OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Sloboda Tuzla
Ako ovo bude istina vjerovatno ce nacelnik povecati transu za kosarku, da mogu njegovi smecari tamam ovaj klub bez dugova i zaduziti a i krast tu transu iz opcine, a vjerovatno sto se tice rezultata mozda koja zavrsinacaa i to je to al bez titula sigruno. Ovo je smjesan projekt opcine, i ovaj klub nema veze sa starom Slobodom ovaj klub tek ima historiju 2 i pol godine. Barem sad znam razlog sto Jasmin nece sastanak sa Azmirom jer ako se za ovo neko vrijeme zna i samo ocekuje potvrda, zna se gdje ce pare, a FK Sloboda ce ostat na cjedilo, a i svakako su je htjeli ugasiti da nas Azmir ne spasi.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
mah hajde vidjet cemo, neka prvoligasa u Tuzli. Sigurno cu i otic pogledat neki derbi ako ne budem imao pametnija posla ili ako karta ne bude skupa, ali da cu se nervirati i sikirati kao za Ditu- ma kakvi...
ovo mi je malo draze od recimo da bubam Siroki dodje igrati NLB u Tuzlu, vjerovatno bih isao gledati tekme, vjerovatno bi ih i simpatisao, ali to nije moj klub kao sto nije ni ovaj..
kako god ajde neka prvoligasa bar jednog u Tuzli (ako se ovo potvrdi naravno), al dokle god ga vodi ko ga vodi sa takvim ljudima se ja poistovjetit ne mogu. Simpatisati da, navijati ni u kom slucaju...trebat ce njima godina i godina da pridobiju navijace. Kazem ici ce ljudi na tekme jer su naucili, kao sto cu vjerovatno i ja, al da Mejdan gori i da se trese kao sto je prije bilo, jako tesko.
ko sto rece @TRUST od ovog ce opet najvise naje.at FK.
ovo mi je malo draze od recimo da bubam Siroki dodje igrati NLB u Tuzlu, vjerovatno bih isao gledati tekme, vjerovatno bi ih i simpatisao, ali to nije moj klub kao sto nije ni ovaj..
kako god ajde neka prvoligasa bar jednog u Tuzli (ako se ovo potvrdi naravno), al dokle god ga vodi ko ga vodi sa takvim ljudima se ja poistovjetit ne mogu. Simpatisati da, navijati ni u kom slucaju...trebat ce njima godina i godina da pridobiju navijace. Kazem ici ce ljudi na tekme jer su naucili, kao sto cu vjerovatno i ja, al da Mejdan gori i da se trese kao sto je prije bilo, jako tesko.
ko sto rece @TRUST od ovog ce opet najvise naje.at FK.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Sloboda je Sloboda, za mene će uvijek biti Dita i uvijek ću istim emocijama pratiti ovaj klub .. čuj neću sa istim emocijama pratiti ovaj klub
kako glupo i debilno razmišljanje .. pa onda i nemojte uopšte dolaziti i gledati ovaj klub, koji ćete qrac?! crveno-crna je boja, Sloboda, je, Dita je, dođite i podržite klub 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako niko nista da ne prica protiv ovog odrona oko ekipe, a oko FK konstantna paljba po vodecim ljudima preko nekih portala. Stvarno je tesko zakljuciti SDP, eto sutra se slavi dan oslobodjenja. Ima u gradu tri covjeka sto pamte to oslobodjenje, kakva glupost
Ne kazem da bi neka druga stranka bila bolja, niti sam neki SDA fan i to. Ne volim ni jedne ni druge ali znam da ovaj FK ima dusu, a ova OKK nema. Jos kad se sjetim da su svi trofeji izbrisani bude mi muka, koda pratis Ozdrlje Donje kako igraju, nema nikakvog smeka. Vise bi volio da nisu usli, nisam toliki hejter ali je sav posao odradjen vec. Unistili su Ditu i svaka im cast na tome, meni su izbrisali one dozivljaje iz djetinstva. Nema vise ni DITE ni punog Mejdana, koda sam pratio nista dodje

Ne kazem da bi neka druga stranka bila bolja, niti sam neki SDA fan i to. Ne volim ni jedne ni druge ali znam da ovaj FK ima dusu, a ova OKK nema. Jos kad se sjetim da su svi trofeji izbrisani bude mi muka, koda pratis Ozdrlje Donje kako igraju, nema nikakvog smeka. Vise bi volio da nisu usli, nisam toliki hejter ali je sav posao odradjen vec. Unistili su Ditu i svaka im cast na tome, meni su izbrisali one dozivljaje iz djetinstva. Nema vise ni DITE ni punog Mejdana, koda sam pratio nista dodje
-
- Kontakt:
Inače je problem našeg naroda to vezivanj za nešto što je nakd bilo. U redu je to u nekim tradicionalnim stvarima i to i treba biti tako tj ne treba dati na svoje, ali kakve veze ima što je ugašen klub i nastao novi sa istim imenom. Pa to je vaš klub iz vašeg grada. ISkreno ja bi sad Bosnu ugasio, a bila je evropski prvak. Pa svi znamo da je to ta Bosna bez obzira što kao pravno nema pravo na taj trofej. Nažalost, ali ovi klubovi se teško mogu isčupati iz dugova i mislim da su vaši napravili pravu stvar. Uostalom, uvijek mogu ponovo aktivirati staru DItu i fuzionisati klubove, ako budu imali para za dug. Na stranu to šta vi mislite o tim ljudima ali vjerujem da je kroz istoriju SLoboda imala i gorih ljudi od ovih sad. Teška su ovo vremena. Prije bi trebalo jbt sve onima koji su doveli klub u dugovanja.To je vaš klub iz vašeg grada. Meni se recimo ne sviđa što je data prilika Muli da mu ponovo BiH bude odskočna daska jer ja bi takvima zabranio ulazak u BiH, ali eto nadam se da će nekad to vratiti, da neće ponovo izraditi, pa makar ako postane trener da negdje vani vodi igrače iz Dite, iz Bosne, iz Čelika i sl. da ti klubovi dobiju obeštećenje kao što Srbi rade sa svojim trenerima i igračima.
Dita nije, Dita je ugasena, ovo je samo klub preko kojeg pojedinci dolaze do određenih svoti novca, klub u kojem igraju tatini sinovi itd. Da se FK Sloboda ugasi i osnuje OFK Sloboda da li bi to tebi bilo isto? Bi ako imaš pogrešno mišljenjeJTS je napisao/la:Sloboda je Sloboda, za mene će uvijek biti Dita i uvijek ću istim emocijama pratiti ovaj klub .. čuj neću sa istim emocijama pratiti ovaj klubkako glupo i debilno razmišljanje .. pa onda i nemojte uopšte dolaziti i gledati ovaj klub, koji ćete qrac?! crveno-crna je boja, Sloboda, je, Dita je, dođite i podržite klub

Klubu želim sve najbolje, ali nije to klub za kojeg sam navijao od malih nogu

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- Slatinash_7
- Kontakt:
Kakvi ba tatini sinovi,de mi samo jednog navedi?U klubu igra nesto malo djece,par likova od 24 godine koji su spremni igrati za 400 KM i to je to..Meni je isto Dita draza od ovog projekta al i on je Sloboda,i on spada u RSD Sloboda pa cu ga tako podrzavati..Ethel je napisao/la:Dita nije, Dita je ugasena, ovo je samo klub preko kojeg pojedinci dolaze do određenih svoti novca, klub u kojem igraju tatini sinovi itd. Da se FK Sloboda ugasi i osnuje OFK Sloboda da li bi to tebi bilo isto? Bi ako imaš pogrešno mišljenjeJTS je napisao/la:Sloboda je Sloboda, za mene će uvijek biti Dita i uvijek ću istim emocijama pratiti ovaj klub .. čuj neću sa istim emocijama pratiti ovaj klubkako glupo i debilno razmišljanje .. pa onda i nemojte uopšte dolaziti i gledati ovaj klub, koji ćete qrac?! crveno-crna je boja, Sloboda, je, Dita je, dođite i podržite klub
![]()
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Znači sva ona djeca što treniraju nisu sloboda
Sloboda je Mejdan, djeca, tim, navijači, grad a ne jedan list papira koji stoji u ladici. bezveze blatite ovu ekipu.
PS. ni ja ne volim što su ovi iz opštine tu došli ali da nisu ne bi ni ovo imali.

Sloboda je Mejdan, djeca, tim, navijači, grad a ne jedan list papira koji stoji u ladici. bezveze blatite ovu ekipu.
PS. ni ja ne volim što su ovi iz opštine tu došli ali da nisu ne bi ni ovo imali.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
da oni nisu bogdom nikako dosli na vlast svasta nesto bi mi imali- al hajd to objasni prosjecnom Tuzlaku 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
da si imao ove sto vladaju sarajevom od 1990 (više ili manje ali su uvijek vladali), sada bi imao vodovod i kanalizaciju, toplane, gras, ...., koje grcaju u ukupnom dugu od 500 000 000,00 KM i sada bi ti dizali cjene da vracas ono sto su oni pokraliultrasstyle_tz je napisao/la:da oni nisu bogdom nikako dosli na vlast svasta nesto bi mi imali- al hajd to objasni prosjecnom Tuzlaku
a kako znam veoma dobro sta se desava u tuzli, znam da su isti i najvece gigante tuzle unistili
ali posto smo obojica moderatori znamo dobro sta je tema!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Slatinash_7 je napisao/la: Kakvi ba tatini sinovi,de mi samo jednog navedi?U klubu igra nesto malo djece,par likova od 24 godine koji su spremni igrati za 400 KM i to je to..Meni je isto Dita draza od ovog projekta al i on je Sloboda,i on spada u RSD Sloboda [/b]pa cu ga tako podrzavati..
Eh ovo me zanima, posto znam da je bila prica prosle godine da klub nije primljen u sportsko drustvo Sloboda, pa jel to u medjuvremenu zavrseno, jel zvanicno clan sporskot drustva ?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- Slatinash_7
- Kontakt:
klasik je napisao/la:Slatinash_7 je napisao/la: Kakvi ba tatini sinovi,de mi samo jednog navedi?U klubu igra nesto malo djece,par likova od 24 godine koji su spremni igrati za 400 KM i to je to..Meni je isto Dita draza od ovog projekta al i on je Sloboda,i on spada u RSD Sloboda [/b]pa cu ga tako podrzavati..
Eh ovo me zanima, posto znam da je bila prica prosle godine da klub nije primljen u sportsko drustvo Sloboda, pa jel to u medjuvremenu zavrseno, jel zvanicno clan sporskot drustva ?
Koliko ja znam jeste bio nekad neki tekst da je i to zvanicno,mozda se varam..No svejedno,ja iskreno volim gledat kosarku,tako cu ici i na ove utakmice,podrzavati sport u Tuzli i to je to..Mozda se iz svega ovoga izrodi neka lijepa prica,al bez podrske svih to nece biti moguce...
Slatina Bog i batina
gledaj, za mene su bitne samo dvije stvari .. da se klub zove Sloboda i da je boja crveno-crnaEthel je napisao/la:Dita nije, Dita je ugasena, ovo je samo klub preko kojeg pojedinci dolaze do određenih svoti novca, klub u kojem igraju tatini sinovi itd. Da se FK Sloboda ugasi i osnuje OFK Sloboda da li bi to tebi bilo isto? Bi ako imaš pogrešno mišljenjeJTS je napisao/la:Sloboda je Sloboda, za mene će uvijek biti Dita i uvijek ću istim emocijama pratiti ovaj klub .. čuj neću sa istim emocijama pratiti ovaj klubkako glupo i debilno razmišljanje .. pa onda i nemojte uopšte dolaziti i gledati ovaj klub, koji ćete qrac?! crveno-crna je boja, Sloboda, je, Dita je, dođite i podržite klub
![]()

tek da nikako nemamo klubove, fudbalski, košarkaške, pa i rukomet, jedan dio mene bi umro jer samo osoba koja živi za sport, jednostavno bez sporta ne mogu, a Tuzla je oduvijek bila grad sporta, tako da bi meni bilo nezamislivo živjeti u tako velikom gradu poput Tuzle koji je imao takve velikane, a danas ništa
ali polako, ja vjerujem da će i publiku vratiti ono nešto, ono k'o kad Mirza igra u transu protiv Litve i publika na nogama, ona u dvorani i ona raja pored TV ekrana .. eto, mislim da će tako bi i u Mejdanu, fini potezi, zalaganje na parketu, igra u transu pa će i publika ponovo zaživjeti za Slobodu, proradit' će emocije za Slobodu, za Ditu kako je ja zovem i što je uvijek biti za mene
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- tuzlak1987
- Kontakt:
Znaci ja sad osnujem klub koji se zove Sloboda sa crveno-crnim bojama i to je nas klub, navijajte za moj klub koji sam osnovao. Ne kontate vi, bas ovi sto nisu uz taj SDP su pravi Tuzlaci, SDP se dici da cijeni tradiocionalne vrijednosti kao sto je evo ovaj dan danas koncert i dan oslobodjenja, a ustvari dice se antifasistickom i komunistickom historijom, a kapitalisti mrtvi. Najveci kapitalisti moguci, radi kapitala bi presli preko svega
Inace ne ide mi nikako navijanje za FK i OKK. FK je izbjegao sudbinu OKK, znaci to su dvije suprotnosti. Ili jedno ili drugo, ako hoces oba onda nemas stav
Inace ne ide mi nikako navijanje za FK i OKK. FK je izbjegao sudbinu OKK, znaci to su dvije suprotnosti. Ili jedno ili drugo, ako hoces oba onda nemas stav
- Probisvjet
- Kontakt:
Svi koji su u RSD Sloboda su SLoboda. OKK nije primljen RSD i oni se samo zovu Sloboda. Eh sada, da li treba podrzati ovaj klub to je individualno. Ja ga ne simpatisem jer je u njemu politicka garnitura koja je ugasila Ditu i koja svim silama zeli da ugasi FK Slobodu.
Neka se pokazu i nametnu pa vidjecemo. Zna se nekada i tudje dijete zavoliti. Za sada cu ga simpatisati samo zbog toga sto je ovdje, a mozda mu nekada i dam sadake.
Na prvom mjestu je FK Sloboda.
Neka se pokazu i nametnu pa vidjecemo. Zna se nekada i tudje dijete zavoliti. Za sada cu ga simpatisati samo zbog toga sto je ovdje, a mozda mu nekada i dam sadake.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Upravo o tome govorimProbisvjet je napisao/la:Svi koji su u RSD Sloboda su SLoboda. OKK nije primljen RSD i oni se samo zovu Sloboda. Eh sada, da li treba podrzati ovaj klub to je individualno. Ja ga ne simpatisem jer je u njemu politicka garnitura koja je ugasila Ditu i koja svim silama zeli da ugasi FK Slobodu.

Možda nekada i zavolim ovaj klub, ali kada vidim koji su ljudi u upravi, i kada znam da su to ljudi koji svim silama pokušavaju da ugase fudbalski a već su košarkaški uspjeli, onda mi se gadi klub.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ovi nehljebari koji sjede u upravi i ukoji su unistili KK njima nista nije sveto, oni su naucili partiska knjizica uvlacenje u neku stvar nadredenima, nista neraditi, a za to platu primat. Takvi nacinom propala je prava Sloboda, racuni bolkirani povjerioci traze svoje pare, igraci plate, i kad je klub dosao u situaciju da od transe opcinske oni plate nemaju, eh ko sisa tradiciju i sve i koda njih zanima rezultat ugasili klub, i krenuli sa novim. Nista nerade plate primaju eto sad ce na srecu uci u prvu ligu, i njima ravno do mora. Tako se je isto htjelo sa FK, jer kad je klub umiro nikog nije bilo i kad smo se brukali, eh sad da je il trosit Azmirove pare i nista neraditi, il njega kako otjerat pa ugasiti klub i krenut sve ispocetka, a u nizim ligama jos vec gotiva nikave obaveza nit pritisaka a pare ce dobijat, medijski ce biti zaboravljeni i njima super. Ii sve tok nam sjede nehljeabri i neradnici ko Berbic, Fucko i ostali u klubovima nikad napretka nema, osim da im nadredeni naredi da rade, al Jasmina to nezanima. A na nama je da u FK cuvamo Azmira ko malo vode na dlanu jer i prva federalna je bolja, neg ugasen klub i neki novi klub u trecoj kantonalnoj
Kad razmislim jel mi draze da gledam staru Ditu bez ikakvih ambicija iz sezone u sezonu, sa hiljadu i jednim problemom i nemogucnoscu bilo kakvog napretka, da jadranska liga nam je blokirana u startu zauvijek, da se izgubi navika kosarke u TZ ili da gledamo ovaj klub, pod uslovom da se radi ispravno, koji ce dati mogucnost da gledamo najbolje klubove u Mejdanu, da se ide po titule, da opet svako dijete ima zelju da trenira kosarku, teska srca cu prihvatit ovo drugo.
Dita bi mozda zivjela, ali sa onakvim stanjem bi bila zaboravljena ubrzo, a u prilog tome ide i broj ljudi koji su pratili kosarku zadnjih godina.
Sve se svodi na to imas li para ili nemas para, imas li dugovanja ili nemas, svako zna ko je i sta je Sloboda, nazalost ovo je bilo mozda i jedino rjesenje u ovom momentu jer ta dugovanja niko ne bi vratio, a prevelika su da bi se narednih par decenija moglo iscupati iz njih, ko misli drugacije nije realan jbg.
Druga strana medalje je sto se moralo prozvati imenom i prezimenom ko je i za koliko ostetio klub(isto tako i fudbalski) i ko je kriv sto se doslo do ovoga, a znamo u ovom gradu svi ko je to, a nije Zare kako se stvorilo misljenje kod mladje garde, iako je i on imao svoje prste, to je sitno jer se sva ova dugovanja vuku vec dugo dugo.
Ovaj projekat ima odlicnu osnovu da nastavi tamo gdje Dita nije mogla nastaviti, a najvaznije je da nam vrati djecu pod koseve i dvorane, i ovaj grad moze opet dobiti velikana nazad, a vjerujte ako se bude borilo za titule i budu gostovali Cibona,Olimpija,Partizaa i drugi, trest ce se i Mejdan ko prije.
Dita bi mozda zivjela, ali sa onakvim stanjem bi bila zaboravljena ubrzo, a u prilog tome ide i broj ljudi koji su pratili kosarku zadnjih godina.
Sve se svodi na to imas li para ili nemas para, imas li dugovanja ili nemas, svako zna ko je i sta je Sloboda, nazalost ovo je bilo mozda i jedino rjesenje u ovom momentu jer ta dugovanja niko ne bi vratio, a prevelika su da bi se narednih par decenija moglo iscupati iz njih, ko misli drugacije nije realan jbg.
Druga strana medalje je sto se moralo prozvati imenom i prezimenom ko je i za koliko ostetio klub(isto tako i fudbalski) i ko je kriv sto se doslo do ovoga, a znamo u ovom gradu svi ko je to, a nije Zare kako se stvorilo misljenje kod mladje garde, iako je i on imao svoje prste, to je sitno jer se sva ova dugovanja vuku vec dugo dugo.
Ovaj projekat ima odlicnu osnovu da nastavi tamo gdje Dita nije mogla nastaviti, a najvaznije je da nam vrati djecu pod koseve i dvorane, i ovaj grad moze opet dobiti velikana nazad, a vjerujte ako se bude borilo za titule i budu gostovali Cibona,Olimpija,Partizaa i drugi, trest ce se i Mejdan ko prije.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Jako mi je nezgodno (da ne kažem teško) pisati o ovome, prvenstveno zato što sam volio Ditu i bio vjerni fan "tuzlanskih dječaka". Namjerno sam napisao "tuzlanskih dječaka", jer ću se na to osvrnuti u postu.
Sve u životu je prolazno, ne postoji ništa što će dovijeka opstati, ili barem funkcionirati u trenutnom stanju. Države propadaju, civilizacije, gradovi, mnogo veći klubovi od KK Slobode. S tog aspekta, dakako da ništa nije nije vječno.
Stoji ovo što @Pupi napisa, da bi Dita i dalje bila na marginama, zaboravljena od svih (iako ne vidim ni da se raja pretrgla zarad ovog Općinskog proizvoda
). U čitavom ovom procesu ima jedna dobra stvar, a to je da je OKK klub na zdravim nogama, sa solidnim uvjetima i predstavlja izvrsnu odskočnu dasku za talentovanu djecu, koju je tuzlanska regija oduvijek imala. Posmatrajući stvari s tog stanovišta, pogotovo kada je povratak u društvo najboljih već izvjestan, sigurno da zaslužuju podršku.
Dita će zauvijek biti u našim srcima, mislim da govorim u ime svih nas. Ona će za nas i dalje ostati jedna i jedina, a nju ne treba ni u kom slučaju porediti s ovim umjetnim klubom. Međutim, ono što je pozitivno je da se košarka vraća u grad, i da još uvijek ima nade da vidimo nove teletoviće, kikanoviće, hukiće na našem parketu. Da ponovo osjetimo košarkašku atmosferu, sličnu koju je donio derbi OKK Slobode i Sparsa u Mejdanu.
Sve u životu je prolazno, ne postoji ništa što će dovijeka opstati, ili barem funkcionirati u trenutnom stanju. Države propadaju, civilizacije, gradovi, mnogo veći klubovi od KK Slobode. S tog aspekta, dakako da ništa nije nije vječno.
Stoji ovo što @Pupi napisa, da bi Dita i dalje bila na marginama, zaboravljena od svih (iako ne vidim ni da se raja pretrgla zarad ovog Općinskog proizvoda

Dita će zauvijek biti u našim srcima, mislim da govorim u ime svih nas. Ona će za nas i dalje ostati jedna i jedina, a nju ne treba ni u kom slučaju porediti s ovim umjetnim klubom. Međutim, ono što je pozitivno je da se košarka vraća u grad, i da još uvijek ima nade da vidimo nove teletoviće, kikanoviće, hukiće na našem parketu. Da ponovo osjetimo košarkašku atmosferu, sličnu koju je donio derbi OKK Slobode i Sparsa u Mejdanu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
I kolo se igra 19.10.2013
ČAPLJINA LASTA - SPARS
PREDS. HB - RADNIK BN BASKET
ZRINJSKI - VARDA HE
POSUŠJE - SWISSLION LEOTAR
GRAĐANSKI - KAKANJ
BOSNA BHT - MLADOST
A gdje vam je ovaj umjetni klub? Nema ga nesto

A GDJE JE OKK?
ČAPLJINA LASTA - SPARS
PREDS. HB - RADNIK BN BASKET
ZRINJSKI - VARDA HE
POSUŠJE - SWISSLION LEOTAR
GRAĐANSKI - KAKANJ
BOSNA BHT - MLADOST
A gdje vam je ovaj umjetni klub? Nema ga nesto

A GDJE JE OKK?
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.