena, jer ne dopušta da mu se tek tako igrač primakne kaznenom prostoru. Ima obilatu pomoć od Grossonje koji uvijek radi duplanje u defanzivi, ali to ne umanjuje njegove odlične individualne sposobnosti u defanzivi. U napadu je malo sumjiv, čak bih se složio s tvojim opisom ''jednostavan'', ali bitno je da ne pravi greške. Ima odličan šut i dosta dobar centaršut i vjerujem da će vremenom steći i vještačku tehniku kroz naporan rad. Koliko je kvalitetan, govori i činjenica da je istisnuo iz prvih 11 jednog Dedea, koji je simbol za lijevog beka u zadnjih 10-ak sezona BuLi.

Najvise me nerviraju engleski bekovi (Dzonson, Kol, Ricards, Bridz,..) i njihovo karakteristicno povlacenje unazad kada krilni igrac ide na njih

Smelcer je stvarno odlican, na terenu izgleda jako dobro. Steta sto nije bolji u defanzivi, vec bi ga proglasio novim Karlosom (najbolji bek svih vremena)

Kao sto rekoh, nisam vidio kako djeluje u defanzivi, tako da ne mogu pisati o njegovim defanzivnim kvalitetima. U ofanzivi je fantastican. Volio bih ga vidjet protiv Riberija, kao i Smelcera protiv Robena.Pišonja je sumjniv u defanzivi i ako nema dobru ispomoć, zna često zabrljati. Ima odličan pace i jako inteligentan centaršut. Odlično koristi prostor i solidan je u kreiranju igre. Defanziva mu se popravila u zadnje vrijeme, ali mora on još dosta pure pojesti da bio bio dobar u odbrani. Nije dovoljno agresivan i često se loše postavlja. Malih problem ima i sa čitanjem igre protivnika, a najveći nedostatak mu je slaba duel igra (fizički aspekt - guranje). Solidan je u skok igri za jednog beka. On bi bio idealan za formacije sa trojicom pozadi da igra WB-a. Pisao sam ranije da bi ga trebalo probati na poziciji krila.
Sigurno da si kompetentniji od mene da pises o igracima Dortumunda, jer (pretpostavljam) gledas svaku utakmicu, za razliku od mene koji sam u ovoj sezoni Dortmund gledo svga 3-4 puta. Po onome sto si napis'o za Sahina, sticem utisak da je on prvenstveno timski igrac. Po tvome, on je dobar jedino kada se 'stopi' sa kolektivom. Dortmundovi veznjaci mu savrseno odgovaraju, jer ne komplikuje, igraju jednostavno i tako mu daju mogucnost da istakne svoje tehnicke sposobnosti. Vidjet cemo kakav ce biti u LP. O Benderu sud donosim kada ga vidim protiv Bajerna ili u dresu Elfa. Subotic me najpozitivnije iznenadio. Do sada sam ga smatr'o kiks igracem, ali je u ovom dijelu sezone izgled'o dosta pouzdano. Koliko je napredov'o, tek cemo se uvjeriti kada se Dortmund namjeri na jace rivale. Zaboravio sam Kagavu. Momak me je odusevio. Da te ne ponavljam, slazem se sa svime sto si napis'o za njega. Velika steta sto se povrjedio.
Da si Klop, a ja Fergi, da li bi prist'o na sljedecu razmjenu,... Ja tebi Nanija, Berbatova i Andersona (gratis Hernadez i Smeling), a ti meni Humelsa, Gecea i Kagavu (

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.