Ne govorim o tebi, odnosno ne odgovaram na tvoj post.
A i salim se malo, da vidim tko ce se upecati.
Mada, to je svejedno tako. Moja poanta je da ako ti imas svoj stav, taman on bio i rigidan, jak, ne nuzno u konsenzusu sa vecinskim, ali postujes i tudji i uvazavas dok god on uvazava tvoj, ali ne dozvoljavas jasno da te necija predrasuda, kompleks ili neujednaceni kriterij ''umara'' npr. po tim forumima, da to ima vecu vrijednost.
X puta se baniraju ljudi koji ustvari imaju misljenje i imaju sta za reci i nisu ni ograniceni ni moroni, samo zato sto se uvuku sa retardima u ''nepozeljene rasprave'', jos ne daj boze da ustvari daju svoje misljenje i vidjenje, a da ne odgovara ''generalnoj zamisli'', dok se recimo toleriraju djeca, djetinjarije, trolanje, kompleksiranje, chateri, spameri, izazivaci, itd., iako nista smisleno i nista argumentirano nemaju u sebi, ali eto, ''stoje sa strane''.
Ja bi radio pustio dvoje argumentiranih, kulturnih ljudi potpuno suprotnih gledista na svijet i na datu tematiku, nebitno koju posto apsolutno nista meni tabu tema nije, da se raspravljaju do mile volje, nego iscitavao ogranicene gluposti pojedine na forumu koje se toleriraju pa i ohrabruju, jer, kao sto rekoh, sve za klik ide. Kvantitet, a ne kvalitet.
Nije stoga ni cudo sto se brojni sjajni diskutanti poput Eaglesa i slicnih povuku kada vide jednostavno da ne mogu doci do rijeci do takvih i sto ih takvi uslijed svojih kompleksa i frustracija napadaju i prozivaju ovakvima i onakvima, iako im na intelektualnom nivou ne mogu vode donijeti.