soba 39 je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
Koliko je to puta ovaj čovjek napisao ove godine....
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
soba 39 je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
Pa ne bih baš rekao da je Rafa imao slabu formu prije RG-a. Miami, IW, Madrid i Rim, sve bi on to osvojio da nije bilo Novaka Đokovića, a osim toga uzeo je Barcelonu i MC. Na RG-u da nije bilo Rogera koji je izbacio Novaka, mogao bi on i tad ušima mahati ! Raji se čini da Nadal ima slabu sezonu, ne, imao je odličan prvi dio sezone, po meni bolji nego u prošloj,ali caka je u tome što prošle nije imao ovakvog Novaka.rogeRF je napisao/la:Ne znam, ja Nadala ne bi nikada otpisivao. Kad se najmanje nadas, on osvoji GS (isti slucaj na RG-u). Slaba forma na turnirima prije GS-a, slabo otvaranje turnira, provlacenje u prvim kolima, i na kraju osvoji. "Lukav" je Spanac
Iz tvoje tastature u Bozije usiVirtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
Ma da! Nije jednostavno kada u nekoliko navrata zaredom izgubite u finalima turnira i sve od istog igraca. Po meni, najveci uzrok Nadalove slabe forme je njegova psiha, nema vise onoliko samopouzdanja da se vraca iz izgubljenih meceva, sada jednostavno podlijeze pritisku, nije u stanju da to izdrzi, za razliku od prije. a za sve to je kriv Djokovic, kojeg nikako da pobijedi. Medjutim, sve ce se vidjeti nakon US Opena.formance je napisao/la:Pa ne bih baš rekao da je Rafa imao slabu formu prije RG-a. Miami, IW, Madrid i Rim, sve bi on to osvojio da nije bilo Novaka Đokovića, a osim toga uzeo je Barcelonu i MC. Na RG-u da nije bilo Rogera koji je izbacio Novaka, mogao bi on i tad ušima mahati ! Raji se čini da Nadal ima slabu sezonu, ne, imao je odličan prvi dio sezone, po meni bolji nego u prošloj,ali caka je u tome što prošle nije imao ovakvog Novaka.rogeRF je napisao/la:Ne znam, ja Nadala ne bi nikada otpisivao. Kad se najmanje nadas, on osvoji GS (isti slucaj na RG-u). Slaba forma na turnirima prije GS-a, slabo otvaranje turnira, provlacenje u prvim kolima, i na kraju osvoji. "Lukav" je Spanac
Sada stvarno ima problema sa formom i to se vidi. Ne otpisujem ga, uvijek je on kandidat za titulu na svakom GS-u, ali gledajući njegovu igru na ova 2 mastersa zaključujem da će teško odbraniti US Open ako se ne sredi psihički i ne popravi igru !
Ja mislim da je to davno bilo, mozda cak i prosle godine, ili prije...opet ne znam.mnogo_smo_jaki je napisao/la:Što se Rafine psihe tiče,čuo sam da su mu se roditelji razveli i da je on to vrlo teško podnio/podnosi...te da se i to u velikoj mjeri odrazilo ina njegove igre i samopouzdanje.
Ja se takodjer nadam dobrim mecevima,isto tako se nadam pobjedi Federeraformance je napisao/la:Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Federer je harao tenisom nekoliko godina i onda je došao Nadal kao penicilin za Rogera. Mučio ga sve dok ga nije skinuo sa prve pozicije. Nanio mu najteže poraze u karijeri ( Wimbledon 2008 i AO 2009). To je bilo nešto sa čim se Federer nikada prije nije susretao, i trebalo je vremena da se navikne na to.
Sa tim se sada Nadal susreće i dešava mu se isto ono što se dešavalo Federeru protiv Nadala. Đoković ga ubija u pojam. Kada je riješio svoje psihičke i fizičke nedostatke postao je nepobjediv. Porazio Rafu 5 puta ove sezone i to na 3 različite podloge. Ono što Rafa zna jeste to da uopšte nije loše igrao, ali opet sve to je bilo nedovoljno. Zna da je Novak kompletniji i bolji teniser, barem u ovom trenutku i zna da jedino agresivnom igrom može istog pobijediti. Agresivna igra znači više grešaka, ali i više vinera i za Rafu promjena koncepta igre. Duboki baloni više ne pale.
Kako se bliži posljednji GS, Rafa dosta radi na servisu koji mu je prošle godine bio od posebne važnosti za osvajanje USO-a. Vjerujem da će popraviti igru i vratiti se u staru formu, jer je on itekako važna karika u današnjem tenisu i dosadno je bez onog pravog Rafe.
Na US Openu će biti svašta i vjerujem pregršt dobrih mečeva !
Ma Rafa jednostavno nece da igra riskantno, ali ce i to, kako ti kazes, morati poceti da radi, jer jedino tako moze dobiti ovakvog Djokovica. Kod Nadala je bilo sasvim normalno da u jednom setu napravi samo 3-4 neforsirane greske, to je najvise postizao zahvaljujuci njegovoj strpljivoj igri, ali to mu je sad', kako god da pogledas, beskorisno! Kod Novaka ne pale ni oni top spinovi na backhand (kao sto je slucaj sa Rogerom), jer on, za razliku od Svicarca, igra taj udarac sa dvije ruke, i to vrlo, vrlo uspjesno. Sto se tice servisa, ja sam malo skeptican kad' je taj udarac u pitanju kod Spanjolca. Nekako ne mogu da sebi stvorim sliku Nadala kao dobrog (da ne kazem odlicnog) servera. Njegovi dosadasnji servisi su, prosjecno, do sada isli nekih 175 km/h, uz to bili su i vise nego spinovani. Ne vidim ja takav nacin serviranja kao uspjesan, ali se nadam da ce to Rafa popraviti, ne zato sto sam njegov vatreni fan, vec jednostavno sto ovaj tenis koji se trenutno igra nije zanimljiv bez, bar dvojica, velikih rivala. Ovako, Djokovic skoro do svake titule dodje bez imalo problema...formance je napisao/la:Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Federer je harao tenisom nekoliko godina i onda je došao Nadal kao penicilin za Rogera. Mučio ga sve dok ga nije skinuo sa prve pozicije. Nanio mu najteže poraze u karijeri ( Wimbledon 2008 i AO 2009). To je bilo nešto sa čim se Federer nikada prije nije susretao, i trebalo je vremena da se navikne na to.
Sa tim se sada Nadal susreće i dešava mu se isto ono što se dešavalo Federeru protiv Nadala. Đoković ga ubija u pojam. Kada je riješio svoje psihičke i fizičke nedostatke postao je nepobjediv. Porazio Rafu 5 puta ove sezone i to na 3 različite podloge. Ono što Rafa zna jeste to da uopšte nije loše igrao, ali opet sve to je bilo nedovoljno. Zna da je Novak kompletniji i bolji teniser, barem u ovom trenutku i zna da jedino agresivnom igrom može istog pobijediti. Agresivna igra znači više grešaka, ali i više vinera i za Rafu promjena koncepta igre. Duboki baloni više ne pale.
Kako se bliži posljednji GS, Rafa dosta radi na servisu koji mu je prošle godine bio od posebne važnosti za osvajanje USO-a. Vjerujem da će popraviti igru i vratiti se u staru formu, jer je on itekako važna karika u današnjem tenisu i dosadno je bez onog pravog Rafe.
Na US Openu će biti svašta i vjerujem pregršt dobrih mečeva !
Naravno da hoce, obzirom da se igra u Americi.karameldar je napisao/la:Ja se takodjer nadam dobrim mecevima,isto tako se nadam pobjedi Federeraformance je napisao/la:Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Na US Openu će biti svašta i vjerujem pregršt dobrih mečeva !) i da hoce li opet biti nocni termini ??
Da, to je bio slucaj kod Nadala, ali prije par godina. Njegovi roditelji su se poprilicno davno razveli, tako da to ne moze biti uzrok njegove, trenutno, slabe forme.mnogo_smo_jaki je napisao/la:Što se Rafine psihe tiče,čuo sam da su mu se roditelji razveli i da je on to vrlo teško podnio/podnosi...te da se i to u velikoj mjeri odrazilo ina njegove igre i samopouzdanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.