BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Momciluk
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Momciluk » 10 sep 2015, 17:27

dubrovnik je napisao/la:Ja ne znam care koga ce on izvesti. Cesto mi je u zivotu iskustvo govorilo nesto sto bi se poslije i dogodilo. Stekao sam dojam da je Mesa teski ziheras i ova prva formacija ce mu dati alibi. Nismo imali srece Besic je bio out a drugog DM nisam imao na raspolaganju. Kola je opasan na DM jer ce hvatati Balea a igrac Reala ce sigurno biti zasticen od raznik opasnih startova kojih kod naseg Sea nikad ne fali. Zuka ga bojim se ne moze uhvatiti. Ako se bude Mesa vodio ovim rezonom svi cemo pozdraviti Hadzica u prvih 11 i usput se dovesti u situaciju da se ugase sanse za EP. Mi mozemo pobijediti i sa ovim sastavom ali sama ova situacija i mogucnosti koje smo imali i silni scauting su meni smijesni. A on ide gledati Veda. Ups Vedo ne igra mozda mu je bolje da skokne do Beca. Ali eto ga tamo.
Ma nikako mu to ne moze biti alibi, on ako hoce da se navijaci okrenu protiv njega i da mu i nakon otkaza je.bu sve redom bujrum nek i Avdiju zove, ne mislim samo zbog Hadzica nego i zbog Medunjanina jer on nema sta trazit u prvih 11.
Nek stavi Spahica na DM, ima brzinu, tehniku, iskustvo i sigurnost a pokazao je i sa stoperske pozicije da bolje igra tu oko sredine terena od svih nasih veznih. Stopera nam ne fali i nije bitno ko ce ga zamijenit.
This time next year we'll be millionaires.

Rios

Post Postao/la Rios » 10 sep 2015, 17:28

dubrovnik je napisao/la:@Rios
Ja ti opet kazem pogledaj ovog Grahovca. Momak je obrambeno postao puno bolji. Iznosi loptu, spona je izmedju obrane i napada Rapida kada igra. Ne boji se uci u duel i u utakmicama koje sam gledao je bio bas dobar. Ne bi ni Besic zavrsio u Evertonu da nije bilo reprezentacije. Osobno mislim da je trenutno najbolji izbor za DM. Nikad necu reci rijec protiv Mesine odluke da to igraju Kola ili Zuka. Ali zadnja utakmica pa dijelom i predzadnja mi daju za pravo da se bojim njegovih poteza. Potez koji mene strasi je.
............ Hadzic............ Medunjanin...........
........................ Pjanic.................................
Ja bi radije nesto drugacije:
............Grahovac.......... Pjanic...................
.......................... Hajrovic............................
kad vec nije rijesio Milicevica. Valjda ce me Mesa razuvjeriti. Do sada je trebalo puno bolje.
Ova prva postava koju si stavio ne bi apsolutno imala moju podrsku i sumnjam da bi donijela ista dobro,nadati se da do toga nece doci.

Ovo je moj favorit:
--------------------- Kolasinac--------------------
-----Pjanic--------------------------Vranicic ( ako odigra sve utakmice u BL do tada )

Sto se tice Besica zaboravljas da je on prvo odigrao jako dobro protiv Meksika cini mi se u prijateljskoj,pa je odigro cijelu sezonu u Madjarskoj jako dobro,izabran za najboljeg stranca da bi slag na tortu bio pozivanje na SP i Besicev odlazak u Everton i promovisanje u jednog od najvaznijih igraca repke.
Mene je strah da bi,zbog vaznosi utakmice,eventualna losa utakmica ili neka greska Grahovca ( ne zbog nekvaliteta nego zbog pritiska i vaznosti utakmice ) momka stavila na udar kritika i vjerovatno zapecatila igranje u repki a nas kostalo Eura.Ovako mu treba dati sansu u nekoj prijateljskoj a da se on tada ustali u Rapidu i pokaze jedan duzi period taj kvalitet koji pokazuje sad.Ili ga pozvati pa ako,nedo Bog,kiksamo protiv Velsa dati mu sansu protiv Kipra.
Recimo i Zahirovic je debitovao protiv Grcke u prijateljskoj i nakon toga postao vazan faktor citav jedan ciklus,sad se sjetih :mrgreen:
Elem,da ne duzimo vise,Mesina ce biti zadnja naravno,vazno je da on povuce pravi potez,a mi ako i fulimo nije strasno :D
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 10 sep 2015, 17:37

Pa Meša nije želio sa Vrančićem kao debitantom riskirati protiv jedne Andore, a očekujete da stavi Grahovca kao debitanta u neuporedivo težoj utakmici s Velsom?! Ovdje ne govorim o kvalitetu, možda ga taj momak i ima dovoljno za reprezentaciju, možda i ne, ne znam jer ga nisam gledala, već o Mešinom pristupu u kojem on očito izbjegava i najmanji rizik i očekivati jedan ovakav potez, znajući njegov dosadašnji način rada, po meni je potpuno nerealno. Možemo mi ovdje danima raspravljati, ali to mjesto će najvjerovatnije zauzeti neko od trojca Zukanović, Kolašinac, Hadžić.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2015, 17:40

Rios je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:@Rios
Ja ti opet kazem pogledaj ovog Grahovca. Momak je obrambeno postao puno bolji. Iznosi loptu, spona je izmedju obrane i napada Rapida kada igra. Ne boji se uci u duel i u utakmicama koje sam gledao je bio bas dobar. Ne bi ni Besic zavrsio u Evertonu da nije bilo reprezentacije. Osobno mislim da je trenutno najbolji izbor za DM. Nikad necu reci rijec protiv Mesine odluke da to igraju Kola ili Zuka. Ali zadnja utakmica pa dijelom i predzadnja mi daju za pravo da se bojim njegovih poteza. Potez koji mene strasi je.
............ Hadzic............ Medunjanin...........
........................ Pjanic.................................
Ja bi radije nesto drugacije:
............Grahovac.......... Pjanic...................
.......................... Hajrovic............................
kad vec nije rijesio Milicevica. Valjda ce me Mesa razuvjeriti. Do sada je trebalo puno bolje.
Ova prva postava koju si stavio ne bi apsolutno imala moju podrsku i sumnjam da bi donijela ista dobro,nadati se da do toga nece doci.

Ovo je moj favorit:
--------------------- Kolasinac--------------------
-----Pjanic--------------------------Vranicic ( ako odigra sve utakmice u BL do tada )

Sto se tice Besica zaboravljas da je on prvo odigrao jako dobro protiv Meksika cini mi se u prijateljskoj,pa je odigro cijelu sezonu u Madjarskoj jako dobro,izabran za najboljeg stranca da bi slag na tortu bio pozivanje na SP i Besicev odlazak u Everton i promovisanje u jednog od najvaznijih igraca repke.
Mene je strah da bi,zbog vaznosi utakmice,eventualna losa utakmica ili neka greska Grahovca ( ne zbog nekvaliteta nego zbog pritiska i vaznosti utakmice ) momka stavila na udar kritika i vjerovatno zapecatila igranje u repki a nas kostalo Eura.Ovako mu treba dati sansu u nekoj prijateljskoj a da se on tada ustali u Rapidu i pokaze jedan duzi period taj kvalitet koji pokazuje sad.Ili ga pozvati pa ako,nedo Bog,kiksamo protiv Velsa dati mu sansu protiv Kipra.
Recimo i Zahirovic je debitovao protiv Grcke u prijateljskoj i nakon toga postao vazan faktor citav jedan ciklus,sad se sjetih :mrgreen:
Elem,da ne duzimo vise,Mesina ce biti zadnja naravno,vazno je da on povuce pravi potez,a mi ako i fulimo nije strasno :D
Slazem se ja za Besica ali nemoj zaboraviti da je on u Madjarskoj igrao vrlo cesto stopera pa ga ona nesreca stavi na DM i covjek je bio dobar. Ja prvenstveno prizeljkivam poziv Grahovcu pa neka onda vide na treninzima koliko momak vrijedi. Ne mora mu klub uvijek davati odgovor. Kolasinac je igrao povremeno u svom klubu DM ali sada i nije bas u top formi. Ponavljam nemam nista protiv njegovog izbora na Besicevu poziciju. Grahovac je kao i Milicevic vec morao dobiti 20ak minuta u utakmici sa Austrijom. Mesa je ovdje godinu dana a ne znamo nista vise od onog dana kada je dosao. To je ono sto mene plasi. Malac je bio kapetan U21 nema ni minut sumnje za koga zeli igrati ali poziv nikako da dodje. U to vrijeme onaj dundjer kupuje Pilavu i Begicu torte. Ne svidja mi se to, usput ima i Sanjin do tada vremena da se probije u prvi tim i konacno pokaze da moze pomoci. Ne za poziciju DM naravno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2015, 17:45

DragonGirl je napisao/la:Pa Meša nije želio sa Vrančićem kao debitantom riskirati protiv jedne Andore, a očekujete da stavi Grahovca kao debitanta u neuporedivo težoj utakmici s Velsom?! Ovdje ne govorim o kvalitetu, možda ga taj momak i ima dovoljno za reprezentaciju, možda i ne, ne znam jer ga nisam gledala, već o Mešinom pristupu u kojem on očito izbjegava i najmanji rizik i očekivati jedan ovakav potez, znajući njegov dosadašnji način rada, po meni je potpuno nerealno. Možemo mi ovdje danima raspravljati, ali to mjesto će najvjerovatnije zauzeti neko od trojca Zukanović, Kolašinac, Hadžić.
Slazem se da ga ovaj nece staviti ali sta bi ja trebao. Amenovati takav pristup iako se ne slazem sa tim. Tako je i Hrvatski izbornik radio pa je sada bivsi. Nema tome mjesta u sportu Zmajice. Treba pogledati i one koje nisu u sastavu i ako su bolji pozvati ih. Ako instalira Hadzica u prvi tim on meni postaje pravi nasljednik SS na nasoj klupi. Dzaba smo krecili kako neko rece

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 10 sep 2015, 18:07

dubrovnik je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Pa Meša nije želio sa Vrančićem kao debitantom riskirati protiv jedne Andore, a očekujete da stavi Grahovca kao debitanta u neuporedivo težoj utakmici s Velsom?! Ovdje ne govorim o kvalitetu, možda ga taj momak i ima dovoljno za reprezentaciju, možda i ne, ne znam jer ga nisam gledala, već o Mešinom pristupu u kojem on očito izbjegava i najmanji rizik i očekivati jedan ovakav potez, znajući njegov dosadašnji način rada, po meni je potpuno nerealno. Možemo mi ovdje danima raspravljati, ali to mjesto će najvjerovatnije zauzeti neko od trojca Zukanović, Kolašinac, Hadžić.
Slazem se da ga ovaj nece staviti ali sta bi ja trebao. Amenovati takav pristup iako se ne slazem sa tim. Tako je i Hrvatski izbornik radio pa je sada bivsi. Nema tome mjesta u sportu Zmajice. Treba pogledati i one koje nisu u sastavu i ako su bolji pozvati ih. Ako instalira Hadzica u prvi tim on meni postaje pravi nasljednik SS na nasoj klupi. Dzaba smo krecili kako neko rece
Razumijem šta hoćeš da kažeš, ima stvari koje se i meni ne sviđaju i koje bi se za moj pojam mogle raditi i bolje, ali mi jednostavno ne utičemo na to, koga zanima šta se nekolicini nas ovdje sviđa, a šta ne, realno nismo nikakav faktor i možemo samo iznositi mišljenje, to je sve. Selektor je taj koji odlučuje i dok smo i dalje u igri sve je na njegovoj strani.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 sep 2015, 18:20

Mi ako dobijemo Wales i kvalifikovat ćemo se na EP, ako smo to sposobni uraditi ovako deficitarni onda definitivno idemo, računam i da će Belgija uzeti Izraela.

Mada iskreno sumnjam da ih možemo dobiti, već vidim patnju u toj utakmici mi se mučimo a oni zabijaju iz kontre.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 10 sep 2015, 18:41

FaraonTM je napisao/la:Mi ako dobijemo Wales i kvalifikovat ćemo se na EP, ako smo to sposobni uraditi ovako deficitarni onda definitivno idemo, računam i da će Belgija uzeti Izraela.

Mada iskreno sumnjam da ih možemo dobiti, već vidim patnju u toj utakmici mi se mučimo a oni zabijaju iz kontre.
Ma zabit ce Dijamant jedan ali se bojim kakvog Bejlovog suta kao onog iz Walesa u 90 min kad je zamalo pogodio. Realno jaci smo ali nikad se ne zna. Mene vise strah te utakmice Belgija-Izrael, nesto mi to suhveli.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 sep 2015, 18:51

FaraonTM je napisao/la:Mi ako dobijemo Wales i kvalifikovat ćemo se na EP, ako smo to sposobni uraditi ovako deficitarni onda definitivno idemo, računam i da će Belgija uzeti Izraela.

Nismo nesto posebno deficitarni. Od vaznih igraca falice nam Besic i to je to, naravno ako se neko ne povrijedi.
Ponavljam, Vels pada u Zenici!
Nama je biti ili ne biti, a vec smo navikli na teske , istorijske utakmice( :roll: ). Oni nemaju iskustvo, tesko ce nositi pritiskom, pogotovo pred razularenim navijacima.

siljevac
Kontakt:

Post Postao/la siljevac » 10 sep 2015, 19:02

sto si se razbacao dubrovnik , ne bi da si bilic . sta gospe ti prdis nemas pojma o cemu mlatis . budi jednom realan u zivotu . popi kavu , popi kavu na stradunu .nemoj vise da se cujes alaha ti . :tralala: :tralala: :tralala: :tralala:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 sep 2015, 19:09

HariTz je napisao/la:10.10. 2015. BiH - Wales
13.10. 2015 Kipar - BiH

Svima je računica jasna. Obje utakmice moramo pobjediti da bi zadržali šanse za baraž, dok pritom moramo pratiti rezultate Izraela protiv Kipra i Belgije.
Protiv Walesa suspenziju će imati Muhamed Bešić, dok Wales može ovjeriti plasman na EP protiv nas. Igraju utakmicu protiv Andore, tako da protiv nas se ne moraju "čupati"

Sretno nam, biće jako teško doći do plasmana. :bih:
A Boga ti što je Wales na engleskom, a Kipar na našem?
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2015, 19:17

Rios je napisao/la:A sta je referenca Grahovcu za pozivanje i stavljanje u pocetnih 11 u 2 najvaznije utakmice ovog ciklusa? Nisam ironican,ozbiljno pitam.. :think:
Grahovca je trebalo pozvati ( ako je bio u kombinacijama ) da odigra protiv Andore. To je bila prava sansa za njega. Sada je naravno kasno za ove dvije utakmice da debituje i bez veze se spominje vise. Tako je odlucio selektor da mu u ovom momentu nije potreban. Da ima bolje igrace vec sada. Dali je bio upravu, vrijeme ce pokazati.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2015, 19:27

Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la:A sta je referenca Grahovcu za pozivanje i stavljanje u pocetnih 11 u 2 najvaznije utakmice ovog ciklusa? Nisam ironican,ozbiljno pitam.. :think:
Grahovca je trebalo pozvati ( ako je bio u kombinacijama ) da odigra protiv Andore. To je bila prava sansa za njega. Sada je naravno kasno za ove dvije utakmice da debituje i bez veze se spominje vise. Tako je odlucio selektor da mu u ovom momentu nije potreban. Da ima bolje igrace vec sada. Dali je bio upravu, vrijeme ce pokazati.
Nije bio u pravu Ajax. U stvari jest dok nije Besic podivljo.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 sep 2015, 20:07

bagrcavi je napisao/la:
HariTz je napisao/la:10.10. 2015. BiH - Wales
13.10. 2015 Kipar - BiH

Svima je računica jasna. Obje utakmice moramo pobjediti da bi zadržali šanse za baraž, dok pritom moramo pratiti rezultate Izraela protiv Kipra i Belgije.
Protiv Walesa suspenziju će imati Muhamed Bešić, dok Wales može ovjeriti plasman na EP protiv nas. Igraju utakmicu protiv Andore, tako da protiv nas se ne moraju "čupati"

Sretno nam, biće jako teško doći do plasmana. :bih:
A Boga ti što je Wales na engleskom, a Kipar na našem?
Pokazujem raskošno poznavanje engleskog jezika :)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2015, 20:16

Ajax kralju prema tvom shvatanju fudbala, Mesa je trebao da pozove 4-5 novih igrača i da ih sve proba u kvalifikacijskoj utakmici.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2015, 20:34

jasmin10 je napisao/la:Ajax kralju prema tvom shvatanju fudbala, Mesa je trebao da pozove 4-5 novih igrača i da ih sve proba u kvalifikacijskoj utakmici.
Kralju napisao sam koga je trebao da proba protiv Andore. Jer sam itekako svjestan snage te Andore i da je to fakticki vec dobivena utakmica. Napisao sam da je trebao dati sansu Vrancicu ( minimalno 45 minuta ), Hodzicu jer je u daleko najboljoj formi i da ne objasnjavam dalje i mozda Grahovcu kao rezervnom defanzivnom veznom. Tada nisam znao da ce Besic dobiti crveni samo sam ipak bio svjestan da smo tu najtanji i da tu treba traziti rijesenja sto po meni Hadzic nije. Selektor se je odlucio drugacije i valjda mu je koristila ova utakmica za buducnost. Njegov izbor.

I osim toga godinama se pise da nam treba taj rezervni pravi zadnji vezni. Niko se nije eto sada slucajno toga sjetio. Znaci godinama. Druga je stvar sto se nije radilo kvalitetno na tome. Ni prije a ni sada po meni.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 sep 2015, 21:43

Ajax je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Ajax kralju prema tvom shvatanju fudbala, Mesa je trebao da pozove 4-5 novih igrača i da ih sve proba u kvalifikacijskoj utakmici.
Kralju napisao sam koga je trebao da proba protiv Andore. Jer sam itekako svjestan snage te Andore i da je to fakticki vec dobivena utakmica. Napisao sam da je trebao dati sansu Vrancicu ( minimalno 45 minuta ), Hodzicu jer je u daleko najboljoj formi i da ne objasnjavam dalje i mozda Grahovcu kao rezervnom defanzivnom veznom. Tada nisam znao da ce Besic dobiti crveni samo sam ipak bio svjestan da smo tu najtanji i da tu treba traziti rijesenja sto po meni Hadzic nije. Selektor se je odlucio drugacije i valjda mu je koristila ova utakmica za buducnost. Njegov izbor.

I osim toga godinama se pise da nam treba taj rezervni pravi zadnji vezni. Niko se nije eto sada slucajno toga sjetio. Znaci godinama. Druga je stvar sto se nije radilo kvalitetno na tome. Ni prije a ni sada po meni.
Ajax, ne trebamo se mi varati Mesa nije zvao Grahovca ili nekog od drugih DM iz prostog razloga sto prema njegovoj logici on rezervu ima i pozivom drugom igracu Grahovcu npr. morao bi dati ispisnicu Anelu. Evo jos jedno pitanje za tebe kao vjernog navijaca repke i postenog forumasa. Nije mi jasno da to nikom nije upalo u oci a meni ipak jest iako sam uvijek bio na strani tog igraca. Zasto je pozvan ozlijedjeni TSS? Koji je razlog da je on povrijedjen dolazio na ovo okupljanje? Nacet je bio i prije ovog poziva i nije igrao zadnju ligasku utakmicu za svoj klub. Cudi me da to nije isprovociralo nikog da pita za razloge ovog poziva.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2015, 21:55

DragonGirl je napisao/la:Pa Meša nije želio sa Vrančićem kao debitantom riskirati protiv jedne Andore, a očekujete da stavi Grahovca kao debitanta u neuporedivo težoj utakmici s Velsom?! Ovdje ne govorim o kvalitetu, možda ga taj momak i ima dovoljno za reprezentaciju, možda i ne, ne znam jer ga nisam gledala, već o Mešinom pristupu u kojem on očito izbjegava i najmanji rizik i očekivati jedan ovakav potez, znajući njegov dosadašnji način rada, po meni je potpuno nerealno.
:thumbup: Malo teze to muski shvataju stvari su vec odavno jasne Mesa ne zeli da preuzme odgovornost isti kostur ekipe igra kao kod Susica,ali zabrinjavajuce je da mi u formaciji 4-5-1 nemamo posjed lopte i mucimo se uvezati par dodavanja..
Logicno je i za Vels da pocne HAdzic na DMF cim je dobio sad prednost nad Vrancicem ostaje smoa pitanje MEdunjanin da li ce ga i dalje drzati u igri i skime ce ga zamjeniti mozda cak Lulic ili Hajrovic unutra da igraju ofanzivnog veznog ako ne vjeruje novajlijama..MOguce je i Prcic da proigra za ovo mjesec dana treba sacekati par vikenda da vidimo formu

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2015, 22:16

Potrebna je rezerva Besicu, ali je nema. Morat će uletiti Kolasinac na tu poziciju.
Možda bi Mesa i pozvao jos nekoga da je pravio spisak samo za utakmicu sa Andorom. Pa neće valjda protiv Belgije pozvati Grahovca.
Greška je sto Sejo nije pozvan i treba ga pod hitno sada zvati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2015, 22:19

Ne znam sta bi ti napisao @dubrovnik. Ocigledno se jednim dijelom drzi one Safetove da se tesko upada a jos teze ispada iz reprezentacije. Ti si se nadao totalnom zaokretu i pozivanju samo onih najboljih ja nisam jer to nije realno pa si zato mozda sada razocaran. Samo treba biti i posten do kraja i priznati da Mesi nije lako. Jer nema prava na losiju partiju i svaka utakmica mu je odlucujuca. U toj situaciji je puno teze nesto mijenjati kada zna da bi za svaki potez trebao objasnjavati zasto i kako. Mada i mene je razocarao jer nije dao Vrancicu nikakvu sansu. To za Hadzica sam ja ocekivao svakako i to me nije iznenadilo. Pravi test ce biti za njega kojih prvih 11 ce izabrati protiv Walesa. Hoce li se odabrati instinktivno ili ce igrati na "provjerenu" varijantu.

@jasmin10
Dzaba se nadas za Seju. To je isto nerealno kao i za Grahovca.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.