Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

bekicamir
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la bekicamir » 21 jan 2012, 18:25

Ivo (rakija) Istuk nije kompetentan da daje izjave u javnost jer je vecinu vremena u alkoholiziranom stanju,to najbolje znaju sirokobrijezani! :lol:

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 29 jan 2012, 13:02

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jan 2012, 08:51

ovo za ovog čahtarevića, animljivo, preuzeli je dosta medija i zanimljivo (i ss.ba) namjerno ili slučajno je ovo izbacio:
Široki pozitivan primjer

Čahtarević naglašava da se sport mora vratiti sportskim radnicima i učiniti sve da se "nogomet igra na terenu, a ne po kancelarijama".

- Prema mome mišljenju, jedini svijetli primjer je ekipa Širokog Brijega. Želja mi je da takvih klubova bude što više. Dok ne budemo imali dobru organizaciju u klubovima, časne ljude u Savezu, nećemo imati ni kvalitetnu ligu niti nam reprezentacija može više napraviti. Nadam se da za bh. fudbal dolaze bolji dani - kaže Čahtarević.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 30 jan 2012, 09:19

Dobro si, oličenje poštenja, komedijaške utakmice sa Zrinjskim u zavisnosti kako kome treba nećemo računati ili recimo istu situaciju u Travniku. Ne kažem da su svi pošteni a vi nepošteni al nemoj rende kora, ovo nije predškolski uzrast da im pričaš bajke.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jan 2012, 11:26

Ne shvacas poantu.
Apsolutni svi u BiH bi se mogli i trebali ugledati na tu organizaciju i vlastite uvjete, to je cinjenica, druga stvar jel sad nekome ''ispod casti'' da im tamo neki Široki Brijeg demonstrira kako se u modernom sportu radi i prezivljava, bez da se svaki mjesec, svake godine, nekoga moli da oprosti makar jedan racun da ne bi otisli u stecaj.
Ostalo sto spominjes - BiH. Nadji jedan primjer, ja cu ih naci po tri, za bilo koga, dakle, prica suvisna i smijesna.
I naravno, fulanje poante kevinovog posta.
...Život za Široki...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 jan 2012, 11:41

Pa ti si fulio..."nogomet igra na terenu, a ne po kancelarijama" ovo znaci "rad" sa sudijama, a ne dobro poslovanje sa sponzorima itd...a i dobro poslovanje je u kancelarijama (uz rezultate naravno) :mrgreen:
sto se tice organizacije, tu vam niko nista ne moze prigovoriti, ali nije to potencirao, u protivnom bi podvukao i ostatak citata...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2012, 11:56

pa svi znaju gdje je siroki naj jaci u radu sa sudijama to je svima poznato .a da ne govorim o stimokama sa travnikom,leotarom itd.a kladionice da ne spominjem

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jan 2012, 12:00

Nisam fulao, nego govorim, nadjes jednu takvu situaciju, ja cu ih naci tri za bilo koji drugi klub, bilo koji, i obrnuto, i to vrijedi za sve klubove, tako da ne vidim sto bi se toga drzao kad stoji da je Široki Brijeg u sportskom smislu jedan od rijetkih svijetlih primjera Bosne i Hercegovine i da bi samo bolje bilo da ih ima vise, a to i jest kljuc citiranog, a ne to sto ti potenciras.
Zasto? E pa upravo zato jer to na sto si se ti odlucio osvrnuti nesto sto je problem svih, bez izuzetaka, klubova u BiH. Al s druge strane, organizacija i stabilnost, konzistentnost Širokog Brijega vec nije nesto sto imaju svi ostali. Cak stovise. Dakle, u tome je kljuc citiranog, i u tome je poanta, a ne tko koga, kad i gdje. ;) Da se pita pojedinih ''objektivnih'' i ''dusebriznika'' ovdje, ta nasli bi oni uvijek dezurnog krivca (odnosno boljeg i sposobnijeg od sebe) za vlastitu nesposobnost i neadekvatnost. Lako mi je za takve.

Uostalom, cak ni to nije poanta koliko vidim, nego to zasto se izostavio bas taj dio na datom portalu.

Naravno, u ovo sve necu ove s kompleksima superiornosti navoditi, takvi su u startu nerealni i nedokazani, a i sami svjesni da su ''donji'' kad se usporede organizacije i uprave tih klubova, pogotovo kad nam npr. pojedini takvi ne mogu nista u direktnom duelu vec ohoho, al glavno da je prica kako je sve uredno i cisto u glavnom gradu, ili po nekim ''starim fudbalskim sredinama'' (iako ih godinama ova liga favorizira i drzi u ligi bez da imaju pojedini npr. osnovnih uvjeta za rad, drugi cistih racuna dovoljnih da budu likvidni/solventni, itd.) a tamo neka sela drmaju kladionicarskom mafijom. To sto nemaju za germe il sto prose po drzavnim aparatima za oproste i favoriziranja, to je neka deseta prica, to je ok, i ''normalno stanje stvari'', ipak su to velike ekipe. Najlakse tako. Al posto se nemam vremena sa djecom neupucenom u BIH, ekonomiju il nogomet svadjati... Ne mislim na tebe, nego opcenito na likove koji ce se bazirati na pogresnu poantu citiranog, iako savrseno shvacaju sta je ''pjesnik htio reci''.
...Život za Široki...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2012, 12:13

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nisam fulao, nego govorim, nadjes jednu takvu situaciju, ja cu ih naci tri za bilo koji drugi klub, bilo koji, i obrnuto, i to vrijedi za sve klubove, tako da ne vidim sto bi se toga drzao kad stoji da je Široki Brijeg u sportskom smislu jedan od rijetkih svijetlih primjera Bosne i Hercegovine i da bi samo bolje bilo da ih ima vise, a to i jest kljuc citiranog, a ne to sto ti potenciras.
Zasto? E pa upravo zato jer to na sto si se ti odlucio osvrnuti nesto sto je problem svih, bez izuzetaka, klubova u BiH. Al s druge strane, organizacija i stabilnost, konzistentnost Širokog Brijega vec nije nesto sto imaju svi ostali. Dakle, u tome je kljuc citiranog, i u tome je poanta, a ne tko koga, kad i gdje. ;)
Uostalom, cak ni to nije poanta koliko vidim, nego to zasto se izostavio bas taj dio na datom portalu.

Naravno, u ovo necu ove s kompleksima superiornosti navoditi, takvi su u startu nerealni i nedokazani, a i sami svjesni da su ''donji'' kad se usporede organizacije i uprave tih klubova, takvi nam ne mogu nista u direktnom duelu vec ohoho, al glavno da je prica kako je sve uredno i cisto u glavnom gradu, a sela drmaju kladionicarskom mafijom. To sto nemaju za germe il sto prose po drzavnim aparatima za oproste i favoriziranja, to je neka deseta prica, to je ok, i ''normalno stanje stvari'', ipak su to velike ekipe. Najlakse tako. Al posto se nemam vremena sa djecom neupucenom u BIH, ekonomiju il nogomet svadjati... Ne mislim na tebe, nego opcenito na likove koji ce se bazirati na pogresnu poantu citiranog, iako savrseno shvacaju sta je ''pjesnik htio reci''.
evo ti jedan primjer zbog cega smo mi velika ekipa.prije par godina celik gostuje na kosevu treba mu za titulu a sarajevu nizasta netrebaju bodovi.iz zenice obecali kule i gradove al sarajevo hladno dobije 3-0 i siroki bude prvak.bas me interesuje da je bilo obrnuto sta bi se desilo.a ovo da nam je uprava nesposobna to si upravu

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 jan 2012, 12:14

bordobijeli je napisao/la:pa svi znaju gdje je siroki naj jaci u radu sa sudijama to je svima poznato .a da ne govorim o stimokama sa travnikom,leotarom itd.a kladionice da ne spominjem
Kao i sve ekipe naseg prvenstva! Na tvoju a i moju nesrecu siroki je taj koji najmanje mesetari sa sudijama, svidjalo se to tebi ili ne.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jan 2012, 12:15

Inkognito je napisao/la:Dobro si, oličenje poštenja, komedijaške utakmice sa Zrinjskim u zavisnosti kako kome treba nećemo računati ili recimo istu situaciju u Travniku. Ne kažem da su svi pošteni a vi nepošteni al nemoj rende kora, ovo nije predškolski uzrast da im pričaš bajke.
đe si željovac...di vam je Žepče :lol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2012, 12:17

pile87 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:pa svi znaju gdje je siroki naj jaci u radu sa sudijama to je svima poznato .a da ne govorim o stimokama sa travnikom,leotarom itd.a kladionice da ne spominjem
Kao i sve ekipe naseg prvenstva! Na tvoju a i moju nesrecu siroki je taj koji najmanje mesetari sa sudijama, svidjalo se to tebi ili ne.
al su u savezu i sudiskim organizacijama imali vise ljudi nego i sarajevo i zeljo zajedno

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 jan 2012, 12:18

Nista ja ne potenciram, nego ovaj cahtarevic i kevin, koji je naglasio to podvucenim.
Ja ne vidim da je neko rekao da niste svijetli primjer sto se tice organizacije i kontinuiteta, al ti opet o tome.
yebemu ako ja nesto pisem i podvucem dio u tekstu onda to potenciram i replika se odnosila na to...svi rade sa sudijama, neki manje neki vise...cak divovi javno napisu da su imali do sada fond za te stvari, ja mislim da se to moze i na sudu cak iskoristiti jer je to njihov UO napisao :lol:

sace rasprava, vi namjestili ovo ono/a vi to i to...smjesno
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 jan 2012, 12:24

bordobijeli je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
al su u savezu i sudiskim organizacijama imali vise ljudi nego i sarajevo i zeljo zajedno
To ih opet ne cini krivim za bilo sta...Sve ekipe mute nekad vise nekad manje, i nisu krive ekipe nego sistem koji to dozvoljava, bavimo se sanacijom stete a ne uzrokom i to je problem.Pitanje je moze li se liga izdignuti na veci nivo kada je stanje u drzavi takvo da su sve strukture korumpirane ali vec odosmo na politiku a ne bi htio.Cinjenica je da se pojedini regioni bore protiv drzave koja ih hrani, najbolji i najociti primjer su ovi iz banjaluke ili zapadna hercegovina koja bi dozivjela krah ekonomski da nije BiH.Kada sve dodje na svoje ako ikad dodje bice bolje stanje i u nogometu....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jan 2012, 12:29

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nisam fulao, nego govorim, nadjes jednu takvu situaciju, ja cu ih naci tri za bilo koji drugi klub, bilo koji, i obrnuto, i to vrijedi za sve klubove, tako da ne vidim sto bi se toga drzao kad stoji da je Široki Brijeg u sportskom smislu jedan od rijetkih svijetlih primjera Bosne i Hercegovine i da bi samo bolje bilo da ih ima vise, a to i jest kljuc citiranog, a ne to sto ti potenciras.
Zasto? E pa upravo zato jer to na sto si se ti odlucio osvrnuti nesto sto je problem svih, bez izuzetaka, klubova u BiH. Al s druge strane, organizacija i stabilnost, konzistentnost Širokog Brijega vec nije nesto sto imaju svi ostali. Dakle, u tome je kljuc citiranog, i u tome je poanta, a ne tko koga, kad i gdje. ;)

Naravno, u ovo necu ove s kompleksima superiornosti navoditi, takvi su u startu nerealni i nedokazani, a i sami svjesni da su ''donji'' kad se usporede organizacije i uprave tih klubova, takvi nam ne mogu nista u direktnom duelu vec ohoho, al glavno da je prica kako je sve uredno i cisto u glavnom gradu, a sela drmaju kladionicarskom mafijom. To sto nemaju za germe il sto prose po drzavnim aparatima za oproste i favoriziranja, to je neka deseta prica, to je ok, i ''normalno stanje stvari'', ipak su to velike ekipe. Najlakse tako. Al posto se nemam vremena sa djecom neupucenom u BIH, ekonomiju il nogomet svadjati... Ne mislim na tebe, nego opcenito na likove koji ce se bazirati na pogresnu poantu citiranog, iako savrseno shvacaju sta je ''pjesnik htio reci''.
evo ti jedan primjer zbog cega smo mi velika ekipa.prije par godina celik gostuje na kosevu treba mu za titulu a sarajevu nizasta netrebaju bodovi.iz zenice obecali kule i gradove al sarajevo hladno dobije 3-0 i siroki bude prvak.bas me interesuje da je bilo obrnuto sta bi se desilo.a ovo da nam je uprava nesposobna to si upravu
Pa Zeljeznicar je Široki doslovno molio na Pecari da im pusti kad im je trebalo za titulu, pa jel im pusteno? Nije.
Nigdje veze, kazem, nadji jedan, ja nadjem tri primjera za bilo koga. Nadjem ja jedan, ti nadjes tri primjera za bilo koga drugog. O cemu se onda raspravlja u tom smislu? Te stvari su takve, nije da ih treba shvacati kao nepromjenjive jer se protiv toga treba boriti, ali treba reci da je trenutacno stanje takvo, ALI, ti ako neces dan danas krvnicki raditi 12-15 sati na dan i nesto za sebe izgraditi i misliti na svoju buducnost, a ne trenutacne ciljeve i apetite, e onda je to neka druga prica.
Seyo_TM je napisao/la:Nista ja ne potenciram, nego ovaj cahtarevic i kevin, koji je naglasio to podvucenim.
Ja ne vidim da je neko rekao da niste svijetli primjer sto se tice organizacije i kontinuiteta, al ti opet o tome.
yebemu ako ja nesto pisem i podvucem dio u tekstu onda to potenciram i replika se odnosila na to...svi rade sa sudijama, neki manje neki vise...cak divovi javno napisu da su imali do sada fond za te stvari, ja mislim da se to moze i na sudu cak iskoristiti jer je to njihov UO napisao :lol:

Eh, pa kevin je naglasio da se taj dio ss.ba nije uopce ni napisao, odnosno i to podvuceno kao i to poslije toga se nije uopce naslo u tekstu, dok na drugim portalima jest.
Opet kazem, to je primarna poanta, a druga poanta je da covjek nije na to mislio, i da je to stanje koje je ''takvo kakvo jest'', te da se baziras na pogresni dio svega toga, jer, poanta je - nije Široki za to kriv ni odgovoran, za to je kriva drzava i sport u njoj, celnici koji takvo sto presutno omogucavaju, ali ti mozes svejedno pored svega toga biti svijetal primjer, a zasto i ne bi bio s odredjenim stupnjem uredjenosti i uvjetima za rad, ali i uvjetima za igru i uredno sudjenje, nesto sto ces vidjeti na rijetkim terenima u BiH.
pile87 je napisao/la:
Isto kao sto su Zeljo, Sarajevo, Celik, fakticki svi ostali, imali isto te svoje ljude uvijek negdje, ili svoje suce... Sto su u biti pojedini izvori sami rekli, za sve klubove u BiH.
A sad, ako se sjecas, ti ljudi na koje ti mislis u tom postu, su sami ostavke dali na svoje funkcije u IO NSBiH, a zasto? Zato sto se vecina ostalih clanova, pored kolektivnog nerada i nemara, nije ''nekoliko'' puta ni udostojala pojaviti na sjednici IO NSBiH i doticni su se zbog nepostojanja kvoruma i neozbiljnosti i potpunog nerada povukli i dali ostavke nakon jednog takvog primjera. Taj zadnji primjer je bio sa sjednice IO NSBiH u Širokom Brijegu, gdje sjednica nije ni odrzana, naravno iz gore navedenog razloga. O cemu mi onda pricamo?
...Život za Široki...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2012, 12:38

svi znamo ,htio to ko priznati ili ne sarajrvo i zeljeznicar su dva najveca BH kluba.mene boli i nije mi jasno kako orasje ,siroki,leotar nemam protiv ti ljudi nista al nemogu oni bit zastupljeni i vise zasticeni od ova dva pomenuta velikana.al ocito u ovoj drzavi nista ne stima

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jan 2012, 12:40

Seyo_TM je napisao/la:Nista ja ne potenciram, nego ovaj cahtarevic i kevin, koji je naglasio to podvucenim.

pa šta sam ja potencirao??
nisam ja rekao da nije prenešeno da Široki mešetari ili ne mešetari ili ovo ili ono, ili ko mešetar a tko ne, nego sam podvukao ono što mi je najbitnije u tome svemu, a nije prenešeno...lik je rekao da je Široki svjetli primjer i to je ono što mene zanima, a što nije preuzeto, zašto? boga pitaj..kompleks što li neznam..

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 30 jan 2012, 12:42

Što se tiče Širokog kao organizacione cjeline i sportskog kolektiva tu im treba skinuti kapu i priznati da su na svim poljima nivo iznad. Što se tiče sudija, javna je tajna da sve ekipe u BiH ''sarađuju'' sa sudijskom ogranizacijom, pa tako i Široki. Sve ekipe kupuju i prodaju utakmice. Neke manje a neke više. To sve zavisi samo od trenutnih ambicija ekipe, ''platežnih mogućnosti'', te trenutne garniture u klubu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jan 2012, 12:43

bordobijeli je napisao/la:svi znamo ,htio to ko priznati ili ne sarajrvo i zeljeznicar su dva najveca BH kluba.mene boli i nije mi jasno kako orasje ,siroki,leotar nemam protiv ti ljudi nista al nemogu oni bit zastupljeni i vise zasticeni od ova dva pomenuta velikana.al ocito u ovoj drzavi nista ne stima
od koga je to Široki zaštićen i počemu više zastupljen? lupetaš..

eo ti jedan primjer, prije sezonu, za nastup u Europi od Vlade ja mislim, "svi učesnici" su dobili po 20 000 KM potpore, pogađaj tko je izostavljen i tko nije dobio ni 1 KM?

ŠIROKI...

eto toliko o zaštićenosti, zastupljenosti ili o čem već u kvazi državi..

realno je, da nam je liga **** i to je ono najbitnije..ostalo je sve za ****, kad liga bude bolja, gledat ćemo bolji nogomet, gledat ćemo fer natjecanje itd, a po meni prvi i najvažniji korak "izbacivanje" ekipa koje ne spadaju tu, odnosno koje nemaju uvjete za licencu..i to je to

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 jan 2012, 12:51

Kevin je napisao/la:od koga je to Široki zaštićen i počemu više zastupljen? lupetaš..

eo ti jedan primjer, prije sezonu, za nastup u Europi od Vlade ja mislim, "svi učesnici" su dobili po 20 000 KM potpore, pogađaj tko je izostavljen i tko nije dobio ni 1 KM?

ŠIROKI...

eto toliko o zaštićenosti, zastupljenosti ili o čem već u kvazi državi..

realno je, da nam je liga **** i to je ono najbitnije..ostalo je sve za ****, kad liga bude bolja, gledat ćemo bolji nogomet, gledat ćemo fer natjecanje itd, a po meni prvi i najvažniji korak "izbacivanje" ekipa koje ne spadaju tu, odnosno koje nemaju uvjete za licencu..i to je to
Zato je siroki hajrovao na nekim drugim poljima al opet odosmo u politiku, ono stom moze donekle spasiti ligu i klubove obezbjediti onaj najmanji napredak jeste skracenje lige, ako nista bila bi veca koncentracija nesto boljih igraca, ne bi bilo znacajnog broja klubova koji prezivljavaju na osnovu namjestenih utakmca kod nas se ne ostaje u ligi iz razloga da se izbori na terenu nego ako ekipa nema novca onda se i ne bori da ostane sto olaksa posao oko kupovine i prodaje bodova jer se unaprijed zna da ispadaju.Toga ima svugdje samo je kod nas izrazenije...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.