EURO 2016: Grupa A (Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko prolazi dalje?

Francuska
117
40%
Rumunija
41
14%
Albanija
25
9%
Švicarska
106
37%

Ukupno glasova: 289

let3
Kontakt:

Re: EURO 2016: Grupa A (Francuska, Švicarska, Rumunija, Albanija)

Post Postao/la let3 » 10 jun 2016, 23:32

Mozambik je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Francuzi sa ovakvom odbranom i ovim smetalom Matuidijem tesko da se mogu nadati tituli.
:thumbup: i ja nešto kontam.

Mada stoperi im nisu toliko loši bili , koliko su im bekovi grozni :damn:

Sagna i Evra su kriticni, davno prošao zenit...imaju li koga umjesto njih :roll:
Imam osjecaj da ce Bartomeu, inace zamjenik nedodirljivog direktora svemira, izvalili jedno 60 milja za Payeta, sta ti mislis?
Ne bih imao ništa protiv toga :kafa: momak zna znanje :thumbup: ali cisto sumnjam da bi Barto izvalio toliku svotu.
Potrošilo se dosta love na Suareza i Neymara, pa se sad steže kaiš :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 jun 2016, 23:34

Dimitri Payet's four international goals have all been from outside the box.

Bolestan šuter

slika

Dimitri Payet: Made 8 key passes vs Romania, just 1 fewer than every other player on the pitch combined (9)

slika

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jun 2016, 23:34

let3 je napisao/la:
Ne bih imao ništa protiv toga :kafa: momak zna znanje :thumbup: ali cisto sumnjam da bi Barto izvalio toliku svotu.
Potrošilo se love na Suarerza i Neymara, pa se sad steže kaiš :mrgreen:
E sirotinjo. Još jedna stvar u kojoj nam nikad nećete biti ravni. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 jun 2016, 23:35

Payet najbolji, igracina. Bekovi Francuske su ocajni i prestari. Kako god, nisam impresioniran Francuskom i definitivno ih ne vidim kao osvajace , nisu mi sigurno po igri u top 3 favorita kako mnogi govore. Ali dobro prosla je tek jedna utakmica.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 jun 2016, 23:36

Kawhi je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Potrošilo se love na Suarerza i Neymara, pa se sad steže kaiš :mrgreen:
E sirotinjo. Još jedna stvar u kojoj nam nikad nećete biti ravni. :kafa:
OK, ali o tome možemo nastaviti na temi Primere. Da ne spamamo ovdje o tome :P

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 jun 2016, 23:36

Odigrali Rumuni kompaktno, borbeno i pametno.
Ne cudi, puno je tu iskusnih igraca.
Ovaj Razvan Rat igra od proslog stoljeca za reprezentaciju.
Zasluzili su gosti remi, a opet na kraju ga zasluzeno zabio ubjedljivo najbolji pojedinac na terenu.

Francuzi sa ovakvim sistemom su penicilin za reprezentacije koje preferiraju ofanzivnu igru i posjed, a mucit ce se protiv ovakvih ukoliko ne povedu na vrijeme
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 10 jun 2016, 23:47

JohnCleese je napisao/la:Francuzi sa ovakvim sistemom su penicilin za reprezentacije koje preferiraju ofanzivnu igru i posjed, a mucit ce se protiv ovakvih ukoliko ne povedu na vrijeme
To je to, otprilike. Mada, imaju oni još dovoljno igrača osim Payeta koji mogu napravit ovakav momenat koji lomi meč, kad se muče. Ne sumnjam da će i Pogba i Griezmann imati barem jedan ovakav momenat. Pa, zašto ne i Coman i Martial kao džokeri ako već ne budu startali. Ima tu dovoljno kvaliteta da se i na mišiće uzimaju mečevi. Zadnja linija jest problem, ali mislim da vezni red i tu može odigrati ključnu ulogu. Kante ore teren.

Uglavnom, ne idealan start, ali bodovi su tu, pritisak malo manji i vjerujem da će to biti bolje u narednim mečevima.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

FliX
Kontakt:

FRANCE : ROMANIA 2:1

Post Postao/la FliX » 10 jun 2016, 23:55

FRANCE : ROMANIA 2:1 - ocekivano
Zadnja izmjena: FliX, dana/u 11 jun 2016, 03:49, ukupno mijenjano 1 put.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 10 jun 2016, 23:58

leorey je napisao/la:Payet najbolji, igracina. Bekovi Francuske su ocajni i prestari. Kako god, nisam impresioniran Francuskom i definitivno ih ne vidim kao osvajace , nisu mi sigurno po igri u top 3 favorita kako mnogi govore. Ali dobro prosla je tek jedna utakmica.
kako nisu u top 3 oni španjolci i njemci ko drugi onda?...belgija možda ali ipak francuska je domaćin moraš to uzest u obzir

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 11 jun 2016, 00:02

slika

:bow: :bow:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 11 jun 2016, 00:11

kako mi je drago da je sviran ocigledan penal za rumunjsku da nebi i ovo prvenstvo zapocelo kao ono prije dvi godine ,kad je onaj klosar kinesi bio naklonjen domacinu,neznam puno kritika za pogbu i grizmana,ispadaju koda lopte nisu primili ,jest da znaju vise,ali imali su finih prilika, msm za pocetak jednog natjecanja,perfektno otvaranje ,mislim da ce bit skupine nesto ko Mundijal 2014

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 11 jun 2016, 00:35

Ousmane7 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Payet najbolji, igracina. Bekovi Francuske su ocajni i prestari. Kako god, nisam impresioniran Francuskom i definitivno ih ne vidim kao osvajace , nisu mi sigurno po igri u top 3 favorita kako mnogi govore. Ali dobro prosla je tek jedna utakmica.
kako nisu u top 3 oni španjolci i njemci ko drugi onda?...belgija možda ali ipak francuska je domaćin moraš to uzest u obzir
Pa meni nisu. Gledaj, oni su igracki sigurno u vrhu, kad gledas imena, ali ja ih jednostavno ne vidim kao osvajace ovog prvenstva. Kao sto nisam vidio niti Brazil na SP.

Treba sacekati pa vidjeti kako ce igrati protiv jacih ekipa. Puno je tu reprezentacija koje mogu iznenadit i sigurno je da ce iznenadjenja biti. Engleska, Italija ? Portugal ? Da se razumijemo niti jedna od ove 3 ekipe nisu igracki bolji od Francuza, ali to su ipak Engleska, Italija i Portugal. Treba vidjeti kako ce odigrati utakmice. Osim njih imas standardno Spaniju i Njemacku pa i Belgiju. Ni Belgiju ne vidim u finalu.

Iznenadjenja ce, kazem biti u to sam uvjeren. Ali isto tako ispast ce rano bar jedan favorit, uvijek tako bude. Brazil na SP recimo, svi su ih u finalu vidjeli, ali meni se cinilo da igraju nekako isforsirano na snagu, nije uvjerljiva bila niti igra a ni rezultat. Naravno da nisam ocekivao onakvo razbijanje od Njemacke, ali ih jednostavno nisam vidio kao osvajace.
27.10.2020

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 11 jun 2016, 00:46

leorey je napisao/la:
Ousmane7 je napisao/la:
Pa meni nisu. Gledaj, oni su igracki sigurno u vrhu, kad gledas imena, ali ja ih jednostavno ne vidim kao osvajace ovog prvenstva. Kao sto nisam vidio niti Brazil na SP.

Treba sacekati pa vidjeti kako ce igrati protiv jacih ekipa. Puno je tu reprezentacija koje mogu iznenadit i sigurno je da ce iznenadjenja biti. Engleska, Italija ? Portugal ? Da se razumijemo niti jedna od ove 3 ekipe nisu igracki bolji od Francuza, ali to su ipak Engleska, Italija i Portugal. Treba vidjeti kako ce odigrati utakmice. Osim njih imas standardno Spaniju i Njemacku pa i Belgiju. Ni Belgiju ne vidim u finalu.

Iznenadjenja ce, kazem biti u to sam uvjeren. Ali isto tako ispast ce rano bar jedan favorit, uvijek tako bude. Brazil na SP recimo, svi su ih u finalu vidjeli, ali meni se cinilo da igraju nekako isforsirano na snagu, nije uvjerljiva bila niti igra a ni rezultat. Naravno da nisam ocekivao onakvo razbijanje od Njemacke, ali ih jednostavno nisam vidio kao osvajace.
gle brazil ni i igrački nije mnogia šmekao msln fred s30+ godina jedini pravi špic ciaoo.. to je bilo više za očekivat nego ovo što ti sad kažeš za francuze pogotovo nakon neymarove ozljede jbg finale bilo skoro pa nemoguće s onakvim njemcima,al vidićemo sve šta je je obrana francuske je kirminalna evra bi jedino kod nas igrao u startnoj postavi jer mi imamo već kozna koliko vremena rupu s lijevim bekom iako je vrsaljko igrao dobro na sp on je ipak desni bek..al francuska ima na svakoj poziciji odlične igrače i kvalitetne zamjene i mislim da je ovo samo jedan mali presing na početku velikog natjecanja i sad kad je payet skinuo paučine protiv albanije i švicarske ćemo vidit jeli to to, ako nabiju samopouzdanja napadu koji je fenomenalan biće vatrometa

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 11 jun 2016, 00:49

BijelaCokolada je napisao/la:Kako bi im legao Ben Arfa...
a u napadu još jedan joker zvan lacazette umjesto gignaca...msln lacazette dere već 2 godine po francuskoj a gignac ode u mexico s 30+ i već ima istog napadača u vidu girouda,skroz nelogično

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 jun 2016, 00:49

Radim sa Rumunom na poslu i on fakat prati fudbal i voli njihovu repku i danas kad sam sa njim pricao veli gubimo 3-0 ili 3-1 jer je trener Rumuna najavio da ce da se brani a ne da napada i daide na kontre (valjda u njihivim medijima ima vise izjava). E sad ili su Francuzi toliko losi, il su Rumuni bas solidna repka neznam (sad cu tek pogledati tekmu) ali meni 2-1 za Francuze i ne zvuci tako ubjedljivo. :think: :think:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 11 jun 2016, 00:52

nemojte bit naivni i odma otpisat francuziće nakon malo mučenja na startu..sasvim normalna stvar,obrana šmeka al opet.. :nene:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 11 jun 2016, 00:54

Ma ekipa koja ima toliko dobrih napadaca ( koji iz mnogih razloga su otpali/ ili zbog povreda ili odluke trenera) a igra im Giroud , nece osvojiti prvenstvo. Znaci Francuska na celu sa Giroudom kao prvim napadacem nece proci Njemacku/Spaniju a mozda cak i malo slabije repke u to sam uvjeren.

Covjeku treba 15 sansi da zabije jedan gol. Zbog toga i Arsenal visi, pa sjetimo se samo utakmice s Barcelonom , sta je toga propustio lik. Primjera radi, pogledajte Poljsku s Lewandowskim i vidjet cete kako se zabijaju golovi iz jedne ili dvije sanse. Razlika je u klasi naravno.

Kriminalno je ne pozvati Benzemu pa i Riberya.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jun 2016, 00:58

leorey je napisao/la:Ma ekipa koja ima toliko dobrih napadaca ( koji iz mnogih razloga su otpali/ ili zbog povreda ili odluke trenera) a igra im Giroud , nece osvojiti prvenstvo. Znaci Francuska na celu sa Giroudom kao prvim napadacem nece proci Njemacku/Spaniju a mozda cak i malo slabije repke u to sam uvjeren.

Covjeku treba 15 sansi da zabije jedan gol. Zbog toga i Arsenal visi, pa sjetimo se samo utakmice s Barcelonom , sta je toga propustio lik. Primjera radi, pogledajte Poljsku s Lewandowskim i vidjet cete kako se zabijaju golovi iz jedne ili dvije sanse. Razlika je u klasi naravno.

Jesi li to izostavio Gameira :mrgreen:

A svodnik Karimaga je sam sebe odstranio iz selekcije, onako realno.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 11 jun 2016, 01:00

leorey je napisao/la:Ma ekipa koja ima toliko dobrih napadaca ( koji iz mnogih razloga su otpali/ ili zbog povreda ili odluke trenera) a igra im Giroud , nece osvojiti prvenstvo. Znaci Francuska na celu sa Giroudom kao prvim napadacem nece proci Njemacku/Spaniju a mozda cak i malo slabije repke u to sam uvjeren.

apsolutno se slažem da je giroud loš odabir pored griezmana kojeg se može koristit u samom špicu(lacazette nepozvan) pa čak i mladog martiala koji je imao odličnu sezonu,s ovakmiv igračima možeš birati stil igre lepršavo okomito tika taka,s osiguračima u vidu matuidia i kante dićeš bolje onda si osuđen na neke glupe centaršuta s boka i krila jer giroud nemože zaabit gol nego s glavom posrano ko šta ga ja i včrs zabio skroz glupo...al ne slažem se za riberya i benzemu,ribery je već odavno prekrižio francusku i ona njega i neka ne zaslužuje je neka mladi momci igraju ima kvalitete i želje i bez njega,benzema također gotovo da je sigurno da bi benzema igrao umjesto girouda u špici da je u sastavu i to je loigčno kad se uzme u obzir kvaliteta i sve..ali pos vemu sudeći kao što je naš lovren izbačen tako je i on prekižen,ne zbog kvalitete nego zbog nečega što se zove disciplina,bar prema onome što emdiji iznose,a sad da li je lovren ili benzema u pravu nez...svejedno bio bi šokiran ukoliko ova francuska i s ovim upitnicima u obrani bez varanea sakhoa i bez benzeme ne dođe na domaćem terenu bar do polufinala i to bi bio stvarno podbačaj...

Zaključano

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.