Fantasy Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

kumkalesic
Kontakt:

Re: Fantasy Premier League

Post Postao/la kumkalesic » 01 avg 2015, 00:31

@Monolog;
Hvala na odgovoru...
Samo je problem (i to baš veliki) odabir odnosno konstrukcija momčadi. Da li u roster ubaciti ove "glavne" zvijezde lige i njima pridodati ove jeftine anonimuse...ili pak sastaviti momčad od ovih igrača iz manjih klubova koji bi trebali biti nosioci tih ekipa uz poneko veliko ime...jedne i druge je nemoguće sastaviti zajedno, jer fali para :)

Evo i sa slikama da ti pokažem na šta konkretno mislim:

Prvi primjer sa zvijezdama
slika
Drugi primjer sa malo manje zvijezda
slika
Ove dvije ekipe sam sastavljao više od sat vremena :shifty:
Joint_fc

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 avg 2015, 10:08

@kumkalesic,

Eh, tu ti ne mogu pomoci. Aguera je prosle godine skoro svako imao (i Sancheza). Prednost pravis (ali i sustizes zaostatak, naravno) zahvaljujuci igracima poput Kija, Berahina, Downinga, Waltersa, Betranda... O proslogodisnjem Kaneu da ne pricam. Elem, pravila naravno nema sto se tice toga. Sigurno da cu u ekipi imati veznjake koji igraju napadace ili imaju svu slobodu (Hazard, Walcott, Mane, Sanchez...). Oni su pravo zlato. Znam, nisam ti rekao nista novo, ali jbg. Znas i sam da nema nikakvih pravila. Ne mora znaciti da ce zvijezde ispostovati, ne mora znaciti da ce oni koji nose manje timove (odnosno, koji su nosili u prethodnom periodu) biti u odlicnoj formi. Opet je sreca neizostavni faktor.

Sigurno cu promijeniti ekipu do pocetka, ali evo trenutno ovih nekih mojih zvijezda: Hazard, Rooney, Aguero, Walcott, Cech, Azpilikueta, Coleman, Henderson. Tu su jos Ki, Mane, Cabaye, Mitrovic, Matic, Wanyama (prejeftin, must buy), Clyne, Berahino, Williams...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 01 avg 2015, 17:19

Monolog je napisao/la:@kumkalesic,

Eh, tu ti ne mogu pomoci. Aguera je prosle godine skoro svako imao (i Sancheza). Prednost pravis (ali i sustizes zaostatak, naravno) zahvaljujuci igracima poput Kija, Berahina, Downinga, Waltersa, Betranda... O proslogodisnjem Kaneu da ne pricam. Elem, pravila naravno nema sto se tice toga. Sigurno da cu u ekipi imati veznjake koji igraju napadace ili imaju svu slobodu (Hazard, Walcott, Mane, Sanchez...). Oni su pravo zlato. Znam, nisam ti rekao nista novo, ali jbg. Znas i sam da nema nikakvih pravila. Ne mora znaciti da ce zvijezde ispostovati, ne mora znaciti da ce oni koji nose manje timove (odnosno, koji su nosili u prethodnom periodu) biti u odlicnoj formi. Opet je sreca neizostavni faktor.

Sigurno cu promijeniti ekipu do pocetka, ali evo trenutno ovih nekih mojih zvijezda: Hazard, Rooney, Aguero, Walcott, Cech, Azpilikueta, Coleman, Henderson. Tu su jos Ki, Mane, Cabaye, Mitrovic, Matic, Wanyama (prejeftin, must buy), Clyne, Berahino, Williams...
Boldirano je ipak srž svega. Koliko god se razumio i odabrao dobre igrače to ti ne znači da ćeš imati uspjeha. Šta čovjek da radi sa Aguerom kada je tip pola sezone povrijeđen...isti slučaj sa Walcottom...
Dalje, kako znati da ovi novi što su došli neće podbaciti u premier ligi. Mislim, svatko tko vidi statistiku, ali i bez nje, zna šta je npr. Payet radio u francuskom nogometu. Ali kakav će biti u jednoj novoj sredini i stilu igre koji je ipak zahtjevniji???
Isto se može napisati i za braću Ayew, Tabanoua, Lensa itd.

No, ipak hvala na odgovoru...
Joint_fc

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 01 avg 2015, 18:00

Jaaaoo ovih provjera...moram tražiti i pasoš kako bih se registrovao na ovo čudo :)
Joint_fc

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 03 avg 2015, 06:24

bazeni je napisao/la:Da li postoji H2H sportsport.ba?
Postoji:

Kod: Označi sve

404099-334966
ili klikni na http://fantasy.premierleague.com/my-lea ... 099-334966

:bih: :opaopa:
shandrlike-tandrlike

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 03 avg 2015, 12:24

Na koji način se plati ovih 5 funti za igranje Ultimate Fantasy Premier League.. Je li preko paypala možda ?
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 03 avg 2015, 15:50

Kakve su nagrade za taj ultimate ko dobija i to

Sent from my ST26i using Tapatalk

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 03 avg 2015, 18:31

MirsoNi je napisao/la:Na koji način se plati ovih 5 funti za igranje Ultimate Fantasy Premier League.. Je li preko paypala možda ?
Plaća se preko visa ili maestro kartice...ali da bi došao do toga moraš imati pasoš kako bi uopšte i mogao igrati...
I ja sam mislio da se preko paypala plaća, ali sam se prevario :)
No, u biti, to je i svejedno, jer ako imaš paypal račun onda sigurno imaš i karticu preko koje si i povezan sa paypal account-om...

@xaves;

Pobjednik na kraju sezone osvaja 25 hiljada funti i put na utakmicu koju odabere u sezoni 2016/17 uz, naravno, plaćene sve troškove tokom boravka u Engleskoj (ili Walesu :hmmmm: )
Tu je i mjesečna nagrada koju je @Monolog spomenuo gore u postu koja iznosti hiljadu funti...osvaja je, naravno, najbolji igrač u svakom mjesecu...
Mislim, nagrade su odlične, ali hajd' budi toliki sretnik :)

PS. Ako bude više prijavljenih za Ultimate Fantasy možemo kreirati i neku privatnu ligu :)
Joint_fc

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 03 avg 2015, 19:37

Tako je,karticom se placa. :)
Napravite ligu momci pa cu se i ja prikljuciti,ultimate je vrh,jos uvijek se dvoumim izmedju par imena.

Ne znam da li da walcota uzmem iz Arsenala ili nekog drugog sta vi mislite. Takodjer iz citya sam samo Mangalu stavio,ne znam koga bih jos,mozda Aguera ali onda moram Costu izbaciti.

No svakako,ako sam dobro uocio prva 4 gameweeka imamo pravo na ukupno 16 transfera tako da se i tu ekipa moze promijeniti.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 04 avg 2015, 12:14

slika

za sad cemo ovako :D ali vjerovatno cu do subote promjeniti 6-7 puta :mrgreen: pa cu doci na isto.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 04 avg 2015, 19:00

Giroud ti vjerovatno nece poceti.

Nego @monolog i @kumkalesic hoce li neko od vas napraviti ligu pa da igramo to ?
710 Apperances
186 Goals

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 04 avg 2015, 21:06

KopLfc je napisao/la:Giroud ti vjerovatno nece poceti.

Nego @monolog i @kumkalesic hoce li neko od vas napraviti ligu pa da igramo to ?
Poslao sam ti u pp kodove za obje lige...ako još netko želi da igra neka napiše ovdje i poslat ću mu, a možeš i ti ako vidiš prije mene post...
Joint_fc

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 04 avg 2015, 21:18

Usao sam u lige,igrat ce i moj drug pa cu i njemu poslati :)
710 Apperances
186 Goals

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 06 avg 2015, 00:23

Može li meni neko poslati kod za tu ultimate ligu koju ste napravili?

Edit: Ako postoji i obična Fantasy liga s ovog foruma (pošto vidim da je ono drugo H2H) zamolio bih da mi i to pošaljete ako nije problem:)
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 avg 2015, 09:41

Napravio sam tim na Ultimate fantasy, jedva čekam novu sezonu :D
Garant ću biti taraba, ali dobro, prvi mi je put da sam uplatio i da igram Ultimate fantasy..

Za sada imam par pitanja, da li se u toku gameweek-a može napraviti svih 7 Izmjena ukoliko mi to odgovara, npr da forsiram igrače koji igraju u subotu, a ove sto igraju u nedjelju da ostavim na klupi i ubacim ih po potrebi..
I one igrače koje ne stavim ni u prvih 11 ni na klupu, njih za taj gameweek ne mogu koristiti?

I da li mi je pametno možda za svaku liniju (odbrana, vezni red, napad) da odaberem po jednog beze igrača koji je najjeftiniji mogući za tu poziciju i koji mi haman neće ni koristiti kako bi mogao sa tim parama što na njemu ustedim da uzmem nekog boljeg igrača za svaku liniju i tako bi onda imao 7 odbrambenih, 7 veznjaka, 5 napadača, da li bi mi to bilo dovoljno ili mi je bolje sve pozicije popuniti i ravnomjerno rasporediti novac..?
Molio bi da mi neko iskusniji ovdje da prijedlog, značilo bi mi :)

Ako može i meni taj kod od lige za Ultimate fantasy da i to igramo :D

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 06 avg 2015, 13:25

@Mirsoni
U pravu si,mozes iskoristiti svih 7 igrača s klupe ako ti igraju GW2 ili GW3 tj nedelja ili ponedeljak ukoliko igrac nije dobio crveni tad ga ne mozes mijenjati,kapitena takodjer mozes mijenjati.

Sto se tice ekipe ako mene pitas bolje je imati vise igraca koji ce igrati redovno nego par zvijezda,ipak je duga sezona a ti od septembra do januara odnosno februara do maja nemas pravo na transfere.

Dobra je stvar sto sad prva 4 GW imamo pravo po 4 izmjene odnosno 16 ukupno pa mozemo viddjeti otprlike u ova prva 4 kola ko ce igrati u prvoj postavi,a ko ne.

Evo sad cu ti ja poslati kodove za ligu,poslao sam i momku iznad tebe takodjer.
710 Apperances
186 Goals

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 06 avg 2015, 15:43

Aha super :thumbup:

A to za ekipu ne znam stvarno i dalje sam neodlučan.. Nisam mislio sad baš imati 4 zvijezde i 4 tanka igrača (npr za odbranu i vezni red), već ono šta ja znam 2-3 prave zvijezde, možda 4 igrača za rotacije i jedan neki najeftiniji mogući (4.0/4.5).. pošto kontam da mi je možda i tih 8 igrača previše.. neću sve ni koristiti garant.. eto ne znam ništa još uvijek.. :crazy:

@Monolog, imaš ti neki prijedlog, pošto ti ovo igraš duže vrijeme.. ?

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 06 avg 2015, 16:01

Dajte, nek još jedan uleti u ovu Head to Head ligu, da nas bude 20 i treba je onda zaključat da svak sa svakim odigra dva puta...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 avg 2015, 16:10

belafonte je napisao/la:Dajte, nek još jedan uleti u ovu Head to Head ligu, da nas bude 20 i treba je onda zaključat da svak sa svakim odigra dva puta...
Evo ja cu, mislio sam uci davno. VIdio kod i rek'o: " Haj kasnije cu" i zaboravim :crazy:

Joj, oba napadača mi na doubtful :urnebes:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 avg 2015, 17:27

@Mirsoni,

Ma dobro, uvijek "halalis" barem po jednog iz svake linije. To su oni sto kostaju 4.5. Jer, budimo realni, maksimalno imas tri dana, s tim da se vecina utakmica igra prvog. Imas sedmoricu u zamjeni i sedmoricu na koje ne racunas u tom kolu. Dakle, kad sve sumiras, ipak je najlogicnije da imas tu i igrace koji ti skoro nikad nece zaigrati, jer zahvaljujuci njihovoj nizoj cijeni uspijevas sastaviti ekipu u kojoj ces imati barem 4-5 skupih igraca koji donose najvise bodova.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, JayCatwright, Scholl, UnitedWA i 21 gost.