Film i kinematografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Finn
Kontakt:

Re: Film i kinematografija

Post Postao/la Finn » 28 nov 2023, 11:48

:urnebes:

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 nov 2023, 23:11

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 nov 2023, 22:12

The Holdovers :clap:

Payne se vratio sa stilom, uz Election i Sideways njegov najbolji uradak, atmosfera 70ih pogodjena do najmanjih detalja, Giamatti vrhunski odradio svoju ulogu kao i Joy Randolph, mozda jos upecatljivija uloga, kasting pogodjen, melanholija prisutna kroz cijeli film, tako da ulazi u top 3 ove godine :salut:

Anatomy of a fall :thumbup:

Neki miks sudsko psiholoske drame i dekonstrukcije braka, ostavljeno nama da sudimo kao konacnoj poroti, Sandra Huller u ulozi zivota, nosi film kao i maloljetni Milo. Moglo se i neka miniserija snimiti obzirom da traje dva i po sata, al ovako je efektnije. Podsjetilo me atmosferom na Hanekeove filmove, francuske alpe i hladnoca, kako glavne protagonistice tako i same lokacije.

Cekam jos Lanthimosa i njegov Poor things :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 01 dec 2023, 12:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 nov 2023, 22:12

Podsjetilo me atmosferom na Hanekeove filmove

Skinuo ovaj prije par dana i kontao pogledati, ali ako podsjeća na Hanekeove filmove da skratim sebi muke i odustanem, ne leže mi njegovi filmovi nikako.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2023, 21:56

:thumbup:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 02 dec 2023, 22:23

filip13 je napisao/la:
02 dec 2023, 21:56

Zaspao u otvorenom kinu metalac, ja dosadnijeg filma nisam pogledao ove godine, jedino mi se dopala maya i tjt :rol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 dec 2023, 00:38

JayCatwright je napisao/la:
01 dec 2023, 12:50

Skinuo ovaj prije par dana i kontao pogledati, ali ako podsjeća na Hanekeove filmove da skratim sebi muke i odustanem, ne leže mi njegovi filmovi nikako.
Mene je atmosfera podsjetila na njega, ponajvise zbog lokacija, al probaj pa ako ne bude islo ugasi, neces nista izgubiti osim pola sata svog vremena :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 03 dec 2023, 01:37

03 dec 2023, 00:38
JayCatwright je napisao/la:
01 dec 2023, 12:50

Mene je atmosfera podsjetila na njega, ponajvise zbog lokacija, al probaj pa ako ne bude islo ugasi, neces nista izgubiti osim pola sata svog vremena :D
Gledao sam sinoc, top je vala :salut:
Jel mislis da je mali izmislio onaj razgovor sa ocem u autu ?

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 03 dec 2023, 10:39

Napoleon me više smorio nego što sam uživao u filmu. Očekivao sam puno više.
it's football day

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 dec 2023, 22:45

Ja sam evo friško sa Napoleona, i zadovoljan sam. Vjerovatno tu ima do toga da sam imao minimalna očekivanja s obzirom na to da me Ridley u zadnje vrijeme više razočaravao nego oduševljavao, a i činjenice da je Joaquin tu, džaba ja tog čovjeka baš volim i uživao bi u filmu taman da glumi Aliju Goru u Kuduzu. Tonovi boja mi se posebno dopadaju u filmu, a šta mi je definitivni minus jeste količina Britanskog akcenta, jer
malo mi je bizarno bilo gledati na početku opsadu Tulona gdje francuski vojnici sa gotovo Yorkshire akcentom urlaju Viva France i skidaju engleske glave :mrgreen:

A drugo šta mi je meh, očekivao sam malo epskiji Vaterlo, poprilično filmski dosadno urađena bitka, uzimajući u obzir kakav je spektakl u rl bio.
Ono što mi je vrh jeste što ima hrpa scena koje su ispale smiješne iako sigurno nisu tako planirane bile s obzirom da u biti ne izgledaju komično (ponajviše sa Jospehinom), ali tako ispadaju, što me slatko nasmijalo u par navrata :mrgreen:
Suma sumarum meni može proći, nije nešto što ću staviti na neku A listu, ali probavljivo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 dec 2023, 23:28

Arvid je napisao/la:
09 dec 2023, 22:45
Ja sam evo friško sa Napoleona, i zadovoljan sam. Vjerovatno tu ima do toga da sam imao minimalna očekivanja s obzirom na to da me Ridley u zadnje vrijeme više razočaravao nego oduševljavao, a i činjenice da je Joaquin tu, džaba ja tog čovjeka baš volim i uživao bi u filmu taman da glumi Aliju Goru u Kuduzu. Tonovi boja mi se posebno dopadaju u filmu, a šta mi je definitivni minus jeste količina Britanskog akcenta, jer
malo mi je bizarno bilo gledati na početku opsadu Tulona gdje francuski vojnici sa gotovo Yorkshire akcentom urlaju Viva France i skidaju engleske glave :mrgreen:

A drugo šta mi je meh, očekivao sam malo epskiji Vaterlo, poprilično filmski dosadno urađena bitka, uzimajući u obzir kakav je spektakl u rl bio.
Ono što mi je vrh jeste što ima hrpa scena koje su ispale smiješne iako sigurno nisu tako planirane bile s obzirom da u biti ne izgledaju komično (ponajviše sa Jospehinom), ali tako ispadaju, što me slatko nasmijalo u par navrata :mrgreen:
Suma sumarum meni može proći, nije nešto što ću staviti na neku A listu, ali probavljivo.
Meni su najgluplje te 'smijesne' scene, gdje od Napoleona prave nekog debila, teski cringe stvarno... ima jedno 5 scena koje su doslovno kao parodija, nikako ne prilice filmu. Ja sam bas razocaran filmom, cekao sam ga otkako je najavljen, nije mi to to stvarno. Ni Phoenix mi nije bio za ove uloge nikako.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 dec 2023, 00:01

Najveći problem je što je priča preopširna da bi se stavila u 2 i pol sata filma, i na kraju dobiješ onako zbrzanu radnju gdje se sve odjednom izdogađa. Mnogo bolje bi bilo da su snimili kakvu mini seriju od 10-ak epizoda.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 10 dec 2023, 00:07

To definitivno.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 dec 2023, 00:29

slika

Ozbiljna glumačka postava, ali film tanak.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 dec 2023, 21:27

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 14 dec 2023, 18:40

Kakva nostalgija :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 dec 2023, 10:56

slika

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 16 dec 2023, 14:55

Surreal je napisao/la:
10 dec 2023, 00:29
slika

Ozbiljna glumačka postava, ali film tanak.
Mozda najgori kraj svih vremena u nekom filmu. :rol:

Ko normalan zeli pogledati 2 i po sata filma bez kraja? Tema zanimljiva, pocetak isto, medjutim ide brod prema plazi da se nasuce, a oni bjeze u stranu a ne nazad. :tokralju: :rol:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 16 dec 2023, 19:41

Vrlo zanimljiv Leave the world behind, pogotovo uzevši u obzir da je i Obama bio uključen. Ima mi nekako jedinstven postapokaliptični osjećaj.
Da nema onog dijela s vrištanjem na jelene, rekao bih odličan.

Tačno sam mislio da će ga zaj.ebati u posljednjoj trećini, ali nisu srećom, odličan kraj.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 dec 2023, 19:48

Jabroni je napisao/la:
16 dec 2023, 19:41
Vrlo zanimljiv Leave the world behind, pogotovo uzevši u obzir da je i Obama bio uključen. Ima mi nekako jedinstven postapokaliptični osjećaj.
Da nema onog dijela s vrištanjem na jelene, rekao bih odličan.

Tačno sam mislio da će ga zaj.ebati u posljednjoj trećini, ali nisu srećom, odličan kraj.
I meni je kraj dobar, samo nek nije tipicni holivudski.
It's pretty unclear, but that was intentional and true to the original plot in the book, author Alam told Variety.

"It’s not that kind of story. I have no problem with like a big disaster movie that saves the six or eight principals and reunites them in the aftermath of a disaster and allows you to be like, 'Well, everything’s gonna be okay.'" Alam said. "I just don’t think this is that kind of film."

While the film adaptation diverges a bit from the book’s original plot, it remains “emotionally faithful” to the spirit of the story as a whole, Alam said.

In fact, he said seeing the families reunite at the end would have been “emotionally dissatisfying."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 65 gostiju.