Postao/la RollsRoyce » 14 apr 2018, 07:38
Nisam ovaj dio foruma vidio.
Vidim poprilicno djetinjasti komentari i prijedlozi, kao da je tema sta jesti za veliki odmor.
Ali nema veze, malo cemo popraviti temu, danas cu pisati o najboljim burgerima u Sarajevu, pa cu kada budem imao vremena nastaviti sa ostalim popularnim obrocima.
Prvo mjesto koje mi pada na pamet kada me neko pita gdje pojesti dobar burger u Sarajevu je Burger Bar na Čobaniji, sto ovo mjesto cini boljim od drugih mjesta sa dobrim burgerima je sto oni imaju 5 ili 6 vrhunskih razlicitih junecih, telecih i pilecih burgera, nije bitno koji uzmete firehouse, country ili nesto trece, necete pogrijesiti, narucite nesto hrskavo uz burger ne narucujte kecap ili majonezu, samo umacite pomfrit ili fried onions ili bilo sta u sos koji curi iz socnog burgera u platici ispred vas i ispod njega.
Druga preporuka Pirpin Balkan Burger, malo skup (8KM) ali se isplati 2 pljeskavice od 150 grama dobrog, nekad solidnog mesa, sir, i 2 komada kvalitetnog, malo zapecenog suhog mesa, sjajan burger za gurmane koji vole malo jace i kaloricnije.
Treca preporuka, londoner special, u londoner pubu, isto malo skuplji burger ,7,5KM, ali i za ovo se stvarno isplati dati svaku marku, dvije pljeskavice, gljive daju poseban smek ovom burgeru i malo vise zapeceno pecivo, nesto kao ono iz baste, mada njihov burger nije ni blizu dobar kao ovaj u londoneru.
Eto ovo je nekih top 3, nastavit cu s vremena na vrijeme pisati i o ostalim popularnim obrocima u Sarajevu, i za sve cu top 3 napraviti, mislim da su dovoljna 3 mjesta, mali je grad, nije toliko bogata ponuda.
Zadnja izmjena:
RollsRoyce, dana/u 14 apr 2018, 07:52, ukupno mijenjano 1 put.