Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

miralem444
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la miralem444 » 14 avg 2009, 11:11

kenank7 je napisao/la:http://www.****/site/index.php?option=com_content&view=article&id=546:iro-bit-e-velikih-promjenavelikih-vidjeete&catid=1:latest-news&Itemid=57

evo link od Ćirinog intervjua za "San" u kojem on kao pravi trener priznaje da je sve do njega bilo i da će igrači koji su nJVIŠE KRIVI ZA PORAZ dobiti nogu. .. pročitajte!
ma ljudi moji mi dzaba bacamo paljbu po ciri...pa hebo vas...sad jos vise bit uz repku....uz ciru..pokazat svoju odanost..jer smo imm sad najpotrebniji...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

kenank7
Kontakt:

Post Postao/la kenank7 » 14 avg 2009, 11:16

miralem444 je napisao/la:
kenank7 je napisao/la:http://www.****/site/index.php?option=com_content&view=article&id=546:iro-bit-e-velikih-promjenavelikih-vidjeete&catid=1:latest-news&Itemid=57

evo link od Ćirinog intervjua za "San" u kojem on kao pravi trener priznaje da je sve do njega bilo i da će igrači koji su nJVIŠE KRIVI ZA PORAZ dobiti nogu. .. pročitajte!
ma ljudi moji mi dzaba bacamo paljbu po ciri...pa hebo vas...sad jos vise bit uz repku....uz ciru..pokazat svoju odanost..jer smo imm sad najpotrebniji...

to i ja govorim,brate! pokazat odanost repki ,ha pobijeđivali ,ha gubili. . .
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name! :)

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 14 avg 2009, 11:19

miralem444 je napisao/la:

Slažem se da trebamo dati podršku našim Zmajevima, to bez ikakve sumnje je najpotrebnije. Međutim, svakako da se mora upozoriti na neke probleme koji su se vidjeli u srijedu protiv Irana. Jbg nije mala stvar voditi 2:0 do 79. minute i onda zijaniti 2:3 i to protiv, objektivno, jako loše ekipe kakva je Iran. Ćiro bi se definitivno trebao zahvaliti pojedincima (NUrković, Radeljić, Damjanović), a više šanse pružiti Štili, malom Zecu, a možda potražiti po Evropi još koje ime.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 14 avg 2009, 11:30

Slažem se da trebamo dati podršku našim Zmajevima, to bez ikakve sumnje je najpotrebnije. Međutim, svakako da se mora upozoriti na neke probleme koji su se vidjeli u srijedu protiv Irana. Jbg nije mala stvar voditi 2:0 do 79. minute i onda zijaniti 2:3 i to protiv, objektivno, jako loše ekipe kakva je Iran. Ćiro bi se definitivno trebao zahvaliti pojedincima (NUrković, Radeljić, Damjanović), a više šanse pružiti Štili, malom Zecu, a možda potražiti po Evropi još koje ime.[/quote]

dada..mislim treba upozorit...al neki su ovdje otisli u krajnost..pisu ciro aut...mislim.....hebes iran...mnogi su ovdje pisali da ciro laze u vezi pjanica da ga nista nije boljelo da je ciro sve slago....drugovi moji mire ja sam rekoda se zalio ciri u slacionici da osjeca da ga boli loza...ipak mi nismo imali 5 standardnih igraca..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 avg 2009, 11:34

Našim reprezentativcima je podrška sad potrebnija nego ikad. Nurković je dobar golman, al dojadio je i njemu Travnik i ova naša liga. Sad se privikava na porciju od tri komada po utakmici. Damijanović je bio veoma loš, a Radeljić katastrofalan iako je igra malo vremena. Pandža razočarao, ali Pjanić je pokazao da je igračina i da može solidno zamjeniti Misketa. Nurkovića, Damjanovića, Radeljića više nebi trebalo zvati, a Štiliću i Zecu dati više šanse. Eh kad bi Ćiro čitao ove naše postove mi repka bi pobjeđivala po 10:0. Čudi me ovo za Štilića, Ćiro kaže da se on na treninzima nezalaže dovoljno i da mu zato nedaje šansu. Mislim da bi Štila trebao se malo potruditi jer onakav igrač se rjetko rađa, samo mu malo fali da eksplodira. Nadam se da će Ćiro do utakmice u Armeniji smisliti pravu taktiku i da ćemo pobijediti Armence, a Turcima negine petica na Bilinom Polju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 14 avg 2009, 12:05

Upravu si el-fighter, Ćiro je kralj a mi da smo ko navijači Čelika mi bi navijali i kad bi bosna gubila 8-0. Ne budite licemjeri jer je to teški grijeh (usput odakle si tačno iz tešnja el-fighter).

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 14 avg 2009, 12:19

ja mu zamjeram sto nije pruzio priliku stilicu a nije zvao medunjanina

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 14 avg 2009, 12:23

Ciro je naj bolji trener koji je ikad trenirao ovu zemlju,,,a drugi samo gledaju i kometraisu krivom im za svaki uspjeh,,al neka se pojedu gledace oni dida na klupi u polu finalu SP kako zapalio cigaru i ceka penale,,,steta izgubicemo tada ,,,pa ce opet govriti CIRO je kriv hehehe :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 avg 2009, 12:38

Narvano da treba dati nasoj repki podrsku, ali ko je jucer gledao interviju na TVSA kada su ga pitali sto nije ubacio Zeca i Stilica, njegov odgovor je bio sta to trebam izbaciti Dzeku, znaci po principu Ermine ko te hebe, to vrijedi isto za Stilica, a igraju mu Damijanovici, Radeljici, Nurkovici itd. Naravno da me ne shvatite pogresno Dzeko je klasa u odnosu Zeca, ali je mogao posljednih 10 minuta dati mu priliku jer je Dzeko prethodnih 80 minuta pokazao koliko vrijedi za ovu repku. Ovdje jedina osoba koja je licemjerna je gospodin Blazevic, kojem su izgleda mediji udarili u glavu pa na svakoj strani prica razlicite bajke i price. Ipak sretno nasoj repki u Armeniji i Zenici protiv Turske i aBD da svi slavimo u srijedu 09.09.09. plasman u baraz i da sljedece ljeto gledamo nase zaltne ljiljane u JAR-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 avg 2009, 15:53

gledajte realnost je da ciro nije radio svoj poso nemamo klupe pozvao je neke igrace kojew nikad nije ni vidio i ubacio ih na fazon haj igrali su i do sad nije ih on izmislio primili sm,o tri komada imamo jos 20 dana do kvalifikacija i on je skonto da nema klupe ejjj 12 augusta skonto da nema klupu a godinu dana je tu,eh ako slucajno zijanimo zna se ko je kriv i to je to,sreca nam je sto je dzeko izrasto u pravog igraca i moze dati go i kad ostatak ekipe nije na nivou...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 14 avg 2009, 16:18

Ciro nije kriv,na neke se jednostavno vise ne moze racunat...Pjanic je dokazao kvalitet i u reprezentaciji a za Bajrama nema potrebe ni pricat :-)... Selektor je sam prizano da neki igraci nemaju mjesta u reoke ali da ih je trebalo probat i provjerit...Nadamo se dobru i dobroj formi nasih momaka u sept ...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 avg 2009, 16:35

Ćiro najavio velike promjene u reprezentaciji

Mol­da­vi­ja, Es­to­ni­ja, Li­tva­ni­ja, Ma­đar­ska.., sa­mo su ne­ke od no­go­me­tnih "ve­le­si­la" ko­je su Ko­še­vo na­pu­šta­li uz­di­gnu­tih ru­ku. Iran je mo­žda naj­ve­ća pljus­ka. Bez že­lje za oma­lo­va­ža­va­njem su­par­ni­ka, ipak, Iran­ci bez Ma­hde­vi­kie, Ka­ri­mia, Al Daia, su tre­će­ra­zre­dna se­le­kci­ja. Oni su ni kri­vi ni du­žni uze­li ono što im se po­nu­di­lo. Naj­pri­je su ucje­nji­va­li bh sa­vez tu­žbom pre­ma FI­FA -i zbofg ne­odi­gra­va­nja pro­šlo­go­diš­nje uta­kmi­ce, on­da na­pra­vi­li sja­jan po­sao.

- Ok, igrat će­mo u Sa­ra­je­vu uz sve pla­će­ne tro­ško­ve - bio je zva­ni­čni od­go­vor iz Te­he­ra­na. Ne­zva­ni­čno, ni­je ne­mo­gu­će da je u "pre­bi­ja­nje" ušao i po­vo­ljan re­zul­tat. Mo­gu­će da se su­di­ja ote­ko kon­tro­li, a po­se­bno iran­ski na­in­for­mi­ra­ni na­pa­dač ko­ji je u su­dij­skom vre­me­nu pos­ti­gao tre­ći, po­bje­do­no­sni gol za Iran. I ba­cio Bla­že­vi­ća u očaj.

Na­kon uta­kmi­ce se­le­kto­ra su tje­ši­li li­je­va i de­sna ru­ka Di­no Be­gić i Men­sud Be­čić Crni, dok je Ham­do Ab­dić, bio dos­ta kri­ti­čan. Tri mo­bi­te­la is­pred Bla­že­vi­ća, sa­mo je­dan uklju­čen, dvi­je ku­ti­je ci­ga­re­ta i gro­bna ti­ši­na.

- Ja sam kriv. Ne tre­ba me­ni ni­ko ni­šta go­vo­ri­ti, tra­ži­ti oprav­da­nje, sa­mo sam ja kriv.

Ne­ki se opros­ti­li

Evo i za­što?

- Za­to što sam zvao ne­ke ko­ji ne igra­ju i ne­ma­ju klub, a ja sam ih opet zvao.

Za­što ako ste zna­li?

- Mi­slio sam da su ka­ra­kter, da će još je­dnu šan­su shva­ti­li kao pri­li­ku, kao na­gra­du, ali oni su li­mi­ti­ra­ni. I njih vi­še ne­će bi­ti.

Ko­ga, ko­ji su to igra­či?

- Ra­de­ljić, pa me ma­li Pan­dža ra­zo­ča­rao, Da­mja­no­vić. Da­ri­ju ka­žem igrat ćeš ovo, a on uđe u te­ren i ka­že Ja­hi­ću; Šef ti je re­kao idi na dru­go mjes­to, a ja ću na tvo­je... Ugo­dno me izne­na­dio na ne­kim uta­kmi­ca­ma, ali sa­da je pre­tje­rao, a ja ho­ću da mu po­mo­gnem.

O Baj­ra­mo­vi­ću?

- On je ko­lo­sa­lan kad je spre­man. Na­ža­lost, još uvjek je na po­la sna­ge.

Gol­ma­ni?

- Zar tre­bam šta re­ći. Su­pić je bio do­bar do po­vre­de, us­tva­ri vrlo­do­bar. Nur­ko­vić se, ka­ko mi ne­ko re­če, na­vi­ka­va na por­ci­ju od tri ko­ma­da. Ko­ga zva­ti, ka­ko na­ći pre­ko no­ći no­vog gol­ma­na.

O ve­znja­ci­ma?

- Pja­nić je do­bi­tak. Prvog da­na sam pi­tao: u ka­kvoj je for­mi. Po­ka­zao je da je ko­lo­sa­lan. On i Dže­ko su sjaj­no sa­ra­đi­va­li.

Sa­li­ho­vić je spu­tan. Za­što?

- Za­to što ne igra svo­ju pri­ro­dnu po­zi­ci­ju, bli­že go­lu. Stal­no če­kam uta­kmi­cu gdje ću ga ta­mo sta­vi­ti.

O Šti­li­ću

Čemu za­mje­ne, zar je tre­ba­lo va­di­ti naj­bo­lje...?

- Vi mi stav­lja­ti ra­nu na sol; pa ni­kad ne bih mi­je­njao Su­pi­ća, Spa­hi­ća i Pja­ni­ća, da sva tro­ji­ca ni­su tra­ži­la za­mje­nu. Oni vi­še ni­su mo­gli. A, ovi što su ušli su ne­do­ra­sli. Pa da sam imao Ha­sa­gi­ća, Ber­be­ro­vi­ća, Mu­ra­to­vi­ća, Ra­hi­mi­ća, Mi­si­mo­vi­ća, pe­to­ri­ca ko­ja su po­če­la, uči­ni­li bi klu­pu ja­čom, a ovi što su sje­di­li i ušli, ne bi do­šli ni do klu­pe.

Šti­lić, ula­zi u su­dij­skom vre­me­nu ili ni­ka­ko. Za­što, ako svi tvrde da se ra­di i pre­fi­nje­nom igra­ču, kre­ativ­cu...

- Vi­dim svi me to pi­ta­te, a da li bi to­li­ko po­ten­ci­ra­li Šti­li­ća da je os­ta­lo 2:0. Ni­ko ga se ne bi sje­tio. Ja ga gle­dam sva­ki put, znam da pu­no mo­že, ali mi dje­lu­je mla­ko.

Mo­gu­će da se va­ma ta­ko či­ni na klu­pi, ali na te­re­nu što do­ka­zu­je u Polj­skoj su­ve­re­no vla­da sre­di­nom.

- Bit će ve­li­kih pro­mje­na za meč sa Ar­me­ni­jom i Tur­skom. Ve­li­kih, vi­dje­će­te.

Bri­ne ga po­bje­da Tur­ske u Ukra­ji­ni i po­raz Ar­me­ni­je...

- Tur­ci su pre­ga­zi­li Ukra­jin­ce. Ni­je mi ugo­dno. Vi­še sam vo­lio da je Ar­me­ni­ja po­bje­di­la, ova­ko će po sva­ku ci­je­nu že­lje­ti po­pra­vni, da se va­de na na­ma.

I za kraj...

- Ako po­bje­di Bel­gi­ja, a ja imam "šu­hu" da ho­će Špan­ce...

- ... u Špa­ni­ji..?

- Da, ako ih ma­znu Bel­gi­jan­ci mi će­mo bi­ti prvi - izja­vio je Bla­že­vić, se­le­ktor re­pre­zen­ta­ci­je, za "San",sat na­kon što su nam iran­ski ama­te­ri oči­ta­li pra­vu lekciju.

Ovo podebljano mi je najzanimljivije. Nekako mi najviše interesantno ovo što je Damjanović uradio kada ga je ćiro ubacio on jahića poslao na drugo mjesto i rekao mu tamo ti je šef rekao da igraš....

A evo i ćiro je priznao da je htjeo nekim pomoći kao što su Radeljić, Damjanović, a i Mravacu koji je po meni odigrao solidno da sebi nađu klub (ustvari da se prodaju kroz ove utakmice je li nemaju u svojim klubovima više mjesta)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

kenank7
Kontakt:

Post Postao/la kenank7 » 14 avg 2009, 16:40

damjanović nije profesionalac!!!!! pa čak ni najveći kreativci tipa messija ili ronalda ne mijenjaju poziciju svojom voljom ili protv trenerove riječi. . .heh,ja ****e od igrača. . . :D :D :D :D
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name! :)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 14 avg 2009, 17:04

Ciro je stavrno preludi mamlaz! fura se na prvo mjesto a ima sjajnu klupu. ali to je i njegova najaca snaga, samoprofuravanje da smo najjaci- djecu ce bas da napali! Bio sam na tekmi i najgore mi je bilo kada je poprilicno slavodobitno pozdravljao raju u 60 minuti kao da je sve gotovo- cudi me da mu nisu dali mikrofon da kaze koju pametnu. malo je previse cirkusa oko njega i to nekakvog seljackog narodnjackog. Nepotrebno skroz, i mislim da koliko je ova utakmica pokazala da se na neke ne moze racuniti ipak nije pokazala neke nove face a to je i poenta prijateljskih utakmica. ne, on je isao da pomogne damjanovicima a sta da se radi ako se joc neko povrijedi do 5 septembra, sto ne bi valjalo ali treba ocekivati!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 avg 2009, 17:33

Ne treba se zbog jedne utakmice okretati od repke, još pogotovo ako je ta utakmica prijateljska. Svi volimo pobjede i to je normalno. Ipak, probavao je neke igrače. Da je provjera uspjela svi bi bili zadovoljni. Nažalost nije i zbog toga smo prosuli čistu pobijedu. Bolje da je to sada uradio i vidio na čemu je, tako da ne mora eksperimentirati u kvalifikacionim utakmicama - nešto što se ranije događalo usljed neigranja prijateljskih utakmica.
Mi smo stvarno narod krajnosti. Kada ide super euforija nas podigne u nebesa(nešto govorimo Hrvatskoj :roll: ), a kada krene lošije onda su nam prognoze najcrnje i instant depresija. Valjda je i selektor a i kompletna repka zaslužila malo povjerenja, nakon dobrog dosadašnjeg ciklusa.
Sačekajmo Armeniju i Tursku, dajmo im barem toliko prostora, jer ovaj pritisak samo narušava atmosferu pred ove važne utakmice.

Na kraju krajeva, u ovom susretu nije bilo nekoliko standardnih i zbog toga je i klupa bila slaba. Ne kažem da nam je klupa ekstra klasa, ali nije ni toliko loša koliko se čini. Ipak igrači koji su obično na klupi su sada igrali u prvoj postavi, upravo zbog nedostatka par igrača.
Ja sam uvjeren da će se u Armeniji kockice posložiti i to upravo jer smo odigrali ovu utakmicu. To je na kraju i najvažnije, da smo je odigrali i da se vidjelo kako ne treba raditi i koga ne treba zvati.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Malik
Kontakt:

Post Postao/la Malik » 14 avg 2009, 17:51

revan je napisao/la:Ne treba se zbog jedne utakmice okretati od repke, još pogotovo ako je ta utakmica prijateljska. Svi volimo pobjede i to je normalno. Ipak, probavao je neke igrače. Da je provjera uspjela svi bi bili zadovoljni. Nažalost nije i zbog toga smo prosuli čistu pobijedu. Bolje da je to sada uradio i vidio na čemu je, tako da ne mora eksperimentirati u kvalifikacionim utakmicama - nešto što se ranije događalo usljed neigranja prijateljskih utakmica.
Mi smo stvarno narod krajnosti. Kada ide super euforija nas podigne u nebesa(nešto govorimo Hrvatskoj :roll: ), a kada krene lošije onda su nam prognoze najcrnje i instant depresija. Valjda je i selektor a i kompletna repka zaslužila malo povjerenja, nakon dobrog dosadašnjeg ciklusa.
Sačekajmo Armeniju i Tursku, dajmo im barem toliko prostora, jer ovaj pritisak samo narušava atmosferu pred ove važne utakmice.

Na kraju krajeva, u ovom susretu nije bilo nekoliko standardnih i zbog toga je i klupa bila slaba. Ne kažem da nam je klupa ekstra klasa, ali nije ni toliko loša koliko se čini. Ipak igrači koji su obično na klupi su sada igrali u prvoj postavi, upravo zbog nedostatka par igrača.
Ja sam uvjeren da će se u Armeniji kockice posložiti i to upravo jer smo odigrali ovu utakmicu. To je na kraju i najvažnije, da smo je odigrali i da se vidjelo kako ne treba raditi i koga ne treba zvati.
svaka čast za komentar...jedan od rijetkih pametnih...kada se aBd plasiramo u baraž...a sve su prilike da hoćemo...svi ovi što pljuju ćiru govorit će drugačije...nije savršen u redu...ali prvi put s njim reprezentacija igra...kako je kod sliškovića bilo...barbarez na liberu, a taktika...lupi je na bolića pa ako šta bude bude...

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 14 avg 2009, 18:01

Iran kao opomena
Poraz koji je ukazao na brojne probleme
Sreća pa je nogometni dvoboj naše nogometne reprezentacije sa Iranom bio prijateljski! Poraz od 3-2 pokazao je brojne slabosti naše nacionalne vrste pred nastavak kvalifikacija za plasman na planetarni nogometni izlog.

Prvo poluvrijeme izabranici Ćire Blaževića dominirali su travnjakom, te stvorili nekoliko izglednih prilika, no na odmor se otišlo sa nepopularnih 0-0. U nastavku smo sa dvije asistencije Pjanića i dva gola Džeke došli do 2-0, igrali kompaktno i kontrolisali loptu. Nakon toga šef državne selekcije izvršio je nekoliko izmjena (to će se pokazati kao ključnom greškom) što je dovelo do pada trke na sredini terena.

Pobijedili sami sebe

Smanjenje vodstva u 79. minuti prezentira potpuni raspad sistema igre koje je eskaliralo u zadnjih desetak minuta. Kontinuiran pritisak na našu posljednju liniju doveo je do gubljenja lopti, što je dodatno ohrabrilo goste koji dolaze do poravnjanja četiri minute prije isteka regularnog dijela. Pogodak u trećoj minuti sudijske nadoknade i potpuni rezultatski obrt (od 0-2 do 3-2) završili su žalosnu koševsku večer. Poraz je donio val pesimizma i brojne kritike pred ključne kvalifikacione sudare.

Ova utakmica pokazala je da Nurković, Radeljić i Damjanović trenutno nisu u formi ili nemaju reprezentativni kvalitet. Također se pokazalo da izostanak Misimovića predstavlja pretežak hendikep za reprezentaciju. No, potvrdila se i teza da je Pjanić veliki talent i da selektor u budućim reprezentativnim avanturama ozbiljno može računati na igrača Lyona (ovo se posebno odnosi na narednu kvalifikacionu utakmicu kada izostaje veznjak Wolfsburga).

Sve navedeno sugerira da BiH za daljnje ambicije mora bitno poboljšati igru. I protiv Belgije u Zenici u posljednjih pola sata branili smo 2-0, pa smo čak i sa igračem više primili pogodak. Sličan pad drugi put nije prošao nekažnjeno. Koji je uzrok? Vjerovatno je naš selektor držao spoznaju da je vodstvo od dva gola razlike dovoljno za pobjedu, te kako će sa igrom bez mnogo rizika kontrolirati suparnika.Odrekao se vlastite napadačke igre, htio čuvati rezultat. Ideja nije prošla. Reklo bi se da smo pobijedili sami sebe.

Eksperiment koji nije prošao

Je li naša selekcija prerano upisala trijumf? Je li BiH fizički u rezervi ili je pad došao zbog slabije forme pojedinih igrača? Jesu li očekivanja javnosti od ove generacije previsoka ili nogometaši koji sjede na klupi nemaju vrijednost za otvorenu borbu sa suparnikom? Najbliže istini čini nam se ovo posljednje. Ipak, jasnije odgovore imaćemo nakon Armenije i Turske.

Dodamo li tome da su nedostajali Misimović, Rahimić, Muratović, Hasagić, Berberović i Vladavić onda je posve jasno gdje leži uzrok poraza. Na kraju je i Ćiro Blažević priznao svoju pogrešku te napomenuo da najozbiljnije može računati na 12 ili 13 igrača.

Treba biti realan, niti jedan trener, pogotovo nakon poraza od Irana, neće revolucionarno mijenjati ekipu kojoj vjeruje (sastav koji je pobijedio Belgiju). Eksperiment sa pojedinim nogometašima očito nije prošao.

Ostaje da vidimo hoće li biti rezova ili samo korekcija za kvalifikacione okršaje koji nas očekuju za nešto više od dvadesetak dana. Utakmica sa Armenijom daće mnoge odgovore, pobjeda bi donijela samopouzdanje pred susret sa izabranicima Fatiha Terima samo nekoliko dana kasnije.

O Turskoj, koja se nameća kao presudna utakmica, rezmišljat će se tek nakon Armenaca. A ako bi eventualno uspjeli u oba meča doći do kompletnog plijena to bi praktično značilo da smo milimetar do baraža.

Nešto malo i o linijama. Odbrana koja je tretirana kao najsporniji dio tima pokazala je brojne pukotine. Posebno treba da brine činjenica da Supić (koji je trenutno prvi golman) još uvijek nema kluba, te samostalno trenira. Zamjena protiv Irana nije opravdala očekivanja, a još uvijek nismo sigurni da li će se odazvati Asmir Begović. Sve ovo treba da zabrinjava selektora.

Do sada smo uvijek hvalili igru naše vezne linije. U sudaru sa Iranom nedostajala su tri od četiri igrača iz udarne postave (Misimović, Rahimić i Muratović). Ne treba bježati od istine da je pad u igri ovog dijela tima jedan od osnovnih razloga poraza. Sa pomenutim igračima sredinu u prvih jedanaest još čini Senijad Ibričić. Prve alternative su Pjanić, Štilić, Bajramović i Vladavić.

Mnogo puta je apostrofirano da imamo moćan napad. Džeko je to pokazao bezbroj puta. I u posljednjem duelu je dva puta poentirao. Za Ibiševića bi se reklo da još uvijek nije u top- formi, pa njegove prave partije tek očekujemo.

Za kraj treba podvući da je Iran velika opomena za predstojeće dvoboje. BiH je još itekako u igri...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 avg 2009, 19:06

revan je napisao/la:Ne treba se zbog jedne utakmice okretati od repke, još pogotovo ako je ta utakmica prijateljska. Svi volimo pobjede i to je normalno. Ipak, probavao je neke igrače. Da je provjera uspjela svi bi bili zadovoljni. Nažalost nije i zbog toga smo prosuli čistu pobijedu. Bolje da je to sada uradio i vidio na čemu je, tako da ne mora eksperimentirati u kvalifikacionim utakmicama - nešto što se ranije događalo usljed neigranja prijateljskih utakmica.

gledaj trebas vidjet igraca pa ga probat sa druge strane svi znamo da nam je odbrana katastrofa to je mogo vidjet protiv omana ehh hajd mio reci sta je uradio da je popravi ?seto po zagrebu trazio talente,valjo gluposti oko sarbinija koji nije ni u rangu sa zecom(koji nije ni dobio priliku)jeli gledo sarajevo?jeli gledo slaviju?gdje je trazio odbrambene igrace ?na obn talentima....
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 14 avg 2009, 19:29

nick je napisao/la:gledaj trebas vidjet igraca pa ga probat sa druge strane svi znamo da nam je odbrana katastrofa to je mogo vidjet protiv omana ehh hajd mio reci sta je uradio da je popravi ?seto po zagrebu trazio talente,valjo gluposti oko sarbinija koji nije ni u rangu sa zecom(koji nije ni dobio priliku)jeli gledo sarajevo?jeli gledo slaviju?gdje je trazio odbrambene igrace ?na obn talentima....
On Sharbinija vise nece ni spomenuti, prodan je Hajduku, a i dobice poziv Hrvatske reprezentacije. Ciro svoju zadacu ispunio.
100% sportski i krajnje opušten potpis

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 avg 2009, 19:31

Ne znam koliko je Ćiro Blažević u Sarajevu uopće “bio na bosanskoj utakmici” (2-3). Jer, u isto vrijeme se igralo protiv momčadi...
...iz “pradomovine svih Hrvata”, a igrala je i Hrvatska u Minsku. Više nego rezultat protiv Iranaca zanimali su ga detalji s “one druge utakmice”. – uvertira je u razgovor uvod je u razgovor kojeg je novinar Jutarnjeg lista obavio sa Ćirom Blaževićem.

Dan nakon (nesretnog) poraza?

Nije dobro kad se izgubi, ali - hvala Bogu da su “naši” pobijedili! - kaže Ćiro.

Naši, to je vrlo širok pojam na ovim meridijanima. U kakvoj formi je Bosna (i Hercegovina)?

Iako su nam nedostajala četvorica bitnih igrača, nismo bili loši. A nema ni prevelike žalosti, “moji” Iranci su nas pobijedili!

Ćiri Blaževiću predstoji vruća jesen. 5. rujna ide u Armeniju i nakon toga, 9. IX, utakmica nad utakmicama - Turska.

Igrat ćemo u našem domu, u Zenici! Glavni igrači su u velikoj formi, “Turska pada kao klada, uvalit ćemo tri komada, izdeklamirao je Ćiro u stilu svog pokojnog prijatelja, radioreportera Ive Tomića.

Ne brine li vas “trica” u Kijevu, Turska je protutnjala kroz Ukrajinu kao njemački tenkovi četrdesetprve?

Nema brige, past će Turci kao zrela kruška - zaključio je Ćiro Blažević, koji se od svih balkanskih izbornika nalazi u najboljoj situaciji. U boljoj poziciji su jedino Srbi, koji vode u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Ali, još uvijek se boji da Bosna ne bude najlošija druga. Za Hrvatsku, kaže, nema straha:

Imao sam otvorenu telefonsku liniju cijelu utakmicu, stalno sam bio s “Vatrenima”, rekao je Ćiro, koji je bio izbornik čak četiri reprezentacije, Švicarske, Hrvatske, Irana i Bosne i Hercegovine.

:roll: :roll:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.