KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 26 mar 2016, 23:11

Gdje je sad @Peace, ili kako već, da nam provazi kako ovo nije Bosna, kako Bosna neće ni u play-off, i kako se sarajevska košarkaška publika treba okrenuti valjda Bošnjaku, Sparsima ili Igmanu? :D Nema te k'o sarajevske publike na košarci :mrgreen:

Pobjeda Bosne večeras i u Zenici, sa kojom je i definitivno obezbjeđen play-off. Dušan Gvozdić od kako je došao na klupu stopostotan učinak, 5/5. :)

:arrow: http://sportsport.ba/bh_kosarka/bosna-r ... ika/188816

Sve u svemu, sada više play-off nije upitan, ali je pitanje sa koje ćemo pozicije ući u isti, s obzirom da se Bosni otvorila prilika čak i za 2. mjesto nakon pobjede u Vogošći prošlo kolo, te večerašnjeg međusobnog susreta Lukavca i Vogošće. Ne bi valjalo da odmah u polufinalu na Gradinu naletimo, jer mislim da je očigledno da su Gradina i Bosna prvi favoriti za ulazak u Ligu 12. Treba napomenuti da ni Delalić ni Rešidović nisu igrali u posljednjih 4 ili 5 mečeva za Bosnu, a obojica debelo odskaču od prosjeka ove lige.

Tabelu i još poneku informaciju ću postaviti na temi A1 lige, da ne ide ovde sve, a i @KLIS je nešto neaktivan u posljednje vrijeme. :D
1946

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 mar 2016, 11:17

Bit će Bosna vjerovatno treca na tabeli i igrat ce protiv Vogosce u play-offu. Pretpostavljam da ce i Bosna i Vogosca u narednom kolu ostvariti pobjede i imat će jednak broj bodova, ali Vogosca ima bolju koš razliku. U svakom slucaju nek nam je sretno u play-offu pa šta god bude.
BIĆE BOSNA OPET ŠAMPION !
SARAJEVO

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 mar 2016, 12:18

Na nagovor prijatelja iz uprave KK Bosna otišao sam sinoć u Arenu Zenica na tekmu sa Čelikom. Ovo je prvi put da gledam Bosnu od 2009 godine. (od 1991 do 2009 nisam propustio niti jednu domaću).
Ne znam ko je bio gori na papiru najbolji Mirza je prodao toliko lopti ( mislim 12 :crazy:) a opet njemu se jedno igralo. Strahinja i on bi trebali oskakati sa kvalitetom, ali Strahinja totalno ne zainteresovan :shock:.
Kažu mi za tog malog Rašidevića da je dobar, ali igra A1 ligu.
Pozitivna stvar je trener, nije frajer stao cijelu tekmu. Realno sa tim Radoševićem i još jednim playem možemo do A1 lige.
Čelik igrao pressing a onda pao u drugom poluvremenu, realno mladi, a arena predobra dvorana za naše uslove.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 mar 2016, 16:30

@fico Na kraju sezone se, koliko ja znam, gleda međusobni omjer, a ne koš razlika, a prema njemu bi Bosna nažalost bila četvrta, s obzirom da su i protiv i Vogošće i protiv Lukavca ostvareni po pobjeda i poraz, ali smo gubili sa većom razlikom... Uyebana mi je nekako rečenica, ali mislim da me kontaš šta sam htio reći. :mrgreen:
Kobe Bryant je napisao/la:Na nagovor prijatelja iz uprave KK Bosna otišao sam sinoć u Arenu Zenica na tekmu sa Čelikom. Ovo je prvi put da gledam Bosnu od 2009 godine. (od 1991 do 2009 nisam propustio niti jednu domaću).
Ne znam ko je bio gori na papiru najbolji Mirza je prodao toliko lopti ( mislim 12 :crazy:) a opet njemu se jedno igralo. Strahinja i on bi trebali oskakati sa kvalitetom, ali Strahinja totalno ne zainteresovan :shock:.
Kažu mi za tog malog Rašidevića da je dobar, ali igra A1 ligu.
Pozitivna stvar je trener, nije frajer stao cijelu tekmu. Realno sa tim Radoševićem i još jednim playem možemo do A1 lige.
Čelik igrao pressing a onda pao u drugom poluvremenu, realno mladi, a arena predobra dvorana za naše uslove.
A Dragičević stvarno i odskače, ne znam šta je razlog pa sinoć nije bio na nivou. Zadnjih nekoliko utakmica su on i Mirza baš izdominirali :)

Nije Rašidević, nego Rešidović :mrgreen: Ove sezone igra za Bošnjak u ligi 12, baš je sinoć utrpao 30 poena Slobodi u Mejdanu. I nije samo on na dvojnu registrovan, tu je i Haris Delalić (Kakanj). Kad god bude neko od njih dvojice igrao, sasvim sigurno će to biti još jedan veliki plus. A Gvozdić je takav... :mrgreen:

I, u principu, ovo što Bosna trenutno igra je nazvano A1 ligom, ustvari jednom od tri A1 lige, znaš kako to kod nas ide...
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 mar 2016, 16:40

Pored ove nove garniture na čelu Bosne, kao i trenera te igrača, moram pohvaliti i medije, koji se u posljednje vrijeme stvarno korektno odnose i prate KK Bosnu. Pogotovo "onaj jedan konkurentski portal" ( :mrgreen: ), ali i ovaj portal je stvarno sada solidan :thumbup:

Manje više svi vide da se sada dobro radi, ja prvi, i publika koliko-toliko, a evo i mediji... Za razliku od prošle sezone kada je stvarno bilo rasulo, i kad su svi redom bili kivni. Veći je interes sada za Bosnom, stvarno. Čak je možda i samo stanje na temi ove i prošle godine dovoljan pokazatelj...

I da, nadam se da možemo pisati na normalnoj temi KK Bosna, umjesto na ovoj mutantskoj, kao što su mogli i navijači nekih drugih čiji su klubovi prošli nešto slično što sada prolazi Bosna.
1946

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 27 mar 2016, 19:22

pratim ovu ligu neke u Sarajevu utakmice i uzivo i pratim ostale rezultate. Bosna se u ovoj poluzesoni dobro digla. recimo u prvom djelu je Bosna u skenderiji izgubila od Vogosce sada su dobili ih u gostima koa i recimo Čelik. mislim da nebi trebali imati probema sa Lukavcem i Vogoscom u play offu ali za Gradinom neznam

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 mar 2016, 23:26

@BSV skontao sam :D Ako je tako onda ce biti hebeno protiv Gradine, ali Bože moj, nek se momci bore pa vidjet cemo :bih:
SARAJEVO

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 29 mar 2016, 13:15

Pa dobro, ne mora značiti da moramo baš na Gradinu naletiti, s obzirom da u principu i Lukavac i Vogošća nemaju baš tako lahke zadatke u posljednjem kolu, jer ovi prvi idu na noge Promu, a drugi dočekuju Čelik. Uz pobjedu Bosne u Žepču i u slučaju da se bilo ko od ove dvije ekipe oklizne, izbjeći će se 4. pozicija što bi bilo stvarno bitno, a ljudski se nadati i drugoj, ko zna... :)
1946

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 30 mar 2016, 10:12

Vidis da ti ne pratis... ako svi dobiju msm i lukavac, i vogosca i bosna... lukavac je zadnji tj 4., bosna 3., a vogosca 2... jer se tad zatvara krug od 3 ekipe i vogosca tu jedina ima 3 pobjede... bosna 2, a lukavac jednu...

I da Bosna ce ispasti od Vogosce jer nema sanse da ce imati opet i blizu sudjenje kao pretprosli vikend kad je domacinu svirano 5 tehnickih i iskljucujuca... dakle bosna je morala biti ugurana u playoff na ovaj ili onaj nacin, mada ne sporim da su sad jaki sa ovim trenerom (igracki bas i ne toliko)... ali ce ih vogosca izbaciti, jos pogotovo sad pojacana igracem kojeg je i bosna zeljela... i mozda jos jednim...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2016, 12:37

"KAŽU" da je bitno izbjeći Gradinu Srebrenik , zbog dvorane koja nema jedina parket . čak ima i rupa i izbočina i lahko se polomiti , godinama tamo niko nije pobjedio.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 30 mar 2016, 14:03

Vogosca je umalo pobijedila... 2 razlike na minut i po do kraja imala Vogosca... i izgubila... malo sudije (jer bilo je i posla za policiju na toj utakmici), a malo i promasaji igraca vogosce koji se nisu trebali desiti... uglavnom daleko od toga da je gradina nepobjediva... ako vogosca prodje bosnu, gradinu ce satrati...

A dvorana i nije losa... msm obicna dvorana kakvih ima koliko hoces u BiH... jedino što je gumena podloga... pa to malo otezava onim ekipama koje ne igraju i ne treniraju na toj podlozi...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 01 apr 2016, 10:37

SAŠA VASILJEVIĆ ! :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
SARAJEVO

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 apr 2016, 11:58

fico je napisao/la:SAŠA VASILJEVIĆ ! :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
ne zna se ko je više propao :mrgreen:

šalu na stranu, može on za ovaj nivo joše poslužiti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 01 apr 2016, 12:10

Moze on igrati ovaj nivo kosarke, al prije svega drago mi je sto ce biti potpora ovim mladjim igracima, njegova kosarkaska inteligencija je neupitna..

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 apr 2016, 12:21

Aa, je li se to vratio Sale? Jutros sam slabije čitala vijesti. Kad je on ubijao NLB-ligaše... :salut:
Nevjerovatno drag igrač. Sretno!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 01 apr 2016, 13:07

nerminh74 je napisao/la:
fico je napisao/la:SAŠA VASILJEVIĆ ! :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
ne zna se ko je više propao :mrgreen:

šalu na stranu, može on za ovaj nivo joše poslužiti
Ja ga gotivim, ovo je dobro za nas, pogotovo za ovaj nivo.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 apr 2016, 14:21

Peace je napisao/la:Vidis da ti ne pratis... ako svi dobiju msm i lukavac, i vogosca i bosna... lukavac je zadnji tj 4., bosna 3., a vogosca 2... jer se tad zatvara krug od 3 ekipe i vogosca tu jedina ima 3 pobjede... bosna 2, a lukavac jednu...

I da Bosna ce ispasti od Vogosce jer nema sanse da ce imati opet i blizu sudjenje kao pretprosli vikend kad je domacinu svirano 5 tehnickih i iskljucujuca... dakle bosna je morala biti ugurana u playoff na ovaj ili onaj nacin, mada ne sporim da su sad jaki sa ovim trenerom (igracki bas i ne toliko)... ali ce ih vogosca izbaciti, jos pogotovo sad pojacana igracem kojeg je i bosna zeljela... i mozda jos jednim...
OK, ako je tako još bolje. Može biti da sam pogriješio...

A što se tiče Vogošće, to je tvoje mišljenje, a ne znam baš koliko je objektivno za nekoga ko, evo vidim, na dva foruma konstantno pljuje Bosnu. Uostalom, bio sam na utakmici u Vogošći, a koliko se sjećam većim dijelom utakmice je razlika bila dosta veća od one kojom je završen meč.
1946

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 01 apr 2016, 14:47

GORAN IKONIĆ 99% dolazi..

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 apr 2016, 14:54

Vala, da me neko jučer pitao koga bi od nekadašnjih Bosninih igrača još jednom volio vidjeti na parketu, k'o iz stopa bi rekao Saša Vasiljević. A, vjerujem da je daleko od toga da bih bio jedini :opaopa:
1946

remA1
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la remA1 » 01 apr 2016, 15:38

Skoro sam zaplakao kada sam pročitao da se vratio :D Daj nam Ikonića i Bavčića :D

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.