Ermin Bičakčić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ermin Bičakčić
Proveo je i Wesley Brown svoje najbolje godine u EPL, osvojio sve što se može osvojiti, je li ga to čini dobrim igračem?
Ne daje se kapitenska traka svakom strancu, nego samo onome koji je najbolji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
bordobijeli
- Kontakt:
glupo je porediti igrace narocito neko koje igrao prije 10 -15 godina i sad nekog .jedino sta ja mogu uporediti da su Konjic i Hibic bili glavni igraci u nasoj reprezentaciji kapiteni vodje na terenu ,dok Bicakcic nije nesto bas briljirao u reprezentaciji .
- legenda reala
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Proveo je i Wesley Brown svoje najbolje godine u EPL, osvojio sve što se može osvojiti, je li ga to čini dobrim igračem?
Pa ti hoćeš reći da su ova trojica nešto kvalitetniji igrači od Browna
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pravi stoper je onaj koji dominira pred svojim golom, ko ti odmah pokaže ko je gazda, to sam kod nas vidio samo kod Spahića, Hibića i Konjića, i na SP od Šunjića.
Bičakčić to još uvijek ne pokazuje, što ne znači da neće.
Bičakčić to još uvijek ne pokazuje, što ne znači da neće.
Ne. Hoću reći da si naveo poprilično nebitno poređenje, posebno za stopere, ali i kad bi išli u detalje došli bi do zaključka da su Sevilla i Atletico Madrid institucija za Hoffenheim ili Braunschweig, bez obzira na poziciju na tabeli.legenda reala je napisao/la:Pa ti hoćeš reći da su ova trojica nešto kvalitetniji igrači od Browna
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- legenda reala
- Kontakt:
To jeste, ali nije Bičo toliko loš kao što ga se ovdje predstavlja, niti su ova dvojica bili neke klase kao što ih se predstavlja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne znam kako ih ko predstavlja, samo znam da Bičakčić sa svojih desetak nastupa još uvijek ne može u istu rečenicu sa Hibićem i Konjićem.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
SjeverniVjetar
@legenda reala
Bicakcic je tu godinu dana, novi kolacic je u reprezentaciji, na seniorskom nivou igra tek 2-3 godine...vidjecemo sta ce biti u narednom periodu. Ja sud donosim na osnovu onoga sto vidim u bundesligi, a ne sta je i kako odigrao u haosu Bih reprezentacije.
Znamo dobro da je , malte ne, zalozen poslije povrede, kao i Lulic, i na osnovu toga se potcjenjuju vec duzi period. Vazno je da su zadovoljili TSS i Hadzic, pa cemo ih promovirati u lidere i kapitene.
Sto se tice Konjica i Hibica, karijeru su proveli vecinom u drugim ili slabijim ligama, to dovoljno govori koliko su kvalitetni igarci bili, s druge strane , ne umanjuje njihov doprinos reprezentaciji iako, ponovicu, ko je gledao taj tandem, sjetice se da su bili daleko od sigurnih.
Bico majstore drzi se !
Bicakcic je tu godinu dana, novi kolacic je u reprezentaciji, na seniorskom nivou igra tek 2-3 godine...vidjecemo sta ce biti u narednom periodu. Ja sud donosim na osnovu onoga sto vidim u bundesligi, a ne sta je i kako odigrao u haosu Bih reprezentacije.
Znamo dobro da je , malte ne, zalozen poslije povrede, kao i Lulic, i na osnovu toga se potcjenjuju vec duzi period. Vazno je da su zadovoljili TSS i Hadzic, pa cemo ih promovirati u lidere i kapitene.
Sto se tice Konjica i Hibica, karijeru su proveli vecinom u drugim ili slabijim ligama, to dovoljno govori koliko su kvalitetni igarci bili, s druge strane , ne umanjuje njihov doprinos reprezentaciji iako, ponovicu, ko je gledao taj tandem, sjetice se da su bili daleko od sigurnih.
Bico majstore drzi se !
Hibic je bio institucija u onom Hajduku. Tada je Haduk bio jak klub. Prosao je grupu u ligi prvaka.
-
bordobijeli
- Kontakt:
ko je gledao Hibica i Konjica zna o cemu pricam to su bili nevjerovatni borci igraci koje su svi voljeli gdje god da su igrali bili su stub reprezentacije . momci koji su bas bili srcani igrali su za reprezentaciju u periodu kad je rprezentacija igrala u jednoj garnituri dresova odnosno u vremenu kad je savez bio katastrofa ,sjeti ce se u Bolonji kad smo od hrvata izgubili 4_1 kisa blato nasi drugo poluvrijeme izlaze u prljavim dresovima ,ovo sam samo spomenuo zbog toga sto su konjic i hibic legende reprezentacije i nema potrebe da se omalovazavaju i u jednoj recenici .ja isto ne zelim Bicakcica omalovaziti al ne ide u istu recenicu s ovom dvojicom ,daj Boze da bude boljih od njih dvojice

Kad ga već spominjete, gdje je Hibić? Istina je da se malo cijeni kod nas, ne pojavljuje se često kao Muamed, s njim sam u subotu razgovarala.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Hibić se nakon odlaska u penziju vratio u rodni kraj, živi s porodicom, ništa posebno. Ne planira se baviti ničim vezanim za sport.BaDa12 je napisao/la:Kad ga već spominjete, gdje je Hibić? Istina je da se malo cijeni kod nas, ne pojavljuje se često kao Muamed, s njim sam u subotu razgovarala.
Ovo je tacno. Mnogi su cak ismijavali Bicakcica ovdje. Imas takvih postova koliko hoces. Te izgubio mijesto poslje povrede. Te nikakav igrac i sta sve ne.legenda reala je napisao/la:Ne znam jel bolji, al činjenica je da se Bičo podcjenjuje koji igra standardno u Bundesligi, a uzdižu se igrači koji su najbolje godine proveli u drugim ligama Engleske i Španije
-
SjeverniVjetar
Ti opet o Hajduku, pa i Ibricic je bio institucija u Hajduku, a to sto je prosao grupu CL ga ne cini Maldinijem, jeli tako?dubrovnik je napisao/la:Hibic je bio institucija u onom Hajduku. Tada je Haduk bio jak klub. Prosao je grupu u ligi prvaka.
Hibic je bio, kao i Konjic, u najboljem slucaju bio prosjecan stoper . Pricati o njihovom reprezentativnom ucinku je vrlo tesko, jer u to vrijeme reprezentacija je bila na nivou Estonije, a ta cinjenica baca sjenu na ucinak svakog pojedinca. Na klupskom nivou su bili na granici prvoligasa i drugoligasa.
Ponovicu, ne umanjujem njihov doprinos, nego govorim realno. Oni su dali svoj maksimum.
Bez veze je praviti mitove od stvari koje su prosjecne. Spahic ima vise utakmica u ligama 5, u ligi sampiona, bolje rezultate i plasmane, nego i Hibic i Konjic zajedno, a u lige 5 je dosao sa 28 godina.
- maximusdecimus
- Kontakt:
ja ga cesto vidim u Zenici, uvijek nosi trenerku SevilleEdol je napisao/la:Hibić se nakon odlaska u penziju vratio u rodni kraj, živi s porodicom, ništa posebno. Ne planira se baviti ničim vezanim za sport.BaDa12 je napisao/la:Kad ga već spominjete, gdje je Hibić? Istina je da se malo cijeni kod nas, ne pojavljuje se često kao Muamed, s njim sam u subotu razgovarala.
Ibricic je bio institucija u nekom drugom Hajduku, Hibic je igrao sa Asanovicem, Stimcem i drustvom to su bila druga vremena. Zasto ne bi spomenuo klub u kojem je igrao tadasnji reprezentativac BIH? Nisam Mirsada usporedjivao sa nijednim igracem a sa Emirom pogotovu. On je trckarao oko moje kuce kao djecak dok je Hibic bio na vrhuncu svoje karijere tako da ne razumijem zasto mi ovo govoris. Ali valjda ti je ovo nesto vazno bilo pa si morao reci. Nista protiv Bicakcica takodjer vec bas suprotno. Po meni je on nas drugi stoper. Nakon ovog sto sam ti napisao za Emira valjda znas ko je prvi.SjeverniVjetar je napisao/la:Ti opet o Hajduku, pa i Ibricic je bio institucija u Hajduku, a to sto je prosao grupu CL ga ne cini Maldinijem, jeli tako?dubrovnik je napisao/la:Hibic je bio institucija u onom Hajduku. Tada je Haduk bio jak klub. Prosao je grupu u ligi prvaka.
Hibic je bio, kao i Konjic, u najboljem slucaju bio prosjecan stoper . Pricati o njihovom reprezentativnom ucinku je vrlo tesko, jer u to vrijeme reprezentacija je bila na nivou Estonije, a ta cinjenica baca sjenu na ucinak svakog pojedinca. Na klupskom nivou su bili na granici prvoligasa i drugoligasa.
Ponovicu, ne umanjujem njihov doprinos, nego govorim realno. Oni su dali svoj maksimum.
Bez veze je praviti mitove od stvari koje su prosjecne. Spahic ima vise utakmica u ligama 5, u ligi sampiona, bolje rezultate i plasmane, nego i Hibic i Konjic zajedno, a u lige 5 je dosao sa 28 godina.
Hajduk igrao cetvrfinale bolan, kakva grupa.dubrovnik je napisao/la:Hibic je bio institucija u onom Hajduku. Tada je Haduk bio jak klub. Prosao je grupu u ligi prvaka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Pa napisao sam da je prosao grupu jesi li procitao. Onda ispao, sto je netocno od napisanog objasni mi molim te?bhsport je napisao/la:Hajduk igrao cetvrfinale bolan, kakva grupa.dubrovnik je napisao/la:Hibic je bio institucija u onom Hajduku. Tada je Haduk bio jak klub. Prosao je grupu u ligi prvaka.
Hibic je bio igracina. A Konjic je davao preko 100% sebe kada je igrao za reprezentaciju sto se cijeni. Bicakcic trenutno nije na tom nivou sto neznaci da nece biti. Ako nastavi pruzati takve partije za Hoffenheim kupit ce ga neki bolji Bundesligas. Mozda nasljedi Spahu u Bayeru. Do tebe je sve Ermine. Cim si standardan reprezentativac jedne solidne reprezentacije odma ti to podize rejting a i interes velikh klubova.

Ermin je nas sa svojim golom odveo na SP.
Da Ermin nije dao onaj prvi gol Izetov nebi nista znacio.
Da Ermin nije dao onaj prvi gol Izetov nebi nista znacio.
-
SjeverniVjetar
Samo govorim da se cesto poseze za imenima Konjica i Hibica, uglavnom u kontekstu "world class" stopera . Nerijetko da bi se drugi prikazali kao losiji ili sta vec.dubrovnik je napisao/la: Ibricic je bio institucija u nekom drugom Hajduku, Hibic je igrao sa Asanovicem, Stimcem i drustvom to su bila druga vremena. Zasto ne bi spomenuo klub u kojem je igrao tadasnji reprezentativac BIH? Nisam Mirsada usporedjivao sa nijednim igracem a sa Emirom pogotovu. On je trckarao oko moje kuce kao djecak dok je Hibic bio na vrhuncu svoje karijere tako da ne razumijem zasto mi ovo govoris. Ali valjda ti je ovo nesto vazno bilo pa si morao reci. Nista protiv Bicakcica takodjer vec bas suprotno. Po meni je on nas drugi stoper. Nakon ovog sto sam ti napisao za Emira valjda znas ko je prvi.
Tebi sam replicirao upravo zato sto, da bi se gore spomenuta teza odbranila, vade selektivne informacije .
Dakle , svugdje ces procitati da je Hibic proso grupnu fazu CL, da je igrao u velikom Atletiku, nigdje neces procitati da je 70% karijere u Spaniji proveo u 2. ligi ili ispadanju iz prve, da je taj Atletco dotakao dno zivota u eri Hibica...slicno vazi i za Sevillu. Spahu sam spomenuo da bi se uporedile mjere vrijednosti.
Cisto radi istine imam potrebu da kazem ove stvari, da se razbiju mitovi i tabui, to je bolje za sve, a da ih cijenim , kao i sve igrace koji su dosli i igrali u reprezentaciji iskreno i zasluzeno, tu nema dilema.
Kamo srece da Hibic i Konjic sjede umjesto Begica, Bakovica, Tulica, The Jahe...
I da ponovim- citava je diskusija pocela, jer sam tvrdio da je Bicakcic , vec sada, jednako kvalitetan ili bolji stoper od Konjica i Hibica. Iza toga i dalje stojim.
Ko je igrao sa "vecim" srcem, ko je veci patriota, ko zna vise halidovih pjesama, ciji je dres bio prljaviji, ko daje 100%, 87%,a ko 43%.. s tim ne mogu i ne zelim da se bavim
(samo da znate Bic ima istetovirane ljiljane, zar patriJotima to njije ultimativan dokaz velicine?
Trenutno korisnika/ca: bordocrveni, Google [Bot] i 5 gostiju.