SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jun 2017, 02:12

Muhamed Besic :tokralju: Najveca seljacina u repci, svaka cast :salut:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 jun 2017, 02:13

SlevinKelevra je napisao/la:Muhamed Besic :tokralju: Najveca seljacina u repci, svaka cast :salut:
Sto brate, ne uprati ?
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 02:16

Raonffa je napisao/la:
Ma da je 4-4-2 dobra i aktuelna formacija, koristio bi je čitav dunjaluk. Svi igraju sa jednim napadačem, jedino mi sa dva plus nam taj drugi opšte ne igra napadača, nego nekakvu 'desetku' ili šta već...

Kad su svi zdravi. mi itekako imamo veznjake koji bi mogli igrati umjesto napadača. Možda nemamo tu adekvatnu desetku, al' danas rijetko ko igra sa desetkom, obično su to tri veznjaka u liniji. A takve igrače itekako imamo, Bešić, Pjanić i Cimirot, vrlo vrlo solidna trojka. Plus još na klupi Jajalo, Milićević, Krunić, Prcić, Medunjanin, Vrančić od kojih bar dvojica mogu aktivno zamjeniti ovu navedenu trojku.

A Vedo je dobar, i meni drag, igrač al' džaba je, Džeko je bolji od njega i on mora na klupu. Kad u Španiji jedan Costa/Morata moraju na klupu, u Argentini Higuain/Icardi, u Engleskoj Vardy/Kane/Rooney, Francuskoj Giroud/Gameiro, onda može i Vedo kod nas.
Besic u ovoj formi i Cimirot nam nista ne daju naprijed, kao ni Jajalo. Besic kad je u formi onda vec uredu mada i to nije nista specijalno. I od igraca da urade nesto ofanzivno ko ti ostaje, Visca i Lulic da Dzeki stvaraju prilike? A Pjanic nije Misimovic da ga tako koristimo. To sa Besicem i Cimirotom bi bilo dobro ali protiv Belgije i to u gostima.

Nismo sinoc imali igraca care i to je to... za bilo koju formaciju.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 10 jun 2017, 02:16

evo dodjoh prije nekih 40tak minuta iz Zenice i imao sam sta da vidim, nazalost nista dobro...

pa da krenemo, odmah cim su postave objavljene znao sam da pobjedit necemo, zvizdanje prema Grckoj himni totalno bezpotrebno, trebali smo ispasti gospoda naspram ciganije, ali eto...

Mesa najveci krivac za vecerasnji poraz mogu reci jer nas ovaj nerijesen rezultat ne vodi nigdje drugo osim ka 3 mjestu. Postava je bila apsoltno nigdje veze i ja zaista ne znam sta Viscu i Ibisevica drzi u prvoj postavi... Iako mislim da odlican posao radi na scouting dijelu, takticki je veoma tanak...

Nasa igra se svodila na izbij nabij sto ne ide protiv Grka, uspjeli su nas isprovocirati, nismo imali nikakve ideje, zustrine, ama bas nista...

Begovic realno i nije imao nekog posla tako da ga i ne mogu komentarisati. Sunjic, Vranjes i Dumic odlicni, zaista sam zadovoljan njihovom defanzivnom igrom i nadam se da ce i u buducnosti nastaviti sa sjajnim igrama, pogotovo bih zelio pohvaliti Ogija koji je bio nevjerovatan... Dva beka, stvarno nemam komentara, pa tokom svih 90+ minuta mi nismo imali bekove, em su spori, em ne znaju centrirati, em nemaju tehnike, nista, velika nula, mislim da bi bolje bilo da smo krenuli sa 3 stopera nego ovo i ovo je bio jos jedan dokaz koliko nas je Kolasinac zajebao...

Po meni, Jajalo i Pjanic su odigrali sasvim dobro, Pjanic je pravio sanse ali Visca kloc ne zna, Pjanic nadje Vedu ovaj zajebe, znaci on je odradio svoj dio posla odlicno i njemu se nema sta prigovoriti, borio se, dao je sve od sebe, kao i Jajalo koji je defanzivno odradio odlican posao... Eh sada dolazimo do najbolje desetke na svijetu, Vedada Ibisevica, pa Mesa jesi li ti normalan? Vedo je neokretan, nema tehnike, nema vizije, nema nista lik, zaista ne znam zasto nam on igra u prvoj postavi, samo da mi neko to objasni... Katastrofa Vedo, katastrofa... Besic nakon ulaska je pokazao zasto je morao prije uci umjesto Vede a ne Kodre i da je odlican igrac, samo da nam se oporavi maximalno i da ne bude vise povreda...

Visca, treba li ga komentarisati, on nije nikakvo krilo, nista nema, smeta lik, smeta, gubi lopte, jedino kada trznu Grka nakon stalnog ubacivanja lopte u teren je bilo zanimljivo, sve ostalo nula velika, katastrofa, yebem i takvu Tursku ligu! Za Lulu steta sto se povrijedio i brz oporavk mu zelim! Kodro kada je usao barem nam je donjeo neke brzine koju ova ekipa ne posjeduje, nama su sve neki tromi igraci... Sasvim je dobro odigrao s obzirom da je igrao na krilu sto mu nije prirodna pozicija i Mesa ga nije smio izbaciti... Dzeko se trudio, pokusavao je, ali ne mozes ti tu nista kada te stalno cuvaju dva igraca...

Grci imali jednu 100% sansu, mi imali 2-3 odlicne, sudija mogao svirati barem jedan penal, ali eto ovako je i trebalo zavrsiti...

Sto se tice navijanja nije bilo toliko lose, ali sta cete kada su na sjeveru BHF, na jugu neke kvazi grupe i Robijasi, na zapadu sve neki djedovi, sminka, dijaspora samo bi sjedili, ne znam sta onda rade na fudbalskim tribinama, jednostavno ne ide to tako, jedni navijaju svoje, drugi svoje, isto kao da za sebe navijaju, sto prije nije bio slucaj...

Na kraju totalni raspad sistema, Mesa psuje zapadu, svadja se, sa svih tribina pljuste stvari na teren, velika tuca igraca, kasnije tuca Grka sa policijom i kao slag na tortu ide tuca na sjeveru izmedju nasih navijaca i policije... Zalosno... Nije nam trebao onaj belaj medju igracima ali Grcka ciganija je cijelo vrijeme standardno provoricala nase igrace, sudija srao, na kraju ponovno provokacine, igraci nisu trebali ovako reagovati, ali eto... Samo da pohvalim pomocnika koji je dao onom Grku koji je ganjao Mesu i nase igrace ono sto je zasluzio, nije trebao tako jako :mrgreen: ali etoo

Sudjenje je bilo ocajno, Rizzoliu se sjetim najmilijih, mogao je barem jedan penal svirati, koji nismo zasluzili, tj nismo zasluzili da postignemo pogodak, ali nisu ni Grci zasluzili u Grckoj....

Sve u svemu, nemamo buducnosti sa nekim igracima i cini mi se sa ovim strucnim stabom
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jun 2017, 02:17

BadrHari je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Muhamed Besic :tokralju: Najveca seljacina u repci, svaka cast :salut:
Sto brate, ne uprati ?
Pa, nakon poznate zvake, i toga sto nas je vlastorucno hendikepirao u barazu prosle godine, sad se on kao nesto zalice i unosi se u facu Manolasu, kao Dzeki treba pomoc il nesto :roll: Radi njega je ispala sva ova frka :roll:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 jun 2017, 02:19

U ovom vremenu, kada je fudbal evoluirao sa formacijama i napadačkim bekovima, mi smo osuđeni gledati ovo.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 02:23

bodi123 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Ma da je 4-4-2 dobra i aktuelna formacija, koristio bi je čitav dunjaluk. Svi igraju sa jednim napadačem, jedino mi sa dva plus nam taj drugi opšte ne igra napadača, nego nekakvu 'desetku' ili šta već...
Ugledao se ćuran na Simeonea. Jedino on i ćuran igraju 4-4-2 na citavom dunjaluku. S tim sto je Simeone doktorirao tu formaciju, a ovaj je igra zato sto kasni 50 godina za civilizacijom.
Ma Meša je krivac za ovo večeras, tu nema dileme. Al' mene zabrinjava što mu je ovo već druga, treća utakmica (ne računajući poraze u Belgiji) gdje je nadmudren od kolege na drugoj strani, koji nema ništa bolje igrače od njega.

@Vucevich

Djeluje tako, al' opet treba ispratiti do kraja i dok ima šanse, ako ništa zbog igrača tipa Džeko, Pjanić ili Kolašinac zbog kojih vrijedi gledati našu reprezentaciju.

@pinoglavi

Naravno, i govorim o situaciji gdje su nam igrači zdravi i u formi, jedino tako smo konkurentni timovima koji su kvalitetniji od nas i bolji od timova koji su tu negdje sa nama.

Činjenica jeste da večeras nismo imali igrača, i onda se neko čudi kad se kaže da smo mi instant lošija reprezntacija kada nam fali jedan igrač, a pogotovo kada ti fale Kolašinac, Hajrović, Bešić i Lulić (ova druga dvojica odigrali po desetak minuta, praktično nisu ni igrali) plus ti još čitava odbrana van forme. Praktično 80% prve postave večeras su bili rezervne opcije i igrači koji su na svojim neprirodnim pozicijama ili u lošoj formi. Kad još na to dodaš Mešine taktičke inferiornosti, dobiješ ovo večeras.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 10 jun 2017, 02:25

Hitno da se istraži da li je Grk bio krezav prije utakmice.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jun 2017, 02:26

Raonffa je napisao/la:
@Vucevich

Djeluje tako, al' opet treba ispratiti do kraja i dok ima šanse, ako ništa zbog igrača tipa Džeko, Pjanić ili Kolašinac zbog kojih vrijedi gledati našu reprezentaciju.
Nisam primjetio da neko veceras nije zaluzio da bude tu gdje jesu. Rezultat je takav kakav jeste, ali zelje nije nedostajalo... Glupo je reprezentativce dijeliti na zvijezde i ostale. Boljih nemamo.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 10 jun 2017, 02:26

Joj brata gilla jes nokaoutirao onog jada

jedina pozitivna vijest dns

Sent from my iPhone using Tapatalk

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 02:28

SlevinKelevra je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
@Vucevich

Nisam primjetio da neko veceras nije zaluzio da bude tu gdje jesu. Rezultat je takav kakav jeste, ali zelje nije nedostajalo... Glupo je reprezentativce dijeliti na zvijezde i ostale. Boljih nemamo.
Ne govorim o zalaganju, nego o kvalitetu općenito. Ipak su ovi nabrojani igrači dosta veći kvalitet od ostalih reprezentativaca. Boljih nemamo, naravno, al' nije mi to bila poenta posta fakat :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 02:30

Pa dobro @Raonffa, gledati onako bez pritiska, ali ne treba se nadati previse. Mnogo vremena ulozimo da pratimo nase reprezentacije, igrace, mlade selekcije i sl i svaki put nas razocaravaju.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jun 2017, 02:33

Raonffa je napisao/la:
Ne govorim o zalaganju, nego o kvalitetu općenito. Ipak su ovi nabrojani igrači dosta veći kvalitet od ostalih reprezentativaca. Boljih nemamo, naravno, al' nije mi to bila poenta posta fakat :D
Vjerujem da nije, ali glupo je to jedni ovamo, a drugi su levati. Svi smo u istim gownima ;)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 jun 2017, 02:41

samoposmatram je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Ma hajd nije kraj svijeta. Ebo posao, zivot ide dalje. Najvaznije da ce izbjeci zatvorsku kaznu, jer je i grk bio aktivan u tuci. :D
Ako bude imo dobrog advokata moze ovo proc' ko nuzna odbrana. Ili u najgorem slucaju prekoracenje nuzne odbrane...
Kazna od 1.500 maraka za prekrsaj zakona o prekrsaju javnog reda i mira clan 8, (5), a. obadvojici i to je to.
Kakav prekrsaj, ovo je care krvicna, msm da moze ici "nanosenje teske tjelesne ozlijede" a grk bi mogo fasovat neki prekrsaj. A i posle toga Grk moze privatno tuziti Francuza..
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 10 jun 2017, 02:43

calcio je napisao/la:"Spahic smirivao strasti" Priznajte da ste ovaj naslov morali procitati nekoliko puta da bi se uvjerili da stvarno to pise. :lol:
Priznajem 3 puta procitao, pa mi opet nista nije bilo jasno :mrgreen:

dobicemo sad zestoku kaznu, grk ostao bez zuba, asistent i igraci direktno mlate goste, navijaci van kontrole, tuca sa murijom ali i medjusobno = bez 12.igraca protiv Belgije 100%, a mozda i vise utakmica.

Nista nije izgubljeno ljudi, znali smo da ceka teska utakmica, smirite strasti. 12 poena u igri a Grci nam bjeze samo jedan. Bitno je da oni izgube protiv Belgije, a onda mi igramo protiv Belgije koja je vec obezbjedila plasman kao pobjednik grupe :bih:

Sto se tice gol razlike, koliko god im bude falilo Kipar ce im pustiti u zadnjem kolu, dakle isti narod, Grci i jedni i drugi. To bi bilo kao da BiH igra protiv Sandzaka sutra...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 10 jun 2017, 02:52

FIFA vadi nas s kvalifikacija, vidite da svakako pojma nemamo :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 10 jun 2017, 04:13

Ja evo sad dosao sa utakmice, ne znam sve mi je katastrofa bilo. Bio sam na sjeveru do BHF-a i mogu samo reci da su to toliko puni sebe momci da je to za nepovjerovati. Onaj vodja covjek im ne da da gledaju utakmicu, prvih 20 minuta kao morali su biti okrenuti ledjima (neam pojma zbog cega) i kad su krenuli navijati vice on kao ko hoce da gleda utakmicu neka skine majicu, i izidje sa tribine, ja gledam sta ovaj prica.. Zasto oni dolaze na utakmice? Mislim jel njima cilj samo da se dokazuju, tuku ili sta? Pa uredu je biti navijac ali navijac si prvenstveno jer volis svoj klub/reprezentaciju a ne zbog toga da se pravis faca ili sta vec. I poslije utakmice na to sve izvan tribine tuce se bosnjo protiv bosnje, klasika. Ganjaju se po cesti, gadjaju kamenjem, a ni Bog sam ne zna zbog cega ali sta ces kad smo zalupan narod. Uglavnom punoo je ljepse ovo sve prije bilo, ovo sto sam ja danas dozivio je katastrofa, pravo ruzan osjecaj.

Namibija
Kontakt:

Post Postao/la Namibija » 10 jun 2017, 05:42

Da i ja prozborim nešto o utakmici. Za početak malo da istreham savez koji je prvo bezobrazno najavio da će podijeliti iftare onima koji budu postili.

Odmah sam znao da će to izazvati po meni opravdane reakcije sekularista. A i sam znam, da bi u tom slučaju, sve što se bude dijelilo, razgrabilo bi se vrlo brzo.

No, problem je što je Savez zabranio unošenje bilo čega, znači ni soka u tetrapaku ni malog sendviča, ničega čim se neko mogao iftariti. Znam dosta će vas reći "ko ga j.. što ide na utakmicu kad posti", ali eto do sada igrano je mnogo utakmica uz Ramazan, ali nije bilo problema.

Malo da pređemo dalje u organizaciju, ponovo više ljudi na Zapadu nego što bi smjelo biti. Brdo ljudi koji da se razumijemo jesu objezbjedili ulaznicu, ali zaista mislim da su tu višak. Pomodarstvo praćenja reprezentacije je pomalo dosadn postalo.

Navijanje kao navijanje, meni je OK, lijepo se navijalo, Fanaticosi malo jedu ****, grčki navijači, onako normala, ali sam bio za da dobiju najgori mogući tretman.

Igra, evo nezz. Moglo je ono i gore, s tim da se ovo moralo uzeti. Jako čudan tempo, po meni je Višća baš loše izgledao, dok su Šunjić i Vranješ djelovali baš borbeno. Žao mi što se upropasti ovako nastup mladog Kodre, Džeko nažalost nemoćan, Vedad nažalost izgubljen.

Falio je neko poput Medunjanina ili Hajrovića, neko da je onako šutne po golu, pa šta bude-bude, ovako je to spalo na neke 3-4 prilike na utakmici.

Na kraju tuča, pa bilo mi je zanimljivo, kažem drago mi je što se poslala poruka grčkoj gamadi, prvo da su očajni domaćini, drugo stvarno igraju antifudbal i treba ih dodijeliti Afričkoj fudbalskoj federaciji, malo neka dole lome ako smiju.

Svi koji dižete Mešu u nebesa, sjetite se kako je tele dobilo gotovu reprezentaciju, a protiv Izraela je doživio debakl od 3:0, od Rumunije isto toliko i ima tu još aferima. Sa onakvom reprezentacijom i ja bih znao da sastavim ekipu.

Prednost Meše i jeste što je nakon Papeta od limitiranog sastava izvukao maksimum, nestalo je one ljepote u igri, postalo je sve nekako tvrdo, poluproizvod neki. Nije nas niko nakantao, osim Belgijanaca, ali opet i nakon pobjede nad Walesom od 2:0 bili smo nezadovoljni jer se osjeti ta poluigra.

Na kraju sam upoznao neku ekipu iz Srpca (Srbac na Savi) i iznenadio se da gore uopšte ima Bošnji, a drug stvar, treba ljudima 6 sati vožnje do Zenice, plus brdo para za ulaznice i onda dođu i gledaju onakvu igru.

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 10 jun 2017, 06:05

Spustio sam se na nivo grčkih cigana i cijelu noć sam proveo na Twitteru pisajući im da Aleksandar Makedonski nije bio Grk. Moram malo smirit živce.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 jun 2017, 06:48

BoixosNois1899 je napisao/la:slika

Prvi predznak Sudnjeg dana je taj kada Emir Spahić krene smirivati strasti :mrgreen:
Ma kakvi, dosao da vidi moze li nekoga udariti. :urnebes: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, RaZuti i 28 gostiju.