Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

emir79
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la emir79 » 15 jun 2015, 19:08

Cartman je napisao/la:Ne pravite se gluplji nego sto jeste. To je fasisticki pozdrav ili fasisticka pjesma iz drugog svjetskog rata i aludira na pogrome sirom Evrope. Ako je se to pjevalo, te kretene treba uhapsit i treba nas kaznit drasticno.

Nije ni "za dom spremni" nista ruzno po rijecima. Ali svako zna znacenje tog pozdrava.

Realno vecu kaznu od praznih tribina necemo dobit, a vjerovatno necemo ni to. Sreca pa je sljedeca tekma protiv Andore svakako.
Nemoj se ni ti praviti glup nego sto jesi, nisu pjevali na bosanskome , nego njemackom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kad je Izrael u pitanju, ocekuj svakakvu kaznu. **** su to.

Mada treba FIFA-i pred nos postaviti i njihove toboze tolerantne navijace kada je nasa himna intonirala u Haifi. Znam da nista ne vrijedi, ali ipak pokazati
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 15 jun 2015, 19:15

bez sekiracije, sada ce nama palestinski savez pomoci. imaju oni empatije bas koliko i mi za palestinske zrtve. oni ce sada da dignu veliku galamu u FIFI i ovi se brze bolje traziti od UEFE da zaustavi sve istrage. jer mi smo samo za pravdu na svijetu. A da ne govorim o velikim demonstracijama u gazi za podrsku bratskoj BiH. A sada ozbiljno, nema vecih kompleksasha i papana od nas.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 15 jun 2015, 19:16

Cartman je napisao/la:Ne pravite se gluplji nego sto jeste. To je fasisticki pozdrav ili fasisticka pjesma iz drugog svjetskog rata i aludira na pogrome sirom Evrope. Ako je se to pjevalo, te kretene treba uhapsit i treba nas kaznit drasticno.

Nije ni "za dom spremni" nista ruzno po rijecima. Ali svako zna znacenje tog pozdrava.

Realno vecu kaznu od praznih tribina necemo dobit, a vjerovatno necemo ni to. Sreca pa je sljedeca tekma protiv Andore svakako.
Treba nas nauciti pameti mada to nije moguce... Ono sta se normalnom covjeku gadi ocito je nasim zanimljivo cak se nacizam u zadnje vrijeme propagira po facebooku postavljaju se HItlerovi citati itd.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 jun 2015, 19:16

Eno u Palestini sve procvejtalo nakon što su naši skandirali, prema mojim saznanjima oni će da nam srede da ne bude nikakve kazne.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 19:17

Sheyi je napisao/la:Eno u Palestini sve procvejtalo nakon što su naši skandirali, prema mojim saznanjima oni će da nam srede da ne bude nikakve kazne.
:stop:

Podrska za Palestinu nema veze sa nacizmom i anti-semitizmom. :nene:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 jun 2015, 19:18

Dado je napisao/la:Ma nije ba ljudi. Izraelci su se uvrijedili sto im je publika rekla Dovidjenja a nisu jos ni izasli na teren. Bezobrazno je to bilo :shifty:
Ja u svemu tome krivim samo nase vlasti i nas savez.Time sto su izasli u susret njihovim fasistickim zahtjevima su navukli bijes svakog covjeka koji drzi do svog dostojanstva.Uvreda za sve nas je bilo njihovo preseravanje.
Nasi su im trebali ovako reci,slusajte mi mozda jesmo vuko.**** ali nismo ni blizu kao te vase tamo bliskoistocne vuko,**** gdje je puska na ulici,pregledi i pretresanja najnormalnija stvar.Ne bojte se nista,nase sluzbe i nasi gradjani vam garantuju sigurnost,izadjite slobodno iz hotela.prosetajte po gradu,opustite se,ovo je ipak Evropa,ovdje se ljudi slobodno krecu i obavljaju svoje obaveze.Nemojte nas vrijedjati tim zahtjevima jer ce to proizvesti kontraefekat.
I sve bi proslo bez i najmanjeg incidenta,sigurno.Ali je.bavati me u mom žitu,e ne moze to.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 15 jun 2015, 19:25

zenicanin je napisao/la: Gdje su te budale tacno bile?Ja ih nisam vidio.Trebalo ih je odmah izbaciti s stadiona...
Kapitenu :salut:

Ja sam bio sa BHF, a ovi su prije početka gore na vrh tribine došli i to radili, sada gdje su pratili utakmicu to ne znam.

Ali stojim iza toga da je trebalo uopšte srpiječiti ih da uđu na stadion.

Neke pregledaju ko da su ratni zločinci, a neki samo prođu...

A i ona policija i redari su bezveze plaćeni, skoro pa ništa i nisu radili, iako su trebali...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 jun 2015, 19:27

Cartman je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Eno u Palestini sve procvejtalo nakon što su naši skandirali, prema mojim saznanjima oni će da nam srede da ne bude nikakve kazne.
:stop:

Podrska za Palestinu nema veze sa nacizmom i anti-semitizmom. :nene:
Znamo to ja i ti, ali ovi što su to skandirali nisu znali. Da se cijelu tekmu pjevalo "Palestina, Palestina..."(mada ni za to nisam, jer ovo je sport) pa hajde, ali zašto su morali spominjati jevreje ono auf wiedersehen ili šta se već skandiralo :damn:
Sad zbog takvih strepimo, šta sad ako bude neka drastična kazna, bolje da su vrijedjali crnce nego jevreje :lol:

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 15 jun 2015, 19:30

Ne znam zasto lazes ljude i siris pogresne informacije. Nije to lijepo.

Juden Auf Wiedersehen nije nikakav Nacisticki pozdrav niti Nacisticka pjesma za vrijeme Drugog Svjetskog rata.
Jedino s cime ovo mogu povezati je sa tom deportacijom jevreja sa prostora Njemacke prije Drugog Svjetskog rata. Mada tako slogan nije isao, sad tacno ne mogu da se sjetim kako je glasio, moje znanje o Nacizmu polako pocinje da blijedi nazalost. Uhvatiti se za to je kao uhvatiti se za slamku realno. Juden Auf wiedersehen nije nista uvredljivo niti anti-sematiskticki, jedino sto je izgovoreno na njemackom pa mozda salje drugu sliku koju mi naravno ne zelimo, ali uvredljivo apsolutno nije.
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 15 jun 2015, 19:30

Fidelis je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ma nije ba ljudi. Izraelci su se uvrijedili sto im je publika rekla Dovidjenja a nisu jos ni izasli na teren. Bezobrazno je to bilo :shifty:
Ja u svemu tome krivim samo nase vlasti i nas savez.Time sto su izasli u susret njihovim fasistickim zahtjevima su navukli bijes svakog covjeka koji drzi do svog dostojanstva.Uvreda za sve nas je bilo njihovo preseravanje.
Nasi su im trebali ovako reci,slusajte mi mozda jesmo vuko.**** ali nismo ni blizu kao te vase tamo bliskoistocne vuko,**** gdje je puska na ulici,pregledi i pretresanja najnormalnija stvar.Ne bojte se nista,nase sluzbe i nasi gradjani vam garantuju sigurnost,izadjite slobodno iz hotela.prosetajte po gradu,opustite se,ovo je ipak Evropa,ovdje se ljudi slobodno krecu i obavljaju svoje obaveze.Nemojte nas vrijedjati tim zahtjevima jer ce to proizvesti kontraefekat.
I sve bi proslo bez i najmanjeg incidenta,sigurno.Ali je.bavati me u mom žitu,e ne moze to.
De shvati čovječe da smo mi niko i ništa, davno je prošlo vrijeme kad smo predstavljali neki faktor u međunarodnoj politici. Kad "veliki" nešto narede mi se samo imamo poklopit ušima i to uradit, a zbog ovog ****.enja bi nam mogli oduzet bodove i ako se to dogodi, bella ciao.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 jun 2015, 19:37

JonSnow je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:
De shvati čovječe da smo mi niko i ništa, davno je prošlo vrijeme kad smo predstavljali neki faktor u međunarodnoj politici. Kad "veliki" nešto narede mi se samo imamo poklopit ušima i to uradit, a zbog ovog ****.enja bi nam mogli oduzet bodove i ako se to dogodi, bella ciao.
Gledaj nesto,ti mozes pristati da te gaze ali ja necu nikad.To sto si sad napisao jeste nas najveci problem,zbog takvog stava nas svako i gazi gdje stigne.Ponavljam,ja ne pristajem da me gaze a ti kako hoces.
Naravno da su mogli,to je nasa zemlja i mi odredjujemo pravila,druga je stvar sto nisu imali muda.
I tom vlasniku ili vlasnicima hotela Zenica zamjeram itekako.Ne mozes u moj hotel da mi prepadas goste,nema tih para kojima to mozes platiti.Ali Bosnjo je to,za stoju bi guze dao kamoli za desetke hiljada.
Dostojanstva nam fali,i samopostovanja.Ko ne postuje sebe sigurno ga ni drugi nece postovati.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 jun 2015, 19:48

Fidelis je napisao/la: Gledaj nesto,ti mozes pristati da te gaze ali ja necu nikad.To sto si sad napisao jeste nas najveci problem,zbog takvog stava nas svako i gazi gdje stigne.Ponavljam,ja ne pristajem da me gaze a ti kako hoces.
Naravno da su mogli,to je nasa zemlja i mi odredjujemo pravila,druga je stvar sto nisu imali muda.
I tom vlasniku ili vlasnicima hotela Zenica zamjeram itekako.Ne mozes u moj hotel da mi prepadas goste,nema tih para kojima to mozes platiti.Ali Bosnjo je to,za stoju bi guze dao kamoli za desetke hiljada.
Dostojanstva nam fali,i samopostovanja.Ko ne postuje sebe sigurno ga ni drugi nece postovati.
Sta ti predlazes ? Da kazemo NE i iskljucimo se iz FIFA-e?
Moze i tako, ali ne zaboravi da mi nemamo vlast vec u Trnovu, u Lukavici...a neki bi objavljivali "rat" FIFA-i, Americi, Izraelu, EU.. :roll:
Postoje pravila koja cemo postovati ili necemo biti dio medjunarodnih asocijacija, sportskih i svih drugih, to je vrlo jednostavno, bar dok ne nabavimo par desetina nuklearnih bojevih glava.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 15 jun 2015, 19:51

BelminM23 je napisao/la:
zenicanin je napisao/la: Gdje su te budale tacno bile?Ja ih nisam vidio.Trebalo ih je odmah izbaciti s stadiona...
Kapitenu :salut:

Ja sam bio sa BHF, a ovi su prije početka gore na vrh tribine došli i to radili, sada gdje su pratili utakmicu to ne znam.

Ali stojim iza toga da je trebalo uopšte srpiječiti ih da uđu na stadion.

Neke pregledaju ko da su ratni zločinci, a neki samo prođu...

A i ona policija i redari su bezveze plaćeni, skoro pa ništa i nisu radili, iako su trebali...
Ja sam bio prvo negdje na sredini tribine pa onda kasnije na lijevoj strani BHF-a malo iznad njih.Bila je ta baklja pa su priveli tog momka sto je zapalio sto se ranije nikad nije desavalo,a ti sto su bili s brkovima mirno gledali utakmicu,sad se sjetih jednog,bio kod ograde na vrhu izmedju srednjeg dijela i gdje je semafor.Nadam se da ce mu makar sada policija poslati kaznu jer se sve snimalo mada mi je nejasno kako su dopustili da ostanu na tribini kada su vec to radili.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 jun 2015, 19:54

SjeverniVjetar je napisao/la:
Fidelis je napisao/la: Gledaj nesto,ti mozes pristati da te gaze ali ja necu nikad.To sto si sad napisao jeste nas najveci problem,zbog takvog stava nas svako i gazi gdje stigne.Ponavljam,ja ne pristajem da me gaze a ti kako hoces.
Sta ti predlazes ? Da kazemo NE i iskljucimo se iz FIFA-e?
Moze i tako, ali ne zaboravi da mi nemamo vlast vec u Trnovu, u Lukavici...a neki bi objavljivali "rat" FIFA-i, Americi, Izraelu, EU.. :roll:
Postoje pravila koja cemo postovati ili necemo biti dio medjunarodnih asocijacija, sportskih i svih drugih, to je vrlo jednostavno, bar dok ne nabavimo par desetina nuklearnih bojevih glava.
Nemoj okretat pricu.Reprezentacija Izraela je sletjela u Sarajevo i autoputem otisla u Zenicu,na isti nacin je napustila zemlju.Nema nikakvog Trnova i Lukavice a i da ima to ne mijenja nista.
Predlazem da se za pocetak pocnemo postovati i kao drzava i kao narod i kao ljudska bica.Vjerovatno ce nas tada poceti postovati i drugi.To sto neko ima bojeve glave ne bi smjelo biti razlog da savijamo kicmu u obicnim stvarima.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 jun 2015, 20:03

"Dovidjenja go'vnari" , "Palestina, Palestina " i druge nazovi provokacije u sustini nisu nikakve provokacije kojima bi se mi mogli kazniti.
Cak i kad bi nas kaznili to bi bilo mozda u parama i jedna tekma bez gledalaca (to je tekma sa Andorom i svakako je 1)... ali svaka bodovna kazna ili eventualno diskvalfikacija trebalo bi uputit zalbu medjunarodnom sudu za sport (koji je iznad fife/uefe)... mozda nisam naziv organizacije dobro napiso ali je tako nesto

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 jun 2015, 20:07

Fidelis je napisao/la: Nemoj okretat pricu.Reprezentacija Izraela je sletjela u Sarajevo i autoputem otisla u Zenicu,na isti nacin je napustila zemlju.Nema nikakvog Trnova i Lukavice a i da ima to ne mijenja nista.
Predlazem da se za pocetak pocnemo postovati i kao drzava i kao narod i kao ljudska bica,to sto neko ima bojeve glave ne bi smjelo biti razlog da svijameo kicmu u obicnim stvarima.
Ne savijas kicmu , postoji uobicajeni protokol po kojem izraelska reprezentacija gostuje. To je nesto sto smo znali od prvog dana. Ne vidim sta je tu spektakularno , ta procedura je obavljena u saradnji sa nasim agencijama i nasim savezom .
Ako neke stvari necemo da prihvatimo, moramo se iskljuciti iz svjetskih tokova, s obzirom da smo mali i preslabi da kreiramo tokove.
"Trnovo i Lukavicu " sam ti spomenuo da naglasim da , kao drzava, nismo u stanju da kontrolisemo svoju teritoriju, a neki bi se inatili sa FIFA-om, EU, Izraelom...

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 15 jun 2015, 20:13

SjeverniVjetar je napisao/la:
Fidelis je napisao/la: Nemoj okretat pricu.Reprezentacija Izraela je sletjela u Sarajevo i autoputem otisla u Zenicu,na isti nacin je napustila zemlju.Nema nikakvog Trnova i Lukavice a i da ima to ne mijenja nista.
Predlazem da se za pocetak pocnemo postovati i kao drzava i kao narod i kao ljudska bica,to sto neko ima bojeve glave ne bi smjelo biti razlog da svijameo kicmu u obicnim stvarima.
Ne savijas kicmu , postoji uobicajeni protokol po kojem izraelska reprezentacija gostuje. To je nesto sto smo znali od prvog dana. Ne vidim sta je tu spektakularno , ta procedura je obavljena u saradnji sa nasim agencijama i nasim savezom .
Ako neke stvari necemo da prihvatimo, moramo se iskljuciti iz svjetskih tokova, s obzirom da smo mali i preslabi da kreiramo tokove.
"Trnovo i Lukavicu " sam ti spomenuo da naglasim da , kao drzava, nismo u stanju da kontrolisemo svoju teritoriju, a neki bi se inatili sa FIFA-om, EU, Izraelom...
To nije istina,izraelski novinar koji putuje sa reprezentacijom stalno je napisao da je bio šokiran mjerama osiguranja i da to nikad i nigdje nije vidio.To je uvreda prijatelju moj a ti kako hoces.A mozda su se nasi koji razmisljaju slicno kao ti sami ponudili da vrse i dodatnu represiju nad vlasitim stanovnistvom.Ne vidim drugo logicno objasnjenje,covjek sam kaze da takve mjere nije ocekivao.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 jun 2015, 20:15

Fidelis je napisao/la: To nije istina,izraelski novinar koji putuje sa reprezentacijom stalno je napisao da je bio šokiran mjerama osiguranja i da to nikad i nigdje nije vidio.To je uvreda prijatelju moj a ti kako hoces.A mozda su se nasi koji razmisljaju slicno kao ti sami ponudili da vrse i dodatnu represiju nad vlasitim stanovnistvom.Ne vidim drugo logicno objasnjenje,covjek sam kaze da takve mjere nije ocekivao.
:thumbup:

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 15 jun 2015, 20:20

Gamad iz skandinavije opet demonstriraju patriotizam. Ma treba nas šutnuti iz kvalifikacija i ćao đaci.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jun 2015, 20:32

emir79 je napisao/la:]Sta je tebi ovdje svega ti fasiticko? Dovidjenja Jevreji?

Znaci kad neko nama kaze "dovidjenja Bosanci" trebamo ih tuziti za fasizam?
Sad mi je tek jasna tvoja podrska Safetu. Yebote... :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, johntravolta123, soko i 22 gosta.