Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Previse se sranja cuje od ovih malkonja koji neznaj usta je tenis.... Nadal je danas izgubio , zasluzeno , Ferrer je dominirao , bio bolji , agresivniji , da nij Nadal bio povrijedzen bilo bi drugacije , ali sta bi bilo kad bi bilo.....
Nadal nije bio u formi od US opena sto je normalno , mal ose zassitio nista neobicno , Njegova nigra nije vise toliko agresvina , servis mu je vise nego los.... Normalna cinjenica...Ferrer je bio danas brlijantan , premalo je grijesio , a previse pogadjao...Ostali mecevi su ocekivano pripali favoritima....
Pisanja da Je Nadal dobar samo na Sljaci i na travi mozeste okacit macku o rep....vama se moze vise svidjat igra Marija ili novaka ili rodzera ali taj covjek je monstrum i najbolji teniser bez premca kad je u top formi....To nisam rekao ja nego ljudi koji znaju tenis u dusu.To kaze i Rodzer i Villander i Mckenro i svaki vrhunski igrac...On je drugi igrac ako nije fit kao i svaki...Nema tu samopouzdanja da se lopta odalami , da se igra mixuje , jer sve je stegnuto...No bilo proslo....Nadal je bez obzira na sve opet ponavljam , Medju najvecim teniserima svih vremena , ma osvojio on jos 10 Gs ili nijedan , on je rame uz rame sa Rodzerom i Samprasom...
Sezoa je tek pocela , a pocela je za Nadala kao i prosla , pa se zna kako je zavrsila....
Ferrer ako bude na nivou moze i Marija mlatnut sto aj nebi volio ,a Mec Novak , Rodzer zavisit ce od Federerovom servisa i Novakovog pristupa... U koliko Rodzer ne bude serviro odlicno a Novak bude u udarcu , mislim da ce Novak ici dalje , sve ostalo je na strani Fedexa
Nadal nije bio u formi od US opena sto je normalno , mal ose zassitio nista neobicno , Njegova nigra nije vise toliko agresvina , servis mu je vise nego los.... Normalna cinjenica...Ferrer je bio danas brlijantan , premalo je grijesio , a previse pogadjao...Ostali mecevi su ocekivano pripali favoritima....
Pisanja da Je Nadal dobar samo na Sljaci i na travi mozeste okacit macku o rep....vama se moze vise svidjat igra Marija ili novaka ili rodzera ali taj covjek je monstrum i najbolji teniser bez premca kad je u top formi....To nisam rekao ja nego ljudi koji znaju tenis u dusu.To kaze i Rodzer i Villander i Mckenro i svaki vrhunski igrac...On je drugi igrac ako nije fit kao i svaki...Nema tu samopouzdanja da se lopta odalami , da se igra mixuje , jer sve je stegnuto...No bilo proslo....Nadal je bez obzira na sve opet ponavljam , Medju najvecim teniserima svih vremena , ma osvojio on jos 10 Gs ili nijedan , on je rame uz rame sa Rodzerom i Samprasom...
Sezoa je tek pocela , a pocela je za Nadala kao i prosla , pa se zna kako je zavrsila....
Ferrer ako bude na nivou moze i Marija mlatnut sto aj nebi volio ,a Mec Novak , Rodzer zavisit ce od Federerovom servisa i Novakovog pristupa... U koliko Rodzer ne bude serviro odlicno a Novak bude u udarcu , mislim da ce Novak ici dalje , sve ostalo je na strani Fedexa
Ne igra ni Federer ni priblizno na sljaci kao na travi, PA STA!?? Nadal je Federera pobjedio u Vimbldonu, a Federer Nadala jos uvijek (pitanje je hoce li ikada) nije pobjedio u RG. To je cinjenica, a ne floskula, cime se ti iskljucivo sluzis. Nadal je pobjedio Federera i u finalu AO, iako su svi govorili da nema nikakve sanse nakon iscrpljujuceg meca sa Verdaskom. Nadal je Federera pobjedio u finalima na dvi Rozerove omiljene podloge (trava u Vimbldonu i tvrda podloga u Melburnu), a Federer nije nikada pobjedio Nadala u RG, iako je im'o vise sansi za to. Nadal je pobjedio na sve cetri podloge (cini mi se da je najmladji igrac u istoriji koji je to uspjeo) i sada se neko nadje da ga okarakterise kao prosjecnog igracacole-ch je napisao/la:prosecan (vrlodobar) ne znaci da ga ja necenim ili da je on los, naprotiv... on po meni neigra ni priblizno isto na travi i betonu kao na sljaci.Mister No je napisao/la:Prosječan igrač na travi , a igrao 4 finala Wimbledona ( 2 dobio 2 izgubio ), osvojio Queens, tvrdu podlogu neću ni nabrajati.Prosječan igrač to ne može osvojiti vjeruj.cole-ch je napisao/la:Roze ce Novaka pregaziti ko plitak potok... a, Nadal je dobar (odlican) samo na zemljanoj podlozi, na travi i betonu sasvim vrlodobar (prosecan) igrac. Volio bi da Ferer ode u 1/2 finale.
Jasno mi je da neko voli nekog tenisera više od drugog, ali nipodoštavanje onoga koga ne voliš a osvojio pritom 9 GS i hrpu ostalih turnira na svim podlogama , ne kontam.
recimo sampras i federer (i jos poneki) su za mene kompletni igraci, ono odlicni.
nadal ima jako dobre sanse da po trofejima bude i najbolji, ali kao igrac ne, ili bar ne dok je na sceni roze. cak sta vise, meni se licno marijeva igra vise svidja od nadalove.

Ferer je odlicno us'o u danasnji mec i nagovjestio da ce Nadal morati igrat vrhunski tenis da bi ga pobjedio. Sjajnom igrom je prvi dos'o do brejka, ali je odmah u narednom servis gejmu poklekno pod pritiskom koji osjecaju svi 'prosjecni' igraci koji se suprostave Nadalu. Da je Nadal nekako uspjeo prikriti svoju povredu, da to Ferer nije primjetio, gotovo sam siguran da bi im'o puno vece sanse da dobije mec. Ovako nije im'o nikakve sanse, jer je Ferer 'nanjusio krv', osjetio da je u datim okolnostima superiorniji, sto mu je u konacnici nabildalo samopouzdanje. U takvim okolnostima Nadal nije im'o nikakvu sansu da dodje do pobjede. I pored toga je pokaz'o sjajan duh i zelju za uspjehom (njegove reakcije nakon poena su dokaz koliki je momak sampion i kolika je njegova zelja i 'glad' za uspjehom), iako je znao da su mu sanse minimalne. Na neki nacin je uvazio i svog protivnika, jer mu je pruzio priliku da u polufinale prodje na zasluzen nacin. Da je umjesto Rafe bio Djokovic, vjerovatno bi ga iznjeli na nosilima sa terena

Ovakvom rezultatu se najvise raduje Marej koji ce (mislim) lako proci u finale. Ferer moze odigrati fantasticno, ali on obicno pada pod pritiskom. Marej je igrac sa puno izrazenijim pobjednickim mentalitetom i to bi na kraju moglo biti presudno. Ispadanjem Nadala mnogo su se uvecale sanse i Federeru, pa i Djokovicu koji je nekoliko puta dokazo da moze pobjediti Federera. Rozer je sada svakako favorit, ali ni Djokovic i Marej nisu bez sanse. Volio bih da Marej ne osvoji titulu. Bice zanimljivo.
Dolgopolov najprijatnije iznenadjenje. Vidjet cemo kako ce se razviti u buducnosti, ovo je samo pocetak. Mnogi drugi igraci su obecavali jos vise nego sada Dolgopolov (Bagdatis, Gaske, Simon, Conga,..), pa na kraju nisu napravili posebno velike karijere.
Kod zena bi pobjednika mog'o odluciti mec Klajsters i Zvonareve. Klajsters je ofanzivno najbolja teniserska svijeta, a Zvonareva je najjaci defanzivac. Volio bih da pobjedi Klajsters, ali imam nekakav osjecaj da ce Ruskinja proci u finale

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Svi griješe u prognozama. Vaše prognoze su uvijek protiv Nadala i kad jednom izgubi vi odmah skočite k'o čavke.edin_tm87 je napisao/la:Nece ga stici, hos se kladit? Moze on osvajati Rolland Garrose, mozda i Wimbledone, al i Rozer ce osvojiti jos 2 AO 2 US Opena i 2 Wimbledona minimalno, vjeruj mi, ja ne grijesim u prognozama
Koliko će Federer osvojiti, to niko ne može reći. Ako nastavi ovim tempom, ono što osvoji ove sezone bi moglo biti to i na tome bi se priča mogla završiti. Predobra je konkurencija da bi Roger mogao dominirati, nije mu ovo 2003. ili 2004. godina kada su ga u finalima ili polufinalima čekali neki Philippoussisi, Grosjeani, Roddick, Kieferi, Baghdatisi, Bjorkmani, Gonzalezi, itd... Sada se uvijek nađe jedan od ostale trojice/četvorice koji nađe formulu za Rogera, bio to Nadal, Murray, Đoković ili čak Berdych. Najbolji primjer je Roddick koji igra isti tenis kao prije 3-4 godine, ali nema ga nigdje jer su došli novi momci koji su veći i raznovrsniji talenti od njega. I dalje Andy servira preko 200 na sat, čak je i bekend popravio, doveo dobrog trenera, ali opet ništa. Finale Wimbledona je ono na čemu će ostati.
Na ovom AO ima meč protiv Đokovića pa onda vjerovatno protiv Murraya. Obojica su luđi nego ikad i Rogeru će biti veoma teško, naravno, ako Murray prođe Ferrera.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 26 jan 2011, 15:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Više nego realno je očekivati finale Roger-Andy.
Večeras će sve zavisiti od Rogerovog prvog servisa.
Ovo je možda i posljednja sezona u kojoj "najveći svih vremena" može osvojiti neki Grand Slam.Ako bude osvojio 3/4,biću prezadovoljan i ne mora više ništa osvojiti.Iako lično mislim da će on i u 2012. osvojiti 1 ili 2 Grand Slama.
Što se žena tiče,mislim da će Clijster večeras pomesti Zvonarevu sa terena i da će biti jedan težak i iscrpljujući meč između Na Li i Wozniacki.
Večeras će sve zavisiti od Rogerovog prvog servisa.
Ovo je možda i posljednja sezona u kojoj "najveći svih vremena" može osvojiti neki Grand Slam.Ako bude osvojio 3/4,biću prezadovoljan i ne mora više ništa osvojiti.Iako lično mislim da će on i u 2012. osvojiti 1 ili 2 Grand Slama.

Što se žena tiče,mislim da će Clijster večeras pomesti Zvonarevu sa terena i da će biti jedan težak i iscrpljujući meč između Na Li i Wozniacki.

You'll never walk alone.
Razumijem da navijate za Rogera, navijam i ja, ali to ne znači da trebate govoriti za Rafu da je na ostalim podlogama, osim šljake, prosječan igrač (čuj Rafa prosječanVirtu4l je napisao/la:Svi griješe u prognozama. Vaše prognoze su uvijek protiv Nadala i kad jednom izgubi vi odmah skočite k'o čavke.
Koliko će Federer osvojiti, to niko ne može reći. Ako nastavi ovim tempom, ono što osvoji ove sezone bi moglo biti to i na tome bi se priča mogla završiti. Predobra je konkurencija da bi Roger mogao dominirati, nije mu ovo 2003. ili 2004. godina kada su ga u finalima ili polufinalima čekali neki Philippoussisi, Grosjeani, Roddick, Kieferi, Baghdatisi, Bjorkmani, Gonzalezi, itd... Sada se uvijek nađe jedan od ostale trojice/četvorice koji nađe formulu za Rogera, bio to Nadal, Murray, Đoković ili čak Berdych. Najbolji primjer je Roddick koji igra isti tenis kao prije 3-4 godine, ali nema ga nigdje jer su došli novi momci koji su veći i raznovrsniji talenti od njega. I dalje Andy servira preko 200 na sat, čak je i bekend popravio, doveo dobrog trenera, ali opet ništa. Finale Wimbledona je ono na čemu će ostati.
Na ovom AO ima meč protiv Đokovića pa onda vjerovatno protiv Murraya. Obojica su luđi nego ikad i Rogeru će biti veoma teško, naravno, ako Murray prođe Ferrera.

Ovo što si ti Virtu4l napisao je uglavnom tačno, konkurencija u doba Rogerove dominacije i nije bila toliko jaka iako je, mora se priznati Roger sjajno igrao. Sad, koliko bi mogao Grand slamova osvojiti teško je reči. Za Rafu baš nisam siguran da će osvojiti još puno što zbog konkurencije što zbog njegove igre koju je teško držati na visokom nivou, ali možda griješim, ko zna. Ono što je sigurno to je da će Roger ganjati prvo mjesto jer mu nedostaje samo jedna sedmica da skine Samprasov rekord boravka na 1 mjestu. Ako bude igrao onako kako zna, vjerovatno će i u tome uspjeti i ne smije se zaboraviti da Rogeru fali zlatna medalja sa olimpijade u singlu. Vjerujem da će dati sve od sebe da to osvoji, jer to je jedino što mu fali u njegovoj zlatnoj kolekciji. Nakon Wimbledona će mnoge stvari biti jasnije.
Što se tiče finala, očekujem Federer - Murray i naravno pobjedu Rogera. Neće biti lako, to je sigurno, a protiv Novaka očekujem pobjedu u 3 seta !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Prošle godine je smanjio broj turnira i odmah je dalo sjajne rezultate. Zbog toga vjerujem u njega. Nema potrebe da igra svaki turnir kao što je prije radio. Sad zna gdje brani bodove, zna gdje treba igrati i ne sumnjam da će dati sve od sebe da ostane ovdje gdje jeste. Wimbledon će nam dati odgovore, a do tada možemo diskutovati koliko hoćemo.formance je napisao/la:Za Rafu baš nisam siguran da će osvojiti još puno što zbog konkurencije što zbog njegove igre koju je teško držati na visokom nivou, ali možda griješim, ko zna.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Tipicni komentari poslije Nadalovog poraza kada je on steroidni prosjecan igrac...(koji usput receno prosjecno dominira protiv Federera u medjusobnim duelima i koji je prosjecno dobio Rogera na podlogama na kojima je Roger neprikosnoven i to u najvaznijim mogucim mecevima tj. finalima Grand slama...LOL!)
Ferrer zasluzeno dobio,zar moze biti ne zasluzeno kad dobijes nekog sa 3-0. Sta bi bilo kad bi bilo je nesto sasvim drugo. Nadam se da ce Rafa brzo biti ponovno na 100% pred pocetak zemljanog dijela sezone iako tu je dovoljno i 80-90%.
Nisam gledao Murraya ali vidim da se dobro namucio tako da bi mogao imati velikih problema protiv Ferrera koji se i nije nesto posebno istrosio danas. Za mec Federer-Novak sam vec pisao...nadam se da ce Djokovic dobiti ali iskreno ne vjerujem...moja prognoza 3-1 federer
Ferrer zasluzeno dobio,zar moze biti ne zasluzeno kad dobijes nekog sa 3-0. Sta bi bilo kad bi bilo je nesto sasvim drugo. Nadam se da ce Rafa brzo biti ponovno na 100% pred pocetak zemljanog dijela sezone iako tu je dovoljno i 80-90%.
Nisam gledao Murraya ali vidim da se dobro namucio tako da bi mogao imati velikih problema protiv Ferrera koji se i nije nesto posebno istrosio danas. Za mec Federer-Novak sam vec pisao...nadam se da ce Djokovic dobiti ali iskreno ne vjerujem...moja prognoza 3-1 federer
To je tačno, ali nova konkurencija igrača koja dolazi te Murray koji će ako osvoji neki Grand slam skinuti veliki pritisak sa sebe i onda vjerujem još bolje igrati, mogli bi mu praviti veliki problem u tome. Sve je više sjajnih igrača koji nemaju puno respekta prema najboljima pa se nerijetko dese i razna iznenađenja. Dolgopolov je najbolji primjer za to.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Veliki je to sportista, veliki...Nadal refuses to make excuses for defeat
Wednesday, 26 January, 2011
Rafael Nadal had already broken every tennis heart around the world when he soldiered through his quarterfinal match against David Ferrer, clearly injured, clearly in pain, but refusing to do himself or his opponent the ignominy of retiring. And the Spaniard clambered even further into the public's affections when he sat in front of the world's tennis media to explain the reasons behind that decision.
"I had a problem during the match, in the very beginning," said Nadal. "After that, the match was almost over. So that's what I can say. But you know what, for me is difficult come here and speak about. In Doha I wasn't healthy. Today I have another problem. Seems like I always have problems when I lose, and I don't want to have this image, no? I prefer don't talk about that today. If you can respect that, will be a very nice thing for me. Thank you."
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l,
Ta tvoja tvrdnja da je FedEx imao lakse protivnike 2003 i 2004 nego sto su Berdych, Novak ili Andy su ti smjesni. Evo ti par igraca koje si ti implicitno (osim Roddicka) svrstao u losije od pomenutog trojca :
David Nalbandian
Juan Carlos Ferrero
Andy Roddick
Andre Agassi
Àlex Corretja
Marat Safin
Gugga
Recimo da je Ferrero na njihovom nivou a ovi ostali ? Marat, David, Andre, Gugga ?
Generalno imas finih komentara ali ovo je bas neoprezno odvaljena izjava.
Roddick iako se pojavio u pogresnom periodu vremena je klasa i po od igraca tako da reci "neki Roddick" je neozbiljno.
Koliko se prije igrao slab tenis neka ti pokaze i Kimmy koja je kao povratnik i mama prosle i ove godine klasa za sadasnje igracice. Cak i povrijedjena Henin je mislena imenica za njih samo sto Belgijanke zeza broj godina i povreda lakta. Mislis li da je Monika imala lakse protivnike nego sto su Dinara, Woz, Jelena ili Vera ?
Nije sve u rankingu. Takodje velika je razlika izmedju vrlo solidnog i legende. Ni Hewitt nije i nikad nece biti legenda a ti skontaj gdje je tvoj trojac trenutno u odnosu na njega. To naravno ne znaci da neko od njih nece uzeti ovaj Open, jer svi igraju na FedExovu slabu tacku pa zavisi od dana.
Ta tvoja tvrdnja da je FedEx imao lakse protivnike 2003 i 2004 nego sto su Berdych, Novak ili Andy su ti smjesni. Evo ti par igraca koje si ti implicitno (osim Roddicka) svrstao u losije od pomenutog trojca :
David Nalbandian
Juan Carlos Ferrero
Andy Roddick
Andre Agassi
Àlex Corretja
Marat Safin
Gugga
Recimo da je Ferrero na njihovom nivou a ovi ostali ? Marat, David, Andre, Gugga ?
Roddick iako se pojavio u pogresnom periodu vremena je klasa i po od igraca tako da reci "neki Roddick" je neozbiljno.
Koliko se prije igrao slab tenis neka ti pokaze i Kimmy koja je kao povratnik i mama prosle i ove godine klasa za sadasnje igracice. Cak i povrijedjena Henin je mislena imenica za njih samo sto Belgijanke zeza broj godina i povreda lakta. Mislis li da je Monika imala lakse protivnike nego sto su Dinara, Woz, Jelena ili Vera ?
Nije sve u rankingu. Takodje velika je razlika izmedju vrlo solidnog i legende. Ni Hewitt nije i nikad nece biti legenda a ti skontaj gdje je tvoj trojac trenutno u odnosu na njega. To naravno ne znaci da neko od njih nece uzeti ovaj Open, jer svi igraju na FedExovu slabu tacku pa zavisi od dana.
Rekao sam ja posle onoga razvaljivanja Melzera da iako nisam neki vrsni poznavatelj tenisa,Murray moze do finala, mozda i do samoga kraja.
Veceras jedan sjajan mec Federrer-Djokovic moci ce se uzivati u tome,nadam se prolazu Novaka,ali ocekujem pobedu Svicarca.
Veceras jedan sjajan mec Federrer-Djokovic moci ce se uzivati u tome,nadam se prolazu Novaka,ali ocekujem pobedu Svicarca.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Koji mecevi su prvi na programu, ženski ili muški?
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Prvi su zenski, Rodzer i Novak igraju u 9:30.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Koji mecevi su prvi na programu, ženski ili muški?
Li Na - Wozniacki
Dankinja igra predefanzivno i samo čeka pogreške protivnica, a s takvom igrom nema šta tražiti večeras protiv Kineskinje koja je u životnoj formi.
Clijsters - Zvonareva
Jako teško za prognozirati, ali mislim da će Kimeta uzeti ovo u tri seta.
Federer - Djokovic
Obojica igraju odlično i očekujem strašan meč u kojem blagu prednost dajem Fedexu. Željan je on osvete za onaj bolni poraz na US Openu.

Clijsters - Zvonareva

Federer - Djokovic

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Nalbandian nikad nije iskoristio svoj potencijal. Karijera protkana povredama, kada je bio zdrav igrao se sa Rogerom, Nadalom i ostatkom ekipe.kengur je napisao/la:Virtu4l,
David Nalbandian
Juan Carlos Ferrero
Andy Roddick
Andre Agassi
Àlex Corretja
Marat Safin
Gugga
Ferrero igrom slučaja došao na prvo mjesto. Šljaker.
Roddick je bio vječiti drugi, trenutno igra isti tenis kao što je igrao prije pet godina i nema ga nigdje.
Agassi već bio u poznim godinama (31. godina).
Corretja isto tako (oprostio se 2005., najbolji tenis igrao krajem devedesetih), tri puta pobijedio Federera na zemlji, valjda to sve govori. Šljaker.
Safin dok je bio posvećen tenisu imao je uspjeha, sigurno da je mogao biti jedan od velikana ovog sporta da ga nisu zanimale druge stvari van teniskih terena.
Kuerten? Klasični šljaker, pobijedio Federera dva puta, pred kraj karijere.
Nikada ovi igrači nisu bili konkurencija Federeru. Čak trojica od njih su klasični zemljaši koji bukvalno ne znaju hodati po drugim podlogama.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisi dobro razumio. Samo reagovao na ovo :
"Predobra je konkurencija da bi Roger mogao dominirati, nije mu ovo 2003. ili 2004. godina kada su ga u finalima ili polufinalima čekali neki Philippoussisi, Grosjeani, Roddick, Kieferi, Baghdatisi, Bjorkmani, Gonzalezi, itd... Sada se uvijek nađe jedan od ostale trojice/četvorice koji nađe formulu za Rogera, bio to Nadal, Murray, Đoković ili čak Berdych"
Ovo su igraci za koje ti tvrdis da su slabiji od sadasnjeg tria Andy, Novak i Berdych pa sam reagovao da su oni klasa za tu trojcu. Dakle bivsa konkurencija nije nista slabija od njih. Cak ni statistika broja osvojenih Slamova nije pokazatelj iako i tu je ona konkurencija puno impresivnija
.
A sa FedExom se mogu porediti samo Sampras i Raffa.
Sto se tice njihove analize nebitno je podloga nego nivo igre i kompletnost igraca.
Nalbandijan je po kvaliteti udaraca mislena imenica za tvoju trojcu.
Ferero nije bas samo za zemlje vec i za tvrde podloge. A to da je "slucajno" dosao do broja 1, je vrlo upitno iako mu nisam volio stil igre. Ipak godinu dana treba skupiti poena i preteci SVIJU. Po tebi je slucajno i FedEx bez izgubljenog seta dobio Open. Ko je od tvog trojca bio No-1 a ko sa ove dodatne liste protivnika koju si ti preskocio ?
Kazes Rodicka nema nigdje, kao da je ispao u prvom kolu. Kao igrac on je klasa i po za tvoj trojac. Naravno da je drugi kad ima FedExa i Raffu.
Andre je i u poznim godinama razvaljivao samo tako. Tvoj trojac nikad nece postici to sto je on postigao. Nikad. Njegov nivo tenisa je bio izuzetan a povukao se jer nije htio biti No.2 a i tjelo je pocelo da izdaje. Iako nemamo vremensku masinu ali tvoju trojcu Andre u 31-oj jede za dorucak , pogledaj stare snimke.
Safin je puno vise postigao nego tvoj trojac dosada, bez obzira na njegove ludosti za koje je sam kriv. Kvalitet beckhanda, servis,.......
Corretja i Gugga su kao igraci puno jaci nego tvoj trojac taman da su i po vodi igrali. Tvrditi da su oni bili laksa konkurencija je urnebes.
Ostani ti pri svom misljenju ja se necu prepucavati jer svako ima mana pa i Raffa i FedEx ali sam ti dao neke ideje zasto ti je ona izjava na staklenim nogama.
"Predobra je konkurencija da bi Roger mogao dominirati, nije mu ovo 2003. ili 2004. godina kada su ga u finalima ili polufinalima čekali neki Philippoussisi, Grosjeani, Roddick, Kieferi, Baghdatisi, Bjorkmani, Gonzalezi, itd... Sada se uvijek nađe jedan od ostale trojice/četvorice koji nađe formulu za Rogera, bio to Nadal, Murray, Đoković ili čak Berdych"
Ovo su igraci za koje ti tvrdis da su slabiji od sadasnjeg tria Andy, Novak i Berdych pa sam reagovao da su oni klasa za tu trojcu. Dakle bivsa konkurencija nije nista slabija od njih. Cak ni statistika broja osvojenih Slamova nije pokazatelj iako i tu je ona konkurencija puno impresivnija

A sa FedExom se mogu porediti samo Sampras i Raffa.
Sto se tice njihove analize nebitno je podloga nego nivo igre i kompletnost igraca.
Nalbandijan je po kvaliteti udaraca mislena imenica za tvoju trojcu.
Ferero nije bas samo za zemlje vec i za tvrde podloge. A to da je "slucajno" dosao do broja 1, je vrlo upitno iako mu nisam volio stil igre. Ipak godinu dana treba skupiti poena i preteci SVIJU. Po tebi je slucajno i FedEx bez izgubljenog seta dobio Open. Ko je od tvog trojca bio No-1 a ko sa ove dodatne liste protivnika koju si ti preskocio ?
Kazes Rodicka nema nigdje, kao da je ispao u prvom kolu. Kao igrac on je klasa i po za tvoj trojac. Naravno da je drugi kad ima FedExa i Raffu.
Andre je i u poznim godinama razvaljivao samo tako. Tvoj trojac nikad nece postici to sto je on postigao. Nikad. Njegov nivo tenisa je bio izuzetan a povukao se jer nije htio biti No.2 a i tjelo je pocelo da izdaje. Iako nemamo vremensku masinu ali tvoju trojcu Andre u 31-oj jede za dorucak , pogledaj stare snimke.
Safin je puno vise postigao nego tvoj trojac dosada, bez obzira na njegove ludosti za koje je sam kriv. Kvalitet beckhanda, servis,.......
Corretja i Gugga su kao igraci puno jaci nego tvoj trojac taman da su i po vodi igrali. Tvrditi da su oni bili laksa konkurencija je urnebes.
Ostani ti pri svom misljenju ja se necu prepucavati jer svako ima mana pa i Raffa i FedEx ali sam ti dao neke ideje zasto ti je ona izjava na staklenim nogama.
Valjda njihovi međusobni okršaji protiv Federera govore sami za sebe.
U posljednje tri godine osvojio je samo četiri Grand Slam turnira.
U posljednje tri godine osvojio je samo četiri Grand Slam turnira.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Rafa ispada a ja ocekivao finale rafa vs Federer 

Ali meni je nevjerovatno kako odmah svi govore kako je Murray u finalu. Pa ko imalo prati tenis zna kakav je borac Ferer.Neće se taj lahko predati. Skid'o je on skalp i mnogo većim. 
Njegov najveći problem je servis ,koji ga je često znao izdati.

Njegov najveći problem je servis ,koji ga je često znao izdati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.