Gdje ima brate satak od Minhena za 300 eura da se odmah selimo?litijum je napisao/la: ↑04 jan 2022, 10:25Pa nije vam niko kriv sto svi hocete u Minhen i tako velike gradove. E onda cete i platit. Ja zivim s curom a kirija nam 300 eura. Oboje radimo. Manje mjesto, satak vremena od Minhena. Ne bi tamo dzaba zivio, kad sam vidio koliko trazis **** parking autom.PointBlank je napisao/la: ↑04 jan 2022, 03:04Jest buraz, vamo plata 2000e, a hiljadu ode samo na stan s rezijama (osnovne, topla voda i grijanje, smece). Struja se posebno placa. Svi auto uzimaju na finansiranje, sto je cirka 200-300e s osiguranjem, odma spadnes na 700, hrana 300 da se hranis kvalitetno, ostadose ti 400je da prelomis na slobodno vrijeme, telefon, zelje, p1cke materine, i gorivo. Ko placa stan manje dobro je. Ko ga kesira milju, a zaradjuje samo dvije.. i ta nutella mu je visak. Ne kazem ja da zivimo ko sirotinja, dobro je, sve ok, bolje nego u Bosni, al se niko ne razmahuje, a vama oci ko fildzani kad se kaze dvije hiljade eura. Dvije trecine vratis opet u njemacki budzet.. nije svabo ludlitijum je napisao/la: ↑03 jan 2022, 21:24Kod nas kila po 13 maraka. Ako ne vjerujete, odite u Njemacku i uvjerite se. I ja sam se sokirao cijenama tamo. Bukvalno sve je ili kao kod nas, tu negdje, ili dosta jeftinije. Ali ti ne mozes racunat ako je kod nas nesto 5 maraka a tamo 2.5 eura da je isto jer platu dobijas u eurima. Realno, zalosna situacija, kad uzmes u obzir visinu plate tamo i kod nas, ali je i razumljivo jer mi sve uvozimo a nista ne proizvodimo.
Meni pada na um Waldkraiburg, tu mi se cini jeftinije, a za 40 minuta si u gradu..