Potencijalni selektori

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori

Post Postao/la izdzezveubrazil » 26 apr 2022, 17:42

Ma ne kontas sefe, dzaba ti je. Tebi tvoje, meni moje i zdravo :D

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 apr 2022, 21:33

RollingPaper je napisao/la:
26 apr 2022, 17:25
Imajednabrigada je napisao/la:
26 apr 2022, 11:58
Svako ko prizeljkuje Vahu ili vecinu od nabrojanih kandidata taj nema pojma o fudbaalu, niti o nasem mentalitetu, niti o trenutnom stanju naseg fudbala opcenito.

Vaha je selektor za repke koje vec imaju dobre igrace i formiranu ekipu i tu on dolazi jer je dobar takticar i gdje vlada nedisciplina da to dovede u red i napravi rezultat.

Vaha nije trenutno za selektora niti nam moze pomoci u ovom trenutku jer mi nemamo ni ekipe ni kvalitetnih pojedinaca za znacajniji iskorak taman da i Gvardiola dodje. Nama sad treba covjek mladji, puno veci patriota od Vahe enegricniji koji ce raditi na stvaranju nove repke jer samo takav nas moze izvuci iz ambisa u kojem smo sada. Vaha nam je trebao prije 7 god kada smo imali kvalitet i uz njegov rad i disciplinu puno vise bi izvukli od one generacije. Dakle, sve sto nama sada treba je NaDa u bolje sutra i da bude selektor koji ce osmah pokazat da zna sta radi i da je se odmah vidi trud i rad, jer kvalitet niti ekipu trenutno nemamo taman da Ancelloti dodje, opet cemo doci na isto kao s Ivajlom necemo se milimetra pomjerit.
Bitno je da ti imaš pojma o fudbalu :D Pa daj primjer tog mladog trenera a da je usput veći patriota od Vahe, i da je energičan kako ti kažeš? Hajde daj nam prijedlog doktore fudbala i vrsni poznavaocu našeg mentaliteta. Koga bi ti postavio?

Doktore moj vidi se da si.zalutao ovdje na temu ili nisi aktivan ili mozda treca ova varijanta kao vecina forumasa ovdje da trosis energiju na rasprave i budalastine ko ispravno gramaticki pise, koje iz bosne a ko iz dijaspore, koje baustelac a ko bosnjoo, i nudjenje raspravu nekih igraca iz slovacke i ceske lige koji vec imaju 23,24 god i prica kako bi mogli mozda uspjeti..kao da mene zanima prppalitet u tim ligama u kontekstu repke.

Prema tome, vec sam bio rekao da nama u ovom trenutku moze samo pomoci kombinacija Jakirovic- barbarez- bolic(bajramovic)..i to dugorocnoo.

Svaki od njih trojice istoo nema sansee i nista napravit nece izgubit ce se u ovom ambisu u kojem smo sada.

Ni Vaha ni Gvardiola ni Ancelloti nista nam nebi pomogli u ovoj situaciji jer pomjerili se nebi milimetra opet bi dosli ovdje gdje smo sada s bugarinom.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 26 apr 2022, 21:42

26 apr 2022, 21:33
Svako ko prizeljkuje Vahu ili vecinu od nabrojanih kandidata taj nema pojma o fudbaalu, niti o nasem mentalitetu, niti o trenutnom stanju naseg fudbala opcenito.

Vaha je selektor za repke koje vec imaju dobre igrace i formiranu ekipu i tu on dolazi jer je dobar takticar i gdje vlada nedisciplina da to dovede u red i napravi rezultat.

Vaha nije trenutno za selektora niti nam moze pomoci u ovom trenutku jer mi nemamo ni ekipe ni kvalitetnih pojedinaca za znacajniji iskorak taman da i Gvardiola dodje. Nama sad treba covjek mladji, puno veci patriota od Vahe enegricniji koji ce raditi na stvaranju nove repke jer samo takav nas moze izvuci iz ambisa u kojem smo sada. Vaha nam je trebao prije 7 god kada smo imali kvalitet i uz njegov rad i disciplinu puno vise bi izvukli od one generacije. Dakle, sve sto nama sada treba je NaDa u bolje sutra i da bude selektor koji ce osmah pokazat da zna sta radi i da je se odmah vidi trud i rad, jer kvalitet niti ekipu trenutno nemamo taman da Ancelloti dodje, opet cemo doci na isto kao s Ivajlom necemo se milimetra pomjerit.
Bitno je da ti imaš pojma o fudbalu :D Pa daj primjer tog mladog trenera a da je usput veći patriota od Vahe, i da je energičan kako ti kažeš? Hajde daj nam prijedlog doktore fudbala i vrsni poznavaocu našeg mentaliteta. Koga bi ti postavio?

Doktore moj vidi se da si.zalutao ovdje na temu ili nisi aktivan ili mozda treca ova varijanta kao vecina forumasa ovdje da trosis energiju na rasprave i budalastine ko ispravno gramaticki pise, koje iz bosne a ko iz dijaspore, koje baustelac a ko bosnjoo, i nudjenje raspravu nekih igraca iz slovacke i ceske lige koji vec imaju 23,24 god i prica kako bi mogli mozda uspjeti..kao da mene zanima prppalitet u tim ligama u kontekstu repke.

Prema tome, vec sam bio rekao da nama u ovom trenutku moze samo pomoci kombinacija Jakirovic- barbarez- bolic(bajramovic)..i to dugorocnoo.

Svaki od njih trojice istoo nema sansee i nista napravit nece izgubit ce se u ovom ambisu u kojem smo sada.

Ni Vaha ni Gvardiola ni Ancelloti nista nam nebi pomogli u ovoj situaciji jer pomjerili se nebi milimetra opet bi dosli ovdje gdje smo sada s bugarinom.
Bolic je dobar samo za tv emisije, ne bi mogao vodit Celik. Barbarezu je bolje da ne bude blizu repke da ne bi isprljao svoj status legende, covjek igra professionalno poker otkako je presto sa fudbalom i sad da bude selektor... Posle par utakmica bi ga Bosnje popljuvale na najjace.

Jakirovic je mlad energican i veci patriota od Vahe? Ispade po tvom da je uslov da se proseta BH ligom, pa to je uradio vise puta Amar Osim pa opet nije kalibar za repku. Vidicemo ima li sta od Jakirovica ako ode u Dinamo, mada nisu nesto pretjerano zagrijani jer treneri koji budu uspjesni u BiH, cesto ne mognu nista nigdje u inostranstvu, pa ni u mrtvoj Arabiji, pa ni u Sloveniji itd.

Kad smo mi to imali trenera kalibra Vahe, pa da si siguran tako da ne bi napravio nista? Imali smo do sad trenere kojima su maksimalni domet bili prosjecne ekipe u Turskoj i Francuskoj (Bazdarevic, Susic itd).

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 26 apr 2022, 22:34

26 apr 2022, 21:42
26 apr 2022, 21:33

Bolic je dobar samo za tv emisije, ne bi mogao vodit Celik. Barbarezu je bolje da ne bude blizu repke da ne bi isprljao svoj status legende, covjek igra professionalno poker otkako je presto sa fudbalom i sad da bude selektor... Posle par utakmica bi ga Bosnje popljuvale na najjace.

Jakirovic je mlad energican i veci patriota od Vahe? Ispade po tvom da je uslov da se proseta BH ligom, pa to je uradio vise puta Amar Osim pa opet nije kalibar za repku. Vidicemo ima li sta od Jakirovica ako ode u Dinamo, mada nisu nesto pretjerano zagrijani jer treneri koji budu uspjesni u BiH, cesto ne mognu nista nigdje u inostranstvu, pa ni u mrtvoj Arabiji, pa ni u Sloveniji itd.

Kad smo mi to imali trenera kalibra Vahe, pa da si siguran tako da ne bi napravio nista? Imali smo do sad trenere kojima su maksimalni domet bili prosjecne ekipe u Turskoj i Francuskoj (Bazdarevic, Susic itd).

Ok tvoje misljenje to je i ja mislim da je skroz pogresno i nelogicno. Ja nisam rekao da su oni idealno rjesenje ali kad si vec pitao mislim da su njih trojica najblize tom idealnom. Danas u fudbalu koliko je god bitno znanje trenersko toliko je bitnije taj stimung i psiholoski momenat, pa Dalic kad je dosao na klupu Hrvatske prvo sto je rekao; nemam vam sta pricati o nekim taktikama i pametovat ; svi vi igrate u velikim klubovima i znate sta treba i pustio ih da igraju bez nekih smaranja". Nisam rekao da je Jakirovic veci patriota vec sto ima koliko toliko znanja i da bi samo u kombinaciji s ovom dvojicom mogao nesto napraviti jer ova dvojica imaju taj patriotski naboj dakle da se napravi ta kombinacija.

Da ne bi opet morao objasnjavati evo screen od ranije statusa koji sam pisao i koji je objasnjenje zbog cega njih trojica i zasto bi samo u kombinaciji oni nam mogli pomoci.

slika
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 apr 2022, 00:28

https://reprez.****/357898-u-sav ... pV0JBiNVTA

Joj kad ovako lupe imena tipa Bilić ili Kovač, i jedan i drugi legitimni i dokazani klupski treneri u ligama petice, baš će oni doći da rade u ovom rasulu.

Ne zna se koje gori, ovi portali što objavljuju ili ovi prodavači magle iz saveza.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 27 apr 2022, 00:33

Kako sam pročitao Slavoljub Muslin, slošilo mi se.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 apr 2022, 11:55

Ne znam sta tebi daje za pravo da pises o ljudima koji su evt za Halihodzic, da se oni ne razumiju u fudbal, da ne poznaju nas mentalitet, niti trenutno stanje naseg fudbala. Degradiras druge osobe bez osnove. Dalje, pises kako nemamo individualni kvalitet igraca na raspolaganju koji je potreban, i da je to kao neki osnov rada Halihodzica. I to nema logike, jer je u vise navrata Halihodzic upravo pokazao da ne gradi igru na individualnim igracima vec na kolektivu, to i po cijeni da se neke samoproglasene zvijezde ostrane, ili igraci koji su bolji na papiru. Da unese red, rad i disciplinu, u ekipi i oko ekipe. A mi smo kao drustvo mentalitetom blize Maroku, Alziru nego Zapadnoj Evropi. I mislim da je to upravo sto nama najvise treba. Selektor koji ce maksimum izvuci iz postojeceg materijala, i ostaviti svoj vidljivi pecat od kojeg ces imati koristi u narednom period, a to mogu samo kvalitetni i iskusni treneri. Nesto slicno kao sto je Blazevic uradio, iako su licnosti drugacije, ali u principu se radi o kvalitetnom strucnjaku. Ti spominjes neke mladje opcije, koji su dobro rijesenje ali mozda za trenere klubova, gdje radis svaki dan sa igracima i slicno, trazis neke nove formacije, talente i sta li vec. Kad se bira selektor, onda po mom treba da bude osoba koja ima dokazan kvalitet i autoritet. Ove mladje opcije mi spadaju u kategoriju ko da ponudis funkciju onom Makedoncu sto trenira Sarajevo. Da je on imao neku dodatnu avanturu po Hrvatskoj ili slicnoj destinaciji, on bi bio u rangu Peteva. I tu spadaju i neke druge opcije tipa Akrapovic ili ko vec. Jedino je smijesno sto raspravljamo o Vahid Halihodzic kad je totalno nerealna opcija, ali cisto sam morao odgovoriti na tvoje pistanje.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 28 apr 2022, 13:52

Tristan10 je napisao/la:
28 apr 2022, 11:55

Ne znam sta tebi daje za pravo da pises o ljudima koji su evt za Halihodzic, da se oni ne razumiju u fudbal, da ne poznaju nas mentalitet, niti trenutno stanje naseg fudbala. Degradiras druge osobe bez osnove. Dalje, pises kako nemamo individualni kvalitet igraca na raspolaganju koji je potreban, i da je to kao neki osnov rada Halihodzica. I to nema logike, jer je u vise navrata Halihodzic upravo pokazao da ne gradi igru na individualnim igracima vec na kolektivu, to i po cijeni da se neke samoproglasene zvijezde ostrane, ili igraci koji su bolji na papiru. Da unese red, rad i disciplinu, u ekipi i oko ekipe. A mi smo kao drustvo mentalitetom blize Maroku, Alziru nego Zapadnoj Evropi. I mislim da je to upravo sto nama najvise treba. Selektor koji ce maksimum izvuci iz postojeceg materijala, i ostaviti svoj vidljivi pecat od kojeg ces imati koristi u narednom period, a to mogu samo kvalitetni i iskusni treneri. Nesto slicno kao sto je Blazevic uradio, iako su licnosti drugacije, ali u principu se radi o kvalitetnom strucnjaku. Ti spominjes neke mladje opcije, koji su dobro rijesenje ali mozda za trenere klubova, gdje radis svaki dan sa igracima i slicno, trazis neke nove formacije, talente i sta li vec. Kad se bira selektor, onda po mom treba da bude osoba koja ima dokazan kvalitet i autoritet. Ove mladje opcije mi spadaju u kategoriju ko da ponudis funkciju onom Makedoncu sto trenira Sarajevo. Da je on imao neku dodatnu avanturu po Hrvatskoj ili slicnoj destinaciji, on bi bio u rangu Peteva. I tu spadaju i neke druge opcije tipa Akrapovic ili ko vec. Jedino je smijesno sto raspravljamo o Vahid Halihodzic kad je totalno nerealna opcija, ali cisto sam morao odgovoriti na tvoje pistanje.

Ok i treba da odgovoris na piskaranje jer svako ima pravo na misljenje ukoliko iole ima logike, a ubijedjen sam da ovi novinari citaju forum pa ne bi li nase piskaranje dovelo do novih boljih rjesenja iskljucivo zbog toga i piskaram vjeruj.

Kao prvo, imam pravo da piskaram i da kazem sta zelim jer ja generaliziram dakle nisam nikoga prozvao direktno i to je osnovno pravilo svake kolektivne rasprave, znaci nikoga nisam degradirao. Ali stojim iza toga da je vecina nas ovdje oskudna s nogometnim znanjem i nema pojma o fudbalu.

Naravno da nemamo individualni kvalitet to i slijepac vidi...s kim i od koga da nam Vaha ili bilo ko pravi kolektiv??? Izbaci Dzeku i Krunica (koji nikad za repku i nije usao u duel) i mi smo rang Kazahstana, rwalno. E sad mi reci ili bilo ko ovdje, kada je to Vaha otisao biti selektor repke takvog ranga i napravio prepoznatljiv kolektiv a kamoli razultat????? Moras znati da i bez Zijesa i Harita najslabiji igrac Maroka igra u Standard lijezu, a okosnicu cine igraci Sevilje, lestera a kod nas najbolji u Liježu ili Konjasporu... e lako je od takvih napraviti i kolektiv i rezultat. Opet ja ne kazem da je los trener, naprotiv najbolji je naš, ali on trenjtno nije za repke jer ne mozemo ocekivat od covjeka sa 70 god da napprno radi, analizira i prati te neke mladje igrace i vrsi selekciju. Lako je selektirat kad ima sta.

Spomenuo si period kada je Ciro dosao...ok ali sta je ćiro imao na raspolaganju. Dzeku za kojeg se vec borilo pola Evrope, Vedu , Seeju, rahimica koji s Cska osvaja Kup Uefa, Misketa izdajnika u najboljim godinama. Pa sam ciro je priznao da je vidio koncentrat talenta i zato je prihvatio..mislis da bi dosao da je imao stanje kao sad. A koga bi to danas imao Vaha da i dodje u najboljoj varijanti ili bilo ko taman da je Ancelloti, igrace za koje niko osim nas u Bosni ne zna. Momci ...pita se ne pravi od g...na stara narodna izreka kaze.

Zato potenciram nekog ko ce se uhvatit ozb posla, nekog ko je svjestan da ovo sad nizaata nije ali opet pristane biti selektor. I ono oanovno neko ko ce doci i napismeno predocit plan i program rada, a ne kao dosad neki imamo talent igrace u klubovima velikim a mi polako dosli do 5.sesira igramo derbije sa Kazastanom i selektora koji bira sebi protivnika kojeg misli da napokon moze pobjediti i gle cuda opet ne pobijedi.

Otvrite malo oci niste slijepi jbt

Hernandor
Kontakt:

Post Postao/la Hernandor » 29 apr 2022, 16:10

Reprezentacija .ba spominje i Vladimira Petkovića. Još jedno nerealno bombanje.
“We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.”

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 apr 2022, 23:00

Felix Magath
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 apr 2022, 02:13

BoixosNois1899 je napisao/la:
29 apr 2022, 23:00
Felix Magath
:mrgreen:
naprijed rejal

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 30 apr 2022, 04:19

Marco Simone !!
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 14 maj 2022, 11:45

slika

Za one bosnje koji kazu da je Vaha tiranin s kojim nema pregovora da mu se neko mijesa u posao, i da radi aamo u uredjenim Savezima. Hahahahaah

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 14 maj 2022, 11:54

Podvi vaha rep kad je para u pitanju a nema interesenata kao nekad koji ce odma iskesirati
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 14 maj 2022, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 14 maj 2022, 12:51

Rosicky je napisao/la:
14 maj 2022, 11:54
Podvi vaha rep kad je para u pitanju a nema interesenata kao nekad koju ce odma iskesirati
Ma **** ih Vaha i takva ljudska gromada kako ovi bosnje kazu, sad sute ko picke.
Od glupog bosnje koji misli da je neko i nesto samo je gori glupi balija.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 maj 2022, 13:14

14 maj 2022, 12:51
Rosicky je napisao/la:
14 maj 2022, 11:54
Podvi vaha rep kad je para u pitanju a nema interesenata kao nekad koju ce odma iskesirati
Ma **** ih Vaha i takva ljudska gromada kako ovi bosnje kazu, sad sute ko picke.
Od glupog bosnje koji misli da je neko i nesto samo je gori glupi balija.
:clap: :clap:

Preokrenuli su krezubasi priču, kako ipak treba savez da iskešira kako bi došao.

A naravno prije toga mitovi o miješanje u poslu, kako bi srcem radio kao selektor bla bla
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 14 maj 2022, 13:24

Ne znam zašto imate taj film u glavi, da svaki naš čovjek koji uspije vani, ima dužnost da za đabe radi u državi, koja mu, kada več pričamo o njegovoj karijeri nije ništa dala.

Ta logika, de Vaha dođi treniraj našu repku za 2000 KM mjesečno, a mi ćemo uredno da ti psujemo mater kada izgubimo..., ne da vrijeđa njega i njegov rad, nego vrijeđa i nas koji pratimo nogomet. Dozovite se malo.

Vahid znači kvalitet, old school trener za repke i timove koji igraju old school nogomet. Hoćeš kvalitet, moraš da ga platiš.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 maj 2022, 13:28

Kad ne zelis da napravis kompromis iz nekih razloga i pozoves i okupis sve najbolje igrace, onda te ovde proglase kako samo stvaras probleme zakuhavas, i zbog toga dobijes otkaz. A kad vec pokazes to i uradis, onda te opet proglasavaju kako si samo interesdzija i radi sve zbog pozicije. U konacnici, ako imas negativno misljenje koje je vec formirano, onda bilo sta da uradis nije dobro. U sustini Halihodzic je pravu stvar napravio, plasirao se na prvenstvo bez nekoliko zvijezda, i ti igraci na raspolaganju bi trebali da budu dodatni adut, jer sami igraci dolaze iz losije pozicije, i njima bi trebalo jedno prvenstvo biti motiv.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 maj 2022, 13:31

Ma branite vi Vahu koliko hoćete, totalno nebitan lik u kontekstu reprezentacije.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 14 maj 2022, 13:59

Nepopularno misljenje by EC3
Nas nogometni savez bi se trebao oduziti Ivici Osimu tako sto ce ispuniti njegovu zelju i imenovati Amara za selektora.
I am Lumis, EC3s younger brother

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.