Ima nekih promjena ipak u odnosu na prije cetiri godine u Hrvatskoj.
Prvo na golu vise nije Pletikosa koji je meni tad vec bio potrosena roba. Sad je tu Subasic. U nekom drugom slucaju bi rekao da je nebitna izmjena, ali je Subasic dva puta svojim obranama penala odveo Hrvatsku dalje i sigurno je bitna karika.
Obrana izmjesana. Vrsaljko vise ne igra lijevog bocnog, igra desnog gdje vise nema Srne. Stoperski tandem nisu Corluka-Lovren, nego Vida-Lovren. Iako je Corluka meni i danas pojam mirnoce i sigurnosti, danasnji tandem je daleko jaci u odnosu na onaj prije cetiri godine, prije svega zbog Lovrena koji je jako napredovao. I naravno, na lijevom beku je Strinic.
U vezi su ostali Modric i Rakitic kao motori momcadi. Pranjic, Sammir i Kovacic su tri igraca koja su startala po jednu utakmicu i to dovoljno govori kako su se oni trazili, da se pokusavalo, nije bilo uigrane ekipe. Pranjica i Sammira danas nema, a Kovacic vreba s klupe. Igra Brozovic(pola sata u Brazilu), a ako se igra ofanzivnije tu uskace Kramaric(nije isao u Brazil).
Krilo je igrao Perisic, kao i sad, samo sto je tadasnji Perisic bio daleko bolji od onog na ovom prvenstvu, mada mislim da bi nakon ovog gola konacno mogao odigrati dobru utakmicu, bas u pravo vrijeme. Tu je jos igrao Olic s 34 godine na ledjima. Danas ga mijenja daleko mladji i jaci Ante Rebic koji je u Brazilu ulazio s klupe.
U spicu je igrao prvu utakmicu Jelavic, a kasnije Mandzukic, a Mandzo je i danas glavna spica.
Lovren, Vrsaljko(na drugoj poziciji), Rakitic, Modric, Perisic i Mandzukic su ostali od one udarne jedanaestorke iz Brazila, mada Mandzo nije bio prva opcija kada se stiglo u Brazil, ali je kasnije odigrao dvije utakmice. Recimo da se izmjenilo nekih 50% momcadi sto uopce nije malo. Svi ovi koji su ostali su puno bolji igraci nego prije cetiri godine, izuzev Perisica koji je podbacio. Ostali su pravo osvjezenje, Subasic, Rebic, Kramaric, Brozovic, Vida, svi su redom odigrali velike partije i jako puno pridonijeli igri Hrvatske i ovom rezultatu. Steta sto na lijevog bocnog moram zazmirit, al jbg, mora bit neka rupa