E takav sistem ne postoji nigdje. Notingem forest je dva puta bio prvak evrope a gdje je sad? Čelsi je do dolaska Abramovića bio prosječni engleski klub a sad? Jedino se gledaju rezultati u sadašnjem vremenu.RKO je napisao/la:Trebalo bi smanjiti zbog kvaliteta prvenstveno.....Neka se niko ne uvrijedi ali bi ja napravio spoj istorije,kvaliteta,zastupljenosti sva 3 naroda(kako glupo zvuci).Znaci 10 klubova i igranje u 3 kruznom sistemu(npr. Sarajevo ce dva puta ugostiti Celik ali ce zato 2 puta gostovat Zrinjskom....)ili 2 kruzni sa nekim play-offom....
Clanovi prve sezone lige 10 bi po mom bili:
Zeljeznicar,Celik,Zrinjski,Slavija,Sloboda,Velez,Borac,Sarajevo,Zrinjski i pobjednik dvoboja izmedju prvaka Federacije i RS.
Druga liga BiH 16 timova i .......
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dresstvarno sramota.
Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
Re: Smanjivanje Premijer lige
upravo... slazem se... ali treba se gledati i prisutnost vecih sredina u vecim rangovima... zamisli da u premijerligi igraju timovi, npr. mionice ili rogatice umjesto nekog iz sarajeva ili banjaluke... nelogicno ne?drinamen je napisao/la:E takav sistem ne postoji nigdje. Notingem forest je dva puta bio prvak evrope a gdje je sad? Čelsi je do dolaska Abramovića bio prosječni engleski klub a sad? Jedino se gledaju rezultati u sadašnjem vremenu.RKO je napisao/la:Trebalo bi smanjiti zbog kvaliteta prvenstveno.....Neka se niko ne uvrijedi ali bi ja napravio spoj istorije,kvaliteta,zastupljenosti sva 3 naroda(kako glupo zvuci).Znaci 10 klubova i igranje u 3 kruznom sistemu(npr. Sarajevo ce dva puta ugostiti Celik ali ce zato 2 puta gostovat Zrinjskom....)ili 2 kruzni sa nekim play-offom....
Clanovi prve sezone lige 10 bi po mom bili:
Zeljeznicar,Celik,Zrinjski,Slavija,Sloboda,Velez,Borac,Sarajevo,Zrinjski i pobjednik dvoboja izmedju prvaka Federacije i RS.
Druga liga BiH 16 timova i .......
Obavezno bi uveo da prvoligas mora imati stadion koji lici na stadion a ne ogradjenu njivu ili vocnjak pored stadiona ili pak privatne kuce s cijih balkona mozes golmana povuc za dresstvarno sramota.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Ako neki tim ima kvalitetne igrače može dolaziti i iz sela sa 500 ljudi. Inače ne slažem se. Ja upravo mislim da treba širiti bazu i kvalitet i van velikih gradova.
-
- Kontakt:
pa ovdje je najduža pauza na svjetu između 2 dijela sezone,3 mjeseca,to nema nigdje!Prvo to trebaju rasčistiti,kako da skrate tu pauzu,na maksimalno 2 mjeseca!
Moje neko mišljenje je da treba ostati 16 klubova,sa kraćom pauzom,i da recimo 6 ili 8 klubova igraju play off na kraju po jednomkružnom sistemu,tako bi bilo najbolje!
Slažem se nekim pretohdnicima,da se samo trenutni rezutlat gleda,ukoliko dođe do nekog skraćenja,da se ne uzimaju u obzir imena klubova i njihova istorija!
Nadamo se svi boljem fudbalu,mora jednom na bolje krenuti
Moje neko mišljenje je da treba ostati 16 klubova,sa kraćom pauzom,i da recimo 6 ili 8 klubova igraju play off na kraju po jednomkružnom sistemu,tako bi bilo najbolje!
Slažem se nekim pretohdnicima,da se samo trenutni rezutlat gleda,ukoliko dođe do nekog skraćenja,da se ne uzimaju u obzir imena klubova i njihova istorija!
Nadamo se svi boljem fudbalu,mora jednom na bolje krenuti

? &,& ",& & ?!
Pa klima nam je takva. Nećemo valjda tjerati ljude da igraju na minusu?
Zadnja izmjena: drinamen, dana/u 13 dec 2010, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
Pokušaću da se više ne javljam na ovu temu, ali ću još jednom ponoviti da PL od 16 klubova nije problem i skraćivanjem se ne bi došlo do željenog kvaliteta. Problem je mnogo širi, a rješenje je reorganiziranje cjelokupnog takmičenja od najnižeg nivoa do Premijer lige. Evo pitam se javno, šta se može postići što bi se Premijer liga smanjila na recimo 8 klubova, ako u tu ligu iz nižeg ranga takmičenja kakav je sadašnji ustroj ne može ući najkvalitetnija/e ekipa/e. Drugi rang takmičenja treba ujediniti i sa 32 kluba smanjiti na 16 i neka u veći rang ulaze najbolje ekipe, a ne kao do sada da ne znamo je li možda Kozara kvalitetnija od Budućnosti ili Iskra iz Bugojna od Drine iz Zvornika. To je problem. Ko to ne može da shvati, takvima se ne može pomoći ili nisu dobronamjerni što se tiče kvaliteta BiH fudbala.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Urban Se Vratio
- Kontakt:
Smanjivanje, smanjivanje i samo smanjivanje. To je moj moto.
Smanjivanje bi bilo idealno.Smanjivanje prema historiji klubova je cista glupost.Klubovi se smanjuju po kvaliteti.Meni je iskreno zao kluba kao sto je bio Radnik iz Lukavca medjutim njegov kvalitet je takav da on nemoze bolje.
Stojim iza svake rijeci koju sam naveu u prvom postu kada sam otvorio temu.

Smanjivanje bi bilo idealno.Smanjivanje prema historiji klubova je cista glupost.Klubovi se smanjuju po kvaliteti.Meni je iskreno zao kluba kao sto je bio Radnik iz Lukavca medjutim njegov kvalitet je takav da on nemoze bolje.
Stojim iza svake rijeci koju sam naveu u prvom postu kada sam otvorio temu.
Smanjiti na deset timova, sasvim dovoljno, bitan je kvalitet, a ne kvanitet, ugledajmo se na austrijsku, škotsku ligu.
Big club, great history, Nottm Forest.
-
- Kontakt:
avlami97 je napisao/la:Pokušaću da se više ne javljam na ovu temu, ali ću još jednom ponoviti da PL od 16 klubova nije problem i skraćivanjem se ne bi došlo do željenog kvaliteta. Problem je mnogo širi, a rješenje je reorganiziranje cjelokupnog takmičenja od najnižeg nivoa do Premijer lige. Evo pitam se javno, šta se može postići što bi se Premijer liga smanjila na recimo 8 klubova, ako u tu ligu iz nižeg ranga takmičenja kakav je sadašnji ustroj ne može ući najkvalitetnija/e ekipa/e. Drugi rang takmičenja treba ujediniti i sa 32 kluba smanjiti na 16 i neka u veći rang ulaze najbolje ekipe, a ne kao do sada da ne znamo je li možda Kozara kvalitetnija od Budućnosti ili Iskra iz Bugojna od Drine iz Zvornika. To je problem. Ko to ne može da shvati, takvima se ne može pomoći ili nisu dobronamjerni što se tiče kvaliteta BiH fudbala.
ama covjece razumijemo te mi i to je logicno sto govoris, al logicno u nelogicnoj drzavi. Citava drzava je takva da se sve na kraju mora svest na neku "ravnopravnost" znaci ovi iz RS-a ti nikad nece pristat na ujedinjenje 2. lige jer tad bi teoretski za par godina moglo nebiti ni jedne ekipe iz RS-a u 1. ligi

"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Pauza je tri mjeseca zbog katastrofalnih terena. Padne malo kiše i snijega i teren postaje blato ili još gore, močvara. Kako će se po tome igrati ? Jedino kad bi svaki stadion imao grijanje ispod terena, ali do toga smo još daleko
Inače, 16 timova je za ovu ligu sasvim dovoljno.

Inače, 16 timova je za ovu ligu sasvim dovoljno.
I ko garantuje da ćeš onda imati kvalitet? Da ne govorimo da će se onda liga realno svesti na 5 gradova.onoffon je napisao/la:Smanjiti na deset timova, sasvim dovoljno, bitan je kvalitet, a ne kvanitet, ugledajmo se na austrijsku, škotsku ligu.
Ima istine u ovom što pišeš ali isto važi i iza klubove iz Federacije.neroazzurni je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Pokušaću da se više ne javljam na ovu temu, ali ću još jednom ponoviti da PL od 16 klubova nije problem i skraćivanjem se ne bi došlo do željenog kvaliteta. Problem je mnogo širi, a rješenje je reorganiziranje cjelokupnog takmičenja od najnižeg nivoa do Premijer lige. Evo pitam se javno, šta se može postići što bi se Premijer liga smanjila na recimo 8 klubova, ako u tu ligu iz nižeg ranga takmičenja kakav je sadašnji ustroj ne može ući najkvalitetnija/e ekipa/e. Drugi rang takmičenja treba ujediniti i sa 32 kluba smanjiti na 16 i neka u veći rang ulaze najbolje ekipe, a ne kao do sada da ne znamo je li možda Kozara kvalitetnija od Budućnosti ili Iskra iz Bugojna od Drine iz Zvornika. To je problem. Ko to ne može da shvati, takvima se ne može pomoći ili nisu dobronamjerni što se tiče kvaliteta BiH fudbala.
ama covjece razumijemo te mi i to je logicno sto govoris, al logicno u nelogicnoj drzavi. Citava drzava je takva da se sve na kraju mora svest na neku "ravnopravnost" znaci ovi iz RS-a ti nikad nece pristat na ujedinjenje 2. lige jer tad bi teoretski za par godina moglo nebiti ni jedne ekipe iz RS-a u 1. ligitako da je ovakva cvajta vjecna kao i Dejton, nego pod hitno smanjiti Premijer na 12 klubova
-
- Kontakt:
drinamen je napisao/la:Ima istine u ovom što pišeš ali isto važi i iza klubove iz Federacije.neroazzurni je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Pokušaću da se više ne javljam na ovu temu, ali ću još jednom ponoviti da PL od 16 klubova nije problem i skraćivanjem se ne bi došlo do željenog kvaliteta. Problem je mnogo širi, a rješenje je reorganiziranje cjelokupnog takmičenja od najnižeg nivoa do Premijer lige. Evo pitam se javno, šta se može postići što bi se Premijer liga smanjila na recimo 8 klubova, ako u tu ligu iz nižeg ranga takmičenja kakav je sadašnji ustroj ne može ući najkvalitetnija/e ekipa/e. Drugi rang takmičenja treba ujediniti i sa 32 kluba smanjiti na 16 i neka u veći rang ulaze najbolje ekipe, a ne kao do sada da ne znamo je li možda Kozara kvalitetnija od Budućnosti ili Iskra iz Bugojna od Drine iz Zvornika. To je problem. Ko to ne može da shvati, takvima se ne može pomoći ili nisu dobronamjerni što se tiče kvaliteta BiH fudbala.
ama covjece razumijemo te mi i to je logicno sto govoris, al logicno u nelogicnoj drzavi. Citava drzava je takva da se sve na kraju mora svest na neku "ravnopravnost" znaci ovi iz RS-a ti nikad nece pristat na ujedinjenje 2. lige jer tad bi teoretski za par godina moglo nebiti ni jedne ekipe iz RS-a u 1. ligitako da je ovakva cvajta vjecna kao i Dejton, nego pod hitno smanjiti Premijer na 12 klubova
pa i nije bas isto jer federacija ima dva naroda i vec je moguce i ovako da jedan od njih nema svog predstavnika u prvoj(teoretski). Tesko ce to ici sa drugom ligom al ima nade ako se sta ovi u aprilu dogovore, a za Premijer ce se nesto morati mjenjati il smanjit broj klubova pa razmislit da kao i ovi istocnjaci igramo ljeti(bar dok ne sredimo klubove i stadione) jer ova zimska pauza je presmijesna pa u martu se ne mogu sjetit prvih pet na tabeli

"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- Urban Se Vratio
- Kontakt:
Pa ako tvoja Drina ne zasluzuje ( a ne zasluzuje ) da bude u premier ligi onda nece ni biti.Kad budete dovoljno kvalitetni nece biti problema da udjete u drustvo najboljih.drinamen je napisao/la:I ko garantuje da ćeš onda imati kvalitet? Da ne govorimo da će se onda liga realno svesti na 5 gradova.onoffon je napisao/la:Smanjiti na deset timova, sasvim dovoljno, bitan je kvalitet, a ne kvanitet, ugledajmo se na austrijsku, škotsku ligu.
a zasto vi klubove gledate kroz prizmu nacionalnih torova?
sada ispade da je npr. gosk gabela hrvatski klub a fk gorazde bosnjacki?! makar mi, normalni useri ne bi trebali gledati na fudbal kroz politiku... ali vidim da vecina ovde upravo tako razmislja...

sada ispade da je npr. gosk gabela hrvatski klub a fk gorazde bosnjacki?! makar mi, normalni useri ne bi trebali gledati na fudbal kroz politiku... ali vidim da vecina ovde upravo tako razmislja...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
- Urban Se Vratio
- Kontakt:
Vidim i ja da ih ima par nacionalista.Ma nije problem bilo za koga al klub mora biti kvalitetan i to je sve.tm84 je napisao/la:a zasto vi klubove gledate kroz prizmu nacionalnih torova?![]()

Nacionalsti komunisti ista **** ja konto tema sport ...Urban Se Vratio je napisao/la:Vidim i ja da ih ima par nacionalista.Ma nije problem bilo za koga al klub mora biti kvalitetan i to je sve.tm84 je napisao/la:a zasto vi klubove gledate kroz prizmu nacionalnih torova?![]()
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
ma normala da je tema sport al ipak je to sport u BiH, gdje je politika u svemu, vecina nas bi voljela da nije tako al... jer nema drugog objasnjenja zasto nemamo jednog predsjednika F/NSBIH, il zasto nemamo jedinstvenu i drugu ligu...
Drina nije mojaUrban Se Vratio je napisao/la:Pa ako tvoja Drina ne zasluzuje ( a ne zasluzuje ) da bude u premier ligi onda nece ni biti.Kad budete dovoljno kvalitetni nece biti problema da udjete u drustvo najboljih.drinamen je napisao/la:I ko garantuje da ćeš onda imati kvalitet? Da ne govorimo da će se onda liga realno svesti na 5 gradova.onoffon je napisao/la:Smanjiti na deset timova, sasvim dovoljno, bitan je kvalitet, a ne kvanitet, ugledajmo se na austrijsku, škotsku ligu.

- SaltCityAttack
- Kontakt:
svake godine iste teme po forumima
... samo je mi smanjujemo, a oni sto bi je trebali smanjiti o ovome slucaju i ne razgovaraju ebiga

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.