ABA Liga 2012/2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja ABA ligu?

Anketa je završila: 26 jun 2013, 19:13.

Partizan
19
17%
Cedevita
13
12%
Crvena Zvezda
18
16%
Olimpija
3
3%
Buducnost
1
1%
Radnicki
0
Nema glasova.
Cibona
1
1%
Siroki
5
4%
Igokea
47
42%
MZT Skopje
6
5%

Ukupno glasova: 113

soba 39
Kontakt:

Re: ABA Liga 2012/2013

Post Postao/la soba 39 » 06 okt 2012, 22:58

roberto je napisao/la:Molim da se Split uvrsti u anketu :) nije u šoldima sve ...
Što ti ga Split i jednu dobije na strani ... :cry:
"Indija,Pakistan..."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 okt 2012, 23:08

roberto je napisao/la:Molim da se Split uvrsti u anketu :) nije u šoldima sve ...
u anketu moze 10 opcija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

roberto
Kontakt:

Post Postao/la roberto » 07 okt 2012, 11:01

Treaba prepoznati salu u mom postu, ali kad pogledam anketu po meni 6 klubova nema ni teoretsku sansu da budu prvaci, ja sam navijac Jugoplastike iz 80-tih godina sada Splita i niko nije ocekivao da ce dobiti CZ i Cedevitu, ali nema nista bolje za ABA Ligu da autsajder pobjedjuje glavne favorite

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 07 okt 2012, 12:16

lumani je napisao/la:Cibosi danas odlicni :!: Kako su izgubili prve 2,nije mi jasno,ali boriti ce se za 3,4 mjesto!!
Cibona nije ni bila toliko dobra,koliko je Partizan odigrao izgubljeno zadnju četvrtinu,i ruku na srce,sudije su radile dar-mar tokom cjele utakmice prema oba tima,a u 4/4 su 100% favorizvoali domaćine...Očigledno je presudilo iskustvo Cibone,naročito centra Žižića koji je sam pobjedio Partizan u 4/4...da je Dule bio tu,ne bi to baš ovako izgledalo...ipak Gašić nije taj kvalitet...A Cibona sa ovakvom ekipom i trenerom bar po meni,teško će na fajnal for...vrlo teško..5-7 mjesto...Ali duga je sezona,biće tu i novih igrača,vidjećemo...
Mens sana in corpore sano.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 okt 2012, 12:27

djoleprijedor je napisao/la:
lumani je napisao/la:Cibosi danas odlicni :!: Kako su izgubili prve 2,nije mi jasno,ali boriti ce se za 3,4 mjesto!!
Cibona nije ni bila toliko dobra,koliko je Partizan odigrao izgubljeno zadnju četvrtinu,i ruku na srce,sudije su radile dar-mar tokom cjele utakmice prema oba tima,a u 4/4 su 100% favorizvoali domaćine...Očigledno je presudilo iskustvo Cibone,naročito centra Žižića koji je sam pobjedio Partizan u 4/4...da je Dule bio tu,ne bi to baš ovako izgledalo...ipak Gašić nije taj kvalitet...A Cibona sa ovakvom ekipom i trenerom bar po meni,teško će na fajnal for...vrlo teško..5-7 mjesto...Ali duga je sezona,biće tu i novih igrača,vidjećemo...

Sto se tice sudjenja vise je bilo na Pratizanovoj strani,2 tehnicke dobise Cibosi jednu Partizan.Dule tamo Dule ovamo,on tu nista ne bih pomogao,plakao je prvu tekmu,pa jedva dobise.Kukat sada mladi su?da jesu,ali nisu ni neki kvalitet ;) ili mi hoces reci,da ima neki ekstra talenat u ekipi?ja ga nisam vidjeo u prve 3 utakmice.

Da,slazem se,Cibona nema najboljeg trenera,ali po meni dosta dobar sastav,da se vrte gore na vrhu tablice.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 okt 2012, 12:38

Sinoć u Draženovom domu loša tekma i Cibone i Partizana, sa povremenim kvalitetnim bljeskovima i jednih i drugih. Znam da je Cibona loša, ali nisam očekivao tako lošeg Partizana. Doduše, gledao sam ih samo sinoć prvi put i nisu me se dojmili. Ali, imaju jednog odličnog igrača, Lučića, koji je na žalost crno belih, jedini i igrao. Nisam gledao statistiku, ali mislim da je dao najmanje 22-24 poena. Ovo ostalo slabo. Onaj Gordon je već u 1. četrvtini napravio 3 osobne, pa nije ni igrao previše, a u nastavku ubrzo dobio i petu.
Što se tiče Cibone sinoć se najbolje moglo vidjeti koliko toj ekipi treba dobar i kvalitetan trener, koliko samo Mršić luta u nekim svojim mislima. Bilo je smiješno vidjeti da Kovačević igra playa ili situacije kad se uopće nije znalo tko vodi napad. Vidi se da nema kreativnosti u napadu, sve se svodi na to da se netko pojedinačno probija pa što bude ili da baci loptu na stranu za tricu. Nije mi jasno zašto Kusa uopće nije bilo na parketu, dok je Kovačević igrao veći dio vremena kao play. Mašić je odigrao jako solidno, dvije lijepe trice. Strawberry je opet imao preveliku minutažu i loš učinak za toliko provedenog vremena. Hamilton dobar u napadu, a u obrani je nerijetko ispadao. Ware kao i da nije bio na parketu.
U obrani su ogromne rupe, koliko su samo puta Partizanovci bili sami na šutu.
Sinoć ih je šut za tri išao puno bolje nego u dosadašnje dvi utakmice i tu vidim prevagu u ovoj pobjedi. Kao i veći broj ukradenih lopti, to je isto koštalo Partizana. Stvarno su partizanovci griješili da je to iznenadilo i Cibose.
Najbolji su bili Žižić i Zubčić. Bez obzira što je Žižić bio najbolji strijelac, Zubčić je odigrao jako kvalitetno u obrani, dva tri puta je iznudio napadačke prekršaje + obrambeni skokovi.

Atmosfera je bila dobra, nekih 2700-3000 ljudi. Sve bi bilo odlično da grupa od cca 15 maloumnika nije došla pri kraju 1. četvrtine i počela vrijeđati i pjevati svakakve pjesme koje nisu za foruma. Na svu sreću, ostali su sami u tome jer ih ostali nisu podržali. A Smogovci su navijali za 5 8-)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 okt 2012, 21:29

Početak ABA lige za Radnički iz Kragujevca nije bio u skladu s očekivanjima uprave, tri poraza u isto toliko kola natjerali su ih da momčad dodatno ojačaju novim imenom na najosjetljivijoj poziciji.

Čelne ljude ABA ligaša iz Šumadije loši su rezultati na početku prvenstva natjerali da donesu hitne odluke u izmjeni igračkog kadra, pa je doveden i novi razigravač, a riječ je o iskusnom 30-godišnjem Aleksandru Ćapinu.
Ćapin je izdanak Partizanove omladinske škole, a prvi profesionalni angažman imao je u Krki iz Novog Mesta kao sedamnaestogodišnji igrač. Tu se zadržao tri godine (2000-2003), a nakon toga slijedio je angažman u njemački Telekom Baskets Bon, zatim u francuski Gravelines, ali i grči Panellinios.
Karijeru je potom nastavio u nekoliko talijanskih ligaša, prošao je i Ukrajinu (Azovmaš), Rusiju (Lokomotiv), a prije povratka u Sloveniju, Ćapin je branio boje i litavskog Žalgirisa.
Kragujevčani su ga dobro zapamtili i prošle godine kada je u dresu ljubljanskog ABA ligaša protiv Radničkog ubacio 14 poena te bio je jedan od glavnih aktera u pobjedi Olimpije.
Radnički je u prvom kolu na svom parketu poražen upravo od Olimpije, drugi poraz upisali su na gostovanju u Zagrebu gdje je bolja bila Cedevita, a alarm se upalio nakon novog domaćeg poraza, ovaj put od Igokee.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 13 okt 2012, 23:33

Napokon Radnički uze nekog..bilo je i vrijeme :D ,a igrao sam 1 na MZT :lol: S.**** me Makedonci...Iznenađenje mi je velika pobjeda Budućnosti u Mađarskoj...a Igokea večeras opet sjajno odigrala sa Splitom i do 4-0 ladno...zista fin tim imaju...Hejmonds,Edvards,Dozet,Jorović,Štemberger,Adamović;Šulović..skup kvalitetnih,iskusknih igrača koji se veoma dobro slažu kao tim,stranci su igru podredili timu i zasad sve lijepo izgleda...naravno ,ne može ova serija trajati dugo,ali sigurno da je Igokea najprijatnije iznenađenje u ova 4.kola....Ukoliko ih povrede zaobiđu i tim ostane kompletan do kraja mislim da mogu ravnopravno ući u borbu za Eurokup...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2012, 19:53

Još jedna očajna igra Cibone protiv solidne Krke. Obrana šuplja, a u napadu pucaj pa šta bude, samo nemoj meni lopte dodat.
Mršić je trenerski antitalent. A još gora je uprava kluba koja ga je imenovala. Nije mi jasno zašto se početnici konstantno uče na Ciboni.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 14 okt 2012, 19:54

dubrava je napisao/la:Još jedna očajna igra Cibone protiv solidne Krke. Obrana šuplja, a u napadu pucaj pa šta bude, samo nemoj meni lopte dodat.
Mršić je trenerski antitalent. A još gora je uprava kluba koja ga je imenovala. Nije mi jasno zašto se početnici konstantno uče na Ciboni.
Prokockali su vodstvo u samoj završnici. 1-3 su počeli, loše
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2012, 19:59

SirAlexFerguson je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Još jedna očajna igra Cibone protiv solidne Krke. Obrana šuplja, a u napadu pucaj pa šta bude, samo nemoj meni lopte dodat.
Prokockali su vodstvo u samoj završnici. 1-3 su počeli, loše
Upravo je u završnici odlučujuća uloga trenera. Loše su i igrali čitavu tekmu, loše igraju u sva 4 kola..

Ajmo Široki! Ima netko link?

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 14 okt 2012, 20:06

http://www.frombar.tv/v-4/6/24/v-462465.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ga, ajmo naši
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Sarajevo29
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo29 » 15 okt 2012, 13:09

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;

eto link za ABA ligu bude gotovo sve utakmice :)
Schwuchtel , Hurensohn , Bist Du

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 16 okt 2012, 14:35

Tabela nakon 4.kola samo govori koliko će ova sezona biti neizvjesna i borbena....Meni lično,najprijatnije iznenađenje je Igokea,a iznenađen sam i dobrim partijama Krke i njihovim plasmanom među TOP 5 trenutno...jer realno i nemaju neki jak roster,bar ne za sami vrh....Do sada sam razočaran Crvenom Zvezdom i Radničkim,a uopšte me ne čudi što je taj Solnok,na zadnjem mjestu..dabogda tu i ostao,jer ne pripadaju ovdje i nikada neće pripadati 8-) ..Imam jedno pitanje,tiče se nacionalnog koeficijenta..Jel i dalje ostaje na snazi,duel Srbija-Hrvatska i BiH-Slovenija za broj timova?

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 16 okt 2012, 14:57

djoleprijedor je napisao/la:Imam jedno pitanje,tiče se nacionalnog koeficijenta..Jel i dalje ostaje na snazi,duel Srbija-Hrvatska i BiH-Slovenija za broj timova?
Ostaje. :)

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 16 okt 2012, 16:32

braoolyo je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Imam jedno pitanje,tiče se nacionalnog koeficijenta..Jel i dalje ostaje na snazi,duel Srbija-Hrvatska i BiH-Slovenija za broj timova?
Ostaje. :)
Hvala ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 okt 2012, 18:46

SLO - 3
BiH - 2.5
CRO - 1.75
SRB - 1.66
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 20 okt 2012, 11:47

IGOKEA!!!! :D :lol: Svaka im čast,start iz snova..da mi je neko rekao da će imati 5-0 na startu reko bi mu da je za psihijatrije...Ali dobre igre i rezultati i igre nisu slučajni,igraju kompaktno,iskusno,poeni i zadaci su ravnomjerno raspoređeni i niko previše ne iskače,tako da uvjek neko od tih 5-6 glavnih igrača može biti meč viner...Njihovi Ameri su se sjajno uklopili i podredili kolektivu,oduševili su me do sad..Iduće kolo sa Olimpijom kući igraju,i mogu sigurno do 6-0,a onda bu kraj lude serije trebao doći u Sutinskim Vrelima u 7.kolu ;) Sigurno je da će u toku sezone biti uspona i padova i da će biti i negativnih serija za Igokeu,ali mislim da se mogu do krtaja izboriti (bar) za Eurokup ;)
A Zvezda... :roll: :oops: :shock: :o Ne vjerujem da ekipa sa onako dobrim igračima može onako jadano i bezidejno da igra,velike su pare već sada mogu reći bačene,jer nijedan od skupo plaćenih amera ne igra na nivou,niti ima naznake da će se uklopiti u Zvezdinu igru(mada je Igra ovde pod velikim :?: )..Iduće kolo gostuju u Skoplju kod MZT,gdje će igrati tešku utakmicu,jer ne sumnjam da će hala biti prepuna...Ukoliko Zvezda tu ne napravi Brejk,pa nakon toga veže domaću pobjedu protiv Solnoka u 8.kolu,mogu se pozdraviti sa boljim plasmanom ove sezone....A mnogo su najavljivali....

GT1970
Kontakt:

Post Postao/la GT1970 » 20 okt 2012, 12:00

" $ " " '-а... $ ? " је " " " се ? на врху ?,а ' " " - се " за &... $ " тренер '-а " ? "....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 okt 2012, 12:02

djoleprijedor je napisao/la:IGOKEA!!!! :D :lol: Svaka im čast,start iz snova..da mi je neko rekao da će imati 5-0 na startu reko bi mu da je za psihijatrije...Ali dobre igre i rezultati i igre nisu slučajni,igraju kompaktno,iskusno,poeni i zadaci su ravnomjerno raspoređeni i niko previše ne iskače,tako da uvjek neko od tih 5-6 glavnih igrača može biti meč viner...Njihovi Ameri su se sjajno uklopili i podredili kolektivu,oduševili su me do sad..Iduće kolo sa Olimpijom kući igraju,i mogu sigurno do 6-0,a onda bu kraj lude serije trebao doći u Sutinskim Vrelima u 7.kolu ;) Sigurno je da će u toku sezone biti uspona i padova i da će biti i negativnih serija za Igokeu,ali mislim da se mogu do krtaja izboriti (bar) za Eurokup ;)
A Zvezda... :roll: :oops: :shock: :o Ne vjerujem da ekipa sa onako dobrim igračima može onako jadano i bezidejno da igra,velike su pare već sada mogu reći bačene,jer nijedan od skupo plaćenih amera ne igra na nivou,niti ima naznake da će se uklopiti u Zvezdinu igru(mada je Igra ovde pod velikim :?: )..Iduće kolo gostuju u Skoplju kod MZT,gdje će igrati tešku utakmicu,jer ne sumnjam da će hala biti prepuna...Ukoliko Zvezda tu ne napravi Brejk,pa nakon toga veže domaću pobjedu protiv Solnoka u 8.kolu,mogu se pozdraviti sa boljim plasmanom ove sezone....A mnogo su najavljivali....
ne zelim omalovazavati ekipu igoke koja stvarno cini ogromne stvari, ali moram naglasiti jednu stvar, sve ekipe gornjeg doma tempiraju formu koja bi tek sada da udje u puni tempo zato sto svi igraju na 2 fronta (ABA i Euroliga/Eurocup) dok je igokea tempirala na sami pocetak lige
ali opet sa druge strane to je bio bas pametan potez bajica koji je ocigledno zelio veoma dobar start sa kojim bi stvorio zalihu na osnovi koje bi ganjao Eurocup, samo sto niko nije ocekivao ovakav fantastican start
samo uskoro ocekujem rast glavnih ekipa ABA lige, a lagani pad Igoke u formi i rezultatima mada sada imaju izvrsnu zalihu sa kojom je veoma vjerovatno da ce dosegnuti Eurocup pogotovo sto su odigrali utakmice sa nekoliko jacih ekipa i preostaju nesto slabije (madjari i makedonci) sto vise ako budu pametno odradili i nebude velikih oscilacija mogli bi i do F4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.