ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 00:26

soba 39 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
:lol:

Koliko je to puta ovaj čovjek napisao ove godine....
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2011, 00:27

rogeRF je napisao/la:Ne znam, ja Nadala ne bi nikada otpisivao. Kad se najmanje nadas, on osvoji GS (isti slucaj na RG-u). Slaba forma na turnirima prije GS-a, slabo otvaranje turnira, provlacenje u prvim kolima, i na kraju osvoji. "Lukav" je Spanac
Pa ne bih baš rekao da je Rafa imao slabu formu prije RG-a. Miami, IW, Madrid i Rim, sve bi on to osvojio da nije bilo Novaka Đokovića, a osim toga uzeo je Barcelonu i MC. Na RG-u da nije bilo Rogera koji je izbacio Novaka, mogao bi on i tad ušima mahati ! Raji se čini da Nadal ima slabu sezonu, ne, imao je odličan prvi dio sezone, po meni bolji nego u prošloj,ali caka je u tome što prošle nije imao ovakvog Novaka.
Sada stvarno ima problema sa formom i to se vidi. Ne otpisujem ga, uvijek je on kandidat za titulu na svakom GS-u, ali gledajući njegovu igru na ova 2 mastersa zaključujem da će teško odbraniti US Open ako se ne sredi psihički i ne popravi igru !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 avg 2011, 00:29

Što mi Federer izjeba živce :x
Lik isto kao da igra dublove jbt , a svaka treća lopta je u mreži.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 20 avg 2011, 00:38

Virtu4l je napisao/la:Murray osvaja ovaj turnir.
Iz tvoje tastature u Bozije usi
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 20 avg 2011, 00:39

Ma Federer je Federer :) podloge su sada znatno sporije nego prije par godina,sto ne odgovara Federeru,sam je rekao da su i loptice teze sto mu takodjer ne odgovara,to svakako ne bi trebala biti isprika za ovakvu igru...ne znam sta mu se desilo protiv Berdycha...ovaj turnir je vjerovatno Noletov...nadam se boljim igrama Federera na Us openu :D ROGER FEDERER <3<3<3
YNWA!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2011, 00:51

Ova podloga je brža od one u Cinncinatiju, a loptice doduše jesu teže, no to nije nikakvo opravdanje za ovako lošu igru. Meč protiv Delpa je pokazao da Rogeru odgovara ovakva vrsta podloge, sad što je on kako stari skloniji oscilacijama je druga stvar. Federerovo vrijeme lagano prolazi, sve što od njega gledamo su bljeskovi i ništa više. Volio bih da se jedan takav bljesak desi na nekom GS-u, možda već na USO, ali, jedno su želje a drugo mogućnosti.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 00:51

formance je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Ne znam, ja Nadala ne bi nikada otpisivao. Kad se najmanje nadas, on osvoji GS (isti slucaj na RG-u). Slaba forma na turnirima prije GS-a, slabo otvaranje turnira, provlacenje u prvim kolima, i na kraju osvoji. "Lukav" je Spanac
Pa ne bih baš rekao da je Rafa imao slabu formu prije RG-a. Miami, IW, Madrid i Rim, sve bi on to osvojio da nije bilo Novaka Đokovića, a osim toga uzeo je Barcelonu i MC. Na RG-u da nije bilo Rogera koji je izbacio Novaka, mogao bi on i tad ušima mahati ! Raji se čini da Nadal ima slabu sezonu, ne, imao je odličan prvi dio sezone, po meni bolji nego u prošloj,ali caka je u tome što prošle nije imao ovakvog Novaka.
Sada stvarno ima problema sa formom i to se vidi. Ne otpisujem ga, uvijek je on kandidat za titulu na svakom GS-u, ali gledajući njegovu igru na ova 2 mastersa zaključujem da će teško odbraniti US Open ako se ne sredi psihički i ne popravi igru !
Ma da! Nije jednostavno kada u nekoliko navrata zaredom izgubite u finalima turnira i sve od istog igraca. Po meni, najveci uzrok Nadalove slabe forme je njegova psiha, nema vise onoliko samopouzdanja da se vraca iz izgubljenih meceva, sada jednostavno podlijeze pritisku, nije u stanju da to izdrzi, za razliku od prije. a za sve to je kriv Djokovic, kojeg nikako da pobijedi. Medjutim, sve ce se vidjeti nakon US Opena.
Izdržati, to je temelj vrline!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 00:56

Što se Rafine psihe tiče,čuo sam da su mu se roditelji razveli i da je on to vrlo teško podnio/podnosi...te da se i to u velikoj mjeri odrazilo ina njegove igre i samopouzdanje.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 avg 2011, 00:57

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Što se Rafine psihe tiče,čuo sam da su mu se roditelji razveli i da je on to vrlo teško podnio/podnosi...te da se i to u velikoj mjeri odrazilo ina njegove igre i samopouzdanje.
Ja mislim da je to davno bilo, mozda cak i prosle godine, ili prije...opet ne znam.
Izdržati, to je temelj vrline!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2011, 01:10

Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Federer je harao tenisom nekoliko godina i onda je došao Nadal kao penicilin za Rogera. Mučio ga sve dok ga nije skinuo sa prve pozicije. Nanio mu najteže poraze u karijeri ( Wimbledon 2008 i AO 2009). To je bilo nešto sa čim se Federer nikada prije nije susretao, i trebalo je vremena da se navikne na to.
Sa tim se sada Nadal susreće i dešava mu se isto ono što se dešavalo Federeru protiv Nadala. Đoković ga ubija u pojam. Kada je riješio svoje psihičke i fizičke nedostatke postao je nepobjediv. Porazio Rafu 5 puta ove sezone i to na 3 različite podloge. Ono što Rafa zna jeste to da uopšte nije loše igrao, ali opet sve to je bilo nedovoljno. Zna da je Novak kompletniji i bolji teniser, barem u ovom trenutku i zna da jedino agresivnom igrom može istog pobijediti. Agresivna igra znači više grešaka, ali i više vinera i za Rafu promjena koncepta igre. Duboki baloni više ne pale.
Kako se bliži posljednji GS, Rafa dosta radi na servisu koji mu je prošle godine bio od posebne važnosti za osvajanje USO-a. Vjerujem da će popraviti igru i vratiti se u staru formu, jer je on itekako važna karika u današnjem tenisu i dosadno je bez onog pravog Rafe.
Na US Openu će biti svašta i vjerujem pregršt dobrih mečeva !

Profesionalnitenis.com

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 20 avg 2011, 01:38

formance je napisao/la:Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Federer je harao tenisom nekoliko godina i onda je došao Nadal kao penicilin za Rogera. Mučio ga sve dok ga nije skinuo sa prve pozicije. Nanio mu najteže poraze u karijeri ( Wimbledon 2008 i AO 2009). To je bilo nešto sa čim se Federer nikada prije nije susretao, i trebalo je vremena da se navikne na to.
Sa tim se sada Nadal susreće i dešava mu se isto ono što se dešavalo Federeru protiv Nadala. Đoković ga ubija u pojam. Kada je riješio svoje psihičke i fizičke nedostatke postao je nepobjediv. Porazio Rafu 5 puta ove sezone i to na 3 različite podloge. Ono što Rafa zna jeste to da uopšte nije loše igrao, ali opet sve to je bilo nedovoljno. Zna da je Novak kompletniji i bolji teniser, barem u ovom trenutku i zna da jedino agresivnom igrom može istog pobijediti. Agresivna igra znači više grešaka, ali i više vinera i za Rafu promjena koncepta igre. Duboki baloni više ne pale.
Kako se bliži posljednji GS, Rafa dosta radi na servisu koji mu je prošle godine bio od posebne važnosti za osvajanje USO-a. Vjerujem da će popraviti igru i vratiti se u staru formu, jer je on itekako važna karika u današnjem tenisu i dosadno je bez onog pravog Rafe.
Ja se takodjer nadam dobrim mecevima,isto tako se nadam pobjedi Federera :)) i da hoce li opet biti nocni termini ??
YNWA!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2011, 01:39

formance je napisao/la:Naravno. Psiha je ključna stvar u tenisu. Možeš imati sve udarce, ali ako nemaš psihu ništa ti to neće koristiti. Nalbandian, Safin, Davydenko, Gulbis itd. da ne nabrajam više.
Ma Rafa jednostavno nece da igra riskantno, ali ce i to, kako ti kazes, morati poceti da radi, jer jedino tako moze dobiti ovakvog Djokovica. Kod Nadala je bilo sasvim normalno da u jednom setu napravi samo 3-4 neforsirane greske, to je najvise postizao zahvaljujuci njegovoj strpljivoj igri, ali to mu je sad', kako god da pogledas, beskorisno! Kod Novaka ne pale ni oni top spinovi na backhand (kao sto je slucaj sa Rogerom), jer on, za razliku od Svicarca, igra taj udarac sa dvije ruke, i to vrlo, vrlo uspjesno. Sto se tice servisa, ja sam malo skeptican kad' je taj udarac u pitanju kod Spanjolca. Nekako ne mogu da sebi stvorim sliku Nadala kao dobrog (da ne kazem odlicnog) servera. Njegovi dosadasnji servisi su, prosjecno, do sada isli nekih 175 km/h, uz to bili su i vise nego spinovani. Ne vidim ja takav nacin serviranja kao uspjesan, ali se nadam da ce to Rafa popraviti, ne zato sto sam njegov vatreni fan, vec jednostavno sto ovaj tenis koji se trenutno igra nije zanimljiv bez, bar dvojica, velikih rivala. Ovako, Djokovic skoro do svake titule dodje bez imalo problema... :roll: Federer je vec, skoro pa otpisan, i od njega je tesko vise ocekivati neki veliki podvig, kod njega su sad' u pitanju samo povremeni bljeskovi, kojih je, iz turnira u turnir, sve manje. Sto se tice ostalih tenisera, neki od njih se, s vremena na vrijeme, malo iskazu, ali to traje veoma kratko, tek turnir-dva. :?
S nestrpljenjem ocekujem US Open...Nadati se da ce biti zanimljiviji nego ikad! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2011, 01:41

karameldar je napisao/la:
Ja se takodjer nadam dobrim mecevima,isto tako se nadam pobjedi Federera :)) i da hoce li opet biti nocni termini ??
Naravno da hoce, obzirom da se igra u Americi. ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 avg 2011, 01:44

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Što se Rafine psihe tiče,čuo sam da su mu se roditelji razveli i da je on to vrlo teško podnio/podnosi...te da se i to u velikoj mjeri odrazilo ina njegove igre i samopouzdanje.
Da, to je bio slucaj kod Nadala, ali prije par godina. Njegovi roditelji su se poprilicno davno razveli, tako da to ne moze biti uzrok njegove, trenutno, slabe forme.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 avg 2011, 02:13

Izgleda da Djokovic ima zelju da se pridruzi Nadalu i Federeru ,odavno nije bio lošiji ,previse gresaka je napravio i sto je najgore igra bez volje ,kao da mu je svejedno hoce li dobiti ili izgubiti .Monflis zato odlican ,servira super i ako nastavi biti agresivan mogao bi uzeti ovo na kraju.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2011, 02:17

@ kobe 24

To je to. Tek sada ćemo vidjeti koliko je Rafa psihički jak i koliki je njegov prostor za napredak, s obzirom da mu trenutna defanzivna baseline igra ne pije vode protiv Novaka. Vidjećemo da li ujka Toni ima rješenje i za to.
Iz moje perspektive gledajući, jedini način je da radi na agresivnosti i ništa više. Pitanje je da li to Rafa može !?
Dobićemo odgovor na to u sljedećim mečevima.

Monfils uzeo prvi set protiv Novaka sa 6:3. Bogami, koban dan za favorite. Nevjerovatno ! :)

Profesionalnitenis.com

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 avg 2011, 02:50

Nakon što je dobio prvi set, u drugom setu Monfils je napravio rebreak i sada vodi 4:3, servira Đoković.

Iako može dobiti ovaj meč Đoković isto kao da je izgubio volju nakon ispadanja Nadala i Federera :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 avg 2011, 03:06

Đoković me je ipak demantovao i osvojio 2. set, tako da je sada 1:1.

Na početku 3. seta servira Monfils!

Evo me kao neki komentator :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Irvinovo stado
Kontakt:

Post Postao/la Irvinovo stado » 20 avg 2011, 09:14

Nadam se da ce Mardy osvojiti ovaj turnir. Zasluzio ga je konacno.

A Nadull se u zadnje vrijeme raspada i Federer je pred penzijom.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 20 avg 2011, 09:42

Sinoć sam zaspao pri rezultatu 1:0(set) i 3:3 u gemovima,kad je Monfis uzeo brejk....mislio sam da će Nole izgubiti,jer djelovao je toliko nezainteresovano...jutros pogleda,a ono 2-1 za našeg asaa...ma bravo legendo 8-) 8-) 8-)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.