BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

delija
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la delija » 17 feb 2011, 00:30

Al stvarno je nezahvalno sad prognozirati kakav ce rezultat biti protiv Rumuna.Imamo igru ali nemamo rezultata,sad je bas doslo ono biti ili ne biti.Znaci il cemo prelomiti i napraviti rezultat il cemo pricati o kuratoj sreci ;)..
Tako da ja ne glasam ni za jednu opciju,sve moze biti :).

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 17 feb 2011, 00:45

delija je napisao/la:Al stvarno je nezahvalno sad prognozirati kakav ce rezultat biti protiv Rumuna.Imamo igru ali nemamo rezultata,sad je bas doslo ono biti ili ne biti.Znaci il cemo prelomiti i napraviti rezultat il cemo pricati o kuratoj sreci ;)..
Tako da ja ne glasam ni za jednu opciju,sve moze biti :).
Ovo me sve neodoljivo podsjeca na ona vremena kada je igrao Baljic,Bolic,Hasan itd.
Igra je tu ali nema gola niti za lijeka i jos nesto i tada je bilo kad popusimo "jesmo izgubili ali smo dobili novog igraca za narednih 10 godina" itd.
Moje misljenje da cemo zavrsiti 4 u grupi i da protiv Rumuna igramo nerijeseno u Zenici a tamo ga glatko pusimo...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 feb 2011, 01:21

Rumuni su cista kar.ina, i SUSIC TO MORA POBJEDITI, U OBADVIJE UTAKMICE!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 17 feb 2011, 03:42

velez_mostar je napisao/la:Rumuni su cista kar.ina, i SUSIC TO MORA POBJEDITI, U OBADVIJE UTAKMICE!
Ma ja...Mutu i ostali su krne, a mi smo sa citavih 2-3 igraca standardna u svojim klubovima daleko ispred, tako da cemo im oderati guzove. Jedino, kako si gore naveo, da ih Susic pobjedi tj. da se skine pa im opet uvali tri-cetiri ko onomad prije dvadesetak i kusur godina. Cuj blente - SUSIC TO MORA POBJEDITI. Da imam zakon u rukama nista ne bi raspravljao sa takvima; samo malj i gruh u slepoocnicu.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 17 feb 2011, 04:08

Principatus je napisao/la:Salihovic nece igrati. Iz tog razloga je Lulic prosli put igrao mnogo vise u napadu, ali se i mjenjao sa Sejom. To je bio razlog, da se vidi koliko nam moze naprijed koristiti. Dakle on je pored Ibricica opcija na ljevoj strani. Onda bi Subasic bio bek. Ili ce Lulic igrati pozadi, a naprijed Ibricic ili Medunjanin.

Mozda cemo igrati sa dva napadaca. Onda bi vjerovatno igrali sa jednim DM. Besic mozda zaigra, mozda Rahimic. Pitanje je isto, zasto je nasa igra prosli put bila onako brza, ili se to meni samo cinilo? Dali je Besic jedan od razloga? Ili Mehikanci koji su nas natjerali na to. Rahimic je iskusan, ali Besic je sjajan. Sve u svemu mislim, da je jedna od ovih formacija najvjerovatnija ili nekakva kombinacija iz istih.

? = Mravac, Pandza, Nadarevic

----------------------Hasagic--------------------------
--Mujdza------------?------Spahic------Subasic-----
---------------Rahimic-----Medunjanin--------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Lulic-----------
-----------------------Dzeko---------------------------

---------------Besic-----Medunjanin-----------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Lulic-----------

----------------Besic-----Medunjanin-----------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Ibricic--------

----------------------Hasagic---------------------------
--Mujdza---------?------Spahic------Lulic-------------
----------------------Rahimic--------------------------
-------Pjanic-------Misimovic--------Medunjanin---
---------------Ibisevic--------Dzeko-------------------
Ova zadnja opcija bi mogla biti dobra, ali samo uz malu doradu. Medunjanin nikako nije dobar za bocnog, nema ni brzinu ni probojnost. Ako bi tako igrali, onda bi Subasic trebao na lijevog beka a Lulic umjesto Medunjanina. Mada sam skoro sto - posto siguran da ce Pape odigrati samo sa jednim naprijed. Ili ce Vedu gurnuti na bocnog, ili ce ga ostaviti na klupi...gledajuci ono protiv Meksika i jedno i drugo bi moglo biti pogresno. Takodje mislim da se nece odreci dva zadnja vezna i ocekivati je do ce to biti Rahimic i Medunjanin. . Dakle, vjerovatno ce Pape iskombinovati nesto slicno tvojoj prvoj formaciji, s'tim da mislim da nema dovoljno povjernja u Subasici da bi ga stavio od pocetka.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 feb 2011, 05:55

Saban je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Rumuni su cista kar.ina, i SUSIC TO MORA POBJEDITI, U OBADVIJE UTAKMICE!
Ma ja...Mutu i ostali su krne, a mi smo sa citavih 2-3 igraca standardna u svojim klubovima daleko ispred, tako da cemo im oderati guzove. Jedino, kako si gore naveo, da ih Susic pobjedi tj. da se skine pa im opet uvali tri-cetiri ko onomad prije dvadesetak i kusur godina. Cuj blente - SUSIC TO MORA POBJEDITI. Da imam zakon u rukama nista ne bi raspravljao sa takvima; samo malj i gruh u slepoocnicu.
Oplakah :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 feb 2011, 10:18

Saban je napisao/la: Ma ja...Mutu i ostali su krne, a mi smo sa citavih 2-3 igraca standardna u svojim klubovima daleko ispred, tako da cemo im oderati guzove. Jedino, kako si gore naveo, da ih Susic pobjedi tj. da se skine pa im opet uvali tri-cetiri ko onomad prije dvadesetak i kusur godina. Cuj blente - SUSIC TO MORA POBJEDITI. Da imam zakon u rukama nista ne bi raspravljao sa takvima; samo malj i gruh u slepoocnicu.
Mutu nije odigr'o utakmice skoro 6 mjeseci(a sigurno neće igrati ni do meča sa našom reprezentacijom). Čovjek je narkoman, te mu je važnija lajna od lopte. Dakle, naravno da je kar*na od igrača. Nema se tu šta pričati. Drugi navalni igrač, Ciprian Marica, je trenutno u 2. ekipi Stuttgarta(dakle, slična situacija kao sa našim Misketom). Od ostalih napadača tu su: Marius i Daniel Niculae(ovaj je znatno bolji, igra za Monaco), Bucur :lol: , Stancu i Ganea. Dakle, niko od njih nije u rangu sa Zecom, a kamoli sa Džekom(naravno, fudbal je timska igra, to nikako ne bismo trebali zaboraviti. Ovo sam napis'o, jer ti govoriš o standardnosti naših igrača u njihovim klubovima).

Momak je blento što je napisao da Sušić mora odvesti naš tim do pobjede? :lol: A, kako ćemo tebe etiketirati što si napis'o da Alispahić MORA biti u kadru za ovaj dvomeč? :roll:

Ako ne dobijemo ovu Rumuniju, Sušić treba automatski biti na birou. Nema tu nikakve priče; treba mu se zahvaliti što nas je ukop'o i to je to. Davno je Rumunija igrala lijep i lepršav fudbal(generacija Hagi-ja, Popescua, Munteanu-a, Moldovana, Illie-a...), ovi sadašnji reprezentativci su topovska hrana, te bi trebali služiti za nabijanje gol razlike.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 feb 2011, 10:45

Rumunija još uvijek nije na tom nivou da bi se moglo za nju reći da je repka za nabijanje gol razlike,pa tu još uvijek ima dobrih solidnih igrača a u uspordbi sa našom repkom nismo ni mi puno bolji.Ono što je njim problem je disciplina a i Lucescu izgleda da nema skoro nikakav autoritet u reprezentaciji (nešto slično kao i kod nas), mijenjao je čovjek i probao toliko igrača da ih i on sam ne može prebrojati a i ostavljao je po strani neke od važnijih i prošle generacije tako da Rumunija ima sigurno kvalitet i to bi se tek pokazalo kad bi okupili najbolje što imaju i kad bi napravili reda u reprezentaciji i sigurno bi bili još teži protivnik za nas, mada ćemo imati poteškoća i sa ovakvom ekipom.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 feb 2011, 10:49

Ja cu i dalje reci da je Rumunija favorit u ovom susretu, ali mi moramo pobjediti.
Sad sto u njih ne igraju Mutu, a Marica je kod amatera, pa ce neko reci da oni nemaju napadaca. Pa i ovi ostali znaju igrat nogomet, i ako se opustimo protiv njih, vec smo na*ebali.
Dobro se vidjelo protiv Francuske sta je bilo. Ne igra Nasri, Ribery, Evra, i ha ya razbicemo ih. I dosli ljudi na Kosevo i ubili nas na terenu. Istina, Francuska nije Rumunija, ali ipak trebamo pripaziti, i da ih vec prije utakmice ne otpisemo, jer to bi nas sigurno kostalo poraza, poznavajuci nas Bosancerose.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 17 feb 2011, 11:04

Ne bih se slozio da su Rumuni kanta za nabijanje. Jos ih nike tako ne "nabi" u ovim kvalifikacijama. Nisu jaki ni blizu kao nekad i imaju mali milion problema u ekipi ali da su topovska hrana daleko je od istine. Osim ovih losih/prosjecnih sto si nabrojao ima tu dobrih i prije svega par brzih igraca koji nam itekako mogu zagorcat zivot. "Mali" Torje uopste nije bezazlen uzasno je brz, pa standardno dobri Chivu, vrlo solidan golman Pantelimon, Rat koji odlicno igra u Shakhtaru, Sapunaru standardan na desnom beku u Portu, Tamas standardni stoper West Bromwicha, Radu lijevi bek Lazia, pa Deac koji ne igra u Schalke-u ali je uzasno nezgodan po lijevoj strani (ulazi s klupe kao joker).... itd. Uopste ih ne smijemo podcijeniti i u utkmicu se mora uci kao da se igra protiv najjaceg protivnika. Samo vratite film na Madjarsku i utakmicu u Zenici i sve ce vam bit jasno. I tada smo za njih govorili da su totalni anonimusi i autsideri pa su nas razbili na sred Bilinog.

Sa druge strane slazem se s tobom da sve osim pobjede ne dolazi u obzir. U slucaju bilo kakvog drugog rezultata Susiceva moralna duznost je da se svima lijepo zahvali i podnese ostavku.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 17 feb 2011, 15:13

Harise, i Alispahić je u paketu sa Zecom dolazio na Grbavicu, a Ermin i godinu prije toga bio na probi. Željo, koliko znam, ponudio manje od dogovorenog i sve propalo. Kako god, nije niko procijenio da ne znaju, ali je očito bio preglup potez ne dati im više para.

Principatuse, daj kakav link da se uvjerim u svoju slavu :mrgreen: Iako mislim da sam našao. Neki dan tako naletih na svoj avatar(mojih ruku djelo) na soccer fans network 8-)
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 17 feb 2011, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 17 feb 2011, 15:17

kinder_jaje je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
Golmani: Hasagić, Šehić
Odbrana: Spahić, Pandža, Jahić, Bunoza, Mujdža, Leovac, Cocalić
Veza: Pjanić, Salihović, Medunjanin, Štilić, Misimović, Lulić, Alispahić
Napad: Džeko, Ibišević, Zec, Muslimović, Avdić

Boldirani mogu igrati više pozicija.

zasto tog avdica trpamo u repku kad se zna da on nece da igra za nas bar je tako izjavio za svedske dnevne novine zar da njega pozovemo a zec da otpane covjek koji ce sigurno igrati srcem a ko mi moze garantovati da ce i avdic biti takav ako ga i pozove susic molim Boga da ja ne budem upravu ali cisto sumnjam ako se i odazove mislim da ce to novi asmir begovic ;)
Pa kad Avdić odbije naš poziv, onda ćemo znati. Ovako je preglupo oslanjati se na neku tamo navodnu izjavu. I naravno da Zec ima prednost, jer igra za svoj klub, a i zabija. Avdića bi trebalo zvati, jer ima potencijal da postane igračina, pa da ne gledamo kako razvaljuje u dresu Švedske. Ako se može zvati Bešić bez ijedne seniorske utakmice u karijeri, može se i Avdić kaparisati, a ostalo je na njemu.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2011, 16:05

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 17 feb 2011, 16:16

Principatus je napisao/la:@ Zeljovac:

http://transfermarkt.de/de/bosnische-sp ... ite78.html
Hvala. To sam i našao.

Visca el Višća!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 feb 2011, 14:08

Navijači Bosne i Hercegovine utakmici svoje reprezentacije protiv Rumunije, 26. marta na Bilinom Polju, moći će prisustvovati kupovinom ulaznica po sljedećim cijenama: zapad 25 KM, istok 20 KM, te sjever i jug po 15 KM.

Inače, 26. marta na Bilinom Polju, prema informacijama koje smo dobili od naših rumunskih kolega, se očekuje preko 300 gostujućih navijača, koji će doći u organizaciji rumunskog fudbalskog saveza.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 feb 2011, 18:40

4 boda iz ove dvije utakmice je nesto sto je realno cekivati. Dakle bod tamo i pobjeda ovdje. 6 bodova bi bilo blago iznenadjenje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 19 feb 2011, 00:08

Monolog je napisao/la:
Mutu nije odigr'o utakmice skoro 6 mjeseci(a sigurno neće igrati ni do meča sa našom reprezentacijom). Čovjek je narkoman, te mu je važnija lajna od lopte. Dakle, naravno da je kar*na od igrača. Nema se tu šta pričati. Drugi navalni igrač, Ciprian Marica, je trenutno u 2. ekipi Stuttgarta(dakle, slična situacija kao sa našim Misketom). Od ostalih napadača tu su: Marius i Daniel Niculae(ovaj je znatno bolji, igra za Monaco), Bucur :lol: , Stancu i Ganea. Dakle, niko od njih nije u rangu sa Zecom, a kamoli sa Džekom(naravno, fudbal je timska igra, to nikako ne bismo trebali zaboraviti. Ovo sam napis'o, jer ti govoriš o standardnosti naših igrača u njihovim klubovima).

Momak je blento što je napisao da Sušić mora odvesti naš tim do pobjede? :lol: A, kako ćemo tebe etiketirati što si napis'o da Alispahić MORA biti u kadru za ovaj dvomeč? :roll:

Ako ne dobijemo ovu Rumuniju, Sušić treba automatski biti na birou. Nema tu nikakve priče; treba mu se zahvaliti što nas je ukop'o i to je to. Davno je Rumunija igrala lijep i lepršav fudbal(generacija Hagi-ja, Popescua, Munteanu-a, Moldovana, Illie-a...), ovi sadašnji reprezentativci su topovska hrana, te bi trebali služiti za nabijanje gol razlike.
[/quote]
http://www.goal.com/en/match/48837/fior ... lan/report
:lol:

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 19 feb 2011, 00:14

storm_raider je napisao/la:4 boda iz ove dvije utakmice je nesto sto je realno cekivati. Dakle bod tamo i pobjeda ovdje. 6 bodova bi bilo blago iznenadjenje.
U Zenici 3:1 za nas, gostovanje 1:1 - samo da ne bude po onoj "sto je babi milo to joj se i snilo". Inace se moram pohvaliti da sam vecinu nasih utakmica pogodio...recimo ovu zadnju protiv Meksika ne bas rezultat ali za dva razlike sam bio u pravu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 feb 2011, 00:29

Ja ne bih trcao pred rudu i prognozirao rezultat.
iako su Rumuni pali ku-rcu za usi.Rumun je vazda znao pimplati loptu.Pogotovo sto nam pasu ko jogurt i piva zajedno.Sva sreca pa nema Lakatusa i odmah mi srce na mjestu :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 19 feb 2011, 01:09

Nekako se osjecam hrabriji kad prognoziram da cemo pobjediti, mozda jos nekoga ohrabrim, mada iskreno - plasim se ove utakmice u Zenici. Nadam se da ce se teren koliko toliko srediti i da nece biti problema da se igra kao sto je bila protiv Slovacke i Meksika ponovi te cak i unaprijedi. Cini mi se da onaj teren od prije i ne bi bio dobar za to, valjda ce ovoga puta biti manje busenja i neravnina. Iako bi moj komso sad reko da "hrdjavom k i dlake smetaju"...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.